Forskellen mellem m.2 nvme (samsung 970) vs toram linux på ram

1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
Forskellen mellem m.2 nvme (samsung 970) vs toram linux på ram

Hej
Hvad er forskellen mellem nvme disk (samsung 970) og toram linux på ram (har 32gb ell. 64gb)??
Og hvad er minimum af ram for installation på ram ifm toram linux??

Jeg ligger og svinger mellem at købe en nvme disk (samsung 970) eller installere toram linux (primært MXlinux eller Debian mfl afhængigt af hvem der tilbyder toram).

Er der nogen der kan hjælpe mig??
/alllan


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 403
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Boot med toram kræver at

Boot med toram kræver at det der ligger i /live på USB nøglen kan være i ram sammen med dine kørende programmer og det du installerer i ram. Det er 99% squashfs så hvis du har lavet dit eget image med livebuild kan der typisk være en rootdisk der er tre gange så stor. En 2 GB squashfs fil er altså en 6GB root partition. Men der ender kun 2GB i RAM.
Men. Prov blot at udforske en boot på din lækre maskine med din yndlings Linux USB og append toram i bootlinjen inden du starter. Når du skukker er det væk igen


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
men #1 du har ik skrvet

men #1 du har ik skrvet noget om nvme vs toram /allan


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 403
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Ah, sorry. Install til

#2:
Ah, sorry. Install til nvme er en rigtig installation, og det vil jeg anbefale til enhver tid. Men 'toram' er som regel midlertidig eller en effektiv måde at forbedre hastighed på USB livedisk med/uden persistence. I min elendige forklaring i den anden Dabien posting bruges toram til at frigive USB'en, så man senere kan gen installere og installere persistence på den.


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
TAK linuxuser42!!! /allan

TAK linuxuser42!!! /allan


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
Eftertanke...

Det vil med andre ord sige, at TailsOS byger på def. af "toram", uden at jeg har særlig meget forstand på det.
/allan


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 403
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Kender heller ikke Tails men

Kender heller ikke Tails men toram supporteres af flere distros. Har selv erfaring med Debian og Ubuntu. Mint og Suse har det også.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Forskellen mellem m.2

#0: Forskellen mellem m.2 nvme (samsung 970) vs toram linux på ram
m.2 nvme er en traditionel, men nyudviklet superhurtig SSD harddisk.

Toram er, forenklet, en metode til at indlæse en disk i RAM for at speede hastigheden op. Lidt ligesom fortidens ramdrive.sys kunne bruges til virtualisering af en harddisk i MS DOS: http://info.wsisiz.edu.pl/~bse26236/batutil/help/R...

m.2 nvme og toram er to helt forskellige ting. Hvis du ønsker en super hurtig maskine, så er m.2 nvme sagen, som #3 er inde på. Hvis du ønsker at installere et portable operativsystem på fx en USB nøgle, så er toram sagen. Imidlertid kan OS install på en nøgle, forårsage problemer med bootloaderen (GRUB), der måske ikke er beskrevet i vejledningerne.

#5: Det vil med andre ord sige, at TailsOS byger på def. af "toram"
Tails OS kan bruge toram og kan iøvrigt installeres på en Virtual Machine: https://tails.boum.org/doc/advanced_topics/virtual...

Hvilken sikkerhed er relevant?

Det er lidt en misforståelse at Tails OS sikrer brugernes privatliv. Tails OS kan potentielt forværre sikkerheden, såvel som en virtuel installation heller ikke garantere sikkerheden. Det skyldes bl.a. at exit noderne i TOR og Onion netværket, som er standard i Tails OS, kan være, men ikke nødvendivis er, kontrolleret af maliciøse, eller for den sags skyd af efterretningstjenester: https://tails.boum.org/doc/first_steps/startup_opt...

IHT virtuel installation af alle OS, så bemærk at virtuelle maskiner benytter keylogger teknologi for at kunne læse det fysiske tastatur. En keylogger er ikke malware i sig selv, men kan være det hvis vært eller gæst er inficeret.

Filer kan indeholde metadata, fx GPS oplysninger og andet der kan identificere brugeren. De kan fjernes med programmet mat2 (Metadata Anonymization Toolkit v2). Disse metadata udgør en potentiel privatlivsrisiko, men er normalt kke noget at bekymre sig om, med mindre man er kriminel (fx distributør af børneporno, terror, narko etc., eller blot whistleblower), eller befinder sig i et diktatur land.

Fungerende eksempel af mat2 0.8.0-3 på Ubuntu systemer: https://launchpad.net/ubuntu/+source/mat2

1bot. Jeg forstår du roder lidt rundt i begreberne. I håb om at klarificere ... Fremfor at installere Tails OS, kan du blot nøjes med installere TOR browser https://www.torproject.org/download/ , med mindre du ønsker at installere et portable Linux OS. DVS et OS du kan starte fra en USB nøgle (toram), sålænge du ikke tror at det sikrer dig mod overvågning ...


1bot.dk
Antal: 362
Tilmeldt:
16-12-2017
User is offline
#7) TailOS er kun fordi jeg

#7) TailOS er kun fordi jeg er nysgerig ik paranoid, lidt ligesom toram, men toram troede jeg var pga performancen (hastighed), men det er rat at få bekraftet at nvme er at fortrække.
Det jeg har læst om tor-browseren er at den ik er så nem at installere og sætte op, men jeg følger en youtube-fyr ctt, chris titus tech, der fortrækker vivaldy browseren, personligt er jeg kun nået til firefox (jeg er ik kommet endnu til sikkerheden i privatlivet andet end at linux er bedre en ms windows).
/allan


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 403
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Toram er hurtigere men ikke

Toram er hurtigere men ikke det samme da du bare læser image direkte i ram og laver et root filsystem i ram som lægges ovenpå med overlay eller aufs.. En pseudo installation som er væk når strømmen slukkes med mindre man skriver ramdelen på et medie der bruges igen når man kører toram.
Nvme er en rigtig, almindelig installation på lynhurtig disk.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det jeg har læst om

#8: Det jeg har læst om tor-browseren er at den ik er så nem at installere og sætte op
TOR skal ikke egentligt installeres, blot downloades og udpakkes, fx på skrivebordet eller fra Home.

I den udpakkede mappe finder du en genvej (symbolic link) til start af TOR browseren.

Du finder også en bash fil: start-tor-browser. Den enten dobbeltklikker du på, eller starter fra terminalen (./start-tor-browser) alt efter DE's brugervenlighed. Det starter TOR browseren, der iøvrigt blot er en portable og modificeret Firefox.

Opsætning af TOR/Onion afhænger af din forståelse af Onion netværket, men som standard vælger du blot at starte TOR broweren.

Sletning af TOR browseren er ligeså nem. Du sletter bare mappen. Derefter er den ikke længere tilstede i operativsystemet.