MacOS 10.15 er allerede stabil, selvom den stadig er i beta

OracleJMT
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
MacOS 10.15 er allerede stabil, selvom den stadig er i beta

Jeg vil snakke lidt om min oplevelse med den nye MacOS Catalina, som i skrivende stund stadigvæk er i beta, men som jeg for nyligt installerede i public beta-versionen på min Macbook Air 2019 vha. developerprogrammet.

Det er en meget stabil udgivelse, må jeg sige. Allerede i starten af september har den været stabil, på trods af, at den stadig er i beta.

MacOS 10.15 Catalina bliver en god udgivelse. Rigtigt god.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg ser også frem til

Jeg ser også frem til Catalina Stable. Mojave (udtales Moharvi), blev en kanon efterfølger til High Sierra, men bruger så meget RAM at 8 GB er minimum til avanceret brug. Tidligere macOS maskiner (med fx El Capitan) blev solgt med kun 4 GB RAM, hvor brugerne hurtigt oplevede det var for lidt.

Catalina Beta lader sig dog ikke installere som en virtuel maskine på VMware 15.02 (nægter at boote), men det er formentlig kun indtil stable udgives. Jeg skal lige prøve igen med VMware 15.5, der hævder bedre kompatibilitet med nye OS.

Måske nogle mac brugere finder det relevant af deaktivere Siri, i det mindste hvis de ikke ønsker at nogle medarbejdere hos Apple sidder og lytter med ... Lidt om det: https://samvirke.dk/artikler/sig-farvel-til-siri-o...

Lidt mere og bedre dokumenteret: https://www.theguardian.com/technology/2019/jul/26... og https://www.wired.com/story/apple-siri-recordings-...

Det er altid en god ide at holde lidt øje med hvad de der proprietære finder på ...

Mens jeg husker det, vedr. Siri, på ældre Macbook's fx Late 2011 i7, så kan Siri medføre at maskinen når smeltepunktet. DVS 90 grader celsius og mere, selv med en SSD. Blot til dem der har sådan en og ønsker at opgradere den til fx High Sierra. Det hjælper at deaktivere Siri. Det kan ikke nytte noget maskinen bliver til en kogeplade.

Iøvrigt installer Mac's Fan Control: https://www.crystalidea.com/macs-fan-control Den gør bruger istand til selv at justere hvornår kølingen starter.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
OracleJMTVedr. din Macbook

OracleJMT

Vedr. din Macbook Air 2019, er RAM klodserne limet fast til maskinen? Apple begyndte at lime ting sammen i maskinerne allerede omkring 2014.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Ja, det er de. Men der er en

Ja, det er det. Men der er en Pro 15” på vej (mid 2012) til tungere opgaver. Den er meget kraftigere. Jeg solgte min 5K iMac 27” som jeg købte i foråret af frygt for tyveri. Jeg brød mig ikke om, at have så dyr en maskine stående, som jeg ikke kunne tage med mig, når jeg ikke var hjemme.

Det er således:

Jeg er så også god til, at smide de rigtige ting på genbrug, og sælge de rigtige ting.

Jeg solgte min iMac 27" i august allerede.

Så jeg købte den nye Macbook Air 2019. Ideen var, at jeg skulle kunne lave næsten det samme, minus 4K videoredigering, men nøjes med HD-redigering, og dog lidt lettere opgaver, men så have mulighed for, at tage den med mig og have den på mig. Og så kunne jeg lave de samme arbejdsgange, og ikke frygte, at den blev stjålet, mens jeg ikke var hjemme.

De næste linjer handler om pris kontra forventning:

>> I øjeblikket handler det om, at Apple er vældigt gode til, at reklamere med store armbevægelser over små Macbook Airs, som skulle kunne mere, end de kan. <<

Så jeg har investeret i en Macbook Pro 15" medium 2012, med i7 2.6 GhZ processor, 16 GB ram, 2 TB SSD. En kraftigt opgraderet maskine, som i øvrigt er den sidste modelserie med indbygget DVD-drev. - Fra England. Jeg må så leve med, at Æ,Ø og Å mangler på tastaturet. Men det er slet intet problem, da det er nemt, at gætte mig frem til, og vænne mig til, hvor de sidder.

