Video redigering på linux mint

albino
Antal: 1
Tilmeldt:
06-01-2019
User is offline
Video redigering på linux mint

Hej,
er der nogen, der bruger linux mint / lenovo idea pad (eller begge dele) , der kan anbefale et program til at redigere video'er med? Jeg har godt set denne indlæg https://www.linuxin.dk/node/21656, men det er jo godt nok 4 år gammel.


dakkonblackblade
Antal: 144
Tilmeldt:
30-08-2003
User is offline
Kdenlive. Det eneste FOSS

Kdenlive. Det eneste FOSS program som er i en professionel liga...


ejvindh
Antal: 32
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Min anbefaling går også

Min anbefaling går også til Kdenlive. Der er lige lidt læringskurve i dens interface, men får man først hul på det, så kan den rigtig meget.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
men det er jo godt nok 4

#0: men det er jo godt nok 4 år gammel.
Tråden er ikke længere relevant. Du bør tjekke både OpenShot (redigering) og Handbrake (konvertering), såvel som Kdenlive ud igen, for at afgøre hvilke af disse programmer der passer dig bedst. Indlæringskurver slipper du ikke for.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Jeg vil helt klart anbefale

Jeg vil helt klart anbefale Openshot https://www.openshot.org/ Har brugt det i flere år. Og så er det ikke så bøvlet som Kdenlive. Openshot kan det samme som Kdenlive Og er meget nemere at bruge. Guide til Openshot https://www.openshot.org/user-guide/

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 407
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Som nævnt længere oppe er

Som nævnt længere oppe er Kdenlive det eneste, der nærmer sig sokkeholderne af de store. Men vi må også være realistiske. De helt store professionelle videoredigeringsprogrammer, er der intet på Linux der kan måle sig med. Men det der er, kan vise sig, at være nok til dig.

Man må endelig ikke sidestille OpenShot og Kdenlive med Adobe Premiere og Final Cut Pro. Hvis man gør, så er der nok langt flere end mig, der ikke kan undgå, at skrige af grin. Så stor forskel er der.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#0 - albino Jo, hvis du ikke

#0 - albino

Jo, hvis du ikke skal ind i professionel videoproduktion, men søger en editor til hjemmebrug, lidt i stil med iMovie på Mac's og Windows Movie Maker m.f., hvilket jeg tror er hvad du ønsker, så er de her nævnte Linux videoredigeringsprogrammer glimrende.

Lidt ligesom billedebehandling. Der er ingen grund til at bruge 6-8 tusinde kr på PhotoShop, for at ændre moster Elmas røde øjne.


km
km's picture
Antal: 15
Tilmeldt:
06-03-2016
User is offline
jeg bruger

I mange år har jeg været glad for Kdenlive. Jeg har kigget over skulderen på en bekendt som bruger Final Cut og har været tilbørlig (meget) imponeret. Imidlertid var jeg ikke umiddelbart fristet til at skifte (uanset pris). Man kan virkelig lave meget med Kdenlive og for mig er det af betydning at jeg kan følge med i hvad jeg laver. Jeg har osse brugt Openshot, men ikke i de sidste par år.
Flowblade er en videoeditor som måske er lidt overset.
Handbrake bruger jeg osse.
Jeg bruger Mint - i en periode Fedora - formatet på råmateriale er HD (1920x1080), cpu: AMD A10-7800 (3,5 Ghz).