Nvidia drivere -er da bare noget skrammel.

speedfreak
Antal: 251
Tilmeldt:
29-06-2003
User is offline
Nvidia drivere -er da bare noget skrammel.

Nu har jeg kørt Mint en del år med den standart nouveau driver installeret altid, og det har faktisk kørt upåklageligt de år.

Så skulle jeg så for et par dage siden lige prøve med nvidia driveren som installeres i Mint driverhåndtering og selve installationen gik da også smertefrit.

Men hold da kæft min maskine er blevet underlig og opføre sig bare vildt underligt.
vinduerne lukker ned og forsvinder, nogle gange skal man trykke længe eller flere gange for at aktivere browser eller dolphin, og ting forsvinder spontant.

Aftershot pro som jeg bruger til dagligt til raw/billed redigereing lukker ned i tide og utide og er faktisk mega sløvt af arbejde med.

jeg kan og vil aldrig nogensinde anbefale noget med Nvidia på eller ATI til nogle overhovedet!

Når jeg en dag bliver rig, køber jeg en Intel Nuc til desktop brug, hvor der hverken er Nvidia eller ATI!

jeg har kørt linux i ca. 20år nu med Mandrake, redhat, suse, ubuntu, kubuntu og nu Mint og har aldrig haft nogen gode oplevelser med hverken Nvidia eller ATI.

Fuck hvor jeg er glad for den nouveau driver, som nu igen er blevet min daglige driver :)


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1092
Tilmeldt:
26-05-2013
User is online
Tja. Det må være din

Tja. Det må være din hardware. Jeg har ingen problemer med hardware accelleration og NVIDIA driveren. Jeg har direkte OpenGL og kører Vsync på alting uden screen tearing eller lag på hverken vinduer eller i film, spil eller videoer. Alt kører 60 FPS, som bør være absolut minimum i 2018 for en tålelig oplevelse.

Steam Client via Proton kører alle spil fuldstændigt smooth med hardware accelleration.

International GNU/Linux og BSD*-gruppe på MeWE.
https://mewe.com/join/linuxbsd

Den der reklamerer/lover må holde, ellers lade være at love, især hvis et firma står bag et community. Det gælder også folk, der vil vejlede. Keep it real beyond anything! Inkluder hver en detalje, positiv, som negativ.


berylmagic
Antal: 536
Tilmeldt:
02-07-2007
User is offline
Genkender ikke problemet

Har aldrig kørt linux uden de proprietære drivere. Dem har jeg da bedt om under installationen. Men jeg undgår systematisk Radeon (ATI) grafikkort efter dårlige erfaringer med det. Man hører om dårligt samarbejde imellem Linux og Radeon. Jeg har aldrig haft problemer med Nvidia og OpenGL. Nu spiller jeg altså aldrig, men jeg holder af Compiz 3D cube og en animeret dock, som Cairo. Skiftede fornylig et grafikkort Nvidia 710 ud med et Nvidia Quadro, der kan 4K med hdmi og displayport. Det kørte uden videre. Du vil have Intel grafik, - det kan vel ikke særlig meget.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1407
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Du vil have Intel

#2: Du vil have Intel grafik, - det kan vel ikke særlig meget.

Nok ikke til spil. Men til almindelig desktop brug vælger jeg altid Intel. Jeg har engang haft en desktop med Nvidia. Siike noget skrammel at få sat rigtigt op. Men det var for 6-7 år siden, måske er det bedre idag.

Men som sagt, derefter har jeg altid valgt Intel til grafik og netværkskort. Det funker bare med Linux.

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1092
Tilmeldt:
26-05-2013
User is online
måske er det bedre

måske er det bedre idag.

Med det rigtige kort og den rigtige driver, findes der intet bedre den dag idag. Vulkan er også et spændende projekt mht. Nvidia.

Jeg nyder 1080P HD med 60 FPS på Youtube på det kort jeg bruger. Selvom min skærm ikke er 4K kan den alligevel køre opløsningen opskaleret på Youtube i nogenlunde 60 FPS, hvilket er imponerende for Nvidia Quadro 2000 fra 2012.

International GNU/Linux og BSD*-gruppe på MeWE.
https://mewe.com/join/linuxbsd

Den der reklamerer/lover må holde, ellers lade være at love, især hvis et firma står bag et community. Det gælder også folk, der vil vejlede. Keep it real beyond anything! Inkluder hver en detalje, positiv, som negativ.


phoenix
Antal: 34
Tilmeldt:
23-03-2004
User is offline
Nouveau drivere -er da bare noget skrammel

Min bærbare kan ikke boote med Nouveau drivere medmindre jeg sætter specielle boot options, så om Nvidia- eller Nouveau-drivere er noget skrammel kommer vidst mere an på hvilket grafikkort du har i maskinen...


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4728
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Ja det afhænger af

Ja det afhænger af maskinen, drivere, OS og grafikkortet.

Jeg har hørt klager fra Windows gamere, der oplever at GameReady driverne til GeForce GTX 1060 Ti og opefter, opfører sig virus-agtigt efter nogenlunde samme oplevelse som #0 beskriver.

Min laptop, med Windows 10 og GeForce GTX 1050 Ti og 4 GB dedikeret VRAM, fungerer nogenlunde okay. Maskinen er godt nok udstyret med et ekstra Intel grafikkort på bundkortet, som jeg primært har aktiveret, for at køre Linux og macOS virtuelt (VMWare), der dog virker med GeForce GTX 1050 Ti, men ikke kan fjernstyres (med VNC - (sort skærm)), når GeForce GTX 1050 Ti er aktiv.

Lidt mere overordnet:
NVIDIA er proprietær. Ifølge proprietær politisk vedtagede licens betingelser, så er NVIDIA ikke forpligtet til at offentligøre deres driveres sourcecode. Det samme gælder Intel og ATI og iøvrigt anden hardware.

Når det står stjerneklart på nethinden, så spørg dig selv om vanskelighederne ved at producere OpenSource drivere til et OS, hvor funktionel nødvendinghed afhænger af transparent oplysning ...

Det giver ikke blot funktionelle problemer i henhold til OpenSource, men også indbyrdes imellem proprietære virksomheder, inklusiv Microsoft og Apple, såvel som al anden anti-transparens, ikke er politisk kompatibel med enhver form for beslutningproces i fremtiden.

Man kan mene, set i det lys, at en skide proprietær grafik driver, blot er et minimalt problem, i en verden styret af et utilstrækkeligt forældet proprietært establishment, der heller ikke magter at løse disse, langt alvorligere aktuelle problemer, med den officielle begrundelse, at politikerne, virksomhederne og deres interessenter, er klogere end befolkningerne ...