en simple hjemmeside

snøfte
Antal: 84
Tilmeldt:
12-05-2015
User is offline
en simple hjemmeside

hej

jeg vil prøve om jeg kan lave mig en lille hjemmeside og har nogle spørgsmål

hvad er et webhotel ? og er den nødvendig ?

jeg har forsøgt mig med wordpress og syntes den er for svær til mig
har tidligere brugt powerpoint i officepakken

søger en nem måde og lave min side med :-)


Domiino
Domiino's picture
Antal: 580
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Et webhotel, ligger lidt i

Et webhotel, ligger lidt i navnet, et hotel på internettet - der hvor dine filer ligger. Ellers skal du have en hjemmeserver, hvor du kan have din hjemmeside til at ligge.

WordPress er noget af det mest brugervenlige på markedet med CMS systemer. Men du kunne også bare lave en statisk hjemmeside, der ikke kan alle mulige sjove ting og sager.

Det ALLER bedste er faktisk at starte med lave nogen guides f.eks. Lær HTML det er rart at kunne lidt basis kodning inden man går i gang med større hjemmesider og det er en godt sted at starte.


snøfte
Antal: 84
Tilmeldt:
12-05-2015
User is offline
#1 tak for dit gode svar

#1

tak for dit gode svar :-) jeg har en Raspberry pie 3B+ som jeg vil have hjemmesiden til at lægge på, er det sådan du mener ? så domænet "peger" på min pie server ?

har nemlig en fast ip hos min Isp :-)


TankeSkud
TankeSkud's picture
Antal: 37
Tilmeldt:
29-07-2020
User is offline
Hvad er et webhotel?Som

Hvad er et webhotel?

Som Domiino siger, så er det et hotel til din hjemmeside / filer.
Sider som Weebly, Wix og Squarespace er nok de mest kendte eksempler, da man hele tiden ser reklamer og sponsorater på youtube. De giver dig nogle værktøjer til at lave en hjemmeside nemt, men jeg ville være lidt forsigtig, da de ejer de forskellige skabeloner til at lave hjemmesiderne.

og er den nødvendig ?

Det er ikke nødvendigt med et webhotel. Så vidt jeg ved skal du bare have en server til at hoste din hjemmeside og et domænenavn. evt. også en sikker forbindelse med letsencrypt

søger en nem måde og lave min side med :-)

At skrive kode kan godt være lidt svært, men når du har fået styr på det, og lært hvad de forskellige brikker gør, så er det kun fantasien og din egen kreativitet der sætter grænserne.

Et alternativ ville være at bruge værktøjerne på Weebly, Wix eller Squarespace og efterfølgende kopiere koden fra hjemmesiden til din raspberry pi server. På den måde skal du ikke skrive alle koderne. I firefox er der en udvidelse der hedder "Save Page WE" som kan være til hjælp. Eller også kan du bruge "udviklerværktøjet" til at kigge koden igennem.

Du kan også bruge IPFS til at hoste din hjemmeside Eksempel. Jeg mener også, at IPFS har en arm fil, men det kræver nok at du søger lidt. Derfor vil jeg ikke opfordre dig til at bruge IPFS.

Det er bare et TankeSkud...


ejvindh
Antal: 106
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Når du har en RaspPie, kan

Når du har en RaspPie, kan du godt undvære webhotel. Jeg vil dog sige, at hvis du synes WordPress er avanceret, så vil jeg råde til, at du bruger et webhotel, for det kræver lidt mere indsigt, hvis man selv skal sætte en server op til at blive fundet på internettet. Fordelen ved at bruge et webhotel er, at de tager sig af det tekniske, og så skal du bare selv bekymre dig om at lægge indholdet ud på en hjemmeside.

At lave en hjemmeside kan være alt fra superenkelt til hyperkomplekst. Hvis du f.eks. får et webhotel, så kan du bare kopiere en tekstfil ud på din ftp-server, og så er det jo i princippet en hjemmeside. Dog uden enhver form for formatering naturligvis.

Vil du have det lidt mere avanceret, skal du sætte dig ind i enten html eller et cms (som kunne være Wordpress). CMS-systemer er software pakker, som andre har lavet, hvor du i princippet slipper for selv at skulle bekymre dig om at kode. Nogle webhoteller tilbyder endda 1-click installationer, hvor man bare skal sætte et flueben, så lægger de automatisk hele cms'et ud for dig.

Hvis du skal gøre det endnu mere avanceret skal du sætte dig ind i javascript og/eller php/asp. Men jeg fornemmer, at det nok ikke helt er der, du er endnu :)


snøfte
Antal: 84
Tilmeldt:
12-05-2015
User is offline
tak for jeres svar :-) nu

tak for jeres svar :-)

nu har jeg noget at komme videre med (Y)