Dele filer i vBox v5.2.22 mellem xUbuntu v18.04 (host) og xUbuntu v18.04 (gust)

1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
Dele filer i vBox v5.2.22 mellem xUbuntu v18.04 (host) og xUbuntu v18.04 (gust)

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med at dele filer vBox v5.2.22 mellem xUbuntu v18.04 (host) og xUbuntu v18.04 (gust)??

Jeg har under vBox-opsætn af gæstsystemet i xUbuntu-maskinen delt mappen "/home/allan/vBoxShare" og sat den til "auto-montering" så den bliver delt under opstarten af xUbuntu i vBox (vBoxShare er oprettet i host og jeg kan ik få delt (share) mappen i fil-hånteringen på host).

Jeg er ik klar over hvad jeg gør forkert??

/allan


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4728
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg vil tro du mangler at

Jeg vil tro du mangler at installere VirtualBox Guest Addition.: Den skal installeres på gæsten og ikke på værten:
https://www.youtube.com/watch?v=qNecdUsuTPw

Efter Guest Addition er installeret, og antager vi du har en mappe på værten der hedder Backup i Home, kan du dele denne mappe med gæsten fra VirtualBox. Du kan dele flere mapper hvis du har brug for det, inklusiv fx Dokumenter m.f...


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
Dele mappe i vBox med linux som host og guest

Hej Frogmaster

Jeg havde lidt prob med at få installeret "virtualbox-guest-iso" og "virtualbox-host-dkms" i xubuntu, men det gik bedre i manjaro gennem pamac. Det gjorde lige pludselig at systemet forstod commandoen "vboxsf" og jeg kunne fyrer commandoen "sudo mount -t vboxsf -o uid=$UID,gid=$(id -g) vBoxShare ~/share" i guest-terminalen, hvor "vBoxShare" er mappen i host og "share" er mappen i guest (jeg fandt også hjemmesiden "https://help.ubuntu.com/community/VirtualBox/SharedFolders" som jeg har fundet flere gange før, men nu kunne jeg få commandoen "vboxsf" til at fungere ved hjælp af pakken virtualbox-host-dkms og dit link).

MANGE TAK, FROGMASTER :))

/allan


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4728
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Velbekommen Allan.

Velbekommen Allan.


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
Automount i guestOS (linux med deb (xubuntu mfl) og arch)

Hej igen

Jeg kan ik finde brugbart materiale på nettet omkring automount vedr at dele en mappe i virtualbox v5.2.22, er der nogen herinde der kan hjælpe??

Jeg har installeret parkerne "virtualbox-guest-dkms og virtualbox-guest-utils" i archLinux v2018.05.13 og Manjaro v18.0, som gør at linux forstå "vboxsf" (disse parker er en del af virtualbox-guest-iso).

Det er lidt sværer i xUbuntu v18.04 og LinuxMint v19, hvilke terminalcommandoer som skal bruges mht at dele en mappe mellem host og guest.

Men grundlæggende kan jeg få manuel mount i linux, bare ik automunt så systemet ik hver gang skal sættes op til host (xUbuntu v18.04)...

/allan


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4728
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det kan gøres fra

#4: Det er lidt sværer i xUbuntu v18.04 og LinuxMint v19, hvilke terminalcommandoer som skal bruges mht at dele en mappe mellem host og guest.

Det kan gøres fra terminalen, hvis du insisterer, hvor shared folders auto-mountes i værtens rod-mappe /media/ (i VMWare mountes den i /mnt/). men der er ingen grund.til.at benytte.terminalen, der alt andet lige er besværlig.

Det er meget nemmere at konfigurere Shared Folders auto-mount fra Indstillingerne (Settings) i VirtualBox, som vist på dette site: https://askubuntu.com/questions/45594/where-is-vir... Når det er gjort er auto-mount permanent konfigureret..

Bemærk iøvrigt, for at sikre fortsat optimal funktionalitet:
Når der installeres en opgradering af VirtualBox på værten, så er det almindeligt at du skal geninstallere den medfølgende version af VirtualBox Guest Additions på gæsten. (disse ISO filer der øger kompatibilitet mellem Host and Guest (udover Shared Folders, også skærm funktioner og netværk)). Det skal gøres fra terminalen på gæsten beskrevet herunder:

https://www.tecmint.com/install-virtualbox-guest-a...
https://askubuntu.com/questions/22743/how-do-i-ins...

