Linux Mint 18.3: Cinnamon går ned hele tiden [LØST]

marlar
Antal: 2907
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Linux Mint 18.3: Cinnamon går ned hele tiden [LØST]

For nylig opgraderede jeg min Mint 17.3 til nyeste 18.3.

Opgraderingen gik godt og rimeligt let, men en enkelt ting driller:

Cinnamon går ofte ned, typisk når jeg lukker et program. Så går den over i nødtilstand hvor man kun har en rudimentær desktop.

Heldigvis kan man lave en softrestart af Cinnamon uden at programmerne går ned, men det sker ret ofte og er derfor temmelig irriterende.

Jeg gætter på at det en konfigfil der driller, men det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvor Cinnamons opsætningsfiler ligger. Der ligger nogle i ~/.cinnamon, men det ser ud til at være til widgets og menuen mv.

Alternativt kan man vel helt afinstallere og reinstallere Cinnamon?

Umiddelbart ser det ud til at det ikke sker når jeg logger ind som en anden bruger, det er derfor jeg tror det er en opsætningsfejl og ikke fx en driver der driller.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Alternativt kan man vel

#0: Alternativt kan man vel helt afinstallere og reinstallere Cinnamon?

Prøv det, men jeg ville hellere vælge helt at formatere og installere Mint 18 fra scratch. Jeg er godt klar over hvor generende det er med et hårdt arbejdet konfigurereret OS. Der er store forskelle på upstart og systemd mellem 17 og 18.

Jeg har aldrig geninstalleret Cinnamon. Derfor ved jeg ikke om den her tråd fra Bleepingcomputer (Guest_hollowface_*) stadig er aktuel. Den er mere end et år gammel. Jeg ved heller ikke om det løser problemet, eller om du kan nøjes med at bruge en ny profil, eftersom du muligvis mener den er stabil.

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/637592/r...

Edit:

Cinnamon går ofte ned, typisk når jeg lukker et program. Så går den over i nødtilstand hvor man kun har en rudimentær desktop.

Når det sker på min clean installerede Mint 18.3, hvor det kan ske helt spontant, men sjældent, så fortæller den at Cinnamon er startet i safe mode og spørger om jeg vil genstarte Cinnamon. Den loader derefter panelet med ikoner der ikke vises helt korrekt.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Cinnamon går ofte ned,

#1: Cinnamon går ofte ned, typisk når jeg lukker et program. Så går den over i nødtilstand hvor man kun har en rudimentær desktop.

Det har jeg ikke oplevet i 18.3 med Cinnamon. Men til gengæld fejlmeddelser meget tit. Ligeleds at programmer fryser, også alt på skrivebordet, så jeg er nødt til at bruge Ctrl+Alt+ backspace, så jeg logger ud. Derefter kan jeg logge ind igen, og forsætte som intet var sket.
Ireterende for dett har ellers kørt perfekt i 20 måneder, bare ikke de sidste 2 måneder? Men nu skifter jeg også snart til en anden Linux Distro med Cinnamon.

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1346
Tilmeldt:
14-01-2007
User is offline
Der ligger nogle i

Der ligger nogle i ~/.cinnamon,

Her ser jeg

/home/bruger/.cinnamon/
/home/bruger/.config/cinnamon-session/


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det kunne også være conf

Det kunne også være conf filer til Nemo der går ned, eller noget i display manageren (MDM/LightDM).

Så vidt jeg husker, blev en opdatering til Nemo udgivet for et par måneder siden, der løste et problem hvor Cinnamon blev trukket med ned hvis Nemo crashede.

Fra opgradering af Mint 18.2 til 18.3, blev MDM ikke erstattet med LightDM. Den skulle manuelt opgraderes. Fjernede man derefter en conf fil til MDM, jeg desværre ikke husker navnet på, så kunne Cinnamon ikke starte. Dvs ingen desktop interface.

Visse udvidelser kan få Cinnamon til at crashe. Flere udvidelser fra tidligere Mint installationer er ikke kompatible med Mint 18.3

Der ligger iøvrigt Cinnamon relaterede filer spredt rundt om i systemet.


Akker
Antal: 277
Tilmeldt:
25-06-2008
User is offline
Har ikke oplevet at Cinnamon

Har ikke oplevet at Cinnamon går ned på min Mint 18.3, det kører totalt klippe stabilt ... Når jeg altså er inde på den.
Til gengæld fik jeg gjort det med at slette en conf fil til MDM, så nu er der intet grafisk interface når jeg starter Mint.
Jeg kan jo dog heldigvis stadigvæk logge ind, og så er det bare at bruge 'startx', så starter Cinnamon og altså den grafiske brugerflade.
Afventer at Mint kommer i sin næste inkarnation, så skal der ryddes grundigt op på SSD'en ... Dvs. jeg starter fuldstændigt forfra :D


marlar
Antal: 2907
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg skylder lige at vende

Jeg skylder lige at vende tilbage til løsningen af dette problem som irriterede mig længe.

Nogle gange er svaret så simpelt at man ikke kan få øje på det.

Højreklik på bundlinjen > Fejlfinding > Gendan alle indstillinger til standard


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#6Hold da op. Den har jeg

#6

Hold da op. Den har jeg heller aldrig tænkt over. Det kan potentielt spare timers arbejde.

Tak for oplysningen.

Noget helt andet, så er jeg ikke vant til at se billeder direkte i en tråd her på sitet. Jeg kan se i kildeteksten at det er uploaded til: https://www.linuxin.dk/images/cinnamon-reset.jpg

Er det en funktion alle kan benytte?


marlar
Antal: 2907
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Er det en funktion alle

#7: Er det en funktion alle kan benytte?

Nej, desværre. Det er kun admins.