Ny router.. Har hørt om Ubiquiti en del..

blueeyez
Antal: 222
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Ny router.. Har hørt om Ubiquiti en del..

På det sidste ser jeg en del der køber Ubiquiti routere.. Og vil i den sammenhæng høre om dette er en god router? Jeg hoster selv hjemmefra og derfor er sikkerheden vigtig og det taler folk meget for med Ubiquiti routere.. Er den nedenfor god eller noget jeg har overset?

http://www.edbpriser.dk/router/amplifi-hd-mesh-rou...


hoppendekanin
Antal: 484
Tilmeldt:
16-09-2007
User is offline
Jeg har ingen erfaring med

Jeg har ingen erfaring med den router, du linker til. Jeg har selv en Ubiquiti Edgerouter lite + et unifi ap ac lr (access point), og den kører rigtigt godt. Jeg har haft routeren i lidt over 1år, og der har været sendt ca. 6 -7 opdateringer ud i det år. Det er et stort plus.

Jeg har en virtualiseringsserver, hvor jeg bl.a. hoster et par hjemmesider, mailserver + andre småting, og det har jeg ikke haft sikkerhedsproblemer med, da jeg (forhåbentligt) har sat det rigtigt op på routeren og på mine services. Edgerouteren kan både konfigureres fra en GUI (det mest basale) + via CLI (det avanceret). Så vidt jeg husker, følger CLI-syntaksten syntaksen fra VyOS (der er masser god dokumentation derude, man kan bruge). Jeg har 95% af tiden brugt GUI´en til konfiguration af routeren.

Det eneste negative har indtil videre været, at jeg ikke kunne få IPv6 til at virke. Jeg får et /48 delegeret IPv6-præfiks fra min ISP. Lidt træls, men efter den nyeste opdatering, virkede det på magisk vis = lækkert.


blueeyez
Antal: 222
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Læste en hel del om denne

Læste en hel del om denne router og der er ingen firewall i den jeg linker til. Det er der dog i Ubiquiti Edge router lite som vidst er rigtig god?


blueeyez
Antal: 222
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Routeren jeg linkede til er

Routeren jeg linkede til er uden firewall og en edgerouter skal sættes op foran den.. og så er den også uden 2 mesh points.. Så starter med at investere i en edge router lite og lave min nuværende om til access point blot :-)


blueeyez
Antal: 222
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Har fået øjnene på en

Har fået øjnene på en Linksys WRT1900ACS med untangle


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1204
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Linksys går man aldrig fejl

Linksys går man aldrig fejl af. Jeg bruger selv en
Linksys EA6900 AC1900 Dual-Band Wi-Fi Router https://www.linksys.com/dk/p/P-EA6900/

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


z4ndx
Antal: 487
Tilmeldt:
24-11-2003
User is offline
Ubiquiti EdgeRouter serien

Ubiquiti EdgeRouter serien er toppen.. De er super gode.
EdgeOS er en fork af VyattaOS, ligesom VyOS. Derfor kan stort set alle kommandoer fra https://wiki.vyos.net/wiki/User_Guide bruges, hvis man er til CLI.
Man kan ikke alt i GUI'en, så hvis man fx skal lave L2TP skal have fat i CLI.

EdgeRouter kan klart anbefales.