At kende sin distribution

dakkonblackblade
Antal: 102
Tilmeldt:
30-08-2003
User is offline
At kende sin distribution

Har udelukkende kørt Linux på mine private computere siden 1999. Startede på Redhat 5 og har prøvet en masse forskellige. Kørte Gnome i mange år, og var ualmindelig glad for Gnome 2, men blev lettere mopset da jeg prøvede Gnome 3 første gang (er stadig lidt fornærmet).

Men for at gøre en lang erfaringshistorie kort, så har jeg kørt Linux Mint Debian Edition (LMDE) i flere år indtil omkring april i år, hvor jeg andetsteds prøvede en installation med KDE plasma desktop, som jeg blev lettere imponeret over. KDE brugerfladen havde jeg ellers aldrig brudt mig om, og KDE4 hadede jeg som pesten. Ren afsky. Men KDE5 så pludselig vildt fed ud, og så må man jo sige at der ikke findes nogen brugerflade som umiddelbart kan konfigureres lisså' vildt som KDE, og det kan jeg godt li'. Hader at Gnome har fjernet alle former for konfiguration, og (efter min mening) nærmer sig en Apple-ish tilgang til brugerne.

Så jeg installerede KDE Neon, som jeg har brugt indtil i søndags. Jeg kan godt li' når "min" distribution blir' opdateret med ny software, men at skulle opgradere > 200 pakker mindst én gang om ugen er jeg dog blevet ualmindelig træt af. Også fordi Neon er blevet lidt ustabil på det sidste her hos mig.

SÅ - har ALTID ønsket mig en helt ren Debian installation igen, efter at jeg prøvede det med Debian 6 i en periode. Jeg kan godt li' Debian. Jeg elsker ideologien bag samt hele apt pakketingen, og den kender jeg til hudløshed. Men jeg er lidt træt af at opdateringer går så langsomt, som de gør i Debian Stable. Så nu har jeg installeret Debian Testing for første gang nogensinde, og sidder med den største flækkede appelsin (læs: grin) over hele ansigtet. Wauuw hvor kører det bare smukt og lækkert, og med et start RAM forbrug på lige under de 600 MB på en Cinnamon brugerflade. Og jeg må indrømme at jeg bare ka' li' Cinnamon. Den har den intuitivt rigtige brugerflade for mig. Der er desværre ikke nok af konfigureringsmuligheder, men den er til gengæld meganem at arbejde med samtidig med at den er pæn med det rigtige theme (for mig Arc temaet, som desværre ikke er ordentligt understøttet i KDE endnu).

Jeg er rigtig glad for den desktop jeg har fået sat op - også fordi jeg har fundet de 2 fede terminaler Guake og Tilix, som bare kan nogen fede ting sammen med f.eks. htop og iftop. Men en ting er sikkert: Jeg kommer til at savne Dolphin!!

Og nu er spørgsmålet så om jeg blir' på Debian Testing, eller om jeg igen ryger på LMDE vognen, når LMDE3 udkommer til foråret. Jeg tror jeg blir'....


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 209
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Tillykke med følelsen. Det

Tillykke med følelsen. Det er altid fedt, når man har noget man er tilfreds med, der bare virker virkelig godt. Jeg kender følelsen, og den er fed. :)

There is a time before and after systemd. It's like the new measurement of time - before and after a huge disaster
-
Technical pragmatism before morale, please!
-
One does not NEED to enjoy the freedom of the BSD license, - but it helps.

https://en.wikipedia.org/wiki/KISS_principle
https://en.wikipedia.org/wiki/Unix_philosophy