Hvilken undskyldning har du for ikke kun at bruge Linux 2021

linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Hvilken undskyldning har du for ikke kun at bruge Linux 2021

Som Linux jubelidiot/bruger kan jeg jo stadig ikke få øje på, hvad man ikke kan på Linux i 2021.....Udover gaming og selvfølgelig forudsat man ikke er gået planken ud med Linux på usupporteret HW.
Jeg har ikke selv haft brug for andet siden office365.com fjernede den sidste rest af Windows behov hos mig. Selv på firma pcen.
Hvilke programmer savner I på Linux? Kan jeres børn nøjes med Steam spil?


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Personligt synes jeg ikke

Personligt synes jeg ikke det har at gøre med undskyldning, men snarere forklaring på, hvorfor man har en anden præference. Undskyldninger har noget med dårlig samvittighed, at gøre. Det gider vi ikke. Vi vil have positivitet! :-D

Til spørgsmålet om, hvorfor jeg personligt ikke kun bruger Linux, har det at gøre med Lyd, grafik og video, og specielle behov og arbejdsgang.

Til spørgsmålet, om en almindelig PC bruger vil kunne bruge Linux til almindelige ting, så er svaret bestemt ja, hvis hardwaren og systemet bare spiller sammen.

Så har man specielle behov, som jeg har, sådan lidt professionelle behov - så kan det nogle gange knibe med nogle ting, men ikke med alle ting. Husk, at Hollywood jo bruger Linux og Blender til deres film. Mange andre professionelle bruger også Linux. Så jeg tror det handler meget om specifik smag.


svend erik
svend erik's picture
Antal: 168
Tilmeldt:
04-03-2006
User is offline
Jeg kan blive nødt til det,

Jeg kan blive nødt til det, prøvet en del ting for at få det til at tilgå packman, ja og der er prøvet del, mangler nogle videodrivere. Og så købt andet kamera med et nyt rå-format billeder *.CR3 har brugt UFraw og den kan ikke læse det nye. og svært at finde et andet

Packman løst


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Øv. Er ikke fotokyndig,

#2:
Øv. Er ikke fotokyndig, men hvad med denne?
http://rawtherapee.com/


svend erik
svend erik's picture
Antal: 168
Tilmeldt:
04-03-2006
User is offline
Den kan åbne, men får ikke

Den kan åbne, men får ikke data med over, men jeg prøver bedre end intet


mich
mich's picture
Antal: 1046
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Iflg. et indlæg i et forum

Iflg. et indlæg i et forum på dpreview.com har RawTherapee haft support for CR3 siden marts 2020 eller før.
Ellers har ART, en RawTherapee fork:
https://garridodiaz.com/canon-cr3-support-in-linux...

De fleste (alle?) fotoprogrammer til Linux, jeg kender eller har hørt om, har deres raw-support fra gphoto2 og/eller det tilhørende library, libgphoto2. Hvorfor genopfinde den dybe tallerken, hvis andre allerede har lavet en fri og velfungerende?
Prøv evt. at se på, hvad det understøtter: http://www.gphoto.org/proj/libgphoto2/support.php
Mht. support: CR3 er et ret nyt format, så det vil sikkert kræve ret ny og/eller opdateret software.

De andre løsningsforslag, jeg har set, har involveret Windows-programmer og konverteringer til DNG-format med kvalitetstab til følge.

Held og lykke!

./mich


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Jeg tænker ikke primært

Jeg tænker ikke primært man skal tænke til- og fravalg af Linux som udelukkende baseret på, at der er noget, man kan det ene sted og ikke det andet. Som OracleJMT skriver så handler det også nok så meget om hvordan man arbejder med tingene. Jeg har siden 2009 næsten udelukkende arbejdet på mac-computere, men der går sjældent mange dage inden jeg får lagt Linux ind på den, fordi jeg simpelthen oplever MacOs som så klaustrofobisk. Det er naturligvis rigtigt at man også kan "pille" ved mange ting i MacOS, men det er ikke lagt an på det. Jeg oplever at Linux (og jeg kører udelukkende Ubuntu og derivater) inviterer mere til at pille ved tingene. MacOS prøver at gætte, hvad der er det mest oplagte for mig, hvorimod Linux inviterer til at jeg selv indretter den, så den passer til mig.

Lidt tilsvarende med Windows, som jeg nok mest kommer til, når jeg skal hjælpe mine børn med noget. Det opleves bare godt nok efterhånden som et supertungt system, når man har siddet med Linux mellem hænderne.

Men begge disse former for utilpashed kan ikke bare overføres til andre. Rigtig mange elsker netop MacOS fordi det er så simpelt og intuitivt at gå til. Det handler rigtig meget om mødet/matchet mellem styresystemstænkning og personligt temperament.

Der er kun to ting, der ind i mellem tvinger mig over i Macos: Hvis jeg skal spille, og hvis jeg skal arbejde med noget hardware, der ikke har ordentlig linuxunderstøttelse. Nå ja, og helt enkelte gange (men meget sjældent), hvis der er nogen, der ikke har forstået, at man ikke skal bruge docx-formatet til at distribuere dokumenter, hvor layout er afgørende.

Men det gælder for alle styresystemer, at der er software, som ikke kan afvikles tilfredsstillende på dem. Windows og MacOS brugerne opdager det nok bare ikke så ofte. Selvfølgelig betyder det noget, hvis man har en meget afgørende funktionalitet, der ikke findes i et system. Men rigtig mange ting, kan man altså komme om ved, hvis man har tålmodigheden til det. Og tålmodigheden har man mere af, hvis man oplever et match mellem personligt temperament og systemets grundfilosofi.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Men rigtig mange ting, kan

Men rigtig mange ting, kan man altså komme om ved, hvis man har tålmodigheden til det.

Og man kan få det til at være ligeså godt både funktionelt og æstetisk.

Men vejen derhen er lang, meget lang, i forhold til de defaults, som mange distros kommer med, (hvis man vil opnå et helt specielt og raffineret resultat fra ende til anden.) Det er endeløse konfigurationsfiler, og endeløse tilpasninger, og her egner en Arch Linux fra bunden sig bedst. Men gud ve, hvor det tager kegler. Jeg kom til et punkt, hvor jeg følte, at jeg ville have UNIX, men jeg ville også gerne bare tænde computeren og være produktiv, og da MacOS allerede har den GUI og arbejdsgang jeg synes bedst om, med en Dock, Global Menu, genvejstaster, Spotlight-søgning, og grafiske installationer og afinstallationer, integration med iPhones og iPads, mm. Så var det et meget nemt valg for mig. Fordi så slap jeg for, at bruge mere tid på tilpasning, og kunne gå igang med, at være kreativ med det samme.

Og hvis jeg endelig vil have en pakkemanager, så installerer jeg enten Homebrew eller MacPorts, som har samme funktionalitet, som apt, dnf, mm. Jeg kan også ssh til en anden maskine, hvis jeg vil. Og så mangler ingen af UNIX-funktionerne fra de frie BSD'er eller Linux.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Men vejen derhen er

#7: Men vejen derhen er lang, meget lang
Definér lang ;)

Mit gæt vil være, at når du arbejder på MacOS så bruger du også kvantitativt lang tid på at få det til at spille efter dine specifikke ønsker -- i hvert fald hvis du stadig vil kalde det for en (for dig) raffineret indretning. Det føles bare ikke så langt som når du sidder med et system, der grundlæggende irriterer dig.

Det har da også taget lang tid at få min nuværende xubuntu til at være så god som den er nu. Men det er jo noget, der er sket stille og roligt imens jeg har brugt det. Og på linux kan det jo så holde næsten så længe som du orker. Dels fordi du bare kan opdatere. Dels fordi den er nem at flytte over på en ny computer, når du får sådan en. (jeg tror nok jeg havde den forrige ubuntu installation helt fra version 9.04 til 18.04. Så set i dét perspektiv har opsætningstiden jo været meget kort).


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Definér lang ;) Der er

Definér lang ;)

Der er bare så mange finesser og detaljer på plads i sine defaults på MacOS, at hvis jeg skal opnå det samme restultat, og at den skal kunne fuldstændigt det samme, så tager det længere tid, og er meget mere besværligt på Linux, end jeg gider. Den lyst og energi til at arbejde og være produktiv er allerede brugt ved at bruge tid på, at tilpasse. Det er rigtigt, det er sikkert fordi jeg bedre kan forliges med MacOS' måde, at gøre det på. Hvis jeg bedre kunne lide måden, det var bygget op i Linux, ville rejsen nok heller ikke føles så besværlig. Og når så jeg havde tilpasset nok, så gik det op for mig, at min konfiguration potentielt var i overhængende fare af en major update pga. ændringer af nøglefunktioner i den nyere version. Det er delvist løst, nu hvor man kan isolere tredjepartsprogrammer med systemet i Linux, ved brug af Snap og Flatpak, men før i tiden kunne man ikke have seneste tredjepartsprogrammer, uden at lave rod i userland og basesystemet, uden at køre en rolling eller bleeding edge release. Nu hvor Snap og Flatpak findes, kan man i princippet have en CentOS 7 fra 2014 med seneste Snap af f.eks. Telegram Messenger eller Signal, uden at det rører basesystemet.

Men med hensyn til smag, tror jeg, at man arbejder bedre og hurtigere hen til et mål, hvis man nyder rejsen, eller i det mindste ikke bliver irriteret undervejs. Og der må jeg sige, at tekstkonfigurationsfiler i det antal der var nødvendigt på Linux, før jeg kom nærmere mit endelige mål, samt symlinks og andre ting, der kunne have været gjort som en del af standardbrugerfladen - det blev for meget. Når så jeg kom tæt på hvad jeg ønskede, så manglede jeg alligevel programmer med en GUI, jeg synes var af en kvalitet, som jeg kunne stå inde for, og så manglede jeg flere integrerede standarder for systemfunktioner og programfunktioner via GUI.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
OK. Hvis ovenstående er en

OK. Hvis ovenstående er en beskrivelse af, hvordan du oplever at arbejde med Linux, så vil det nok ikke være et system for dig. Jeg kan ikke genkende den problematik -- selvom jeg hverken kører rolling eller bleeding edge.

