Elementary 5.0

FrugalMan
Antal: 1228
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Elementary 5.0

Har i afprøvet den. Flot visuelt. Baseret på Ubuntu 18.04. har afprøvet den i 3 dage. Leger vidre med den. En lille video som jeg har lavet.

https://vimeo.com/301457969

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 515
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jeg har prøvet den. Jeg er

Jeg har prøvet den. Jeg er vild med workflowet, som minder om Mac, og er det jeg befinder mig bedst med, i modsætning til traditionelt desktop layout med en startknap nederst i venstre hjørne.

Det eneste problem jeg har med Pantheon desktoppen, er, at jeg kan ikke få helt de samme muligheder, som jeg kan på GNOME, når jeg installerer et par udvidelser.

På GNOME bruger jeg:

Caffeine GNOME udvidelse. (Slukker for strømstyringen, så skærmen forbliver tændt)
Cpufreq GNOME udvidelse. Giver muligheden for, at sætte CPU governer til performance, hvilket får positiv indflydelse på desktop animationernes hastighed.
Deja-Dup one-click GNOME udvidelse. Giver mig mulighed for, at tage en duplicity backup af hjemmemappen med ét klik fra toppanelet.
GSConnect GNOME udvidelse. En GNOME frontend til Kdeconnect, (fuld android telefon integration begge veje) som jeg kan tilgå fra toppanelet og i browseren, som udvidelse.
Media Player Indicator GNOME udvidelse. Styring af alle medieplayers fra toppanelet, med play/stop knap og visning af albumcover.

Den velkendte søgefunktion i GNOME finder alt på næsten hele maskinen, software, som filer. Den finder endda software, der ikke er installeret, og viser det, så man med et enkelt klik kan åbne softwarecenteret og installere det.

Det er nogle af de funktioner jeg mangler i Pantheon i Elementary OS. Men der er sikkert flere.

Så jeg føler mig lidt begrænset i mit brug på den desktop.

Så én ting mere. Med seneste version af Elementary OS har teamet fjernet muligheden for indicators, så hvis man f.eks. installerer Dropbox, vil Dropbox-ikonet ikke vise sig øverst i panelet. Det skal der et mindre hack til, at løse.