Glædelig Jul 2018

marlar
Antal: 2944
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Glædelig Jul 2018

Endnu et år er ved at slutte, og vi skal snart tage hul på et nyt.

Men forinden er der jo heldigvis lige julen.

I ønskes alle sammen en rigtig glædelig jul og et godt nytår!


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 515
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Tak og i lige mǻde, Marlar.

Tak og i lige mǻde, Marlar. Jeg håber 2019 bliver et år uden flamewars, med god tone (jeg skal gøre mit) og så håber jeg på lykke og held og kærlighed i jeres liv allesammen. Og så selvfølgelig, at Linux bliver bedre, så der kommer endnu flere tilfredse brugere. Pt. er jeg blevet rigtigt glad for den nye Linux Mint 19.1 med Cinnamon. De andre distroer er naturligvis ligeså gode på hver deres måde, og lad enhver finde sin favorit.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1269
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Herfra skal også lyde en

Herfra skal også lyde en glædelig Jul og Godt Nytår. Nu har jeg snart 20 års jubilæum, altså med Linux. Vejen frem til dette var svært i starten. Men har fundet nmin plads i valget af styresystem.

jeg håber at Linux kan blive lidt mere udbredt til masserne. Det er jo ikke svært at istalere, men at skifte til andre programmer er nok det sværeste for folk.


Domiino
Domiino's picture
Antal: 524
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Glædelig jul og godt nytår

marlar
Antal: 2944
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Det er jo ikke svært at

#2: Det er jo ikke svært at istalere, men at skifte til andre programmer er nok det sværeste for folk.

Jeg tror at en af de største hindringer er at folk typisk ikke kender andre der har Linux. Så er der problemer, kan en ven eller familiemedlem ikke lige kigge på det som det er tilfældet med især Windows.

Men mest af alt handler det vel om at 95% af alle computere kommer med Windows præinstalleret. Så folk tænker ikke umiddelbart over at der findes alternativer. Eller hvis de gør, synes de måske det er for besværligt når nu der allerede er et OS installeret.

Men kors hvor Windows er irriterende! Jeg bootede op med min bærbare i Windows for første gang i måneder fordi jeg skulle lave noget på SQL Server. Men selvfølgelig insisterede Windows på at skulle opdatere alverdens ting inden jeg kunne starte, det tog mange timer. Det oplever man ALDRIG med Linux!

Så ja, det kunne være fedt hvis Linux bliver mere udbredt i 2019 :)


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 515
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jeg tror også det handler

Jeg tror også det handler lidt om, at mange er vant til, at et produkt er automatisk og fungerer sådan. Du køber et produkt, pakker det ud, læser manualen og tænder, og går i gang. Det der med, at sætte noget op, eller sammen, der ikke er en fysisk genstand (f.eks. Ikea-møbler) men software, det er langt de fleste ikke vant til, at tage stilling til. Mange er simpelthen ikke vant til selv, at sørge for det de er vant til er blevet sørget for ved f.eks. køb af ny computer.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4107
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Men kors hvor Windows er

#4: Men kors hvor Windows er irriterende! Jeg bootede op med min bærbare i Windows for første gang i måneder fordi jeg skulle lave noget på SQL Server. Men selvfølgelig insisterede Windows på at skulle opdatere alverdens ting inden jeg kunne starte, det tog mange timer.

Javist er det irriterende. Du kan, omend kun midlertidigt uden serverfunktioner (wsus), deaktivere Windows Update fra Tjenester på en Win 10 Workstation, Home såvel som Pro og Enterprise, for at undgå at spilde timer på sådan noget. Blot til en anden gang ...

#4: Så ja, det kunne være fedt hvis Linux bliver mere udbredt i 2019 :)
Hvis folk vidste mere om Linux, så ville de forstå hvor meget mere sikker sådan en er, udover at have et mere sexy look med en smule tema konfiguration.

https://www.dropbox.com/s/kc26i0fvfdnue4v/mint-19....


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 515
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Hvis folk vidste mere om

Hvis folk vidste mere om Linux, så ville de forstå hvor meget mere sikker sådan en er

For ikke også, at nævne BSD familien, især OpenBSD.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1269
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Jeg tror at en af de

#2:Jeg tror at en af de største hindringer er at folk typisk ikke kender andre der har Linux. Så er der problemer, kan en ven eller familiemedlem ikke lige kigge på det som det er tilfældet med især Windows.

Jeg gør mit til udbredelse. Når jeg underviser om vintren i teori til duelighedsbevis, er der selvfølgelig Linux på min bærbare. https://distrowatch.com/table.php?distribution=emm...

Mange gange så siger folk, meeej hvad er dette for et flot styresystem du bruger. Når jeg forklarer lidt om det, siger de måske skulle vi prøve, men endnu er der ikke nogen der har sagt ja, selvom jeg tilbyder min hjælp. Jeg siger at de altid skal prøve Linux Mint først. Det er det bedste til nybegyndere efter min mening.

Mens jeg roede kajak, havde vi et installparty med Linux mint. Men af de 8 personer der deltog i 2014 ved jeg kke hvor mange der stadig bruger linux.


bjerrk
bjerrk's picture
Antal: 63
Tilmeldt:
16-08-2007
User is offline
Moderat forsinket Godt

Moderat forsinket Godt Nytår til jer allesammen!


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1269
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Moderat forsinket Godt

#9: Moderat forsinket Godt Nytår til jer allesammen!

Varede branderten så længe, at du først vågnede nu :)