Jeg tænker dog, det bekræfter min indledende pointe. Jeg synes nemlig der omvendt er noget helt GEVALDIGT bøvl på MacOS, når jeg nogle gange er tvunget til at lægge en nyere version ind -- sikkert i en grad, du ikke kan genkende :D


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Her ved jeg bedre, end du

Debian og Debian-baserede distributioner fryser alle pakker, inden udgivelse. Det giver en meget stabil distribution, men medmindre du lægger privat arkiv ind, en PPA, eller et tredjeparts-repo, så kommer der kun opdateringer til Firefox og Libreoffice og Thunderbird (I Ubuntu-baserede distributioner) - Resten, der ligger i repo, som bliver installeret, kommer der IKKE opdateringer til. Dvs. du kan køre i mange år med det samme versionsnummer af f.eks. VLC eller Audacity, hvis du bruger LTS, inden du opgraderer til en nyere LTS.

Med Snap eller Flatpaks bundler de selv alle shared programbiblioteker i én app, der ikke har noget med de shared biblioteker i selve systemet at gøre. Fordelen er, at du kan køre den Snap, eller Flatpak på en hvilken som helst version af en given Linuxdistribution, uden at det på noget tidspunkt vil give afhængighedsproblemer, fordi appen er isoleret fra systemet.

Ja, der er meget bøvl med programmer, der endnu ikke er understøttet i en nyere version af MacOS. Det tager som regel 3 uger til en måned, før understøttelsen af den nyere version er på plads. Derfor skal man helst vente med at f.eks. opgradere fra Catalina til Big Sur (eksempel) til programudviklerne har fået understøttelsen på plads.

Men der er ikke noget, der hedder X-version er afhængig af X-systembibliotek i specifik version. Det med afhængigheder er ikke et problem.

eg tænker dog, det bekræfter min indledende pointe. Jeg synes nemlig der omvendt er noget helt GEVALDIGT bøvl på MacOS, når jeg nogle gange er tvunget til at lægge en nyere version ind -- sikkert i en grad, du ikke kan genkende :D

Du har en computer der har 100% hardware og software synergi med MacOS, samt integration af alverdens programfunktioner og med en hjælpesektion, der er 100% korrekt oversat til dansk og veldokumenteret. Du kan endda vente et halvt år med, at installere MacOS i en nyere major version, til alle børnesygdommene er løst. Du er slet ikke tvunget til det. Du kan slå automatiske systemopdateringer fra.

Vil du ikke nok være sød, at lade være med, at insinuere og gætte hvorfor jeg vælger præferencer som jeg gør? Det ser devaluerende og umyndiggørende ud, og giver mig ikke den kredit og respekt, jeg fortjener på baggrund af mine erfaringer. Det skal jeg nok fortælle dig. At du vælger ikke at tro på mine pointer, det må være dit eget problem, Ejvind. Men alt hvad jeg skriver er på baggrund af over 10 års personlig erfaring med både Linux og MacOS.

så vil det nok ikke være et system for dig.

Øøøh, hallo. Jeg bruger Fedora til daglig på min Thinkpad X240. Til andre formål, end MacOS.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Smag og vaner er nødvendigt

Smag og vaner er nødvendigt at håndtere, hvis man har brugt lang tid i et operativsystem og gerne vil skifte.
Heldigvis kan man tweake linux skrivebordsmiljøerne til ukendelighed.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Du har en fantastisk evne

#11:
Du har en fantastisk evne til at få en tråd til at handle om dig. Jeg skriver om mine oplevelser med Linux. Henvendt til trådopretter, linuxuser42. Og så har du åbenbart et behov for at påpege, at jeg tager fejl. Det er faktisk ikke mig, der insinuerer, at du tager fejl. Jeg påpeger bare, at jeg oplever det anderledes.

Når jeg skriver, at Linux åbenbart ikke er noget for dig, så handler det udelukkende om, at du i indlægget forinden netop har skrevet dette: Du synes der er alt for meget bøvl med det, skrev du ("det blev for meget" og manglende GUI-programmer). At du så bruger det alligevel har du sikkert dine grunde til.

Og så vil jeg blive glad, hvis du vil respektere, at mit brugernavn er "ejvindh".


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Du har en fantastisk evne

Du har en fantastisk evne til at få en tråd til at handle om dig.

Ja, jeg kan godt se, at jeg ikke fik sagt tingene i "jeg perspektiv." Det må jeg beklage. Og jeg skal nok også respektere dit brugernavn "ejvindh."

Ok, så er vi forbi den hurdle.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Alt i orden!

Alt i orden!


svend erik
svend erik's picture
Antal: 168
Tilmeldt:
04-03-2006
User is offline
RawTherapee Ja

#5: RawTherapee

Ja RawTherapee har understøttelse, men får ikke exif med over, men kigger på de andre :-)


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Ok så vi er der hvor

Ok så vi er der hvor gaming, fotoapps og vane og smag er det, der får linuxin.dk brugerne til at køre Mac/Windows som et reelt alternativ.

Min hverdag er tit at høre på problemer med Windows som fixes med geninstallstion. Måske, og nok sandsynligvis, ville det være det samme hvis firmaet brugte Linux. Men jeg tænker ofte 'bare folk vidste mere om IT'. Bare folk var lidt mere selvstændige. Som at lære at binde sko.
Der er uendelig potentiale i Linux og om du er til Linux Desktop eller som primær platform er jo ligemeget.
Mine voksne børn bruger Linux, Windows og Mac uden problemer. De kan installere selv :praleemoji:. De ved godt hippien derhjemme får ticks, når han ser andet end Linux. Hvordan med jer?


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
når han ser andet end

Ikke bare vane og smag og fotoapps, men også musikprogrammer og lydindstillinger og lav latens på lyd, midi, virtuelle-musikinstrumenter, kompatibilitet med visse farvestandarder, videostandarder indenfor visse formater ifb. videoredigering, hardwareacceleration i browsere og i andre programmer, der arbejder med video, (nej, compositing er ikke direkte hardwareacceleration), 4K hIDPI brugerinterface skalering (GNOME og KDE Plasma er ved, at ramme det, men der er et stykke endnu) et økosystem, der kan rivalisere Apples MacOS og iOS synergi/sammenspil (det findes ikke endnu, KDEConnect er ikke i nærheden - heller ikke proprietære, ChromeOS, Windows-økosystemer er i nærheden)

Og trommehvirvel ...

En ting, som langt de fleste glemmer. En ting, som er måske nok det vigtigste argument for et velfungerende system:

Ordentlig understøttelse af værktøjer til folk med handicaps. Her mangler Linux virkelig noget. Glem Orca og co. Accessibility på Linux er ikke velfungerende, og det er en skam.

når han ser andet end Linux.

Hvad med BSD'erne?


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Hvad med BSD'erne?Hvis

#18: Hvad med BSD'erne?
Hvis det er OpenSource og kan fixes er det godkendt hos mig.

Dine betragtninger om lyd og videoredigering samt accessability er ikke helt fair i mine øjne. Men hvis de ting virker for dårligt for dig, så okay.

Latency: Hørte der kører realtidspatchede linuxsystemer på Mars så noget kan da bringes iorden.
Accessability: Knoppix har været berømt for netop dette. Der er dog sikkert special programmer, der er bedre. Faktisk er der næsten altid gode, og nogle gange dyre, closed source alternativer til gode Linux ting, hvis man er til det. Og hvis man har specialbehovet.
KDE Connect: er da cool. Hvad kan man bedre andre steder? Hvad går jeg nu glip af?
OSX baghjul: Mac oplevelsen for mig er som at gå på dyr restaurant. Det er lækkert, du får ikke opskriften og nogle gange er det hypet vildt op i forhold til hvad man får for pengene.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Jeg vil indrømme, at en del

Jeg vil indrømme, at en del år, var lydoptagelser også en årsag til, at jeg skiftede over til MacOs/Windows -- dengang primært fordi det var nærmest umuligt at få ordentlige eksterne lydkort der ikke kørte gennem FireWire teknologien. Netop fordi Firewire jo er overlegen i forhold til latency. Men her i sommer blev jeg af forskellige grunde (og ja, faktisk noget med bøvl omkring en MacOs-opdatering, der ikke ville acceptere mit gamle firewire lydkort) tvunget til at prøve, hvordan det kører med et moderne USB-baseret lydkort, og jeg vil altså sige, at det fungerer overraskende godt. Der er lidt latency, men det er der jo også på firewire kortene, og så må man jo bruge noget software, der kan korrigere for det. Men det er jo ikke avanceret software til sådan noget, eftersom det er en konstant forsinkelse, hvis man bruger de samme indstillinger på hardwaren.

Der hvor jeg kan indrømme at man i forhold til lydoptagelser kan komme til kort, det er ved de mere avancerede effekter i efterbehandlingen, der i noget opensource software kommer til at lyde lidt plastik-agtigt. Men nu er jeg i forvejen mest til at man ikke skal sovse den oprindelige klang ind i efter-effekter, så det er ikke et stort problem for mig.

Og indrømmet, jeg har ikke fået nogen herhjemme over på Linux-vognen endnu -- men jeg fornemmer dog, at de har en nysgerrighed på det. Men de er afhængige af at skulle bruge noget skolesoftware, der ikke er lavet til Linux. Min mor kører dog fortrøstningsfuldt afsted på en gammel Mint-installation, som jeg lige opdaterer når jeg er på besøg.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Men de er afhængige

#20: Men de er afhængige af at skulle bruge noget skolesoftware, der ikke er lavet til Linux
Jeg har altid prøvet at sælge Linux på børnenes skoler. Men man skulle jo overbevise og uddanne skolernes MS uddannede it folk også.
Nu foregår det meste åbenbart i skyen, så klient platformen er mere ligegyldig.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Latency: Hørte der kører

Latency: Hørte der kører realtidspatchede linuxsystemer på Mars så noget kan da bringes iorden.

Det er bare ikke standarden på desktoppen i forhold til lyd. Det er faktisk på vej til, at blive ændret med noget, der hedder Pipewire, så jeg er optimistisk. Den dag Pipewire tager over for Pulseaudio, og Wayland tager over for Xorg, og virker som det skal, der er jeg en meget glad Linux-mand. :-D Der er lys forude, helt bestemt.

OSX baghjul

Til info. Fordi MacOS har skiftet nummer fra 10 til 11, hedder det ikke X længere. X har altid stået for 10. Nu hedder det bare MacOS.

og ja, faktisk noget med bøvl omkring en MacOs-opdatering, der ikke ville acceptere mit gamle firewire lydkort)

Tiderne skifter. Thunderbolt med USB-C han/hun er standarden nu. Det er meget bedre, i øvrigt. Mit gamle MIDI-lydkort (i øvrigt med max 192 kHZ sample rate output) fra 2005 brugte også Firewire. Det var helt nyt dengang. Og var meget promoveret.