Ud over det, så regner jeg med, at sende den ind til batteriudskiftning, når jeg har modtaget den - den er trods alt fra 2012, så batteriet er ikke som nyt, helt garanteret. Ydermere har der været noget vrøvl med brandfare i visse af Macbook Pro 15" batterier tilbage i tiden. Så jeg regner med, at en udskiftning med et andet og nyere Apple-batteri vil kunne eliminere den risiko. I samme forbindelse vil jeg købe en nyere Apple-oplader til computeren, som er af typen Magsafe 75W, som er kompatible med 15" Macbook Pro med Retinaskærm fra før 2017 eller 18, (da Apple gik over til USB-C, tror jeg husker rigtigt)

Konklusionen vil så være, at denne Macbook Pro 15" vil være en værdig erstatning til den trods alt meget kraftigere iMac 27", som jeg solgte, i forhold til den meget nyere Macbook Air 2019, som jeg købte i august kort efter jeg solgte min iMac, som jeg slet ikke føler lever op til prisen og ikke mindst forventningen rent ydelsesmæssigt, da mit behov ikke kun begrænser sig til internetsurfing, men også handler om tungere opgaver, såsom videoredigering og multimediehåndtering af film og musik, CD/DVD/Blurays.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Den har 16 GB ram og en quad

**dobbeltpost**

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det ærgrer mig at Apple

Det ærgrer mig at Apple fortsætter med at lime stuff sammen i deres Macbooks. Det kan få mig til ikke at købe deres produkter.

#3: Så jeg har investeret i en Macbook Pro 15" medium 2012, med i7 2.6 GhZ processor, 16 GB ram, 2 TB SSD
Jeg tror MacBook Pro (Retina, 15-inch, fra midten af 2012) er den sidste model der er kompatibel med Catalina og hvor hardwaren ikke er limet sammen. https://support.apple.com/en-us/HT210222

Noget helt andet, for Mac brugere der har behov for at finde filer på diskene, installer Easyfind: https://www.devontechnologies.com/apps/freeware eller fra Mac App Store: https://apps.apple.com/dk/app/easyfind/id411673888...

Jeg bruger ikke andet end Easyfind (fra devontechnologies) på grund af effektiviteten, bortset fra DevonThink Pro, der handler om at finde indhold i filer på baggrund af søgekriterier: https://www.google.dk/search?client=ubuntu&hs=Jyb&...

Er man studerende, læge, ingeniør, IT fætter el. hvad som helst, og skal bruge info fra en fil, men ikke kan huske fra hvilken, så har jeg aldrig oplevet noget mere effektivt end DevonThink.

Ingen andre operative systemer har noget tilsvarende, i det mindste af hvad jeg ved.
Blot hvis nogen har behovet.

For at finde fil dubletter på en Mac, så prøv Gemini 2. Programmet fritager dog ingen for selv at kontrollere at brugeren nu også ønsker at slette dubletten selvom den søger på hashværdien. Forstå det som en advarsel. Manuel kontrol kan udføres fra programmet.

For at holde macOS hurtig, så prøv CleanMyMac. Spørger man Apple forhandlere så vil de formentlig sige at det ikke er nødvendigt og iøvrigt at sådanne programmer skader mere end de gavner. Tillad mig at nævne at man ikke kan stole på en sælger. Ofte aner de ikke en skid om hvad de snakker om og har ingen personlige erfaringer. CleanMyMac er overordentlig effektiv til at holde macOS "Fit for Fight".


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Spotlight er for mig det

Spotlight er for mig det mest effektive søgeværktøj jeg nogensinde har oplevet i mit liv. Jeg plastrer helst ikke min desktop til med løsninger, der allerede eksisterer, og som er ligeså gode, men er bedre integreret i systemet.

Gemini 2 bruger jeg.

