android opdatering

keld
Antal: 316
Tilmeldt:
04-05-2004
User is offline
android opdatering

min samsung telefon opgraderedes fra android 8.1 til 9 - uden problemer og med ny kerne og det hele

hvilke fabrikater gør dette nuomdage?

Har iPhone mistet en konkurrencefordel her?


mich
mich's picture
Antal: 974
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Min Jolla blev leveret med

Min Jolla blev leveret med Sailfish OS 1.0, så vidt jeg husker, og af og til kommer der opdateringer, så nu er vi nået til 3.0.2.

./mich


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 580
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Keld, det er vist meget

Keld, det er vist meget forskelligt afhængigt af telefonmærke. Det er sådan, at Google ikke kan bestemme hvordan og hvornår f.eks. LG eller Samsung skal patche, eller opgradere deres telefoner - det er udelukkende mobilfabrikanten selv, der afgør det. Derfor ser vi, at selvom Google for længst har udgivet en ny version af Android, kommer den nye version nogle gange først næsten et år senere til f.eks. Samsungs telefoner. - Android Pie (9) er næsten et år gammel.

Til sammenligning bliver Google's Pixel telefoner altid opgraderet ligeså snart Google sætter en ny version af Android på gaden.

Ganske som det fungerer med Apples iPhones, - her kommer - forudsat, at telefonerne fortsat er understøttet (det er de som regel i 4-5 år fra de kommer på markedet) - der en ny version af iOS direkte på alle enheder, ligeså snart Apple har frigivet den.


pko
Antal: 495
Tilmeldt:
05-09-2008
User is offline
Hej, Der findes et program

Hej,

Der findes et program der kaldes Android One.

Telefoner der indgår i dette skulle gerne opdateres rimeligt hurtigt.

https://www.android.com/intl/en_in/one/


Akker
Antal: 289
Tilmeldt:
25-06-2008
User is offline
Som OracleJMT skriver, så

Som OracleJMT skriver, så er det meget forskelligt hvorledes de enkelte mobiler opdateres mht. styresystem ... Det kommer i høj grad an på mærke og model.
Nu ved jeg ikke hvilken mobil du har, men hvis den f.eks. er fra sidste år, så er det ikke helt så imponerende igen, at den bliver opdateret med en højere version af Android.
Men hvis den er f.eks. 2 år gammel, så er det da vist ganske okay ... Tror de omkring 2 år er, mere eller mindre, standard blandt i hvert fald topmodellerne, mht. at blive opdateret til højere versionsnummer af Android.

Min gamle OnePlus 3T kan jeg se, kom ud i november 2016 med Android 6.0.1, den står til at få Android 9.0 ... Har måske fået, det ved jeg ikke, dels da jeg i sidste måned købte ny mobil, men også dels fordi jeg næsten helt fra starten da jeg købte den, rootede og begyndte at bruge Custom ROM, så jeg har haft Android 9.0 på den "længe".


Akker
Antal: 289
Tilmeldt:
25-06-2008
User is offline
**Dobbelt Post**

**Dobbelt Post**


keld
Antal: 316
Tilmeldt:
04-05-2004
User is offline
project treble

på wikipedia står der noget om googles project treble, som fra android 8 skiller hw afhængigt fra sw afhængigt, så de forskellige producenter kan undlade at opgradere hw-afhængigt sw som drivere mm.

jeg læser det som at nøgle android apps blot kan downloades fra google play, men mit indtryk var at min samsung j6+ bare downloadede et nyt image og så installerede det hele, men beholdt alle settings. det gik hurtigt og brugte forbavsende lidt batteri.

så måske er det bare at det er nemmere for producenterne at pakke et nyt image. det kan jo så også være meget nyttigt.


keld
Antal: 316
Tilmeldt:
04-05-2004
User is offline
samsung ota

wikipedia siger at samsung j6 er med i et samsung ota on-the-air opdateringsprogram,
det er langtfra alle samsung modeller som er dette. Så jeg er vist bare heldig...