KDE Connect: er da cool. Hvad kan man bedre andre steder? Hvad går jeg nu glip af?

Den måde enhederne imellem iDevices spiller sammen på. Det må man give Apple. Det fungerer sgu ufatteligt godt. Jeg har i hvertfald ikke set magen. Hvis du kender noget, der er ligeså godt, eller bedre på Linux, så vil jeg være utroligt spændt på, at høre hvad det er. Så kan jeg nemlig begynde, at bruge det.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Dine betragtninger om lyd og

Dine betragtninger om lyd og videoredigering samt accessability er ikke helt fair i mine øjne. Men hvis de ting virker for dårligt for dig, så okay.

Nu er jeg ikke fysisk handicappet. Det vil jeg gerne slå fast overfor læserne. :-) Jeg prøver bare, at tænke på de mennesker der er fysisk handicappede, og f.eks. gerne vil bruge et system, som Ubuntu (Linux for human beings?)

er ikke helt fair

Hvorfor er det ikke fair?


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Hvorfor er det ikke

#23: Hvorfor er det ikke fair?
Som jeg skriver er Knoppix til eksempel født med et blindehjælper system. Folkene bag open source handicap værktøjer skal da have ros for ikke at ville flænse handikappedes tegnebøger.
Video/lydredigering i linux og behandling er glimrende. Måske lidt nørdet dog. Og der er helt sikkert professionelle tools som nogle sværger til. Kender kun selv til vores lydbehandling på arbejdet og der bruger vi både Linux og Windows.
Mht Idevice. Ser smart ud, bestemt. Men er det ikke også dyrt og lukket? Der må da være noget opensource Idevice-like styring på vej. (KDE connect er dog smart nok til mig foreløbigt) .


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Folkene bag open source

Folkene bag open source handicap værktøjer skal da have ros for ikke at ville flænse handikappedes tegnebøger.

Open Source kan også koste penge. Kvalitet koster, men kvalitet, der koster behøver ikke være proprietært. Gratis kommer også med en pris. Det er bare ikke en økonomisk pris.

Mit problem med accessibility i en distro, som f.eks. Ubuntu, er, at Ubuntu promoveres via. Mark Shuttleworth til blandt andet at skulle være nem, at betjene af handicappede, - og i det hele taget alle slags mennesker i hele verden. Mht. accessibility er det bare ingenlunde tilfældet.

Mht Idevice. Ser smart ud, bestemt. Men er det ikke også dyrt og lukket?

Jo, Apple koster knapper og er proprietært, sådan er det bare. Der findes desværre ikke lignende arbejdsgang. Så hvis man ikke kan undvære det, så må man bruge Apple.

Der må da være noget opensource Idevice-like styring på vej.

Nej.

Video/lydredigering i linux og behandling er glimrende.

Videoredigering på Linux er udmærket, men ikke ligeså godt, som på Windows og MacOS. Adobe Premiere mfl. er meget unfair at sammenligne med.

Musikprogrammer og lyd til professionelt brug er ok på Linux, men slet ikke i nærheden af de professionelle programmer på Windows og MacOS.

Til gengæld er Blender på Linux til 3D produktion så den anden vej rundt. Det er standarden de fleste steder. Her accelererer Linux på den front.


mich
mich's picture
Antal: 1046
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Ja RawTherapee har

#16: Ja RawTherapee har understøttelse, men får ikke exif med over, men kigger på de andre :-)

Så kig evt. her:
https://9to5linux.com/digikam-7-1-released-with-be...

Ellers prøv exiftool (kommandolinien). Den kan læse fra og skrive til CR3.

./mich


marlar
Antal: 3246
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Det er mange år siden jeg

Det er mange år siden jeg har haft en fysisk Windows-installation. Jeg bruger dog næsten dagligt Windows i en VM pga mit udviklingsværktøj til Android og IOS der kun er til Windows. Det kan vistnok med møje og besvære kører under Wine, men det tager 4 sekunder at starte min VM op, så det gider jeg ikke rode med.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Er det Visual du

#27: Er det Visual du programmerer i? Mange programmeringsmiljøer kører jo godt nok cross platform (behøver jeg næppe informere dig om), men her er man naturligvis også nødt til at finde noget, som de andre i organisationen kan/vil bruge :)

Hvilket jo i det hele taget naturligvis er en problematik, der generelt spiller ind når man er bruger af Linux: Eftersom de fleste jo er afhængige af at skulle samarbejde med andre, er man afhængig af, at kunne bruge noget software, der i det mindste kan kommunikere med det, som andre også bruger. Og her handler det ikke nødvendigvis om kvalitet (selvom jeg godt nok må indrømme, at jeg også har hørt mange tale om Visual med stjernelys i øjnene *G*), men nok så ofte om, at andre måske ikke gider begynde at bruge et helt andet styresystem, bare fordi en enkelt bruger i organisationen, har det ønske.

Mao: Linux brugere er som regel i mindretal -- og dette er i sig selv en medvirkende årsag til, at Linux brugere i lang tid vil blive ved med at være i mindretal.

Tror jeg :)


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Software og hardware

#28:
Software og hardware udvikling er netop Linux højborg. Men du har helt sikkert ret: Ensretning, økonomi og mangel på viden holder ofte MS dominansen ved lige.
VS code er iøvrigt crossplatform som mange andre tools og MS er selv ved at blive 'accepteret' i opensource kredse. MS :heart: Linux.


marlar
Antal: 3246
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Er det Visual du

#28: Er det Visual du programmerer i?

Nope, det er B4X. Fordelen ved dette værktøj er at den samme app kan bruges både på Android, IOS og desktop (via Java) med meget få ændringer. Min app for Kattens Værn (Android, IOS) er lavet med B4X.

#29 har ret, Linux er absolut højborgen inden for udvikling, og næsten alt kører crossplatform i dag. Men altså ikke lige B4X, desværre.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Takker for info!

#30: Takker for info! I øvrigt lidt pudsigt med et udviklingsværktøj, der er målrettet til at udvikle software, der kører crossplatform -- der så selv er lidt kræsen. Men sådan er der jo så meget... :D


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Nogle vælger simpelthen

Nogle vælger simpelthen Linux fra, fordi det kan være en jungle at udvikle til.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Sikkert. Og hvis man er

#32: Sikkert. Og hvis man er vant til Windows/Mac tools er det nok en dybere jungle.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Der bliver lavet flere

Der bliver lavet flere mainstream apps til Windows og Mac, så ja. Der er jo også kun et system hver at tage højde for, og ikke hundredetusinde måder at lave distros på, som så skal tages højde for på hundredetusindvis af måder. Det argument har jeg i hvertfald hørt skulle være den altoverskyggende årsag til, at mange ikke orker at portere deres app til Linux.

Surt show, men sådan er det. Så må vi glæde os over de kopier, det fylder hullerne ud, - lad os håbe de også har smartphone/tablet-support. Jeg ved, at Libreoffice ikke har.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
hundredetusinde måder

#34: hundredetusinde måder at lave distros på, som så skal tages højde for på hundredetusindvis af måder
Men der er vel 'kun' 3-4 glimrende defakto standard linux platforme. Ingen nævnt ingen glemt.
Og man kan automake, dockerize, appimag'e, snappe og flatpakke. Metoderne mod varianshelvedet kan redde lidt af udviklerens tid.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Metoden til, at løse

Metoden til, at løse fragmenteringsproblemer, fragmenterer også, og så skal de tage stilling til, om de skal portere det via Snap, Appimage, eller Flatpak, eller automake, eller Docker, eller eller eller.

Tænk hvis de bare kunne lave én Snap, og så var det det. Det er jo netop pointen.

Så bliver det besværligt igen.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Og så er vi nået til den

Og så er vi nået til den sædvanlige glæde over vores mange valgmuligheder som nogle ser som irriterende, mens mangw Linuxbrugere siger det er herligt. Det vigtigste er man kan distribuere/bruge apps på på tværs af distro og versioner ala mac og windows installs.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jamen jamen. Man kan jo

Jamen jamen. Man kan jo bare kompilere Krita, eller VLC fra source på Mac, hvis man vil. Og smide den i /usr/local. ;-) Men det er dog straks umuligt med proprietær software. Så er det godt, at man har adgang til begge dele, og kan bruge åben og lukket på Mac, som man vil. (Sagt med et glimt i øjet. )


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Jaeh, folk har alle mulige

Jaeh, folk har alle mulige mærkelige grunde til deres valg. Jeg har f.eks. principielt fravalgt at udvikle til iOS, fordi jeg synes det er for besværligt, og fordi jeg ikke vil betale for at distribuere gennem deres appstore.

Dette valg er måske ikke specielt rationelt, men det samme vil jeg nu sige om indvendingen omkring pakkesystemerne. Det kan godt være, at der findes udviklere, der synes at pakningsforholdene på linux er forvirrende, men så vil jeg også hævde, at det er fordi de ikke har gidet sætte sig ind i det (og det er der altså mange Mac- og Windows-udviklere der ikke har). Man behøver da ikke lave pakker indenfor alle de systemer. Jeg tænker da umiddelbart at man når langt med et af de lidt nyere systemer.

Dengang jeg udviklede til Windows, var jeg da også nødt til at finde ud af, hvordan man laver en exe-fil, som kan samle alle applikationens enkeltdele. Det var selvfølgelig mere simpelt i den forstand, at så skulle jeg bare sætte mig ind i et system (hvis jeg var tilfreds med det system, som jeg fandt). Til gengæld havde jeg et langt større bøvl, hvis jeg ville have brugere til at opdatere til en nyere version, fordi der viste sig at være et problem.

Fordele og ulemper. Man vælger selv, hvilke man gider bøvle med...


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Firmaer har gode grunde til

Firmaer har gode grunde til deres valg. Det er et spørgsmål om ressourcer.

Dels har det at gøre med, at brugerbasen ikke er stor nok. Dernæst handler det om porteringen, at det er for besværligt, og det har jeg hørt mange steder fra. Der er simpelthen ikke udviklings-ressourcer til det. Det er firmaer, som Adobe. Men især en hel del spilfirmaer, der har det argument. Der hvor penge betyder noget, der må man som firma vælge det område, der giver bedst afkast af udført arbejde.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Ja, ok -- hvis vi snakker

Ja, ok -- hvis vi snakker firmaer af den størrelse, så er jeg da helt sikker på, at det ikke handler om at det er svært at sætte sig ind i pakkesystemerne. Så handler det ene og alene om det andet du nævner: Brugerbasen. Hvis brugerbasen var stor nok, så er jeg helt sikker på, at Adobe nok skulle finde en enkelt udvikler, der kunne forklare dem pakkesystemet i Linux.

