Lille samba udfordring

Domiino
Antal: 580
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Lille samba udfordring

Jeg sidder og roder lidt med noget Samba opsætning.

Det virker som fint nok... MEN! Jeg kan ikke begrænse nogen biblioteker, så kun en speciel gruppe må have adgang til specifikke mapper, andre må ikke en gang have adgang til mapperne.

Jeg har en mappe på serveren ALLE har adgang til "SERVER". I denne mappe vil jeg gerne have nogen undermapper med forskellige bruger og gruppe rettigheder. Sådan her ser min share ud:

[admin]
write list = @administration
guest account =
user = @administration
available = no
browseable = no
only user = yes
valid users = @administration
path = /home/ServerData/administration

Nogen der kan hjælpe?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Prøv at følge denne guide:

Prøv at følge denne guide: https://www.techrepublic.com/article/how-to-set-up...

Hvis du ønsker at sætte Samba op som en Domain Controller: https://wiki.samba.org/index.php/Setting_up_Samba_...


Domiino
Domiino's picture
Antal: 580
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
#1 Takker for linket, jeg

#1 Takker for linket, jeg læser lige lidt.

Det med DOMAIN CONTROLLER: Det kunne være sjovt hvis jeg kunne lære opsætning af en domæne server. Jeg ved fra mine tidligere arbejdspladser, der satte de tit en Domæne Server op og derefter en filserver og måske en exchange server. Men kan man rent faktisk kører alle 3 ting på én Linux Server? Nu tænker jeg ikke så meget på Exchange delen, for den findes jo ikke som Exchange til Linux (så snakker vi en anden mailserver eller Kerberos).

Men kan man godt have en filserver, der er meldt ind i det samme domæne som den selv administrerer? Jeg sidder og roder lidt i Webmin og der kan melde Samba'en ind i et domæne, men hvad nu hvis domænet ligger på sammen PC?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Men kan man godt have en

#2: Men kan man godt have en filserver, der er meldt ind i det samme domæne som den selv administrerer?

Selv tak.

Det kan man godt. Det er meget almindeligt at små virksomheder kun har en Domain Controller, der samtidig har rollen som fil server. DC'ern validere klienternes logon (hvor domæne brugerne skal være oprettet) og også levere user space til brugernes filer. Det er en god ide at oprette user space på en harddisk for sig selv, men det er ikke et system krav.

Jeg fik ikke nævnt mail server. Den ville jeg vælge at køre på en maskine for sig selv, i det mindste hvis den skal service andet end kun LAN brugernes interne kommunikation. Begrundelsen er først og fremmest af sikkerhedsmæssige årsager.


Domiino
Domiino's picture
Antal: 580
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
#3 Takker for info. Jeg

#3
Takker for info. Jeg prøver at lege lidt med at sætte det op i en Virtualbox til at starte med. Så må den trække det den kan Domain, Samba, Filserver, Mail og hele svineriet.

Jeg har installeret en Ubuntu Server 18 sammen med Webmin, synes det er lidt spændende at arbejde med. Især når jeg mest kender Linux fra en brugers synspunkt og så vil jeg gerne kunne sælge Linux Servere via min Webshop OG hjælpe kunden med at sætte det op.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg prøver at lege lidt

#4: Jeg prøver at lege lidt med at sætte det op i en Virtualbox til at starte med.

Det er en glimrende ide. Bemærk iht VirtualBox, og iøvrigt også VMWare, at det er muligt at oprette flere virtuelle harddiske, der er forbundet til samme operative system, for bedre at emulere virkeligheden.

Du kan også, hvis du ønsker, oprette en virtuel Windows Domain Controller, om ikke andet så for at teste eventuelle forskelle i funktionalitet. Det vil imidlertid koste penge, hvis du ikke ved hvordan du undgår det ...

Værten skal naturligvis være stærk nok (RAM, CPU og HDD størrelse), for at køre disse virtuelle services.