Jeg bruger Onyx til, at rydde op på min Mac.

Ja, det er korrekt, at mid 2012 er en af de sidste understøttede Macs med Catalina, hvor hardwaren ikke er limet sammen. Det var også en af årsagerne til, at det lige var den model, jeg købte, fordi jeg engang har haft en tilsvarende, blot i 13” udgaven, som desværre fik vandskade i 2015, så den ikke var til, at reparere.

Siden fik jeg MacBook Air, derefter holdt jeg pause og skiftede midlertidigt til Linux og Android.

Så sidste år hoppede jeg tilbage på Mac.

Nu bruger jeg også Fedora 30 på min Lenovo Thinkpad X240, som en totalt anonym maskine med ProtonVPN, TOR, skærmfilter, slukket mikrofon og tildækket webcam.

Så har jeg min MacBook Air 2019, og venter nu på, at den 15” Pro kommer fra England med posten.

Jeg holder af at bruge homebrew package manager til Mac. Det virker næsten som APT eller DNF, hvor jeg kan installere næsten hvilken som helst Open Source pakke fra terminalen.

Hvad Mac-brugere, der endnu ikke er skiftet til Catalina bør glæde sig til, er at det er meget hurtigere end det var før, at der er nye erstatninger til iTunes i form AppleTV, Podcasts og Music. Der er også mange andre tiltag, som kan læses om, og afprøves.

Men det er en rigtig god udgivelse. Ja, der er bugs, men jeg har ikke fundet nogen; det er virkeligt vanskeligt at finde dem.

Nu har jeg talt i ret negative vendinger om den Macbook Air 2019. Men det ER en lækker maskine. Den har touchID, som virker helt fantastisk. Truetone display på en Retinaskærm må og skal opleves. Det er simpelthen en fantastisk oplevelse.

Så jeg elsker denne Macbook Air. Den opfyldte blot ikke mit behov 100%. Hvis man ønsker Mac, og kun har begrænset behov, dvs. er tilfreds med hardwaren og ikke ønsker, at ændre den nogensinde, blot ordner lette kontoropgaver, video, musik, surf, også har en iPad og iPhone, - så er det en fremragende maskine. Men hvis du vil have mere, så køb brugt fra f.eks. Refurb. Nu har jeg købt fra Ebay, men det er generelt ikke noget jeg anbefaler, hvis man er helt grøn; der er mange faldgruber med hardware, der er lige til, at smide ud. Så meget for den "nye" maskine man ønskede sig. - Så, Refurb(dk) det er, - også for miljøets skyld, da det er 100% genbrug.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Du burde give Easyfind en

Du burde give EasyFind en change. Det er ikke korrekt at Spotlight er bedre, kun at Spotlight er integreret i systemet. Nu kender jeg dem begge ... Iøvrigt er EasyFind nem at fjerne igen. Der er ikke tale om programmet skaber problemer.

Prøv at søge efter fx en medie fil på en ekstern disk som vist her: https://www.dropbox.com/s/zlk7qpibzc2cqi7/easyfind...


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jeg er glad for det der

Jeg er glad for det der virker for mig, og er meget minimalistisk anlagt. Jeg siger ikke Spotlight er bedre. Det jeg siger, er, at det er det bedste, som JEG nogensinde har prøvet, og supplerer samtidigt med, at jeg ikke har lyst til, at bruge noget andet eller både og til samme funktion. :-)

EDIT:
Nu så jeg dit videoklip, og jeg synes på ingen måde, at Easyfind er lige så hurtigt. Det indexerer måske en smule bedre, men der er intet der slår, at kunne CMD+SPACE, og så finde alt, der overhovedet er indexeret på hele maskinen, og eller eksterne drev på 2 sekunder alt efter søgeord.