Men vi er driftet væk fra trådens egentlige ærinde -- hvor det jo handlede om brugerperspektivet og ikke udviklerperspektivet. Beklager, linuxuser42.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Tilbage på sporet, ja.Hvad

Tilbage på sporet, ja.

Hvad mangler på desktop Linux for den almindelige bruger, der bare vil browse, læse mail og bruge lidt let Office og spille lidt simple spil. Ikke noget. Det gjorde det heller ikke i 2010.

Men der er bare for mange mennesker, som slet ikke bruger en computer på den måde længere. Det har de tablets, smartphones og Chromebooks til.

Når flertallet af folk så køber en Windows-computer, så er det for at spille (købe stationær, eller selvbyg) og arbejde (laptop) Når de køber en Mac, så er det for, at arbejde + synergi med Apple økosystem. Når de køber en Chromebook er det for synergi med Android apps og Google’s økosystem + arbejde.

Hvad står så tilbage for Linux desktoppen? Udviklere og entusiaster.

Forskellen på nu og 2008, er, at flertallet af folk arbejder i økosystemer, der taler sammen og det findes ikke på Linux desktoppen. KDEConnect er ikke fuld synergi og integration med Android økosystemet.

Så der er svaret. Flertallet, der bruger enheder til andet end let brug, vil hellere have en Chromebook eller en tablet. Resten vil have Windows eller Mac, hvis de skal arbejde professionelt, fordi der er kompatibilitet med økosystemer, også på Windows.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Hvad står så tilbage

#42: Hvad står så tilbage for Linux desktoppen? Udviklere og entusiaster
... og deres omgangskreds.

Og folk der vælger det af politiske og/eller økonomiske årsager.
Og folk der synes det bare er flottere og/eller mere enkelt at bruge.
Og folk der ikke vil have virus.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Har iøvrigt hørt Jupiter

Har iøvrigt hørt Jupiter Broadcasting galningene (ja der er gang i den på deres Unfilter show) på Linux Unplugged anmelde den seneste beta Fedora. Skulle være endnu et performance hak opad i Gnome 40. Den glæder jeg mig til at prøve.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Og folk der vælger det af


Og folk der vælger det af politiske og/eller økonomiske årsager.
Og folk der synes det bare er flottere og/eller mere enkelt at bruge.
Og folk der ikke vil have virus.

Det er også entusiaster.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Det er også

#45: Det er også entusiaster
Nogle er helt klart entusiaster. Andre er nødt til det, feks på deres hjemmebank computer eller fordi de hellere vil bruge pengene på cafebesøg fremfor mac.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Som jeg skrev, de fleste

Som jeg skrev, de fleste klarer sig med en Chromebook. De er endda billigere end en brugt bærbar.

hjemmebank computer

Hjemmebank computer? Er alle systemer + smartphones og tablets da ikke kompatible med alle netbanker, da der bruges JavaScript?

Nu er jeg ret skarp på IT-sikkerhed, og jeg ved, både af erfaring og statistik, at flertallet af PC brugere, der bliver ramt af malware på Windows ikke ændrer sikkerhedsadfærd, fordi de skifter system. De VIL kompromitteres. Og det sker for dem på et eller andet tidspunkt, uanset hvad.

En sikker netbank er kun sikker, hvis brugeren også har en sikker adfærd.

Desuden nøjes flertallet med, at bruge en smartphone eller tablet til netbank.

Jeg vil gerne gentage:

Traditionel let desktop-brug til browsing og mails og let kontorbrug klares på en Chromebook, smartphone, eller tablet idag. Til tungere arbejde og spil, Windows og Mac.

Resten der bruger desktop Linux er programmører, sikkerhedsforskere og nørder.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Dine 'flertallets'

#47:
Dine 'flertallets' betragtninger er desværre rigtige.
Der er stadig for få der kender linux. Det er en skam synes jeg. Det er lidt baggrunden for tråden. At få Linux folk til at komme med deres undskyldning for ikke at bruge Linux idag.
Kig f.eks. på Ubuntu fora. Der er skam også rigtige mennesker der bruger det. Også til tungere arbejde og spil.
Hey! Der kunne du jo også logge på og skrive: 'Glem det. Mac er bedre'. Eller 'flertallet bruger ikke linux, skynd dig væk'.
;)


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
komme med deres

komme med deres undskyldning

Nej. Deres præference. Ikke deres undskyldning, fordi undskyldning har noget med dårlig samvittighed, at gøre. Det gider vi ikke. Vi vil have positivitet! Og jeg stater bare nogle facts, og jeg "logger ikke bare ind, som Mac-bruger," jeg er også Linuxbruger!

Kig f.eks. på Ubuntu fora. Der er skam også rigtige mennesker der bruger det. Også til tungere arbejde og spil.

Ja ja, det er bare en minoritet. Det er det eneste jeg siger. :)

Eller 'flertallet bruger ikke linux, skynd dig væk'.

Lad nu være, gider du? Jeg kan godt lide Linux. Prøv nu for søren at skille tingene ad. Kritik af Linux for mig er en kærlighedserklæring, hvornår lærer du det? Ellers ville jeg ikke komme her og debattere ... Som Linuxbruger. UTROLIGT at du ikke har lagt to og to sammen, at alle de ting jeg nogensinde har kommet med vedr. Linux ikke er tilsvining af Linux, men en fortælling om virkelighedens verden, hvordan computerbrugere tænker, hvad der er deres behov, hvordan Linux virker i forhold til det, og hvordan Linux kan blive bedre til netop det. Utroligt, at du ikke har samlet prikkerne til, at det er det det handler om. I dit hoved er jeg bare en Mac-fanboy, der kommer ind og kritiserer Linux, og det hænger åbenbart ved i din bevidsthed, den illusion, hvilket ingenlunde er tilfældet. Linux er glimrende, der er nogle problemer, dem nævner jeg, så kan der blive fokus på det, og forhåbentlig kan de problemer også blive løst. Jeg ved ikke om det bliver mig, der løser dem, det kan jeg ikke love, men ved, at vi fokuserer på hvad der er godt, og hvad der ikke er så godt, så hjælper vi også bedre andre brugere.

Og hvis vi ikke ser på problemerne med manglende tilslutning, som tørre facts, så kommer vi ikke nærmere forståelse af hvorfor, der er manglende tilslutning.

Glem det. Mac er bedre'

Nej, Chromebook er bedre. - Og billigere.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Forskellen på nu og 2008,

Forskellen på nu og 2008, er, at flertallet af folk arbejder i økosystemer, der taler sammen og det findes ikke på Linux desktoppen. KDEConnect er ikke fuld synergi og integration med Android økosystemet.

Hvordan løses det problem? Canonical prøvede med Unity og Convergence, Ubuntu One, mobile enheder, og Music Store og Program-butik frem til 2017, men det gik desværre i vasken. Dengang, de startede med det project, (2011) havde jeg høje forventninger til Ubuntu og Linux.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Jeg tror jeg vil fortælle

Jeg tror jeg vil fortælle min gamle mor på 77 at hun er "entusiast". Det vil hun hygge sig vældig meget med.

Angående at folk ikke vil lære sikkerhed, så er det simpelthen ikke rigtig. Jeg har selv arbejdet i adskillige år på et forum for IT-sikkerhed til Windows folk, og hvis man så på, hvor mange brugere, der bare skulle ind en enkelt gang og have den store rensningstur, så ville man ikke sige den slags. Det er naturligvis rigtigt, at enkelte kom flere gange (hvilket kunne være frustrerende og fylde meget i oplevelsen), men det var godt nok et fåtal. Dertil kommer de mange vi nåede ind til, uden at de overhovedet oprettede en bruger.

Angående økosystemer, så er jeg faktisk til gengæld enig i, at det er vigtigt. Det er meget afgørende. Men jeg synes egentlig også Linux har noget, der ligner. Jeg har imponeret flere med at man i ubuntu bare går ind i Softwarecenter, og så finder man hvad man vil (naturligvis kun hvis det findes i repositoriet). Det er naturligvis langt fra lige så godt som Apple og Android. Men bedre end Microsoft.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jeg tror jeg vil fortælle

Jeg tror jeg vil fortælle min gamle mor på 77 at hun er "entusiast".

Eller ældre mennesker, selvfølgelig. Sikkerhedsforskere, ældre mennesker, programmører, og nørder.

Angående at folk ikke vil lære sikkerhed, så er det simpelthen ikke rigtig.

Jeg vil gerne gentage. Dem der får malware i hobevis på Windows, vil blive ved med, at få det, uanset hvilket system de skifter til. Det er ikke systemet, det er adfærden der skal laves om på.

Men jeg synes egentlig også Linux har noget, der ligner.

Nej, det fungerer ikke på samme måde. Der er ikke synergi og samspil imellem flere enheder. Det er det økosystem jeg taler om.

i ubuntu bare går ind i Softwarecenter,

Windows Store er en ting på Windows 10. Fungerer på samme måde.

men det var godt nok et fåtal.

Nej, det var det altså ikke. Jeg ved godt hvilket forum du taler om. Det alene var hele årsagen til, at jeg kom med ideen til den forebyggelsessektion.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Jeg ved godt hvilket

#52: Jeg ved godt hvilket forum du taler om. Det alene var hele årsagen til, at jeg kom med ideen til den forebyggelsessektion.
Hvis du tror, at der ikke havde været forebygning før du foreslog at lave en forebygningssektion, synes jeg du skal lave din research bedre. Jeg synes du udviser et meget overfladisk kendskab til, hvor mange, der reelt gennem information og vejledning lader sig overbevise om at god praksis og god beskyttelse er vigtigt, hvis man skal være på internettet.

Påstanden om, at det sikkerhedsmæssigt ingen forskel gør for folk, at vandre fra et system til et andet anser jeg også som en privat generalisering, som jeg har svært ved at se, hvordan nogen kan have lavet "statistik" på. Hvis jeg alligevel skulle forsøge at kigge efter et statistisk pejlemærke, så kunne det måske være hvor mange sikkerhedsfora i verden, der har specialiseret sig i Linux el.lign. Men den statistik ville næppe give dig ret i din påstand.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Hvis du tror, at der ikke

Hvis du tror, at der ikke havde været forebygning før du foreslog at lave en forebygningssektion,

Rensnings-sektionen havde kronede dage, og var tæt på overbelastet. Diverse "bumb"-indlæg indenfor 24 timer, og det var de samme der kom igen med diverse infektioner. I et så stort antal, at der måtte gøres noget. Siden er siden næsten døet ud, og de samme gamle kommer ikke igen i rensningssektionen. Det er kun nye. Så er der et par enkelte spørgsmål fra gamle brugere, om hvorfor layoutet på Outlook har ændret sig, og hvordan de logger ind. Men ikke gentagelser på gentagelser i rensnings-sektionen. Shoppen og 5 år gamle vejledninger, man intet kunne bruge til noget, var hverdagen før den forebyggelsessektion i 2012.

