CentOS som vi kender den er død!

tonyalbers
Antal: 16
Tilmeldt:
11-06-2009
User is offline
CentOS som vi kender den er død!

https://blog.centos.org/2020/12/future-is-centos-s...

Jeg kan ydmygt anbefale at prøve Springdale Open Enterprise Linux i stedet. Springdale bygges af RHEL RPM'er ligesom CentOS og Scientific Linux hidtil har gjort.

netinstall iso kan hentes på vores ftp-server:

ftp://ftp.kac.kb.dk/puias/8.1/x86_64/iso

og nyeste OS repo er her(det er den du peger installeren på når den spørger hvor den skal hente softwaren fra):

ftp://ftp.kac.kb.dk/puias/8.3/x86_64/os

yum/dnf repofiler kan findes her:

ftp://ftp.kac.kb.dk/pub/yum_repofiles/SDL8/ext

repos og config-filer opdateres 3 gange om ugen, men evt. fejl løses efter "best effort", det vil sige at hvis vi har travlt med andet, så kan der godt gå nogle få dage før ftp-serveren er helt opdateret. Det er dog meget sjældent at den ikke er helt opdateret.

Tony Albers
UNIX Systemarkitekt
Det Kgl. Bibliotek, IT-Udvikling


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3482
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Et andet alternativ der

Et andet alternativ der måske kunne være interessant for nogle er openSUSE Leap. Den er selvfølgelig gratis, og er baseret på basissystemet fra SUSE Linux Enterprise (herunder server-komponenterne), men med up-to-date pakker ovenpå.

Hvert enkelt release er ganske vist kun supporteret i ca. 1½ år. Men ca. 1 gang om året kommer en ny version baseret på den næste SLES-servicepack, og da der ikke sker væsentlige ændringer af basissystemer er opgradering hurtig og nem.

Kun hvert 3.-4. år kommer en major release med gennemgribende ændringer af basissystemet. Så reelt har man altså et (server)system med enterprise-stabilitet, en levetid på 3-4 år og med masser af lettilgængelige opdaterede pakker tilgængelige enten i selve distributionen eller fra openSUSE Build Service.