Jeres mening omkring nyt produkt

Domiino
Antal: 556
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Jeres mening omkring nyt produkt

Hej Allesammen!
Som I nok ved, så har jeg til daglig FRIcomputer - forhandler af computere med mulighed for Linux. Jeg har haft webshoppen i ca. 1 år og har da været glad for den - der har været omkring 20 bestillinger, så det er godt det ikke er det jeg skal leve af.

Jeg har nu taget en lille drejning, og regner med at 2020 skal være mere i bæredygtighedens tegn, derfor droppe jeg mine danske producerede computere til fordel for Circular Computing (Co2 neutrale computere)

New FRIcomputer

Hvad synes I om tanken? Det er ikke Refurbished computere, men reproducerede computere der er 100% Co2 neutrale.

Og kom gerne med lidt indspark til designet og brugervenligheden også... den er stadigvæk under opbygning, men håber at blive klar til 1. januar 2020.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4741
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Hvad synes I om tanken?

#0: Hvad synes I om tanken? Det er ikke Refurbished computere, men reproducerede computere der er 100% Co2 neutrale.
Jeg forstår ikke helt hvad du mener med 100% Co2 neutralitet. Kan du forklare nærmere?

Mens jeg naturligvis kan søge på info om Circular Computing, så er maskinernes strømforsyning, såvel som et firmas renovation, afhængig af udbyderne af elektricitet. Er de ikke Co2 neutrale, så skal jeg nok have det skåret lidt ud i pap ;)

Der er formentlig tale om Co2 neutral renovation af gamle computere? Hvad det så end betyder. Jeg tænker lidt det lyder som et marketings hype (uvederhæftigt grænsende reklame - der sælger hvis man bruger Co2 neutralitet som salgsargument), men uden at jeg kender yderligere til begrebet.


marlar
Antal: 3137
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg tænker lidt det

#1: Jeg tænker lidt det lyder som et marketings hype

Sådan opfatter jeg det også. Jeg kan ikke forestille mig nogen vælge en computer pga CO2 neutralitet.

Den bliver alligevel ikke CO2 neutral i det lange løb med mindre man har sin egen vindmølle og ikke kobler den på internettet :-)


Domiino
Domiino's picture
Antal: 556
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Det kan være det skal

Det kan være det skal omformuleres lidt

"CO2 reduktion
For hver circular computer forhindrer du mere end ½ ton CO2 udslip ved ikke at købe en ny. For en virksomhed med 1.000 laptops svarer det til at fjerne 62 biler om året på vejene."


ejvindh
Antal: 88
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Hvis jeg engang skulle have

Hvis jeg engang skulle have ny pc kunne jeg nu meget vel forestille mig at CO2-neutralitet kunne være en væsentlig faktor. Og det kan sagtens opnås uden vindmøller -- f.eks. gennem skovplantning el.lign.

Men det er vigtigt at det skal fremstå troværdigt, og umiddelbart har jeg svært ved at forstå, hvordan du mener, at det er CO2-neutralt. Når jeg klikker på "Læs om bæredygtighed", så sker der ingenting.

Jeg tror i øvrigt også du skal passe på ikke at sammenblande CO2-neutral med bæredygtig. CO2-neutralitet kan du måske opnå, hvis du f.eks. planter nogle træer som kompensation for produktionen og strømforbruget. Men derfra kan man jo nok ikke slutte til bæredygtighed, eftersom der heri jo også indgår noget med, hvad den er lavet af, og hvor meget der kan recycles.

Igen: Det kan godt være du har styr på begge dele, men jeg mangler at blive informeret om det.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4741
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Citat fra

Citat fra https://new.fricomputer.dk/vare/lenovo-thinkpad/#c...

BÆREDYGTIG BÆRBAR. FORDI IT IKKE BØR KOSTE VORES JORD. Co2 neutral reproduceret bærbar computer med Intel i5 processor. Circular Computing har til mål, at skabe en mere etisk, bæredygtig og social ansvarlig måde at sælge IT udstyr på. Fordi IT industrien markedsfører den seneste ”must-have” model, bliver over 160 millioner laptops produceret hvert år. I samarbejde med Weforest, bliver der plantet 5 træer for hver laptop, der bliver solgt fra Circular Computing.

Alle realistiske tiltag for at nedbringe drivhusgasser er velkomne. Der er blot så mange misforståelser omkring emnet at det ser ud som slag i den blå luft.

Den væsenligste årsag er klodens voksende overbefolkning. Indenfor en estimeret periode på omkring 20-50 år vil den nå 11 milliarder mennesker, der muligvis knækker klodens bæredygtighed. Population er nu 8 milliarder, formentlig 3 milliarder mere end godt er. Husk der skal være plads til Co2 fra vulkan udbrud, ændringer i solens cyklus og andre potentielle naturkatastrofer.