-

Påstanden om, at det sikkerhedsmæssigt ingen forskel gør for folk, at vandre fra et system til et andet anser jeg også som en privat generalisering, som jeg har svært ved at se, hvordan nogen kan have lavet "statistik" på. Hvis jeg alligevel skulle forsøge at kigge efter et statistisk pejlemærke, så kunne det måske være hvor mange sikkerhedsfora i verden, der har specialiseret sig i Linux el.lign. Men den statistik ville næppe give dig ret i din påstand.

Der gik vist lige lidt for meget akademisk pladren i den nu, ejvindh. Lidt for meget Platon, lidt for meget Sokrates.

Du ved vist ligeså godt som jeg, at folks dårlige vaner ikke ændrer sig, fordi de bruger noget andet software. Det kan være det kommer, men det kræver et bevidst, aktivt valg fra brugeren. De kunne bruge OpenBSD - det mest sikre styresystem i verden, og de ville stadigvæk kunne formå, at udsætte sig selv for risiko, ganske vist ikke med infektioner nødvendigvis, men et uopdateret system er farligt, uanset hvordan man vender og drejer det. Clem Lefebvre, manden bag Linux Mint, og tovholder/hovedudvikler, har gentagne gange, også på det seneste konstateret, at selv om Linux Mint bruger måske verdens nemmeste Opdateringshåndtering, så kan en del Linux Mint-brugere ikke finde ud af, at holde deres systemer opdaterede. Det bringer os tilbage til snakken før om folks vaner og evner. Der er nogen, hvorpå deres sikkerhed ikke bliver bedre, og deres omgang med OS'et ikke bliver bedre, selvom de skifter OS.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Der gik vist lige lidt

#54: Der gik vist lige lidt for meget akademisk pladren i den nu,

Apropos at være

#11: devaluerende og umyndiggørende...

Nå, men min pointe var såmænd bare, at jeg synes du generaliserer uden at have styr på dit belæg. Og nej, al min erfaring siger mig, at folk ændrer vaner, når de får nyt software mellem deres hænder. Også selvom man ikke vælger det aktivt. Noget, der rent faktisk også er forskningsmæssigt belæg for.

Men lad os bare lade den hvile. Jeg kan se, at du nu også har modificeret til, at der er nogen, hvis sikkerhed ikke bliver bedre af at skifte OS, og det er jeg naturligvis enig i.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Tak for dansen. Intet ondt

Tak for dansen. Intet ondt ord rettet mod nogen. I det mindste formår vi, at holde det her nogenlunde sobert, det er jeg stolt af, at være medvirkende til. En god debat.

@linuxuser42, hvis du har mere, at sige, så bare frem med det, - det er en interessant debat-tråd. :)


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
I dit hoved er jeg

#49: I dit hoved er jeg bare en Mac-fanboy, der kommer ind og kritiserer Linux, og det hænger åbenbart ved i din bevidsthed, den illusion, hvilket ingenlunde er tilfældet
Nej nej da.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Mine lindevices kontrolleres

Mine lindevices kontrolleres 100% af linux. Sonos styrer jeg med Noson. Sonos gider ikke lave en native app, men det behøves heller ikke.
Mobil tlf forbindelse med KDE connect med sms frem og tilbage. Kan flere ting jeg ikke gør brug af.
Bluetooth headsets integrerer fint idag (ja det har ikke altid været sådan). Har dog fornyligt måtte låne en Windows pc til firmware opdatering af dem, suk.
Havde engang en Canon printer som kun virkede med Windows. Begge er væk og erstattet af en wireless HP Laserjet.
Har 3 Rpier der kan alt muligt. Men bruger dem mest til DVBt modtager og optager som kan videresende tv og andre medier i hele huset til frontends.
Chromecasten bruger jeg med Android telefonen. Ikke ofte med Chrome browser. Ville gerne have al funktionalitet (tv2 play, netflix) Chromecasten ud i Kodi, men det er et mindre problem. Der er hdmi indgange nok.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Så som jeg ser det, så

Så som jeg ser det, så mangler Linux desktoppen noget ala. det Mark Shuttleworth og Canonical stræbte efter med Ubuntu i 10'erne, men som gik i vasken.

Sådan et økosystem har lange udsigter.

Linux desktoppen mangler:

1. Den form for samspil imellem software og enheder, (Convergence) som Mark Shuttleworth stræbte efter i 10'erne.

2. Flere kommercielle, store programmer.

3. Præinstalleret på System76-like hardware i butikkerne.

Så er der et prismæssigt alternativ til Chromebook, Mac, Android, iOS og Windows, der ser lovende ud.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
59: Convergence var en

59:
Convergence var en dødsejler. Hvem efterspurgte mon det?
Flere kommercielle programmer kommer, når der er et større antal brugere. Hønen og ægget. Når 'entusiastiske' linux folk selv er hardcore pessimister og fylder æteren med 'der er kun en halv fadøl tilbage' snak, kommer det i hvert fald ikke ;)
Har sagt det før: Min dag er fyldt med kommercielle programmer, men kan godt følge dig, hvis jeg tager mig sammen. Heldigvis gør Electron og andre det nemmere at blive crossplatform. Præinstalleret. Ja kombaredo. Dell og Lenovo er jo på vej. Men virksomheder er pengedrevne så hønen og ægget igen.

Lidt fremskridt er også godt. Små men sikre skridt siden '92. Det kommer blandt andet fra os med loyale, positive indspark som du også bidrager med for det meste.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Please ingen generaliserende

Please ingen generaliserende sniksnak.
Hvilke Linux programmer mangler I, resten af jer? Skal I bruge Windows på arbejdet?
Har I opgivet Linux skrivebordet?... Eller gået all-in?


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Electron og andre det

Electron og andre det nemmere at blive crossplatform.

Nej, fy for pokker, noget af det værste kodemæssige makværk, der findes. Jeg aner ikke om du er klar over hvor ressourcekrævende Electron-frameworket er? Det er en workaround og ikke en native løsning på det problem. Det er en web-wrapper, og er sindssygt ressourcekrævende. På ingen måde elegant software. Magen til lort findes ikke. Native apps, der er crossplatform er vejen frem.

Convergence var da den eneste løsning sammen med Ubuntu Musikbutik, Ubuntu TV, Ubuntu One, Ubuntu Touch, Scopes, Unity, Store med købte apps. En skam det fejlede. Det var Linux chance på desktoppen, der røg der. Intet har kunnet røre Unity heller. Heller ikke Gnome 3, eller KDE. Det der var Linux desktoppens chance for at slå igennem, og nu er løbet kørt.

Godnat og sov godt.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Det der var Linux

#62: Det der var Linux desktoppens chance for at slå igennem, og nu er løbet kørt.
Ja vi må nok indse det, når du nu siger det.
Går i Humac med det samme.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Går i Humac med det

Går i Humac med det samme.

God tur. Du kan også nøjes med en Chromebook andetstets, hvis du vil spare penge. ;-)


Heste_HunD
Antal: 39
Tilmeldt:
02-06-2020
User is offline
Jeg har ingen undskyldninger

Jeg har (næsten) ingen undskyldninger for at bruge Windows i mit daglige hjemme brug. Jeg bruger udelukkende Windows når jeg ikke magter at gennemskue udføreslen i Linux. Der har været 2 tilfælde hvor jeg er kommet til kort det sidste år. Det ene var et korrumperet veracrypt drev og det andet et firmware flash af et UHD-bluray drev.

Jeg har haft masser af problemer med mit nye hardware i Linux og vidste godt at en smart måde at udelukke hardware fejl, var at boote ind i Windows for se om systemet kørte ok. Jeg kunne bare ikke, det føltes som at hele telemetry-slænget hang på min ryg.
.

Ja, Jeg er en politisk bruger!

Kun havet frygter ikke en tåbe


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Velkommen i klubben.

#65:
Velkommen i klubben. Længe inden jeg blev Linux teknisk i 90'erne var jeg gal i skralden over reklameskiltene for windows 98: Et hovedpineglas med teksten at man kunne fixe problemerne med Windows 95 ved at skifte til 98. Havde kun Unix bruger erfaring men tænkte at den Linux desktop kom ret belejligt og hentede en floppy kopi af RedHat 4 og senere 5 på cd i boghandlen.
Dengang var Xwindows desktoppen mere stabil end min Windows, hvis man ikke havde råd til den lidt bedre Windows NT.
Ja snøft, og dengang far var dreng fik vi også tæsk istedet for morgenmad.
Idag løser jeg sommetider folks Windows og Mac problemer med en Linux live USB.


marlar
Antal: 3246
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Nej, fy for pokker,

#61: Hvilke Linux programmer mangler I, resten af jer? Skal I bruge Windows på arbejdet?
Har I opgivet Linux skrivebordet?... Eller gået all-in?

Som tidligere nævnt bruger jeg B4X til Android og IOS-udvikling. Ellers mangler jeg ikke rigtigt noget. Kunne måske bruge Photoshop engang imellem, men GIMP klarer det meste fint. Og så forresten, kunne godt tænke mig at Safari kørte på Linux da det er hamrende irriterende at man ikke kan tjekke en webside i Safari uden at have adgang til en Mac (evt. virtuel). Det er derfor jeg ikke bryder mig om Apple, de er så utroligt lukkede at det gør ondt.

Har brugt Linux på desktop i snart 10 år og har kun brugt Windows i en VM. Og kun når det højst nødvendigt!

#62: Nej, fy for pokker, noget af det værste kodemæssige makværk, der findes. Jeg aner ikke om du er klar over hvor ressourcekrævende Electron-frameworket er? Det er en workaround og ikke en native løsning på det problem. Det er en web-wrapper, og er sindssygt ressourcekrævende. På ingen måde elegant software. Magen til lort findes ikke.