Til det Easyfind ser ud til, at kunne, passer Midnight/Norton Commander langt bedre, som en reel filnavigator.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg er glad for det der

#8: Jeg er glad for det der virker for mig, og er meget minimalistisk anlagt. Jeg siger ikke Spotlight er bedre. Det jeg siger, er, at det er det bedste, som JEG nogensinde har prøvet, og supplerer samtidigt med, at jeg ikke har lyst til, at bruge noget andet eller både og til samme funktion. :-)
Your bad ;)


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Your bad ;) Uenig. :-)

Your bad ;)

Uenig. :-)

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
And so you are. Fint nok med

And so you are. Fint nok med mig, selv når du ikke har prøvet programmet. Du har i hvertfald fået muligheden.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jo, og tak for det. Jeg vil

Jo, og tak for det.

Jeg vil nu nyde min Mac og The Red Hot Chili Peppers i deres gyldne periode, hvor de stadig var funky i starten af 90'erne, på YouTube.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg vil nu nyde min

#12: Jeg vil nu nyde min Mac
Jeg fik Catalina Beta installeret virtuelt på VMware 15.5, men det kræver at VMware er opgraderet.

Mens jeg er her, og hvis du er interesseret, så er der her en tutorial i launchd. Jeg husker vores snak om systemd versus sysv init upstart, og tænkte du måske ikke vidste at det var Apple der fandt på ændringen. Den så lånt (eller hugget om man vil) af Linux. Under alle omstændigheder er det godt at vide lidt om: https://medium.com/swlh/how-to-use-launchd-to-run-...


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jovist. Men implementeringen

Ja, det er jeg godt klar over. Jeg har også revurderet min holdning til systemd, da de seneste udgaver af systemd til Fedora, som altid har de nyeste pakker fra upstream, vidner om forbedringer. Ubuntu 18.04 og derivater baseret på 18.04, har stadig den gamle version, som jeg kun har oplevet problemer med. Det er systemd's klassiske problemer med, at hænge ved opstart og nedlukning, som er et problem i den version. Og det er ikke blevet bedre i hverken 18.04's pointreleases, eller Mint 19's nyere udgaver.

Men de seneste versioner er stabile.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


linuxuser42
Antal: 500
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Har I prøvet at køre Linux

Har I prøvet at køre Linux på jeres Macs? (Undskyld jeg sådan kaprer tråden. Er I nu helt sikre på I er det rigtige sted, drille drille? )

Hvilke distros/Desktop er bedst? Min kone kører Debian Stable med Gnome Shell (Stretch) på sin og det er bare det bedste der kunne ske for den, en 2011 Macbook Air.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Ja, Marlar har givet grønt

Ja, Marlar har givet grønt lys, og nej, jeg skal ikke have Linux på min arbejdscomputer. Jeg bruger Fedora på min Lenovo Thinkpad X240.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Har I prøvet at køre

#15: Har I prøvet at køre Linux på jeres Macs? (Undskyld jeg sådan kaprer tråden. Er I nu helt sikre på I er det rigtige sted, drille drille? )
Ja, virtuelt - drille drille ;)


linuxuser42
Antal: 500
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Ok. Jeg kører faktisk

Ok. Jeg kører faktisk Debian Stable Buster på X240, min arbejdscomputer. Fremragende hardware.
Man iøvrigt sagtens dualboote Linux på en Mac uden virtualuserings skat. Altså hvis man nu er Linux entusiast. :-)


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Ja, men det er da godt for

Ja, men det er da godt for dig, at du kører Debian på den, Claus. Jeg har blot et andet behov, så jeg kører MacOS på min Mac og Fedora på den anden. Fedora-laptoppen bruger jeg til total anonymisering og den kører udelukkende fri software.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Man iøvrigt sagtens

#18: Man iøvrigt sagtens dualboote Linux på en Mac uden virtualuserings skat.
Jo og iøvrigt yderligere trial boote med Windows. Når det er sagt, så er det ikke længere hverken nødvendigt eller nemmeste metode, siden virtualisering er blevet så effektiv som den er i dag. Imidlertid kræver virtualisering med flere OS, at en macOS maskine har mindst 8 GB RAM. Den nyeste macOS Catalina, er helt ligeså stor en resource hog som de tidligere macOS.

