Hibenate i linuxmint og xubuntu

1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
Hibenate i linuxmint og xubuntu

Hej herinde

Jeg har undret mig over at hibernate ik er i linuxmint v19.1 (de=xfce) og xubuntu v18.04&19.04 (de=xfce), men om det skyldes at distro-producenterne ik ønsker denne option ved jeg ik.

Man har også undlagt at aktivere root-kontoen, men vha kommandoen herunder kan man bruge root.
sudo passwd root
Link hvor kommandoen er fundet.

Men er der nogle herine der ved hvorfor??

/allan


Spitten
Antal: 179
Tilmeldt:
05-02-2012
User is offline
Jeg har ikke noget bud på

Jeg har ikke noget bud på den manglende mulighed for Hibernate. Men Ubuntu som er den distribution de nævnte bygger på, har vist aldrig haft muligheden for Root. Personligt kan jeg sagtens undvære den, og har aldrig overvejet hvorfor, men det skyldes sikkert du yderst sjældent har behov for at logge ind som root, og at du kan lave uoprettelig skade på dit system, hvis du er logget ind som root.
Men skal du køre mange kommandoer i terminalen som superuser (root/admin), så brug evt sudo su 'din brugerkode' i stedet for, og log ud fra superuser sessionen ved hjælp af exit.

Bare mine tanker.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4728
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Personligt kan jeg

#1: Personligt kan jeg sagtens undvære den, og har aldrig overvejet hvorfor, men det skyldes sikkert du yderst sjældent har behov for at logge ind som root, og at du kan lave uoprettelig skade på dit system, hvis du er logget ind som root.
Det er forklaringen. Ligesom administrator kontoen er deaktiveret i Windows og iøvrigt root på macOS.

Som du nævner: sudo su 'din brugerkode' fungerer. su root eller sudo root fungere ikke.

Der er ingen som helst grund til at aktivere root kontoen.
Ødelægges root kontoen, så er der ingen alternativer til en ominstallation.

Istedet kan den aktiverede bruger konto køres i forhøjet tilstand med password. Det kan imidlertid også lave ubodelig skade ...!

For at deaktivere root kontoen, hvis man er så sikkerhedsuansvarlig at aktivere den på en Linux arbejdsstation, så er kommandoerne samlet:

Enable root's su command:
sudo passwd root

Disable root's su command (anbefalet):
sudo usermod -p '!' root

Run user account as root:
sudo -i (ikke anbefalet ...!)

Det kan forholde sig anderledes med servere, men ligesom ingen, med minimum af sund fornuft, bruger en Windows server som arbejdsstation, er tilsvarende ligeså tåbeligt på en Linux Server etc..

Hibernate er et helt andet spørgsmål. Hvis man oplever problemer med det på Mint, hvilket jeg ikke bruger og heller ikke har tænkt mig at begynde på, så prøv fx at læse: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=28772...

Hibernate fungere på nyere Ubuntu systemer, forudsat der ikke er tale om forældet hardware med især for lidt RAM og i den forbindelse; swap-file. Det er lidt samme årsag til at nye Winows OS, heller ikke fungerer på forældet hardware, udover at problematikken er generelt tåbelig...

Jeg ønsker personligt Hibernate hen hvor peperet gror, mest fordi det er en sikkerhedsrisiko, dog nok mest på Windows og iøvrigt at det er en forældet teknologi, langt hen af vejen erstattet af SSD diske og nyere hardware.