Vrøvl! Jeg bruger vscode dagligt (bygger på Electron) og nej, det er ikke noget makværk. Tværtimod er det den bedste IDE/editor jeg nogensinde har brugt. Og den bruger næsten ingen resurser, det er simpelthen en myte. Det tog mig noget tid at finde vscode på listen med htop, så langt nede var den.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Vrøvl! Jeg bruger vscode

Vrøvl! Jeg bruger vscode dagligt (bygger på Electron) og nej, det er ikke noget makværk. Tværtimod er det den bedste IDE/editor jeg nogensinde har brugt. Og den bruger næsten ingen resurser, det er simpelthen en myte. Det tog mig noget tid at finde vscode på listen med htop, så langt nede var den.

Skørt, jeg synes ellers Electron apps altid er langsomme om, at starte op og generelt reagerer langsomt.

Bare fordi man ikke orker, at lave noget native, behøver man ikke lave webapps i stedet.

Det tog mig noget tid at finde vscode på listen med htop, så langt nede var den.

Det var ikke VScode jeg mente. Det er så meget færdige Electron apps bruger, når de kører, og hvordan færdige Electron apps føles tunge, når man bruger dem, jeg mener. Ikke udviklingsværktøjet.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Det er derfor jeg ikke

Det er derfor jeg ikke bryder mig om Apple, de er så utroligt lukkede at det gør ondt.

Men så god er Safari jo heller ikke. Hvad vil du lave til Safari på iOS? Så vidt jeg ved er der kun Adblockers, som plugins i iOS settings.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Code og Atom er glimrende

Code og Atom er glimrende hvis man gider vente på de starter op og man kan få alle de lækre features. Derfor er det næsten altid vim eller nano for mit vedkommende.
Jeg bruge også Teams og Signal. De gør ens computer varm, ja. Men de virker fint. Hvis der kommer en mere 'native' er det altid at foretrække. Men jeg har lært at holde af crossplatform ideen. Give and take.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
At programmer bliver tunge,

At programmer bliver tunge, hvis man laver dem i Electron, hænger nok også sammen med at de grundlæggende er lavet som javascript, der jo bare er et tungt (langsomt) sprog. Derfor skal man naturligvis heller ikke lave store forkromede apps til processortungt arbejde ad den vej. Men til mindre ting, er jeg også stor fan. Jeg har godt nok aldrig selv programmeret i det. Sidst jeg lavede crossplatform apps, var det gennem Java. Men eftersom Java jo næppe har fremtiden foran sig (og også hurtigt blev lidt tung i det), er jeg sikker på, at næste gang vil jeg også kigge i retning af nogle af de JS-baserede frameworks.

Og ja, naturligvis ville det være fedt, hvis der bare var et kæmpe arsenal af programmer, der var programmeret direkte til Linux, men som et eksempel på hvad jeg skrev til at starte med, så er det en ulempe, jeg oplever som værende i småtingsafdelingen. Det er jo netop dette, der er én af de særlige ting ved Linux: At fordi det hele er så åbent, så består det af myriader af småting, der lige hurtigt er flikket sammen. Og hvis man så samler disse småting på sin egen helt specielle måde, så giver dette en utrolig frihed, der alligevel får tingene fra hånden. Det er i denne forstand, jeg mener at Linux arbejde er en udlevelse af frihed -- i modsætning til de andre styresystemer, jeg kender.

Derfor var jeg heller ikke stor fan af Ubuntus gamle bestræbelser på at lave sit eget univers. Jeg oplevede det som et forsøg på at lukke os inde i et nyt foruddefineret univers, hvor man bliver afhænging af en bestemt konto (hvor der samles oplysninger, så man kan gøre det hele så strømlinet som muligt), hvor man har alle sine ting samlet, osv. Lige præcis dén form har Apple perfektioneret -- og de gør det godt, og jeg anbefaler det også til nogle. Fordi det ikke kræver så meget stillingtagen. Men i min optik står det i modsætning til grundideen med Linux. Og så tænker jeg også, at det generelt bare er en dårlig strategi at efterligne, hvad andre gør godt. I hvert fald, hvis man vil være et alternativ.

Apropos crossplatform -- og så også for at vende lidt tilbage til trådens oprindelige spørgsmål, så savner jeg faktisk en god PDF-editor/PDF-kommenteringsværktøj til Linux. Jeg arbejder meget med PDF Xchange Editor, som kører ok gennem Wine. Men hvis man skal have noget, der kører direkte i Linux, skal man nok kigge i retning af PDF Studio:
https://www.qoppa.com/pdfstudio/
Den er vist lavet i Java, og som sådan utroligt grim i brugerfladen. Men det kunne jeg nok leve med, hvis det så bare havde de funktioner, jeg efterspørger. Men det har det desværre ikke helt.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Og så tænker jeg også, at

Derfor var jeg heller ikke stor fan af Ubuntus gamle bestræbelser på at lave sit eget univers. Jeg oplevede det som et forsøg på at lukke os inde i et nyt foruddefineret univers, hvor man bliver afhænging af en bestemt konto (hvor der samles oplysninger, så man kan gøre det hele så strømlinet som muligt), hvor man har alle sine ting samlet, osv. Lige præcis dén form har Apple perfektioneret -- og de gør det godt, og jeg anbefaler det også til nogle. Fordi det ikke kræver så meget stillingtagen. Men i min optik står det i modsætning til grundideen med Linux.

Det er derfor Linux aldrig bliver mere populær på desktoppen. Derfor, ene og alene. Det du sagde dér er årsagen. Friheden spænder ben for, at Linux kan få succes på desktoppen.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Visse vasse. I hvert fald,

Visse vasse. I hvert fald, hvis du mener dit "udklip" fra mit forrige indlæg alvorligt. Selve Apples succes er da et bevis på, at hvis man for alvor skal bryde monopoler, så skal man lade være med at gøre det samme som de store drenge. Google's ditto.

Du kunne nok snarere have ret, hvis du havde taget fat i min pointe om selv at nørde det sammen til en helhed. Der tror jeg snarere den hidtidige manglende succes ligger. Men samtidig skal vi så heller ikke være blinde for, at netop dénne feature jo har været en medvirkende årsag til at andre har kunnet trække elementer ud af de åbne koder, og stykke sammen til til noget med stor succes.

Måske gør det med andre ord ikke så meget, hvis ikke Linux som helhed bliver en succes for Desktoppen -- hvis den parallelt med egen eksistens giver luft for, at andre kan lave afledte successer af det tilgrundliggende arbejde.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Du kunne nok snarere have

Du kunne nok snarere have ret, hvis du havde taget fat i min pointe om selv at nørde det sammen til en helhed. Der tror jeg snarere den hidtidige manglende succes ligger.

Ja, det var det jeg prøvede at sige.

Måske gør det med andre ord ikke så meget, hvis ikke Linux som helhed bliver en succes for Desktoppen -- hvis den parallelt med egen eksistens giver luft for, at andre kan lave afledte successer af det tilgrundliggende arbejde.

Det gør kun noget, hvis folk ikke vil bruge store summer på Apple, men ikke har et lignende alternativ på Linux, men skal nørde i stedet.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Det gør kun noget,

#74: Det gør kun noget, hvis folk ikke vil bruge store summer på Apple, men ikke har et lignende alternativ på Linux, men skal nørde i stedet.
Ja, hvis éns drøm er, at Linux udvikler sig til at ligne Apple bare til en lavere pris, så er der ikke stor sandsynlighed for at drømmen går i opfyldelse. Men Apple kan jo også kun køre med den model, fordi de i den grad lukker sig om sig selv. Hvilket jo er i modsætning til alt hvad opensource handler om.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Ja, hvis éns drøm er, at

Ja, hvis éns drøm er, at Linux udvikler sig til at ligne Apple bare til en lavere pris, så er der ikke stor sandsynlighed for at drømmen går i opfyldelse. Men Apple kan jo også kun køre med den model, fordi de i den grad lukker sig om sig selv. Hvilket jo er i modsætning til alt hvad opensource handler om.

Men open source handler også om, at du kan regne med, at den software du kører ikke indeholder obskur, usikker kode, fordi du kan være sikker på, at mange øjne har kigget på koden, og ved hvad den indeholder, - det er i public domain. Hvis man ikke selv har lyst, og evner at kigge på koden, men bare vil have en sikker desktop, man ved ikke indeholder proprietære bagdøre og blobs - men vil have det ligeså strømlinet og let, som på Mac, - ja, så har man et problem.

Den minoritet findes faktisk. Den har jeg været en del af i mange år. Det ønske er muligvis meget urealistisk.

Men Apple kan jo også kun køre med den model, fordi de i den grad lukker sig om sig selv.

Selve Darwin og det underliggende i MacOS er faktisk open source. Det er det ovenpå, der ikke er.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Argh. Here we go again.

Argh. Here we go again. Generalisering fremfor substans. Bare reklame.

Linux på desktoppen virker perfekt og kan klare sig mod Mac og andre på udseende og er endnu bedre mht. kontrol, vira og økonomi. 20+ års erfaring. Punktum.

Selvfølgelig alting bedre når det er færdigtestet og optimeret. En gammel Macbook air/pro eller Lenovo Thinkpad er fantastiske Debian/Ubuntu linux maskiner som for det meste bare virker.
Men det er offentlig hemmelighed som Macbeliever$ som oraklet aldrig nogen sinde vil indrømme og kræver selvfølgelig at man køber kompatibel hardware, hvis man ikke er 'entusiast' og man holder sig til større testede distros hvis man ikke kan lide at sætge sig ind i nyt.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Men det er offentlig

Men det er offentlig hemmelighed som Macbeliever$ som oraklet aldrig nogen sinde vil indrømme og kræver selvfølgelig at man køber kompatibel hardware, hvis man ikke er 'entusiast' og man holder sig til større testede distros hvis man ikke kan lide at sætge sig ind i nyt.

Ok, hvor mener du, som vi diskuterede i ovennævnte, at der findes et samlet økosystem, der kan konkurrere med Apple's? Jeg vil meget gerne høre om det. For det er det jeg taler om.

Jeg synes også Linux desktoppen er stabil. Men det er det samlede alternativ til det økosystem, jeg taler om.

Hvor findes det alternativ? Jeg vil gerne høre om det.

Argh. Here we go again. Generalisering fremfor substans. Bare reklame.

Jeg synes du ignorerer det faktum, at Apple har lavet noget, hvor alle enheder spiller sammen. Det ville jeg også kunne på Linux, så jeg sparede penge. Det var derfor jeg håbede Convergence og Ubuntu Touch mv. ville blive en succes. Fordi det var det jeg sukkede efter. Nu må jeg nøjes med Apple. Jeg ville hellere, at jeg havde noget lignende på Linux. Det findes mig bekendt bare ikke. Og det ærgrer mig.

