Kerneopgradering i Ubuntu 16.04, løser netværksproblem til macOS

frogmaster
Antal: 4121
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Kerneopgradering i Ubuntu 16.04, løser netværksproblem til macOS

Den seneste kernel upgrade (4.15.30) til Ubuntu 16.04, Mint 18-3 inklusiv yderlige derivater, løser problemet at KDE programmet Smb4K, ikke kan oprette LAN forbindelse med CIFS protokollen til macOS maskiner, siden sidste kompatible Linux kernel 4.10.

Løsningen involvere også forks af Gnome Desktop Environment.

Hvorfor bruge Smb4K?

- Fordi det er eneste mulighed, fra Ubuntu 16.04, for at oprette forbindelse til eksterne NTFS formaterede diske tilsluttet macOS, selvom tredjepart NTFS kompatibilitet (fx Paragon NTFS) er installeret på macOS. Det tillader skriverettighed over LAN, uanset om der er tale om Gnome eller KDE.

Bemærk at dette udelukkende handler om Ubuntu 16.04. Senere udgivelser, inklusiv andre Linux distributioner som Arch, Manjaro m.f. med forks af Gnome DE, ikke har problemet, og hvor Samba derfor er fuldt fungerende.

- Fordi Smb4K tillader streaming af film, undertekster med mere på brugerens lokalnet (LAN), til KDE-frameworks (KIO) og derfor også KDE's fil-manager Dolphin, hvor andet ikke fungerer uanset Linux OS.

KDE begrunder det med manglende KIO support fra andre Linux OS og DE's. Om det så skyldes at KDE ikke ønsker at tilpasse deres politik til heterogen lokalnetværk (LAN), ved jeg ikke ... Jeg ved kun at KDE, dette fantasiske DE, bør passe på med ikke at isolere sig selv.