openSUSE Leap 15.2 udgivet

I dag er openSUSE Leap 15.2 blevet udgivet. openSUSE Leap 15.2 benytter basissystemet fra SUSE Linux Enterprise, 15 service pack 2, som altså er et professionelt og meget gennemtestet, konservativt basissystem, men med forholdsvist opdaterede skrivebordsmiljøer og applikationer ovenpå - såsom KDE Plasma 5.18 LTS, således at man omtrent opnår det bedste af to verdener.

Ca. en gang om året kommer der mindre udgivelser ("service packs") som denne, der ikke ændrer væsentligt ved basissystemet - og kun hvert 3-4 år når der kommer en ny version af SUSE Linux Enterprise, kommer der også en stor ny udgivelse af openSUSE Leap. Således er openSUSE Leap også velegnet til servere hvor der ønskes begrænset vedligeholdelse.

Er openSUSE Leap for konservativt, kan man i stedet installere openSUSE Tumbleweed der er en rolling release-distribution med alle de nyeste pakker.

Se annonceringen af openSUSE Leap 15.2 her:
https://news.opensuse.org/2020/07/02/opensuse-leap...

Download openSUSE Leap 15.2 eller openSUSE Tumbleweed her:
https://software.opensuse.org/

Se en begynderguide til openSUSE Leap her:
opensuse-guide.org/

Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Det forlyder, at yast2-fonts

Det forlyder, at yast2-fonts er blevet fjernet, en funktion til at justere fonte globalt i systemet, fordi den ikke længere blev vedligeholdt. Jeg ved ikke, om den er blevet fjernet i den version af Leap, - men det er vist desværre generelt i SUSE, at den ikke eksisterer længere. Det synes jeg er en skam. Man finder ikke en bedre måde, at justere fontes skarphed globalt, grafisk i SUSE/OpenSUSE.