Fordi:

1. Det er sådan jeg arbejder bedst.
2. Det er sådan jeg sparer bedst tid.
3. Det er sådan jeg er mest produktiv.

Men det er offentlig hemmelighed som Macbeliever$ som oraklet aldrig nogen sinde vil indrømme og kræver selvfølgelig at man køber kompatibel hardware, hvis man ikke er 'entusiast' og man holder sig til større testede distros hvis man ikke kan lide at sætge sig ind i nyt.

Jeg kører dagligt Linux på min X240. Jeg får på ingen måde det i min arbejdsgang, som jeg har i Apple's økosystem.

Det ville jeg ønske jeg gjorde

For jeg kan bedre lide Linux.

Så fordi jeg godt kan lide Linux, ville jeg helst bruge det, men kan ikke, fordi muligheden for det ikke eksisterer på samme måde

For det gør det ikke. Det er ikke reklame, det er bare sådan det er. Det findes måske på andre måder, men ikke på den måde.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Under utroværdige påskud

Under utroværdige påskud af, at du godt kan lide Linux Desktoppen kommer der en lind strøm af MacOS reklame, fordi du gerne vil forbedre Linux. Dine 'facts' (Ubutu unity og convergence fiaskoerne var eftertagtede, KDE connect er intet mod *økosystemet af lækre idevices*, alting spilder lettere og bedre sammen i Mac, Electron er noget lort) er dine egne subjective betragtninger, hvor alting skal være som Mac, opjusteret til expert sandheder.
Sorry. Som jeg ser det, sælger du nul billetter i Linux butikken med dine konstante bjørnetjenester: 'Kærlig' konstant subjektiv kritik og negative holdninger der skal transformere Linux hen i retning af din yndligsplatforms elementer som er dit facit. Mac fanboy? Nej nej da. Det vil du ikke kaldes.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Mistænker mig for, at være

Mistænker mig for, at være noget andet, end det jeg siger. Mistænker mig for, at mene noget andet, end det jeg siger. Stoler ikke på mig, lytter ikke. Fordrejer mine argumenter. Provokerer mig. Stikker til mig.

Jeg har hele tiden sagt det samme.

Jeg har siden 2011 ønsket og håbet at Convergence og Ubuntu Touch blev godt. Fordi DET ER SÅDAN JEG BEDST ARBEJDER. Forstå det nu. Du kan ikke være det bekendt. Jeg gør mit yderste for, at være forståelig, og du bliver ved med, at stikke til mig.

Hvis du bare vidste hvor glad jeg var for Unity og hvor skuffet jeg var, da det blev skrinlagt.

Det har altid været det samspil og arbejdsgang jeg ønskede mig i Linux.

Hvornår forstår du, at jeg ikke er fanboy

Jeg gør det af nød, fordi jeg ikke har tid til det bøvl jeg udsatte mig selv for i næsten 10 år.

At jeg har et belastet liv, at jeg ikke har meget overskud. At jeg har brug for den arbejdsgang, fordi jeg ikke har tid til, at nørde længere. Men godt kan lide Linux og ønsker at bruge det på den måde. Så forstå det nu, for søren.

:(


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Økosystem vs

Økosystem vs vendorlock-in.
'Made for IPhone' og Applw Silicon er made for Apples overskud og ikke made for uafhængige brugere. Det er mod opensource værdier.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Men hvorfor vil du ikke

Men hvorfor vil du ikke lytte til mig? Hvorfor skyder du mig ting i skoene. Du kan ikke være den opførsel bekendt.

:-(


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Jamen forstå dog selv

#80:
Jamen forstå dog selv dine indlæg ligner Mac reklamer.
Linux desktoppen er oppe mod en totalintegreret pre-testet, glimrende lukket platform. No real news. De vil kontrollere alt. Dem vil du gerne kunne konkurrere mod og efterligne. Ellers er der intet håb.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Du kan ikke være den

#82: Du kan ikke være den opførsel bekendt
Opførsel? Du skal have modstand og feedback. Thats it.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Dem vil du gerne kunne

Dem vil du gerne kunne konkurrere mod og efterligne. Ellers er der intet håb.

Ja, det var med Unity og Convergence jeg ville have arbejdet bedst mht. arbejdsgang. Jeg siger bare at andre måder ikke fungerer for mig. Det var Canonical's inspiration fra Apple. Det virkede bare super godt, for mig.

Nu spørger du hvad desktoppen mangler. Så svarer jeg i forhold til min verden og arbejdsgang. Jeg kan jo ikke andet!

op i røven med Apple! Jeg har sgu ikke villet reklamere med dem!


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Men jeg erkender, at det

Men jeg erkender, at det godt kunne se ud som Apple-reklamer. Det var ikke meningen.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Ok! Så skal du måske

#85:
Ok! Så skal du måske (gen) fortælle lidt om din konkrete arbejdsgang, der kun kan laves med Mac. En gang til for Linux jubelidioten der ikke har fattet substansen.
Så kan jeg følge dig og er tilbage i trådens ånd.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Canonical og Mark

Canonical og Mark Shuttleworth stræbte efter, at skabe en synergi imellem enheder, der kørte Ubuntu. Det blev aldrig fuldført, men med Unity så man noget af det, der blev stræbt efter:

På Unity kunne man:

1.Bruge HUD. Her kunne man, med et program åbent, søge efter funktioner og genveje til funktioner, som programmet indeholdt.
2.Der var Global Menu. Det synes jeg er smart, fordi programmets indstillinger er i topbaren.
3.Det virkede responsivt, at bruge på den rigtige hardware, samtidig med, at det så lækkert ud og føltes lækkert.
4. I Ubuntu 12.04 var der i Ubuntu Software Center købeprogrammer
5. Ubuntu havde en synkroniseringstjeneste, der hed Ubuntu One, som også fandtes til mobile enheder, som virkede ligesom Dropbox. Den var integreret i Unity, og skulle ikke installeres fra tredjepart. Fungerede både med tema og med andre Ubuntubaserede ting.
6. Der var en Music Store, som iTunes, hvor man kunne købe musik. De ville nok også gerne lave det med film, men det nåede vist aldrig så langt.
7. Der var en messaging menu i højre hjørne, hvor man kunne forbinde til Twitter og Facebook og poste direkte på Twitter og Facebook, samt plugin til Empathy, eller Pidgin i topbaren.

Altsammen uden udvidelser til skrivebordet, men fuldt integreret fra start.

Ubuntu Touch nåede ikke så langt, men det var meningen, at alt som clipboard, apps, skrivebord, filer, mv. mv. ville synkronisere over alle enheder, vel også en Handoff like feature, hvor det vindue man har åbent på en enhed, åbner på den anden enhed, f.eks. en webbrowser, så man kan fortsætte på samme side på den anden enhed.

Der er sikkert meget mere, men her var noget af det strømlinede jeg godt kunne lide ved Unity/Ubuntu Touch og Ubuntu i gamle dage.

Så ja, det Ubuntu havde gang i, synes jeg faktisk de på mange måder gjorde endnu bedre, end Apple. Især Unity desktoppen.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Ok. Du har ingen

#88:
Ok. Du har ingen konkrete Mac arbejdsgange og iDevices som du er afhængig af? Du vil blot have Ubuntus gamle opfindelser hevet op af skraldespanden?

Jeg har altid tænkt på Gnome shell som en nedskaleret, men mere stabil Unity. Som den rigtige Unity, der bare tog for lang tid for Gnome folkene at lave, så Canonical tabte tålmodigheden og bankede noget sammen.
Mange af udviklerne på arbejdet kan godt lide Gnome shell som skrivebord. Og gerne med samme plugins som Ubuntu bruger.
Unity blev aldrig stabil og anvendelig for os. Min Ubuntus Touch telefon, en gammel Nexus 5, er super lækker og hurtig takket være UBports. Mens Convergence var lidt for meget luftkastel og elektrisk æggedeler nødvendig til min smag.

Jeg glæder mig da til Gnome 40, men kan sagtens leve med Plasma 5, XFCE og Mate afhængig af, hvad jeg skal lave og hvor meget CPU og hukommelse jeg har til rådighed.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Jeg har altid tænkt på

Jeg har altid tænkt på Gnome shell som en nedskaleret, men mere stabil Unity. Som den rigtige Unity, der bare tog for lang tid for Gnome folkene at lave, så Canonical tabte tålmodigheden og bankede noget sammen.

Det er sjovt, for jeg har det helt omvendt. Unity var med længder mere elegant, hurtigere og mere lækkert, end GNOME. Selv mere end GNOME 40, som jeg har set i den nye Fedora 34 beta.

Vi har det modsat, skørt, men sandt.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Ja det er mærkeligt.

#90:
Ja det er mærkeligt. Jeg havde hverken en stabil Gnome2 eller stabil Unity desktop.
Jeg synes det,, Unity features, var features jeg ikke efterspurgte på nogen måde. Kunne godt se mine unger kunne li Unity dog. Nåede aldrig rigtig at bruge U1 for alvor.
MATE, XFCE, LXDE, Gnome3 og Plasma5 har aldrig svigtet mig i Debian Stable. Well Gnome3 shells pluginsystem og Api changes mellem Debian versioner er en udfordring, hvis man kører for langt fra Vanilla opsætning.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Well Gnome3 shells

Well Gnome3 shells pluginsystem og Api changes mellem Debian versioner er en udfordring, hvis man kører for langt fra Vanilla opsætning.

Haha, tro mig. Selv med Fedora giver det problemer, ligeså snart der kommer en ny version af GNOME, og tredjeparts-udviklerne af udvidelserne skal genskrive koden. ;-D

Derfor kører jeg Fedora Xfce på min Thinkpad X240, da jeg synes hvis jeg skal vælge imellem GNOME og de andre, så er det Xfce jeg bedst kan lide.


marlar
Antal: 3246
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Bare fordi man ikke

#68: Bare fordi man ikke orker, at lave noget native, behøver man ikke lave webapps i stedet.

Det er noget af en tilsnigelse at kalde det en webapp blot fordi der kører en Chromium under motorhjelmen. Det er langt mere end en webapp.

#68: Det var ikke VScode jeg mente. Det er så meget færdige Electron apps bruger, når de kører, og hvordan færdige Electron apps føles tunge, når man bruger dem, jeg mener. Ikke udviklingsværktøjet.

Men VSCode er jo netop lavet i Electron! Godt nok er det et udviklingsværktøj, men det er en Electron-app på lige fod med meget andet. Og det kører ikke langsomt. Jeg vil bestemt ikke afvise at andre Electron-apps er langsomme og resursekrævende, men det siger så måske mere om udviklerne af de pågældende apps end om Electron selv. Kæden er ikke stærkere end det svageste led.