Virtuelle Linux og Windows på Mac hardware, kan efterhånden rigtig meget hardware acceleration. Meget mere end virtuelle macOS på al hardware.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Ja, og hvis man er heldig,

Ja, og hvis man er heldig, er det muligt at pipe GPU’en direkte til den virtuelle maskine, så den virtuelle maskine får hele grafikkortets ydelse, - en såkaldt GPU Passthrough.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
en såkaldt GPU

#21: en såkaldt GPU Passthrough.
Så skal man også være heldig som du siger, for Apple's propritære hardware support er begrænset til Apple's egne maskiners hardware support. Det har Apple forlængst besluttet.

Apple har det politiske problem at de er proprietære og derfor ligeså lidt interesseret i reel folkestyre demokrati som de proprietære platugler i Folketinget og EU ...

Ting virker kun på deres betingelser (deres beslutningsproces). Derfor er de nogle røvhuller.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Nu var det mere ift. at

Nu var det mere ift. at køre MacOS virtuelt i Windows eller Linux. Men du kan da sagtens lave en passthrough til en virtuel maskine’s guest i MacOS. Det kræver bare et par tricks i terminalen og den rigtige kext-fil. At VMWare Fusion så ikke har de flags eller funktioner til at dreje på den knap er jo deres softwares store begrænsning. Unix er generelt mere fleksibelt end programmer som kun tilbyder dumb Down funktionalitet. Der er qemu nok mere fleksibel men har dårligere performance.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Prøv at give et eksempel

Prøv at give et eksempel på et virtuelt passthrough til et grafikkort Apple ikke supportere. VMware eller VirtualBox etc ...


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Nej nej, sådan fungerer det

Nej nej, sådan fungerer det ikke. Guest skal ikke kontrollere host driver. Det er op til den virtuelle maskine at præsentere guest for ressourcer med en virtuel driver guest understøtter. Guest kan ikke se host. Du piper hardwareacceleration til virtuel maskines virtuelle hardware; gør ydelsen tilgængelig for den virtuelle driver, som så giver guest flere muskler, at lege med.

Det er teoretisk, ja. Men det er faktisk op til den virtuelle maskines software, at understøtte det.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det prøver du at slippe for

Det prøver du at slippe for nemt udenom. Det er dog korrekt at VM skal supporte det. Det gør VM's også med virtuelle Linux og Windows, blot ikke med virtuelle macOS. Det skyldes formentlig at Apple ikke ønsker det virker.

Bemærk virtuel macOS hardware acceleration, heller ikke virker virtuelt på Apple hardware

Som jeg oplever det, så svarer det lidt til at forsøge at installere macOS på PC hardware. Det kan kun lade sig gøre hvis PC'en "tilfældigvis" matcher Apple's hardware support.

At Apple mener det er ulovligt ifølge deres proprietære licenser, interessere mig ikke, eller er irrelevant set ud fra et teknisk perspektiv.

Prøv at give et fungerende eksempel ...


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Det er rigtigt nok. Fordi

Det er rigtigt nok. Fordi MacOS understøtter ikke virtuelle drivere. Bingo, nu forstod jeg dig.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Fint nok.

Fint nok.


linuxuser42
Antal: 500
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Virtualisering er fantastisk

Virtualisering er fantastisk og virker jo særdeles fint som I er inde på.
Meeen. Jeg sidder nu med en underlig fornemmelse når folk argumenterer for at have en proprietær desktop på en Linux side. Just saying.
Mener I/man virkeligt det er vejen? 'Kør dit yndlings OS i VM'
Min erfaring er at proprietære desktops altid vil være skridt foran på nogle punkter, men bliver så indhentet igen på mange punkter. Og så er det pludselig opensource.
Men Mac og Win er altid bagud på åbenhed og muligheder for tilretning....og vel også på hacker streetcredit.

