Når snapd og flatpak i kombination kan redde din røv

Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Når snapd og flatpak i kombination kan redde din røv

Du kender det selv. Dependency hell. Det kan komme hvis du mangler en helt speciel pakke. Eller en pakke i en helt speciel version, der ikke er tilgængelig i dit repo. Du vil gerne installere den, men ingen repos, heller ikke dem du kan tilføje, det være sig PPA'er, OpenSUSE OBS/1-click, eller AUR, er tilgængelige.

Så du åbner browseren og begynder manuelt, at lede efter hovedpakken med afhængigheder, hvorefter du finder ud af, at selvom hovedpakken er tilgængelig, så er afhængighederne inkompatible med pakkerne på dit system.

Det er her snapd og flatpak kommer ind i billedet.

Jeg har på mit fantastisk opsatte OpenSUSE Tumbleweed på min Lenovo Thinkpad T550 i7, 4 cores, 16 GB ram, 550 GB Sata 3 SSD, Intel Graphics - bærbar,

- som kører helt igennem fantastisk, når det nu skal siges, vældig god succes med både, at have snapd og flatpak installeret til, at tage sig af de pakker der simpelthen nægter, at lade sig installere.

flatpak bruger jeg med flathub.org til installation og opdateringer af flatpaks, og snaps, ja - det er sådan set standard-repo'et, Snapcraft, der står for løjerne med hensyn til installation og opdatering af snaps på mit system.

Problemet er hermed løst for mig:

Hvad jeg ikke kan installere med RPM's - af ovenstående nævnte grunde, kan for det meste løses med, at kombinere snapd og flatpak.

Således tager den ene over, hvor den anden slipper; pakker flatpak ikke har, har snapd ofte og omvendt. Når der forekommer duplikater sørger jeg omhyggeligt for ikke, at installere to ens pakker fra henholdsvis snapcraft og flathub, men har kun en fra hvert sted, dér hvor RPM's ikke kan klare det.

Det fungerer glimrende.


NotALinuxUser (not verified)
Antal: 4294966362
Tilmeldt:
01-01-1970
User is offline
Hvilken af løsningerne

Hvilken af løsningerne foretrækker du?

I samme åndedrag bør Appimage også nævnes.
Og hvis man er uheldig at der ikke medfølger en .desktop genvej med ikon integration til det program der skal installeres, så findes denne:
https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jeg bruger begge på min

Jeg bruger begge på min OpenSUSE Tumbleweed. Jeg har også et par appimages liggende klar. :-)

Der er ingen af de tre jeg som sådan foretrækker frem for den anden. De overlapper hinanden fint.


NotALinuxUser (not verified)
Antal: 4294966362
Tilmeldt:
01-01-1970
User is offline
Tænkte mere i forhold til

Tænkte mere i forhold til sandbox, revision, rollback, hvor meget der inkluderes i containeren etc.
Som f.eks. Nextcloud snap er v. 16 i stable, men stadig tilbyder egde i både v.17 og 18.

Har ikke selv den store erfaring med Flatpak, så kunne godt tænke mig at hører fra en som kører flere forskellige container/image systemer på samme distro som daily driver.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Det er slet ikke slemt - på

Det er slet ikke slemt - på et desktopsystem. Det er noget andet med andre setups, vil jeg mene. Jo, de afhængigheder der kommer med vil og kommer til, at fylde meget, det er helt sikkert. Det er jo hele biblioteker, full blown, der bliver hentet.

Jeg vil tro, at snap er den store synder mht. den slags. Og så er det vel ikke så galt med flatpak, hvis du kan leve med snap.