VNC i Service- Virtual- og User Mode

frogmaster
Antal: 4794
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
VNC i Service- Virtual- og User Mode

VNC i Service- Virtual- og User Mode

VNC er crossplatform, og er derfor et program til alle systemd (Linux) og launchd (macOS) operativsystemer, samt Windows.

Fordelen er; et program til fjernadministrativt skrivebord uanset OS, hvilket gør administration enkel.

RealVNC er bedst vedligeholdt, og derfor overordentlig funktionel. RealVNC forbindelser er stærkt krypteret, så der ikke er behov for yderligere sikkerhed.

VNC i User Mode, tillader ikke forbindelser før Logon (indlæses ikke under post), men viser desktoppen, så brugeren kan se admins handlinger.

VNC i Service Mode, tillader forbindelse før Logon (indlæses under post), og viser desktoppen, så brugeren kan se admins handlinger.

VNC i Virtual Mode, tillader forbindelse før Logon (indlæses under post), men kører i sin egen session, således brugeren ikke kan se admins handlinger.

Ulempen er; at RealVNC kræver systemd for at fungere i Virtual- og Service Mode. Der findes løsninger, så Service Mode fungere på Linux uden systemd, men det er kompliceret. PT kender jeg kun sådan løsning til MX Linux.

Fra: https://www.linuxin.dk/node/22784#comment-95276
Det har ikke noget med Chrome Remote Desktop, eller andre internet browsere at gøre. Blot til oplysning.

For interesserede er det relevant at nævne at RealVNC kører p2p med en Enterprise licens. DVS fjernforbindelser ikke kræver at internettet er involveret, eller at HTTP er aktiv. Eksempelvis, er internettet afbrudt af en eller anden grund, så kan LAN maskinerne stadig fjern administreres, sålænge routeren, eller en DC, fungere.