(I må gerne diskutere de seneste mac beta her for min skyld. Det er også ok læsning, no hard feelings. Undskylder mit Linux/taliban udfald :-)


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Min erfaring er at

#29: Min erfaring er at proprietære desktops altid vil være skridt foran på nogle punkter, men bliver så indhentet igen på mange punkter. - Mener I/man virkeligt det er vejen? 'Kør dit yndlings OS i VM'
Som du selv er inde på, så svinger det som tiden går, men generelt er det min oplevelse at proprietære fordele ikke længere matcher befolkningernes generelle uddannelses niveau. I henhold til om VM er vejen frem, så er det allerede en reallitet. Ikke blot i server miljøer.

Det var sandt engang at proprietære bedre forstod, men i takt med befolkningernes videnforståelse (i moderne samfund), så holder de forældede proprietære konventioner ikke længere. Heller ikke, og nok specielt ikke IHT IT.

Tiden går og ting sker, men de proprietære vil fortsat forsøge at beholde beslutningsprocessen for sig selv. Det har de forsøgt på lige siden beslutningsprocessen var egentlig feudal ... Idag er den repræsentativ, men stadig ikke egentlig demokratisk.

Kan man stole på propritære som Apple eller Microsoft? Nej, ligeså lidt som politikerne. For dem handler det udelukkende om at beholde magten (retten til at forvalte befolkningens økonomi) og deres egne personlige karrierer.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Claus, for mig er der ikke

Claus, for mig er der ikke rigtigt noget der er vejen frem, end det jeg har valgt at bruge:

1. Min X240 med Fedora Xfce til total anonymisering.

2. Min Mac til alle andre ting.

Det er to veje frem for mig. :)

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det er to veje frem for

#31: Det er to veje frem for mig. :)
Der er mange veje til Rom, men de føre alle frem til samme ting og det er at forhindre proprietære retten til at bestemme over befolkningerne.

Folkestyret er kommet for at udvikles. Hvis de proprietære fortsat nægter at lytte, så kommer de til at føle ... ikke mindst IHT IT og hvad IT får af betydning i fremtiden. Hvor mange oplever ikke det latterlige ved skænderierne blandt de proprietære? Det er hykleri så det vil noget.

Imens tager organiserede IT mafioso dagordenen, ganske som førhen. IT sikkerhed er stadig en joke i Danmark, såvel som, af politikerne, påstået folkestyre. De proprietære er ikke dygtige, eller uddannede, nok til at forstå nutiden og slet ikke fremtiden.

Det er især problematisk vedr. politikere, proprietære som de er, i takt med de prioritere (misbruger) økonomien, ved at tillade den bruges på ting befolkningen generelt er imod. Imens sejler infrastrukturen.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
...Men den nye MacOS tegner

...
Men den nye MacOS tegner virkelig godt for produktiviteten, synes jeg.

Jeg glæder mig helt vildt til Fedora 31 også. Den kommer jeg til at opgradere til.

Jeg synes ikke, at mit fokus på produktivitet og arbejde på den ene maskine og anonymitet og privatliv på den anden har det endelige, ensidige mål, at forhindre proprietære i at bestemme over mit liv. Hvis jeg havde noget imod det, ville jeg slet ikke bruge Apple. I øvrigt irriterer det mig, at hver eneste gang vi skal tale om teknologiske termer, så skal alt det politiske ævl med ind over. Det kunne du sgu godt spare mig for, når nu bare jeg vil have en snak om det nye MacOS. :) Og det var kun en venlig opfordring.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Javist. Jeg er enig i at

Javist. Jeg er enig i at både macOS og Windows teknisk er glimrende OS. De er blot ikke egnede til at bevare brugernes anomynitet. Lidt ligesom det politiske system. Det kan have ulemper.

Fordelen er at brugere er nemmere at kontrollere for maliciøs aktivitet. Ulempen, at maliciøse slet ikke burde have adgang til et EU land. Det er meget kort og dækker ikke hvad jeg mener, men blot for at illustre at proprietær repræsentativ beslutningsproces, ikke kan hamle op med direkte demokrati over tid.

Sagt anderledes, tiden løber ud for de proprietære (GPL/Open Source) også i politik.

