Problemer med Mint 18.3 Mate

kaj
Antal: 465
Tilmeldt:
14-03-2004
User is offline
Problemer med Mint 18.3 Mate

Jeg har lavet en nyinstallation Mint 18.3 Mate edition, og det har desværre givet nogle problemer.
Som det første opdaterede jeg installation, og det gik også fint, men den fjernede ikke det blå udråbstegn i update apletten. På Mint 17 plejer den at melde, at systemet er fuldt opdateret, også selv om der er Linux-kernepakker, der ikke er opdaterede.
Her påstod den, at en pakke, der hedder cinnamon-nemo skulle opdateres. Der er bare det, at denne pakke ikke eksisterer i min installatin, og heller ikke i pakkesystemet.

Da jeg så havde kopieret mine filer over og installeret de ekstra programmer, jeg plejer at bruge, opdagede jeg, at bundpanelet ikke viste de åbne programmer.
Så måtte jeg jo kigge på opsætningen af paneler, og der står, at Window List er et default panel object, men altså ikke på min PC. Jeg tilføjede så vindueslisten manuelt, men listen over åbne programmer starter nu i midten af bundpanelet, og når jeg åbner flere vinduer åbner den bare de andre emner til højre for midten. Den venstre del af panelet forbliver tomt.
Og nu kan jeg slet ikke fjerne Window List appletten igen.

Er der nogen, der ved, hvad jeg kan gøre ved det?

Jeg har også en ældre bærbar med en 32 bit Mint 18.3, der via Mintupdate er opgraderet fra Min 18.1 og 18.2.
Det er også Mate edition, og der fungerer det fint.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg har lavet en

#0: Jeg har lavet en nyinstallation Mint 18.3 Mate edition
Betyder det du har clean installeret eller opgraderet?

#0: Her påstod den, at en pakke, der hedder cinnamon-nemo skulle opdateres. Der er bare det, at denne pakke ikke eksisterer i min installatin, og heller ikke i pakkesystemet.
MATE bruger Caja som File Manager, ikke Nemo og ikke Cinnamon, så der er formentlig tale om systemfejl, sammen med de øvrige ting du nævner i panelet.

Jeg ville umiddelbart mene det bedst kan betale sig at begynde forfra med en clean install. Det er ikke til at vide om andet også er gået galt. Du kan nemt ende op med at bruge meget mere tid på reparation, uden garanti for det lykkes, end tid og besvær med en clean install.


kaj
kaj's picture
Antal: 465
Tilmeldt:
14-03-2004
User is offline
Det er en clean

Det er en clean installation.
cinnamon-nemo pakken højreklikkede jeg på, og bad om, at den blev udeladt ved opdateringer.

Det er sådan set også min vurdering, at det vil være bedst at begynde forfra, selv om det er ærgerligt med de mange timer, jeg har brugt på at kopiere mine filer ind. Jeg skulle have tjekket det hele, inden jeg begyndte det store arbejde.

Jeg tør dog ikke bruge det samme installationsmedie igen. Måske skulle jeg installere en Mint 18.2 og så opgradere den til 18.3

Det kunne selvfølgelig også være tidspunktet at gå over til Linux Lite.


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1346
Tilmeldt:
14-01-2007
User is offline
Hvad sker der hvis du

Hvad sker der hvis du opretter en ny bruger.. Den nye bruger, burde få nogle friske disktop indstillinger.
Mangler de samme ting så også på disktoppen.

Da jeg så havde kopieret mine filer over

Hvis du har fået nogle gamle config filer, kopieret med over på den nye installation, kan der hurtigt gå ged i den.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg skulle have tjekket

#2: Jeg skulle have tjekket det hele, inden jeg begyndte det store arbejde.
Hvis det hele virker fra 18.3 live dvd'en, før egentlig installering, så skyldes det formentlig ikke iso'en, men du kan jo ligeså godt downloade en ny.

Så vidt jeg ved er der ikke problemer med opgradering fra 18.2 til 18.3. Det kunne der være fra 18 og 18.1 til 18.2, fordi de to tidlige 18 versioner bruger MDM Display Manager.

Fra og med 18.2 er den født med LightDM, hvilket medfører man ikke risikere at udskiftning af Display Manageren, forhindrer X serveren i at kunne starte.


kaj
kaj's picture
Antal: 465
Tilmeldt:
14-03-2004
User is offline
De eneste config filer,

#3: De eneste config filer, jeg har kopieret over fra 17.3, .Mozilla .Thunderbird og :Filezilla, af hensyn til koder og opsætning. De øvrige programmer har bedst af en clean installation.
Jeg vil prøve at oprette en ny bruger.


kaj
kaj's picture
Antal: 465
Tilmeldt:
14-03-2004
User is offline
Jeg oprettede en ny bruger,

Jeg oprettede en ny bruger, og når jeg logger på som den nye bruger, starter Window List i venstre side af panelet som det skal. Men den nye bruger får ikke lov til at udføre sudo kommandoer.
Selv om jeg giver brugeren administratorrettigheder, så bliver brugeren nægtet at udføe administratorkommandoer.
Så er jeg jo lige langt.