Noget lidt andet:
Siden du nævner vboxsf i #2, der er navnet på VB-gruppen på Linux værten og håndtere tilladelserne i Shared Folders mellem Host og Guest, så går jeg ud fra at vboxsf-gruppen er oprettet og din værts profil account er tilføjet i vboxsf. Det er kun nødvendigt første gang VirtualBox installeres og sker almindeligvis automatisk. Når vboxsf først er oprettet, og din bruger profil er tilføjet gruppen, er det ikke længere nødvendigt at bekymre sig om vboxsf.


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
Gruppen vboxsf i host systemet

Frogmaster, hvorfor er gruppen vboxsf ikke tildelt på host maskinen (sat til automontering i vBox), men kun på guest systemet i vBox??

Det fungere ik helt gnidningsfrit i guesten, hvor jeg tidligere har set den delte mappe mellem host&guesten under devices/enheder (men nu kan jeg hverken se under device eller gruppen vboxsf i terminalen!! Hvorfor ved jeg ik!!).

/allan


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4728
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Frogmaster, hvorfor er

#6: Frogmaster, hvorfor er gruppen vboxsf ikke tildelt på host maskinen (sat til automontering i vBox), men kun på guest systemet i vBox??

vboxsf brugergruppen burde være automatisk tilføjet hosten, og din personlige bruger-profil tilføjet vboxsf, under installationen af VirtualBox.

Siden, eller hvis, det ikke er sket på din maskine i Ubuntu 18.04, så kunne det skyldes at Ubuntu 18.04 er et basis OS, hvor flere præinstallationer ikke er standard tilføjet. Hvis det er tilfældet på din maskine, så vil du formentlig finde Mint 19 nemmere som host maskine for virtuelle OS installationer.

Men det er ikke sikkert. Som eksempel på en nyligt hardware installeret Mint 19, hvor samme problematik, blot med WireShark, var jeg nødt til manuelt at oprette WireShark gruppen og tilføje min bruger profil, før det var muligt at vælge alle netværk interfaces i WireShark, for at køre WireShark uden root tilladelse (med min bruger profil).

På en virtual Mint 19 var helt samme ikke nødvendigt.

Imidlertid burde det fungere hvis du på hosten selv opretter vboxsf og tilføjer din bruger profil til gruppen.

Fordi Ubuntu 18.04, langt hen af vejen, er en basis distribution, så mangler den funktioner der gør den brugervenlig. Hvis jeg var dig, så ville jeg begynde forfra og denne gang vælge Mint 19 som host maskine. Den er så meget mere brugervenlig. I Mint 19 kan du nemmere benytte GUI programmet (Brugere og grupper) til oprettelse af grupper (fx vboxsf).

#6: (men nu kan jeg hverken se under device eller gruppen vboxsf i terminalen!! Hvorfor ved jeg ik!!).

Det ved jeg heller ikke. Jeg ved ikke hvad du har foretaget dig og mest derfor, kan jeg ikke sige hvad der måske er gået galt.


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
reflektioner på #7

Frogmaster jeg havde måske mere tænkt mig at skifte til manjoro pga archLinux pakkehåndteringen og så har jeg problemer med shreenshot programmet her i xUbuntu 18.04 /allan


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4728
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Frogmaster jeg havde

#8: Frogmaster jeg havde måske mere tænkt mig at skifte til manjoro pga archLinux pakkehåndteringen og så har jeg problemer med shreenshot programmet her i xUbuntu 18.04 /allan

Det er en ide. Imidlertid er Manjaro en rolling distribution, der sådan set er udmærket, måske også fremtiden, men du bør også tage med i overvejelserne at det medfører giga store opdateringer, til forskel fra Mint 19, med små hurtige opdateringer, og er, generelt, langt mere fokuseret på funktionel brugervenlighed.

Hvad det medfører af såkaldt mere eller mindre Bleeding Edges.