Det er nødvendigt også du kender til begrebet proprietær. Det er et gammelt politisk begreb, der opstod langt tid før IT. Det handler om beslutningsproces og ikke om hvad der irritere dig. I den henseende forstår jeg udmærket både Stallman og Linus hårde udtalelser. De har ret langt hen af vejen. Beslutningsprocesserne varetages af idioter.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Hvis det endelig er,

Hvis det endelig er, foretrækker jeg BSD licensen, men det er en anden diskussion.

Fra et teknisk standpunkt kan jeg bedst lide Unix systemer, der trækker tråde til Berkeley. Så for mig er grunden til mit valg af Mac, fremfor f.eks en Windows maskine, når vi taler arbejde, er Darwin/BSD/Mach. Jeg har også en Dell, som min kone har overtaget med FreeBSD 12 på.

Generelt holder jeg mere af rigtig Unix. Den eneste grund til, at jeg kører Linux, er fordi hardwaresupporten er bedre på den Thinkpad med Fedora, end med f.eks. OpenBSD.

Men hvis jeg vælger Linux, er det udelukkende Fedora den dag idag.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
når vi taler

#35: når vi taler arbejde
Når vi taler om arbejde, så er det min opgave at varetage Windows i langt de fleste tilfælde. Det har bare ikke noget at gøre med min personlige holdning. Den er som beskrevet.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Arbejde som i

Arbejde som i arbejdscomputer = den maskine til praktisk arbejde. Jeg arbejder ikke, af private årsager. :)

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg arbejder ikke, af

#37: Jeg arbejder ikke, af private årsager. :)
LOL. Det er okay for mig hvad end grunden er. Det er bare, eksempelvis, ikke i orden at de proprietære tillader indvandring der ikke vil arbejde.

Det får de ikke andet end ballade ud af. Jeg vil godt betale til værdigt trængende, men jeg vil sateme ikke finde mig i at agere socialkontor for resten af verden.

Det er ikke småpenge det handler om ...


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Frogmaster. Teknisk snak,

Frogmaster. Teknisk snak, ikke? Skal vi ikke snakke lidt teknisk, om end ikke i morgen, så? Politik og holdninger er fint, og jeg er meget enig med dig, men.

Jeg kan så meget bedre lide computere og teknik. Det er så hyggeligt, at tale om. :) / Spøg til side, Fedora fungerer genialt for mig. Det samme gør min Mac og min kones FreeBSD maskine.m, som jeg administrerer via. ssh. Det fungerer helt genialt. Hun behøver ikke røre en finger, det gør jeg. :-D

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jo jo. Hvis ikke andet IT

Jo jo. Hvis ikke andet IT teknik er på tapetet, så glem ikke at politik også handler om teknik. Proprietær er en fællesnævner for system administration. Spøg eller ej, så har du ret i at politik en ondskabsfuld cocktail af meninger. Heldigvis er det efterhånden kun galninge der slår deres modstandere ihjel, fortiden mest religiøse.

Hvad angår Apple, så kunne jeg ønske mig flere Windows brugere valgte macOS, eller bedre, Linux, især virksomheder, men det må de selv ligge og rode med.


linuxuser42
Antal: 500
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
(warning: mere

#40: (warning: mere politik)
Det vigtigste er for mig at folk bliver bedre computer uddannede og mere interesserede. Det er skræmmende så mange der er ligeglade med opensource, privatliv, sikkerhed og hvordan de administrerer computeren.
Jeg ved de fleste Linux distributioner som udgangspunkt inviterer brugeren teknisk på disse punkter, hvor andre platforme måske gerne vil have du bare ved så lidt som muligt for at tjene på uvidenhed.
I mine år med IT har jeg en følelse af, man er blevet jævnt dummere (er det bare mig?) og mere dovne. Sat på spidsen: 'mere plug and play med mindre sikkerhedssele'. Man er efterhånden nørd hvis man skriver 'sudo apt-get upgrade' i en terminal.
Jeg har på fornemmelsen mange brugere smider computeren ud i storskrald, når den ikke bare virker. Så købes en ny eller bare en tablet. Linux folk har dog engagementet at falde tilbage på..