Det er godt at plante træer, jeg elsker træer, men de brændes ned i Amazonas i takt med overbefolkningen. Det gør de for at brødføde sig selv. Det samme sker i Afrika, Kina, mellemøsten og Indonesien og andre steder hvor overbefolkning sker. Husk at det er oceanerne og ikke skovene, der er planetens "lunger". Skovene handler om biodiversitet, et nyt ord politikerne lige har lært.

På vores hjemlige breddegrader kan man ikke bare installere solfangere og vindmøller. Man skal oprette dem som et firma, for så at sælge strømmen til sig selv. Det gør den dyrere end bare at lade være. Incitamentet forsvinder dermed.

Produktion af lithium batterier sviner som bare helvede. Det gælder ikke kun for laptops, men også for el-biler. Biobrændsel er overhovedet ikke Co2 neutral, og sådan fortsætter problematikkerne, der alle sammen ender med at det egentlige problem skyldes overbefolkning ...

Bemærk at metan er en 20 gange værre drivhusgas end Co2... https://www.google.com/search?q=metan+er+en+20+gan...


berylmagic
Antal: 536
Tilmeldt:
02-07-2007
User is offline
Flyt til Sverige

#5: På vores hjemlige breddegrader kan man ikke bare installere solfangere og vindmøller. Man skal oprette dem som et firma, for så at sælge strømmen til sig selv. Det gør den dyrere end bare at lade være. Incitamentet forsvinder dermed.
I Sverige der må man, IMO, meget mere. Ude i skoven i en lille hytte kan man køre på 12 volt og parallelforbundne bil-akkumulatorer, af gammelkendte design. Det må bruges til belysning og IT. Eller måske vil man opkonvertere til 220 volt. Kombineret med et gaskomfur kan man det hele.
Det er ligesom meget mere inspirerende at gå igang med selvforsyning. En lille vindmølle, som kunne betales kontant, kunne måske også bruges.
M.h.t. computersalg: Jeg kan godt se, at når linux ikke koster noget, så bør computeren også være billig eller bæredygtig. Men altså, stationære kan da sammenstykkes og opgraderes for små penge.
https://www.guru3d.com/articles-pages/amd-athlon-3...
45 $ for CPU og grafik er da ikke meget, og det bruger 35 W.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4741
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Flyt til SverigeNaa,

#6: Flyt til Sverige
Naa, nok ikke, men ja, svenskerne har bedre politik for hvad angår privat oprettede solfangere og vindmøller.

Jeg kender godt årsagen til at danske politikere, aldrig forstod det indlysende ved at lade borgerne oprette deres egen elektricitet, men det må politikerne selv rode sig ud af. Jeg har aldrig beskyldt dem for at være specielt intelligente.

Et af de sidste energimæssige "genistreger" fra en tåbelig socialdemokrat, er forbud mod brændeovne.

IHT emnet, genbrug af computere, så er der midlertidige reduktioner af Co2 udledning. Den er blot midlertidig og ikke en egentlig løsning. Der vil fortsat være brug for udvikling af ny, mindre energikrævende og stærkere computerteknologi.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4741
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Hvad synes I om

#0: Hvad synes I om tanken?
En helt anden vinkel, der ikke handler om hvad jeg personligt tænker, men om salg på Co2 reduktion, naturligvis vil blive brugt i reklameøjemed af mange virksomheder. Det er helt indlysende.


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1565
Tilmeldt:
14-01-2007
User is online
#0Jeg har også svært ved

#0
Jeg har også svært ved at se hvorfor "Circular Computing", skule give et stort mer-salg.
Måske som et sublement?
Dine "Refurbished computere" ser fornuftige ud. Der er bare mange "veletablerede" konkurenter.
Et lille år, til at opbygge en kunde-kreds, er meget kort tid, når man ikke bor på "strøget".

Søger man på ny computer i lemvig, løgstør eller thy, bliver din butik ikke vist.
Først når "Linux" indgør i søgningen, kommer den med først i køen.
Så en "hjemmeside optimering", kunne måske give mere salg, da antallet af linux brugere nu engang, er beskedent.

nb.
"Plant et træ", er glimrende, hvis man kan finde nogen, der vil afgive jord, til formålet. På uopdyrket jord, kommer træerne, helt af sig selv.

Windows, giver dig det du betaler for.
Linux, giver dig det du vælger.


ejvindh
Antal: 88
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Til det sidste kan jeg varmt

Til det sidste kan jeg varmt anbefale:
https://growforit.dk/

De arbejder meget professionelt, og har virkelig styr på, hvordan man får mest mulig CO2-reduktion for pengene. Fulgt op af en oplæring af de lokale, så de finder ud af at håndtere skovene bæredygtigt.