VPS ifm mailserver til egne domains

1bot.dk
Antal: 127
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
VPS ifm mailserver til egne domains

Hej

Hvor mange af jer ved noget om VPS og hvilke hosts er bedst/billigst?

Jeg læste en artikel der frarådede mig/bruger til at sætte en mailserver op på VPS, pga blacklister og interaktion mellem programstumperne (https://www.digitalocean.com/community/tutorials/w...).

Men jeg er lidt inspiret pga hostingsmarkedet her i danmark (one.com og unoeuro.com), hvor det typisk koster en 450-650dkr.
> I unoeuro.com's tilfælde skal man købe et webhotel pr domain, hvis du eks har to domainer og bruger begge domainer til email skal du vælge to webhoteller, selvom du kan oprette flere domainer pr webhotel. Og så må datamængden ikke overstige 2gb pr email. På plussiden har unoeuro.com daglig backup af webhotellet. Deres månedsleje er 19dkr for et basisHotel.
> One.com's tilfælde skal man oprette et pro+ webhotel for at få daglig backups til en månedsleje på 55dkr (hotellet er så til multi/fler-domainer og 200gb lagerplads, og der er ingen begræsning på datamængden i ens emails som godt kan overstige de 2gb som er begræsningen i unouero.com's tilfælde).
> Starter-webhotellet hos one.com har ingen daglig backup og koster 19dkr pr måned med 25gb lagerplads, men er kun til 1 domain.

Hvad ville i selv gøre i dette tilfælde med to domainer??

/allan


hoppendekanin
Antal: 484
Tilmeldt:
16-09-2007
User is offline
Jeg bruger selv

Jeg bruger selv Iredmailmail, som en samling af installationsscripts til installation af en komplet mailserver med standard sikkerhed (fx fail2ban, antivirus, antispam og iptables), webmail, MTA osv.

Jeg hoster selv mine 4 domæner (udelukkende hobbybrug) på min server derhjemme. Så kan jeg selv styre antallet af konti, antallet af domæner, størrelsen på vedhæftet filer, backupprocedure osv.

Så reelt kunne du fyre op for en VPS og installere en komplet mailserver via Iredmailmail.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4065
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Hvad ville i selv gøre

#0: Hvad ville i selv gøre i dette tilfælde med to domainer??
Det afhænger af ambitions niveauet. Fx om jeg har en, eller to, stærke nok maskiner til rådighed, om min internet forbindelse er hurtig nok og om min aftale med ISP tillader at jeg kører mail servere hjemmefra. Det er nødvendigt at ISP'en tillader de nødvendige mail porte.

Jeg har ikke ambitionen, men hvis jeg havde, ville jeg formentlig vælge selv at hoste to virtuelle mail servere (VPS), på en eller to hardware dedikerede servere.

Edit: Hvad er Virtual Private Server (VPS)?
https://www.hostingguiden.dk/hvad-er-en-virtual-pr...

Det kan gøres fra eksempelvis et hardware installeret VMWare ESXi, eller tilsvarende af andet mærke, såvel som fra en virtuel PC installation installeret oven på et andet operativ system (VirtualPC, VMWare Workstation / Fusion), der dog forudsætter en kraftig maskine med mindst 16 GB RAM.