Mint 19.2

Sven Ellegaard
Antal: 5
Tilmeldt:
17-09-2019
User is offline
Mint 19.2

jeg har lige instalret Mint 19.2 på min gamle pc Dell D630 med en ssd 128 harddisk den starter meget lang som op det tager ca 10 min jeg har også prøvet med ubunto det tager meget længere tid at starte, er det noget jeg kan gøre for at få det til at blive hurtigere, da jeg syntes ellers at sytemet ser godt ud.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4271
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
det tager ca 10 minDer

#0: det tager ca 10 min
Der er noget helt galt, men hvad er ikke til at sige, før du informere med nogle system logs. Det burde tage omkring 10 - 15 sekunder at starte maskinen, hvis den har mere end 1 GB RAM.

Prøv først om du fra Mint menuen, kan finde fejlmeddelser fra Logge. Det bliver formentlig ikke nemt for dig. Så er det sagt.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 597
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Der er en bug i Linux kernel

Der er en bug i Linux kernel 4.15, der har noget, at gøre med dette problem. Jeg ved ikke om det er relevant.

Jeg ved godt, at det er en gammel kernel, men jeg kan ikke huske hvilken version Mint 19.2 kommer med.

Link

Ydermere kan

sudo systemd-analyze blame

fortælle lidt mere om hvorfor og hvad der tager så lang tid.


Sven Ellegaard
Antal: 5
Tilmeldt:
17-09-2019
User is offline
opstart Mint

31.949s lightdm.service
31.936s plymouth-quit-wait.service
26.492s colord.service
2.262s dev-sda1.device
698ms ubuntu-system-adjustments.service
550ms networkd-dispatcher.servi

det er system analyse

Dell d630
der 4GB ram disken er intel core 2duo cpu 7500 2.2 ghzx2


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4271
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#3Jeg har en Mint 19.2 med

#3

Jeg har en Mint 19.2 med SSD og 4GB RAM, godt nok med en hurtigere processor. På den ser opstart tiden noget mindre ud for de længste tider:

1.249s vmware-workstation-server.service
1.210s NetworkManager-wait-online.service
1.066s keyboard-setup.service
852ms vboxdrv.service
750ms dev-sda1.device
696ms apt-daily-upgrade.service

På din maskine vises omkring 1½ minut og slet ikke i nærheden af de 10 minutter du beskriver. Derfor tror jeg ikke det har med systemd eller kernel, der PT er 4.15.0-64 og ikke den problematiske 4.15.0-24, men jeg er ikke sikker.

Jeg tror mere det handler om din maskines grafikkort.
Du kan prøve om det her hjælper:

- Åbn mappen etc/default som administrator
- Opret en kopi af filen grub og kald den grub.bak
- Dobbeltklik på grub

Tilpas de relevante linjer i grub til disse:

GRUB_DEFAULT=0
# GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET="true"
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""

- Gem filen som grub
- Åbn terminalen og skriv: sudo update-grub
- Genstart maskinen


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 231
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Enig i at din PC burde

Enig i at din PC burde blæse igennem opstart.
Inden du går helt i debug mode. Kunne du måske prøve en ældre distro liveusb. En maskine kan nogengange have det bedst med distributioner fra dens egen produktionstid.


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1450
Tilmeldt:
14-01-2007
User is online
det tager ca 10 minHvad


det tager ca 10 min

Hvad ser du på skærmen, i de 10 min?
Du må kunne boote op i "text- mode", og følge processen.
Er det din første, linux installation, eller bare den førte på din Dell.

Windows, giver dig det du betaler for.
Linux, giver dig det du vælger.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4271
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Du må kunne boote op i

#6: Du må kunne boote op i "text- mode", og følge processen.
Hvis du ønsker det, som osjensen fornuftig foreslår, så ændr linjen i grub: GRUB_TIMEOUT=0 til GRUB_TIMEOUT=10. Jeg har ændret det i #4


Sven Ellegaard
Antal: 5
Tilmeldt:
17-09-2019
User is offline
Mint

#6:
Jeg har brugt Pclinuxos i mange år også på den gamle maskine den gang kørte det fint, men nu har jeg prøvet Ubunto Pclinuxos og Mint dee to første tager endnu længe om at starte op. Når jeg tænder er der sort skærm ca 2 min. så kommer det grønne logo kort skærmen bliver sort og wifi lampen blinker så efter 10 min er den klar jeg har været igennem grup filen det er som frogmaster har skrevet. Jeg ved ikke hvordan jeg starter i text mode. kan det være i bios der er fejl.
Det er min anden Dell


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4271
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg ved ikke hvad der er

Jeg ved ikke hvad der er galt, men når du starter op og du ser Grub's bootloader, så får du muligheden for at teste noget af hardwaren (SPD). Prøv det for at se om fx dine RAM klodser er fejlramte (memtest).


Sven Ellegaard
Antal: 5
Tilmeldt:
17-09-2019
User is offline
Mint

jeg kan se når jeg lukker kommer der en fejl CRTC 41 der er en beskrivelse her det vil jeg lige se på
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=27379...


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4271
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
jeg kan se når jeg

#10: jeg kan se når jeg lukker kommer der en fejl CRTC 41
Okay, det afklare muligvis. Prøv i grub at ændre den aktuelle linje til:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash video=SVIDEO-1:d"


Sven Ellegaard
Antal: 5
Tilmeldt:
17-09-2019
User is offline
Mint

#11:
Efter jeg lavede den fil om virker det som det skal mange tak skal i have
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash video=SVIDEO-1:d"


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4271
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
selv tak.

selv tak.