worldometers - real time world statistics

frogmaster
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
worldometers - real time world statistics

Worldometer Real Time statistik, om ting der ikke er specielt Linux relateret

Corona - World Populations og mange andre statistiske emner ...
https://www.worldometers.info/


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1492
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
160,718,310,238 Emails sent

160,718,310,238 Emails sent today
Det hamrer bare derudad

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3477
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Det har også været min

Det har også været min foretrukne kilde til corona-stats. Bare ærgerligt at tallene selv i vestlige bureaukratier og overvågningssamfund er meget lidt pålidelige eller sammenlignelige.

Man kan normalt ikke rokke med ørerne uden at det bliver registreret 50 forskellige steder. Men tusindvis af mennesker kan åbenbart dø på plejehjem eller i eget hjem i en række lande uden at man lige får noteret det.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4830
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#2Helt enig. De her mørke

#2
Helt enig. De her mørke tal i forbindelse med Corona statistik, er overordentlig upålidelige. De dødsfald landende registrere, hvor Corona er involveret, fortæller ikke om det var Covid-19 de døde af, men kun at de døde. Alligevel kan det logisk hænge sammen, forstået således, at der kan være tale om i forvejen svækkede.

Covid-19 er muligvis ikke kun en virus, der blot udvikler lungebetændelse, men en sygdom der udvikler koagulerende blod, således den smittede rammes af blodpropper i fx lungerne.

Der er andre statistiker, der måske er mere pålidelige, eksempelvis den voksende befolkningspopulation på den her planet. Den er muligvis bedre underbygget, og i så fald, langt mere alvorlig.

Bemærk at der fødes dobbelt så mange som der dør. Det kan umuligt blive ved med at gå godt ...


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3477
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Åbenbart vokser verdens

Åbenbart vokser verdens befolkning med ca. 80 mill. pr. år, så selv med en temmelig voldsom pandemi vil det næppe kunne stoppe væksten bare et enkelt år.


marlar
Antal: 3189
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Min foretrukne kilde til

Min foretrukne kilde til coronastatistik er https://coronavirus.app/

Samme data som de andre (Johns Hopkins) men præsenteret bedre, synes jeg.

#2: Men tusindvis af mennesker kan åbenbart dø på plejehjem eller i eget hjem i en række lande uden at man lige får noteret det.

Der er forskellige måder at måle det på. I England fx, taltes indtil for ganske nyligt kun de der døde på hospitaler og ikke fx plejehjem.

#3: De dødsfald landende registrere, hvor Corona er involveret, fortæller ikke om det var Covid-19 de døde af, men kun at de døde.

.... og at de havde SARS-CoV-2 i kroppen. Men ja, ikke alle er nødvendigvis døde af virussen, selv om det som du også skriver viser sig at den angriber meget bredere end bare luftvejene. Så selv tilsyneladende urelaterede dødsfald kan udmærket være udløst af virussen.

Et bedre mål er nok at kigge på overdødelighed: https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/#excess-mo...

Kig fx på "Map of z-scores by country". Her kan fx se at Danmark på det højeste i en enkelt uge havde en let overdødelighed, mens Sverige fx i uge 16 havde en meget høj overdødelighed. Danmark har ikke haft overdødelighed i nogle uger nu.

Fordelen ved at kigge på overdødelighed er at den også medtager dem som dør indirekte af Covid-19, fx fordi de ikke får den fornødne lægehjælp. Det var fx tilfældet i Italien hvor der nogle gange var flere timers ventetid på 112-opkald. Det siger sig selv at der kan være fatalt i forbindelse med hjertestop eller ulykker.

#4: Åbenbart vokser verdens befolkning med ca. 80 mill. pr. år, så selv med en temmelig voldsom pandemi vil det næppe kunne stoppe væksten bare et enkelt år.

Ja, og det er jo med til at nære disse pandemier. Sammen med den moderne livsstil i store byer samt rejsetider der måles i timer og ikke dage.

Førhen var ebola ikke det store problem fordi sygdommen smitter så voldsomt og hurtigt at en person som rejste fra en landsby var død inden han eller hun nåede den næste. Men nu, hvor en smittet kan stå på et fly i Kenya og timer senere stå af i New York, er sagen en anden. Heldigvis er lige denne sygdom ikke så smitsom da den kræver direkte kontakt, så den er rimeligt nem at inddæmme.

Der er andre der er langt værre, fx visse typer af fugleinfluenza der smitter som Covid-19 og har en dødelig på omkring 60%. Hvis den slags epidemier får fat globalt, er det ikke bare samfundsomvæltende som den igangværende, det er direkte samfundsomstyrtende. Og så kan den givetvis godt gøre noget ved overbefolkningen.