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1346
Tilmeldt:
14-01-2007
User is offline
Du kan måske

Du kan måske prøve at gøre som her
https://www.youtube.com/watch?v=wFOASTn16A8

hvis du ikke har gjort det.


kaj
kaj's picture
Antal: 465
Tilmeldt:
14-03-2004
User is offline
Jeg har foretaget en ny

Jeg har foretaget en ny installation fra det samme medie (USB). Denne gang er bundpanelet i orden, men da jeg åbnede Firefox, blev jeg ikke tilbudt at kopiere de gamle links over. Det er vel naturligt nok, eftersom jeg kopierede den den gamle .mozilla mappe over. Det plejer jeg at gøre, os er mine gemte links fra den gamle installation til stede. Men det var de altså ikke denne gang. Alle mine gemte links er væk.

Men heldigvis er alle de gemte koder tilstede.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det plejer jeg at

#8: Det plejer jeg at gøre, os er mine gemte links fra den gamle installation til stede. Men det var de altså ikke denne gang. Alle mine gemte links er væk. Men heldigvis er alle de gemte koder tilstede.

Blot til orientering. Bogmærker fra browsere skal eksporteres til en HTML fil og opbevares eksternt som backup.

Passwords og brugernavne til hvad-som-helst, bør ligeledes opbevares på eksterne diske i tekst format. Det alt sammen kan udmærket samles i en Veracrypt container, der yderligere kan kopieres til flere diske.

https://www.veracrypt.fr/en/Home.html

Disse diske, med kopier af VeraCrypt containeren, har tillige LAN adgang cross platform. Uanset hvilket operativ system du sidder bag, så tillader VeraCrypt adgang til containeren, så længe der er LAN forbindelse mellem maskinerne.

Er der ikke LAN adgang mellem maskinerne, så kan VeraCrypt containeren opbevares og overføres fra en USB til enhver maskine, på betingelse VeraCrypt containeren er NTFS formateret (laveste fællesnævner).

Det kan ikke blive mere fail-safe ...

Problemet med denne metode er at der ingen synkronisering sker mellem VeraCrypt containerne. Det er man selv manuelt ansvarlig for.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 409
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Kan Keepassx ikke gøre det

Kan Keepassx ikke gøre det ud for det mht. passwords og brugernavne i dette tilfælde? .kbd-filen kan gemmes i Google Drive og Dropbox og synkroniseres derfra.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
men da jeg åbnede

#8: men da jeg åbnede Firefox, blev jeg ikke tilbudt at kopiere de gamle links over. Det er vel naturligt nok, eftersom jeg kopierede den den gamle .mozilla mappe over.

Det er nok det der er galt. Hvis jeg instalerer en ny dist på en anden maskine, sletter jeg .mozilla i mit hjemmebiblotek på den nye maskine. Derefter kopierer derefter jeg den gemte .mozilla fra USB, eller ekstern hardisk over i mit hjemmebiblotek påm den nye maskine. Det gør jeg således også med .Thunderbird. Og Wupti så er alt som på den anden maskine hvor .mozilla og hunderbird kom fra.

Og så er det som på mine andre maskiner, intet er slettet, hverken koder eller links. Det har fungeret som det skal de sidste 7 år uden problemer

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


kaj
kaj's picture
Antal: 465
Tilmeldt:
14-03-2004
User is offline
Ja, Frugalman, det er også

Ja, Frugalman, det er også det, jeg plejer at gøre. Man skal bare huske at rydde cashen, så man ikke får tusindvis af cookies med. Men et eller andet gik galt denne gang.

Det gik fint med .thunderbird.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Man skal bare huske at

#12: Man skal bare huske at rydde cashen

Ja da.

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Der er ingen grund til at

Der er ingen grund til at kopiere cache fra tidligere installationer over i nye OS, hvis man har login informationer og bogmærker gemt i en backup. Det er lidt som at pisse i modvind. Måske går det godt ...

Det gælder iøvrigt også program installation. Man er nødt til at dokumentere, om ikke for andres, så for sin egen skyld.

For nemmeste fejlsøgning, er det mest effektivt man afholder sig for sådanne narrestreger. Hvor clean er en installation med en kopieret profil cache?