6 Tera Byte HDD for kr 1300

frogmaster
Antal: 3889
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
6 Tera Byte HDD for kr 1300

Du kan nu, hvis du har behovet, købe en USB 2 og 3 kompatibel harddisk for under kr. 1300,-
https://www.google.dk/search?q=seagate+6tb&oq=seag...


mich
mich's picture
Antal: 968
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Re: 6 Tera Byte HDD for kr 1300

#0:
Ja, prisen falder hele tiden og tak og lov for det.
I bunden af den side, du linker til, er der henvisninger til 8 TB HDD for samme pris.

Har man så brug for alt den plads?
Det er vel meget individuelt, men vi, der tager mange billeder, kan dårligt få for meget plads.
Selv har jeg to eksterne HDD à 2 TB til backup af fotografier, og de er cirka halvt fyldt, men da antallet af billeder stiger nærmest eksponentielt over tid, er de jo næsten fyldt. Go figure.

Nu må jeg hellere stoppe og oprette en tråd om backup af større datamængder.

P.S.: Backupdiskene er naturligvis af forskellige fabrikater for at minimere risikoen for samtidigt nedbrud af begge backupdiske.

./mich


marlar
Antal: 2916
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Problemet er bare at det

Problemet er bare at det tager en helvedes tid at fylde 8 TB selv med USB 3!

Tænker på når man skal lave backup...


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 437
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Kan Rsync ikke minimere det

Kan Rsync ikke minimere det lidt? Jeg har indtryk af, at det værktøj benytter en metode, der speeder synkroniseringen lidt op.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3889
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Ja det tager en helvedes tid

Ja det tager en helvedes tid med så store data mængder. Heldigvis er rsync ganske fleksibel, hvor det kan være en fordel at lave et batch og lade backup køre natten over. Det sikrer mod eventuelle kopieringsfejl, der skyldes fil-manageren.

Det virker udmærket over netværket fra eksempelvis en Linux eller Mac til en Windows etc., eller blot fra to lokal mountede diske.

Hvis der er behov, så synes jeg det er god ide at oprette en tråd med fx backup commands. Som en start kunne man nævne muligheden for at trække mapper, diske og mountede netværksdelinger til terminalen, for at gøre rsync nemmere.

Edit: Mens jeg husker det, så kan man installere en GUI til rsync. Grsync: https://www.dropbox.com/s/f8o4o35rwmh45de/grsync.p...


marlar
Antal: 2916
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Kan Rsync ikke minimere

#3: Kan Rsync ikke minimere det lidt? Jeg har indtryk af, at det værktøj benytter en metode, der speeder synkroniseringen lidt op.

Det hjælper ikke meget hvis det er binære filer som fx jpg-billeder der allerede er komprimerede. Men selvfølgelig kan man, som Frogmaster skriver, lade den står natter over.

#4: Hvis der er behov, så synes jeg det er god ide at oprette en tråd med fx backup commands. Som en start kunne man nævne muligheden for at trække mapper, diske og mountede netværksdelinger til terminalen, for at gøre rsync nemmere.

God ide.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 437
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Det bliver dejligt den dag,

Det bliver dejligt den dag, hvor man kan bruge M2 diske i stedet for USB 3. Ekstern disk direkte mountet til motherboardet. Forestil jer en M2 disk med sindssyg read and write på 8 TB lagerplads, som ekstern disk mountet til motherboardet. Tillæg så Rsync. Så går det pludselig ikke så langsomt.

Jeg tror på det nok skal komme. M2 on the fly.

*EDIT*

Jeg mener selvfølgelig en direkte port fra laptop/desktop kabinettet ind til motherboardet, som der kan monteres ekstern M2 på.


*klonk*
Antal: 263
Tilmeldt:
31-01-2004
User is offline
LuckyBackup er også en

LuckyBackup er også en frontend til rsync, som jeg har brugt et par år efterhånden.

#Marlar, jeg tror tanken med at nævne rsync, ikke er så meget komprimering, men at den kun kopierer de filer som er ændret eller ikke allerede eksisterer på destinationen.

I øvrigt, hvilken type harddiske ligger i de billige der, for komplett.dk siger 1500+ for en 6tb 3.5", altså til indbygning. De plejer at være skarpe på prisen.


mich
mich's picture
Antal: 968
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
rsync

#5:
rsync er et ganske effektivt kopierings- og backupværktøj, der kun kopierer nye og ændrede filer.
Skal man oprette en ny backup, tager det selvfølgeligt en hel del tid, men man skal jo ikke fylde hele disken med det samme (#2). Så har man købt den for lille.

Skulle jeg kopiere alle billeder på min arbejdsPC til de eksterne harddiske, ville det tage cirka 45 min.
Skulle jeg kopiere alle de billedfiler, jeg har på backup-diskene, ville det tage næsten 9 timer.
Nu har jeg lige kørt total backup af alle mine billeder på arbejdsPCen med rsync 1), så jeg er sikker på at alt er gemt i to eksterne eksemplarer. Det tog under et minut per ekstern HD.

Det betyder f.eks. at jeg roligt kan slette gamle billeder eller raw-filer, hvis jeg mangler plads. Jeg kan altid hente det igen fra en ekstern HD.

1) Samme kommande hver gang: Kopier alt.

./mich


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3889
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
I øvrigt, hvilken type

#7: I øvrigt, hvilken type harddiske ligger i de billige der, for komplett.dk siger 1500+ for en 6tb 3.5", altså til indbygning. De plejer at være skarpe på prisen.

Jeg tror det er en god ide, hvergang man skal foretage indkøb, at søge efter bedste tilbud. Eventuelt på samme vare, hvis man mener det bør være et bestemt mærke.

Det hænger sammen med firmaets avance, størrelsen af deres indkøb, udbud og efterspørgsel, ny teknologi, og ikke mindst den information, der muligvis gør man kan finde en større, billigere eller bedre. Der vil ofte være penge at spare.

Eksempelvis; taber man en roterende disk, så har den ikke en SSD's change for at overleve.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3889
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Eksempel på rsync command,

Eksempel på rsync command, der kopierer alt i en mappe fra en USB på Linux, ind over netværket til en USB på en Windows.

rsync -rvP '/media/bruger-navn/hdd-navn/mappe-navn/mappe-navn/' '/run/user/1000/gvfs/smb-share:server=windows-navn,share=bogstav/mappe-navn'/

Rsync flag er lidt anderledes på macOS. Dette eksempel kopier alt i en mappe, enten fra en lokal-mounted USB, eller mounted over netværket, til en anden mappe på en USB, der enten er mounted lokalt eller over netværket på macOS.

sudo rsync -aE --progress "/Volumes/hdd-navn/mappe-navn/mappe-navn/mappe-navn" "/Volumes/hdd-navn/mappe-navn/mappe-navn/mappe-navn"

Eksemplerne er vejledende, ikke absolutte. For at gøre dem brugervenligere, træk fx mapper, eller hele diske, til terminalen.

rsync -flag "source" "destination"