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#41Jeg ved ikke om folk er

#41
Jeg ved ikke om folk er ligeglade med opensource, men de vil gerne have noget der ikke nødvendigvis koster penge. Nogle har opdaget de ikke får trukket reklamer og adaware ned over hovedet. Andre har vænnet sig til at blive bombarderet med sådan noget.

Jeg tror det handler om at der kommet mange flere computerbrugere, ikke mindst efterhånden som de ældste generationer forsvinder og mange af de nye, hverken har tekniske evner eller lyst til at lære det. De oplever det mere som et arbejdsredskab der bare skal fungere. Når, ikke hvis, de så får vira og andre problemer, især på de proprietære systemer, så mister de yderligere lysten til at lære IT.

Jeg tror nogle har opgivet, og måske især at skulle sætte sig ind i noget nyt. Det er lidt mit indtryk at en del stadig går i sort når de ser en skærm. Måske er de lidt bange.

Det er korrekt at computing skal på skoleskemaet og lærere der ikke bryder sig om IT, bør negativt forfordeles. Desværre er der modstand blandt lærere for hvad angår programmering i undervisningen. Det kan ikke nytte noget, for computing er en forudsætning for at eleverne bliver job kvalificerede.

IT samler de andre fag. Engelsk, matematik, grammatik, brugerservice og direkte resultater af et projekt, giver eleven mere end hvad sådanne lærere forstår.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jeg har sgu ikke tid til, at

Jeg har sgu ikke tid til, at pille og rode længere. Hvad gør jeg så? Jeg køber noget, det virker 24/7 365. Det skyldes i høj grad, at jeg bruger min store viden fra årene med IT sikkerhed og senere Linux og BSD. Det gør, at jeg ikke får malware, fordi jeg er for klog. Og nej, jeg skal ikke høre på noget med jantelov, fordi det jeg siger er sandt.

Jeg er sådan set klog nok til, at stable hvilken som helst distro på benene og vedligeholde den, også LFS og Gentoo.

OpenBSD, DFBSD, NetBSD, FreeBSD.

Men jeg har ikke tid i mit liv længere.

Og Linux Mint og Ubuntu og Debian er for meget hat og briller i forhold til at blande det underliggende system sammen med brugerinstallerede pakker. apt remove en pakke kan trække alle de andre med. Det har jeg engang prøvet. Sådan noget er for risky og tidskrævende.
Så jeg vælger Apple, fordi de sidste 5% vedligeholdelse er så nemt og ubesværet, at det fungerer bedre at bruge min viden der, og så kanalisere resten af min energi over i et kreativt musikprojekt, eller billedredigering (med de rigtige farveprofiler, som bliver vist rigtigt på skærmen!) Altsammen sparer mig livsnødvendig tid. Tænk, hvis jeg skulle sidde og slås med min laserprinter. Ellers tak.

Eller alsas rædselsfulde lyd, og ja, jeg er audiofil, og alsa er ikke god nok. OSS på FreeBSD er muligvis den bedste soundserver i universet. Bedre end lydsystemet på Windows og Mac.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd


linuxuser42
Antal: 500
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Mac beta er så sikkert

#43:
Mac beta er så sikkert også bedre at rode med for dig. Hvis det mod forventning går galt, kan du hjælpe Apple og melde fejl ind til dem så det holder 25/7 * 365.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 1499
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Nemlig. :) Men jeg kan

Nemlig. :)

Men jeg kan alligevel ikke lade være at elske Linux, FreeBSD og Open Source.

Jeg har bare ikke tiden. Dog vedligeholder jeg min kones Dell med FreeBSD 12 fra ssh fra min Mac. Men det fungerer også simpelt og stabilt ift. opdateringer, grundet separation af base og brugerinstallerede programmer.

Internationalt Linux/BSD-forum på MeWE:

https://mewe.com/join/linuxbsd