Du bør overveje om stabilitet og overblik, er vigtigere end nyeste opgraderinger og om du ønsker små opdateringer, eller enorme, hver gang du opdatere systemet. Når det er sagt, så er jeg imponeret over Arch derivatet Manjaro ...

For hvad angår screenshot (Skærmbillede) i Ubuntu 18.04, så oplever jeg ikke problemet. Det gør jeg jeg heller ikke i Mint 19 eller Manjaro for den sags skyld.

For at optage en video af desktoppen, så vil jeg anbefale at installere SimpleScreenRecorder og ændre lydoptagelsen i programmet fra Vorbis til AAC for max kompatibilitet.


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
reflektioner på #7 og 9

Hej Frogmaster

Kunne du forklare basis OS og bleeding edges, da jeg ik ved hvvad disse begreber dækker over??

Iøvrigt er mit host OS xubuntu 18.04 og ik ubuntu 18.04.

/allan


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4728
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Kunne du forklare basis

#10: Kunne du forklare basis OS og bleeding edges, da jeg ik ved hvvad disse begreber dækker over?? Iøvrigt er mit host OS xubuntu 18.04 og ik ubuntu 18.04.

Bleeding Edge (blødende kant) er en terminologi der dækker over noget der ikke er gennemtestet og derfor kan knække i utide. https://www.google.com/search?q=Bleeding+Edge&oq=B...

Bleeding Edge handler primært om operativsystemet og i mindre grad om operativsystemets brugerflade (DE - forklaret herunder), men det kan ikke helt skilles fra hinanden, fordi de er afhængige af hinanden. I Microsoft Windows kalder de Bleeding Edge for Insider builds. Apple (macOS) har slet ikke noget tilsvarende, kun pre-builds (alfa og beta udgaver af operativsystemet).

xubuntu er Ubuntu med Xfce som installeret brugerflade (Desktop Environment el. forkortet DE). Det svarer til brugerfladen i Windows og macOS.

I Linux er der mange brugerflader til forskel fra Windows og Mac.

Ubuntu 18.04 er standard DE Gnome, men du har i stedet valgt at installere Xfce. Gnome på Ubuntu 18.04 er spritny som erstatning for Unity, Ubuntu nu har opgivet.

For at gøre det lidt mere enkelt. Hvis du ønsker en Ubuntu baseret installation, så er Mint 19, fortrinvis med Cinnamon DE og som er faderen til Cinnamon, det oplagte valg. Det vil vil formentlig gøre dit liv helvedes meget mere enkelt ;)

Cinnamon, især på Linux Mint, er tiltænkt Windows brugere, der ikke længere gider Windows, af hvad årsag de lægger til grund.

Cinnamon, Xfce, Mate, Gnome og andre DE, kan installeres på Arch (eller Manjaro med flere), og virker fint, men bemærk at det ikke har noget at gøre med om operativsystemet (OS) er Bleeding Edge ...


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
reflektioner på #11

Hej Frogmaster

Du har givet mig lidt at tænke over mht manjaro ell mint, men jeg heller nok mest til manjaro, da jeg ik er så fortrolig med mint og jeg kan godt lide lidt udfordring! Håber du kan leve med mine problemer herinde?

/allan


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4728
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Hej igen AllanJa

Hej igen Allan

Ja naturligvis ;)

For hvad angår Ubuntu 18.04 i forbindelse med GUI programmet Brugere og grupper, så kan det efterinstalleres fra Ubuntu Software. Det vil gøre det nemmere at håndtere eksempelvis vboxsf på host. Det skal gøres på host.

https://www.dropbox.com/s/ofxo57uhctcuxs7/brugere-...

Bemærk, som allerede nævnt, så skal vboxsf oprettes på host. Ikke på guest. Noget siger mig du har forsøgt at oprette vboxsf gruppen på det virtuelle gæst OS. Er det korrekt, så har du misforstået.

Det er logisk at vboxsf skal oprettes på host (og din hosts brugerprofil er tilføjet gruppen), fordi det er tilladelserne i host, der afgør at et et virtuelt guest OS har rettighed til at auto-mounte et drev fra host i den virtuelle maskine. Blot for at sikre at eventuel misforståelse er elimineret.