3 år med Xubuntu

brostenen
Antal: 29
Tilmeldt:
30-05-2015
User is offline
3 år med Xubuntu

Så gik der 3 år med Xubuntu 16.04 installeret på min IBM/Lenovo Thinkpad R61. Og jeg har været yderst tilfreds med eksperimentet. Men først lidt baggrund om hvorfor denne maskine. Se... Jeg fik denne maskine foræret af min lillebror, tilbage i 2016. Den havde et flækket skræmpanel, og efter lidt shopping på eBay, modtog jeg et second hand panel fra England, som jeg installerede i låget. Så tænkte jeg at jeg lige så godt kunne installere Win7 på den, men selv med 4gb Ram, var den altså noget langsom. Selvfølgelig, da det er en maskine fra 2007. Så jeg downloadede en image af Xubuntu, brændte den og installerede det på harddisken som jeg havde blanket af med delpart boot disk. Som en lille sidenote, skal jeg da nævne, at jeg besluttede mig for Linux som eksperiment. Da jeg vidste at Win7 bliver lagt i graven i 2020. Og at Win10 har tre issues jeg ikke kan komme uden om. Første er at der er for meget overvågning, andet er at Microsoft vil bestemme hvordan jeg benytter maskinen, tredie er at der er for mange updates der simpelthen fucker systemet op så man skal geninstallere og fjerde (ja ikke tre men faktisk hele fire) er at jeg ikke kan se hvad der er hvad i brugerfladen og bruger mere tid på at tolke hvor og hvorledes end bare at kunne benytte maskinen. Win7 er meget nem at finde ting som printerinstillinger, men i Win10 har jeg før brugt en halv time, før det gik op for mig at det var der og ikke her jeg skulle klikke/vælge funktionen. Ja. Win10 er alt for tablet orienteret til at jeg bare kan benytte det. Aldrig om jeg havde oplevet det i alt fra Win-3.11 til og med Win7. Ja ikke engang AmigaOS, Os/2 eller BeOS har givet mig de her vanskeligheder som Win10 giver. Total ikke i orden GUI.

Herefter opdaterede og installerede jeg det nødvendige, og flyttede filer fra min gamle Acer extensa laptop. Herefter gik jeg i gang med at lave forsøget, som gik ud på at se, hvor lang tid jeg kunne benytte denne maskine, med Xubuntu, før end at jeg blev træt af det. Bortset fra den lille trælse ting, at den smider wifi forbindelsen og jeg skal genstarte maskinen for igen at komme på internettet. Ja så har jeg ikke haft en eneste ting som gik mig på. Alle updates har bare kørt perfekt, og til mit lille private behov, har der ikke været andre problemer overhovedet.

Jeg er yderst tilfreds med denne løsning. Maskinen kører heller ikke varm, og selv youtube har jeg ikke haft problemer med overhovedet. En Thinkpad R61 med mat skærm, 4gb ram og 7200rpm harddisk er perfekt til almindelig dagligdags internet og kontorbrug. Jeg kan benytte den til alle de ting, som det moderne digitale samfund kræver og det hele kører flydende nok, til at man ikke bliver irriteret over det.

Nu skriver vi 2019, og jeg har en Thinkpad X220 ventende på mig, som jeg skulle modtage i løbet af den næste uge eller to. Så må jeg se om jeg stadig skal køre Xubuntu, eller om jeg finder en bedre distro. Skål til de næste mange år med Thinkpad og Linux.


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1442
Tilmeldt:
14-01-2007
User is offline
#0Simpelt hen, den bedste

#0
Simpelt hen, den bedste og enkleste måde, at konvertere fra Windows til Linux på.
Tillykke med det Brostenen.

Ærgerligt at der ikke er flere Windows brugere, der tør, tage springet. i et hug.

Windows, giver dig det du betaler for.
Linux, giver dig det du vælger.


brostenen
Antal: 29
Tilmeldt:
30-05-2015
User is offline
Tjooo...

Jeg har så ikke taget springet i et hug, da jeg har brugt tiden mellem 1995 og 2016, til at føle mig hjemme i Linux samt at smage på de forskellige software udbud der er. For at finde det rette og mest gyldne tidspunkt til at skifte helt. Jeg ville gerne have skiftet tilbage i 1995, men Linux samt softwaren man kan køre på det, har ikke været modnet nok til min smag og mit behov.