Boganmeldelse : Linux Desktop Hacks

Tux

Lad mig sige det med samme, bogens titel er misvisende. De "Hacks" der bliver beskrevet er reelt små how-to's, tip og tricks - faktisk ialt 100 af slagsen - bogen prøver også at argumentere for at de skal kaldes "hacks". For nemhedens skyld bliver de også refereret her i anmeldelsen som "hacks".

Af de "hacks" der bliver gennemgået, kan der nævnes :

Compiling af kernen

Optimering af "Swappiness"

Optimering af Firefox

Gennemgang af "Eye candy" til KDE og Gnome

Brug af Qingy

Samt en masse andre ting.

Et "hack" som faldt i undertegnes smag, var en smart lille ting man kunne gøre når X starter op. Når X starter på min maskine kommer der et grimt gråt mønster lige før KDM starter - noget som har irriteret mig i et stykke tid. Her kom bogen til hjælp, man skulle ændre lidt i KDM login Xserver filen og viola, istedet for det grå mønster kom der nu en sort skærm.

Sproget i bogen er nemt at forstå og man har forsøgt, at skrive så man dækker emnerne bredt, så både begynderen og eksperten kan være med. Ved hver "hack" er der en indikator der viser sværhedsgraden af den enkelte "hack" : "beginner", "moderate" eller "expert".
De 100 "hacks" bliver således også derefter, så vi snakker om "hacks" som kan klassificeres lige fra indlysende til geniale. Faktisk er sandsynligheden for at man kan finde de mange "hacks" på internettet rimelig stor.

Men det sagt, synes jeg det er ganske rart at have dem samlet i én bog, og som prikken over i'et er de også ganske velskrevet - hvilket kan være et problem med "how-to's" og de tips og tricks man finder til Linux på internettet. En bog som jeg med ro i sjælen kan anbefale til alle, uanset deres niveau.

Bogen er skrevet af Nicholas Petreley og Jono Bacon

Link : http://www.oreilly.com/catalog/linuxdeskhks/

Forlag : O'Reilly

Pris : 250 kr.

ISBN : 0-596-00911-0