Til begyndere med Linux

frogmaster
Antal: 4225
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Til begyndere med Linux

Specielt henvendt til brugere af Windows og Mac's, der eksempelvis er trætte af at blive rippet økonomisk af Apple og Microsoft, eller af anden årsag, og derfor ønsker at forsøge sig med Linux. Måske er de hundetrætte af alle de virus der huserer på Windows.

Det vigtigste, som initialiserende henvendelse, er at stille de rigtige spørgsmål. Gør man ikke det, så får man i stedet svar på dem man stiller. Glem aldrig at der ikke findes dumme spørgsmål.

Begynderen, der intet, eller meget lidt ved om Linux, er først og fremmest nødt til at vide hvilke Linux der er nemmest at have med at gøre.

Der er nogle få Linux der oven i købet er nemmere, og hurtigere at installere, inklusiv at opdatere og opgradere, end Windows, men det opdager de muligvis ikke, fordi de måske kaster sig ud i projektet, uden først at holde sig selv opdateret. Det er ikke en optimal strategi.

Ved henvendelse, husk at informere om hardwaren og ønsker om brugerfladen. Gerne så meget som muligt. Det kan, men ikke nødvendigvis, influere på valget af Linux distributionen, men vigtigt er at man spørger, hvis der er noget man ikke forstår.

Ønsker brugeren komplicerede handlinger, som eksempelvis Windows dualboot med Linux, så er man prisgivet Linux. Ved man intet om Linux, så er man lidt på "røven" for nu at sige det lige ud. Der er også en forholdsvis enkel løsning på det, men det kommer ikke uden ny indlæring og slet ikke hvis man ikke spørger.

EDIT:
Det kan også handle om andre spørgsmål ....
Sørg for at beskrive problemet så udførligt som muligt. Tankelæsning er blot en illusion og scams vil blive gennemskuet ...