su kommando

SilverBird
Antal: 1
Tilmeldt:
19-10-2017
User is offline
su kommando

Hej
Jeg er helt ny her.
Jeg har et problem med at bruge su kommando i terminal
Jeg bruger linux mint
Den skriver
bjarne@bjarne-UX32VD ~ $ su
Adgangskode:
su: Fejl ved godkendelse
bjarne@bjarne-UX32VD ~ $

Hvad kan jeg gøre for at ændre dette ?


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 409
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Som en

Som en sikkerhedsforanstaltning er root kontoens adgangskode slået fra. I stedes bruges der sudo. Du kan blive root ved, at skrive sudo su

Hvis det er en kommando du vil køre, som root, er det meget sikrere, at bruge sudo i stedet for, at logge ind som root i terminalen. Sudo har visse mekanismer, visse bremser, der gør, at du ikke kan smadre dit system helt - men stadig kan udføre opgaver som root.

skriv: sudo  <din kommando> tryk enter, og skriv din loginadgangskode.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
velkommen SilverBirdSom #1

Velkommen til SilverBird

Som #1 så korrekt beskriver, så er den administrative su, som standard begrænset for at beskytte din integritet. Man skal forstå sikkerheds risici for at benytte root adgang til systemet

Imidlertid kan du køre Nemo, den grafiske filmanager i Linux Mint (der svarer til Explorer i Windows, Finder i macOS og Nautilus, Caja, Thunar, Dolphin etc. i andre Linux) i den administrative root tilstand, ved at højreklikke på skrivebordet, eller i en åben mappe, og vælge Åbn som administrator.

Denne metode er dog overvejende kun standard i Linux Mint og Cinnamon Desktop Environment, men ikke altid i de andre Linux Operative Systemer og Desktop Environment's inklusiv KDE og Dolphin.

Er det Linux Mint Cinnamon du har installeret, kan du nemt køre en root terminal, ved først at åbne Nemo som administrator, derefter at højreklikke i mappen og vælge Åbn i Terminal.

Eksempel: https://www.dropbox.com/s/hca8xomfcl2rhur/root-ter...

OracleJMT beskriver glimrende risikoen fra terminalen. Du skal vide hvad du laver. Tro er ikke en option, hverken fra terminalen eller fra filmanageren.