At kende sin distribution

dakkonblackblade
Antal: 146
Tilmeldt:
30-08-2003
User is offline
At kende sin distribution

Har udelukkende kørt Linux på mine private computere siden 1999. Startede på Redhat 5 og har prøvet en masse forskellige. Kørte Gnome i mange år, og var ualmindelig glad for Gnome 2, men blev lettere mopset da jeg prøvede Gnome 3 første gang (er stadig lidt fornærmet).

Men for at gøre en lang erfaringshistorie kort, så har jeg kørt Linux Mint Debian Edition (LMDE) i flere år indtil omkring april i år, hvor jeg andetsteds prøvede en installation med KDE plasma desktop, som jeg blev lettere imponeret over. KDE brugerfladen havde jeg ellers aldrig brudt mig om, og KDE4 hadede jeg som pesten. Ren afsky. Men KDE5 så pludselig vildt fed ud, og så må man jo sige at der ikke findes nogen brugerflade som umiddelbart kan konfigureres lisså' vildt som KDE, og det kan jeg godt li'. Hader at Gnome har fjernet alle former for konfiguration, og (efter min mening) nærmer sig en Apple-ish tilgang til brugerne.

Så jeg installerede KDE Neon, som jeg har brugt indtil i søndags. Jeg kan godt li' når "min" distribution blir' opdateret med ny software, men at skulle opgradere > 200 pakker mindst én gang om ugen er jeg dog blevet ualmindelig træt af. Også fordi Neon er blevet lidt ustabil på det sidste her hos mig.

SÅ - har ALTID ønsket mig en helt ren Debian installation igen, efter at jeg prøvede det med Debian 6 i en periode. Jeg kan godt li' Debian. Jeg elsker ideologien bag samt hele apt pakketingen, og den kender jeg til hudløshed. Men jeg er lidt træt af at opdateringer går så langsomt, som de gør i Debian Stable. Så nu har jeg installeret Debian Testing for første gang nogensinde, og sidder med den største flækkede appelsin (læs: grin) over hele ansigtet. Wauuw hvor kører det bare smukt og lækkert, og med et start RAM forbrug på lige under de 600 MB på en Cinnamon brugerflade. Og jeg må indrømme at jeg bare ka' li' Cinnamon. Den har den intuitivt rigtige brugerflade for mig. Der er desværre ikke nok af konfigureringsmuligheder, men den er til gengæld meganem at arbejde med samtidig med at den er pæn med det rigtige theme (for mig Arc temaet, som desværre ikke er ordentligt understøttet i KDE endnu).

Jeg er rigtig glad for den desktop jeg har fået sat op - også fordi jeg har fundet de 2 fede terminaler Guake og Tilix, som bare kan nogen fede ting sammen med f.eks. htop og iftop. Men en ting er sikkert: Jeg kommer til at savne Dolphin!!

Og nu er spørgsmålet så om jeg blir' på Debian Testing, eller om jeg igen ryger på LMDE vognen, når LMDE3 udkommer til foråret. Jeg tror jeg blir'....


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 434
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Tillykke med følelsen. Det

Tillykke med følelsen. Det er altid fedt, når man har noget man er tilfreds med, der bare virker virkelig godt. Jeg kender følelsen, og den er fed. :)


dakkonblackblade
Antal: 146
Tilmeldt:
30-08-2003
User is offline
En lille update: Ja Debian

En lille update: Ja Debian er jo aldrig helt lisså' nem at sætte op som en Mint eller anden "easy" distribution, og når man samtidig kører testing, har der været enkelte ting jeg har måttet "pille" mig frem til.

Firefox og Thunderbird er hentet i sid repositoriet for at få henholdsvis version 57 og så fordi Thunderbird i testing havde diverse mangler og fejl. Og så havde jeg virkelig noget bøwl' med at kunne connecte til min Mybookworld NAS, men det viste sig at være simpelt at løse. Chrome er installeret direkte fra deres hjemmeside.

Jeg er blevet rigtig meget glad for at der ikke konstant er en update-manager som fortæller mig hvilke opdateringer der er tilgængelige, men at jeg selv skal køre henholdsvis update og upgrade for at opdatere. Og der kommer godtnok ofte opdateringer på testing. Dagligt ligger der enkelte pakker. Jeg fandt også musikspilleren moc som er helt forrygende. Kører i terminalen og bruger latterligt lidt RAM. Den kan anbefales.

Så - som de siger derude: Det tager et par uger inden man har Debian helt oppe at ringe, men så spiller det også bare :)

Glædelig jul til jer med en forhåbentlig fed linux-opsætning efter jeres ønske!!


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1353
Tilmeldt:
14-01-2007
User is online
Dagligt ligger der enkelte

Dagligt ligger der enkelte pakker.

Jeg har en rigtig god pakke-kalender.

Lidt statestik:
9 dec 3 pakker
11 dec 11 pakker
13 dec 102 pakker
15 dec 8 pakker
16 dec 17 pakker

17 pakker tager 2 - 3 minutter på en tynd kobber-tråd. Ikke noget problem.

cronjob-aptgetupdate, kan hurtigt justeres til at klare det automatisk, men så vil man hurtigt miste overblikket, over hvad der fjernes, og installeres-
Og pludselig ikke kende sin distribution.

Også Glædelig jul her fra.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 434
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Men tillykke med din Debian.

Men tillykke med din Debian. Den har eksisteret siden 1993, så nogen ny historie er det ikke.

Jeg har kørt #! (Crunchbang) og siden Bunsenlabs, som er baseret på Debian Stable lidt on and off de sidste par år. Det fungerede fint. Jeg har også haft Debian Testing kørende på min Asus bærbar. Det var også en god oplevelse.

Generelt kan jeg godt lide simple, vanilla operativ systemer, så Debian har jeg altid godt kunnet lide.

Men nogle gange skal tingene bare virke, og så er der ikke tid til, at pille, så jeg har min daglige maskine, min Asus bærbare med Linux Mint. Den skal bare køre, og den gider jeg ikke pille ved. Derfor Mint.

På min stationære har jeg sat en multimedia-maskine op på FreeBSD med Xfce desktop til min CD og DVD samling. Det hele kører ZFS filsystemet med snapshots og det hele. Det er jeg meget tilfreds med.


dakkonblackblade
Antal: 146
Tilmeldt:
30-08-2003
User is offline
Ein kleines opdatering:

Ein kleines opdatering: Thunderbird har for det meste af tiden problemer med at connecte til de forskellige IMAP emailprofiler jeg har liggende (og det skyldes ikke emailserveren). Efter en genstart kan den godt, men f.eks. en time senere kommer meddelelsen "looked up ..." hvorefter den slet ikke connecter mere.

Så nu har jeg skiftet til Evolution, som rent udseendesmæssigt også passer pænere ind i systemet. Prøvede også Geary som er meget pæn og skrabet, men den mangler ganske enkelt for mange features for at være anvendelig.

Men Debian Testing er blevet en rigtig go' ven i det daglige forbrug :)