Er det OK at Linuxin sletter links til sites der indeholder potentielt ulovligt materiale?

frogmaster
Antal: 4592
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Er det OK at Linuxin sletter links til sites der indeholder potentielt ulovligt materiale?

Spørgsmålet er både politisk og under forandring. Spørgsmålet er også globalt.

Hvis man antager en bruger har mistet et periode af et serie-afsnit, udsendt fra en TV station, er det så OK at linke til et site, hvor brugeren kan downloade det pågældende afsnit, uanset om sitet indeholder links til ulovligt materiale?

Er der forskel på et link til ulovligt materiale, og brugerens handling, iht LinuxIn's lokal politik?

Mere konkret. Er dette link tilladt ifølge Linuxin.dk eller ej? http://www.airdates.tv/


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1701
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Jeg synes slet ikke den

Jeg synes slet ikke den slags spørgsmål hører til på linuxin.dk. Selvom vi har off-topic så bør alle emner stadig have en grad af relevans i forhold til Linux. Og min holdning til ophavsret er at dem der kan finde ud af at finde det ulovlige materiale må gøre som det passer dem så længe de også er klar til at tage konsekvensen. Men der er ingen grund til at hjælpe folk med at begå noget potentielt ulovligt og derfor bør man aldrig linke til den slags uanset gråzonen.

Hvis noget så kan du hjælpe personen ved at skrive en PM.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4592
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#1Jeg forstår intentionen

#1

Jeg forstår intentionen af din kommentar, selvom jeg er grundlæggende uenig i fortolkningen af LinuxIn's husregler, medregnet enhver form for proprietær politik. Imidlertid er linket til Air Dates endnu ikke slettet ...

Som optakt: Hvad betyder prorioritær generelt, og hvilken indflydelse har det på global demokratisk udvikling og ikke mindst transparens? og i den forbindelse, skal Linuxin.dk fungere som en proprietær vovse?

http://denstoredanske.dk/Danmarks_geografi_og_hist...


marlar
Antal: 3115
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Du stiller spørgsmålet

#0:

Du stiller spørgsmålet som om det er et reelt problem, men i virkeligheden har det ikke så meget relevans, for hvornår er der sidst blevet slettet et link fra linuxin?

Mht. forumreglerne tænker du nok på:

Respekter loven. Brug ikke dette forum til ulovlig handel, emner ang. piratkopiering eller andre emner som bryder lovgivningen.

Her synes jeg det er ret klart. Overhold loven.

Jeg kan ikke se noget ulovligt i dit link i #0 så ingen grund til at slette det. Ovenikøbet er der meget nyttig info at hente på linket, fx direkte opslag til både Wikipedia og IMDb for en masse serier.

Dem der vil hente torrents skal nok finde ud af at gøre det uanset hvad, og så længe du ikke linker direkte til en torrent, er det i en gråzone.

#2: jeg er grundlæggende uenig i fortolkningen af LinuxIn's husregler, medregnet enhver form for proprietær politik.

Det må du gerne forklare nærmere.

Note: Har flyttet indlægget til politik-kategorien.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4592
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Note: Har flyttet

#3: Note: Har flyttet indlægget til politik-kategorien.

Ja det har du, men jeg diskuterer intet herinde og det er final ;) Imidlertid er det korrekt at linket til air dates ikke er ulovligt. Med andre ord, hvis en bruger drister sig til at spørge, så linker jeg til et relevant site, hvis det handler om noget så uskyldigt som fx et missed TV serie afsnit.


marlar
Antal: 3115
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Ja det har du, men jeg

#4: Ja det har du, men jeg diskuterer intet herinde og det er final ;)

Hvorfor ikke? Det er da helt normalt at indlæg flyttes til relevante grupper. Du starter trods alt med at sige at spørgsmålet er politisk.

Men ok, jeg har flyttet til linuxin.dk da det lige så vel kan siges at høre hjemme her da det jo handler om Linuxin.

Men forklar venligst hvad du har så meget imod den anden gruppe.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4592
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Hvorfor ikke? Det er da

#5: Hvorfor ikke? Det er da helt normalt at indlæg flyttes til relevante grupper. Du starter trods alt med at sige at spørgsmålet er politisk.

Ja det er korrekt. Det er jo politisk og hører derfor til under politik. Den afd. blev oprettet, og gemt af vejen, for at undgå ballade, så vidt jeg husker, men jeg er ikke ude på ballade;) Kun at besvare dit spørgsmål, fra en anden tråd; hvorfor jeg for længe siden oplevede uenighed iht visse af sitets retningslinjer.

Links til lovlige sites, der indeholder potentielt ulovligt materiale, men hvor der også findes lovlige ting, synes jeg ikke er Linuxin's "politi" opgave. Det er en holdning jeg altid har haft.

For en ordens skyld, der har førhen været slettet link i svaret til en bruger, der netop spurgte om det var muligt at se et afsnit til en lost episode. Heldigvis nåede han at ordne sagen før linket forsvandt. Siden har jeg besvaret lignende spørgsmål i PM, som #1 er inde på. Det er imidlertid rimeligt sjældent det er sket.