#69: Men så god er Safari jo heller ikke. Hvad vil du lave til Safari på iOS?

Så lidt som overhovedet muligt! Men som webudvikler er jeg jo desværre nødt til at sikre mig at websitet ser korrekt ud også i Safari. Og så er jeg nødt til at teste på en Mac fordi de hundehoveder til Apple ikke vil lade Safari køre på andre platforme.

#70: Code og Atom er glimrende hvis man gider vente på de starter op og man kan få alle de lækre features.

VSCode er kampklar på 1.5 sek hos mig. Måske er det langsomt for dig, men jeg har ingen problemer med det. Men selvfølgelig er det 10-20 gange langsommere end nano.

NB: OracleJMT har lov til både at være glad for Apple og for Linux uden at det behøver være reklame for Apple. Selv kan jeg ikke rigtigt klare Apple, men hver sin smag. Der skal være plads til alle.


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
: OracleJMT har lov til

#93: : OracleJMT har lov til både at være glad for Apple og for Linux uden at det behøver være reklame for Apple
Nåhja ventede på andre gad blande sig. Læs tråden.


marlar
Antal: 3246
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Nåhja ventede på

#94: Nåhja ventede på andre gad blande sig. Læs tråden.

Hvis det er mig du mener, så har jeg såmænd allerede blandet mig fra #27 og frem. Og dermed også læst tråden :)


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
93: #86: Men jeg erkender,

93:
#86: Men jeg erkender, at det godt kunne se ud som Apple-reklamer. Det var ikke meningen
For mig var det generende støj på tråden.
Manden siger det ikke var meningen. Case closed.... men moderator rører lidt op i gryden, suk.


ask
Antal: 188
Tilmeldt:
14-01-2006
User is offline
Jeg køre ikke linux fordi....

Jeg køre ikke linux fordi, Autodesk, Adobe, Dasult System, Creo, og andre grafiske tung software huse ikke understøtter Linux.

Jeg køre windows og linux on windows (LSW) hvilket virker fint.
Det jeg programmere er i VBA efter som de fleste af ovenstående bedst under støtter dette.
Jeg køre ikke linux fordi der ikke er nogle gode alternativer til ovenstående programmer.

Jeg vil helt vildt gerne kunne køre linux til hverdag, men det er bare upraktisk som Teknisk Designer, kunne ligeså godt tegne alt i hånden.

En anden grund, end at de programmer jeg bruger ikke kan køre i linux, er at grafikkort understøttelse er virkeligt ringe til Linux.

Men hvem kan også købe grafikkort disse tider alligevel?

Det er nemmere at være gamer på linux end at bruge grafiske tung software. Steam er nemmelig begyndt at understøtte Linux som standart på deres større udgivelser. ;) Gid jeg var gamer ;( Men det er dog en trøst at Gaming på linux begynder at blive en ting, så grafikkort producenterne blive nødtil at understøtte linux, som standart ;)

Så for at gøre det nemmer at være Teknisk Designer eller arbejde med bygninger, arbejder jeg på at lave en distro for alle os der arbejder i produktions industrien. Så blandt andet Freecad, Kicad og openmaint kommer som standart.

Bruger ikke office365 efter som Nextcloud er en bedre løsning for mig ;)

Grafisk Interface for alle og Linux for endnu flere.


ejvindh
Antal: 183
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Tak for dine tanker. Jeg

Tak for dine tanker. Jeg undrer mig lidt over, hvordan du tænker, det giver mening at lave en distro, hvis du alligevel ikke synes, der findes programmer, der kan løse dine opgaver?


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Måske han også vil skrive

Måske han også vil skrive programmerne til den distro? Jeg ved det ikke.


ask
Antal: 188
Tilmeldt:
14-01-2006
User is offline
Hvorfor en Distro?

Grunden til at jeg vil lave en Distro for CAD folket er at der findes virkeligt mange programmer, som kan afløse nogle windows programmerer.
Men når virksomheder ikke har resurser til at finde programmerne, blive min virksomhed nødtil at købe licenser til div. programmer som kunderne bruger. Så for at de mindre kunder har et alternativ til dyre programmer, er en distro den nemmeste løsning. Selv at finde design software, er så godt som umuligt.

Så for at gøre det muligt for private, mindre kunder, nemt at kunne vælge et alternativ til dyre løsninger og internt i min virksomhed til div. maskiner der køre G-kode. Kan jeg ligeså godt lave en distro. Det handler om jeg udgiver den eller ej.
Hvor jeg på nuværende tidspunkt bruge 20.000 kr til en licens pr. år. pr. Pc. der kun skal kunne danne G-koder.
Er lidt omsonst. Så grundlæggende har jeg 20.000+ pr. år. til at udvikle en Distro. Om pengene kommer til at blive brugt til at få skrevet egne programmer. Vil tiden vise.
Jeg kommer ikke til selv at skrive programmer, for jeg er ikke programmør.

Og andgående Spil så siger denne video nok det meste.
https://www.youtube.com/watch?v=6T_-HMkgxt0

Grafisk Interface for alle og Linux for endnu flere.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
En grundigere opsummering

En grundigere opsummering af, hvad jeg mener Linux desktoppen mangler:

· Pipewire og Wayland (De er på vej til, at modnes)
· Et skrivebord skrevet i Rust, eller direkte i C++, som er responsivt, samtidig med, at det har imponerende animationer og ser godt ud
· Stabil ABI i kernen og op igennem systemstakken, op til det grafiske miljø
· YaSt som kontrolcenter i flere distributioner end OpenSUSE
· 3-parts repos fra udviklere direkte i Softwarecenteret, i stedet for Snaps og Flatpak, og eget repo. (Software skal gennemtjekkes for lødighed, inden det kommer i SoftwareCenteret.) evt. med sha-1 checksums og kodeinspektion. På den måde kan man kontrollere, at udvikler og software er fri for ondsindet kode. Man kan evt. bruge software, der allerede bliver brugt i f.eks. Debian nu, fjerne egne repos, og kun bruge 3-parts repos. Kun have repo til base og system, ej pakker.

· Grafisk systemd-håndtering af tjenester, evt. i YaSt (Er allerede implementeret i OpenSUSE)
· Egne Native apps, såsom "Ubuntu Mail," "Ubuntu Browser" "Ubuntu Screenshot" "Ubuntu Photos," osv.

Det var en del, der er sikkert mere.


polynix
polynix's picture
Antal: 129
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Hej alle.. Jeg har selv

Hej alle.. Jeg har selv brugt Linux meget, men selvfølgelig også meget Windows.. @linuxuser42- hvilke ting kunne du egentlig selv tænke dig der var i Linux hvis du synes der mangler noget?

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


mich
mich's picture
Antal: 1046
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
G-kode

#100
Så kender du vel allerede LinuxCNC?
Ellers er her en henvisning: http://linuxcnc.org/

./mich


linuxuser42
Antal: 611
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
@linuxuser42- hvilke

#102: @linuxuser42- hvilke ting kunne du egentlig selv tænke dig der var i Linux hvis du synes der mangler noget?
Jeg er jo desværre gammel og tilfreds. Vil overlade det til andre at finde ud af hvad der mangler. Server/workstation mæssigt er der intet tilbage at forlange, har jeg konstateret.

Men. Ingen tvivl om at man bør forbedre komplexiteten i lydsystemet og grafikken, og at det er nødvendigt for at andre 'pjatforme' stopper med at grine ad Linux. Men det er igang. Det virker dog fint/tilstrækkeligt for mig og mange andre. Kommer an på hvad formålet er med Linux.
For mig er stabilitet, kontrol, beføjelser, uddannelsesmuligheder og sikkerhed i højsædet. Jeg er 'vokset op' med vax/vms, unix, dos 5 og windows 3.1, så min tærskelværdi for brugbarhed er derefter. OpenBox rækker fint. KDE og Gnome og deres apps er fantastiske.
Jeg kan se fordelen i folk skal lære lidt nyt, når de skal bruge Linux og ikke kan få det i Elgiganten. Glimrende 'entry criteria'! Så har vi slået flere fluer ihjel med samme smæk. Og det væsentlige er at børn og unge KAN lære at kontrollere blæstet, hvis de vil - og man kan lære at bidrage også...
Mine sønner gik eksempelvis i gang med at compile og opsætte counterstrike serveren, da de skulle bruge den i sin tid. Så faldt tiøren!


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Og det væsentlige er at

Og det væsentlige er at børn og unge KAN lære at kontrollere blæstet, hvis de vil - og man kan lære at bidrage også...

Det dér er jeg enig i. Hvis man kan uddanne børn og unge i, at mestre Linux og dets værktøjer på et tidligt tidspunkt, så er der ikke bare mange penge at spare i privatøkonomien, men måske på sigt kan det offentlige bruge mere open source, fordi det er udbredt til folk på et tidligt tidspunkt, og så vil de kunne tage det med sig og brede det videre, evt. til jobs i det offentlige. Jeg læste for kort tid siden, om, at Skat nægtede at skifte Microsoft Teams ud til konferencer, på trods af, at Microsoft's software applikationer sender offentlige informationer fra Danmark over på en amerikansk server, der befinder sig i USA. Sverige mener det er for usikkert, at bruge Teams, mens det danske skattevæsen er ligeglade. - Her kan en evt. udbredelse i fremtiden skubbe på for, at open source og Linux og evt. Linux softwareapplikationer bliver mere anerkendte også i det offentlige, til alles glæde og bedre sikkerhed og privatliv.


ask
Antal: 188
Tilmeldt:
14-01-2006
User is offline
Ja svare lidt til CUPS

#103:

Ja men har ikke det helt rigtige formål.
Det svare lidt til CUPS. Så linuxCNC er mere en server end et GUI baseret styresystem.

Grafisk Interface for alle og Linux for endnu flere.


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1750
Tilmeldt:
14-01-2007
User is online
#106Bortset fra det, samler

#106
En video
https://www.youtube.com/watch?v=NptzYwn5N9s
jeg synes da der er en fin GUI, i brug

Bortset fra det, - samler man alle vitaminerne, fra

linuxcnc-2.8.0-buster (xfce)
debian-live-10.9.0-amd64-xfce
CAELinux (også xfce)

i en ny debian-buster,
får man ( animeret gif, hav lidt tolmodighed ) -

https://ibb.co/Hn9SVwn

Min indsats "minimal".
Maskinens indsats "kolossal", 1 GB ekstra pakker tilføjet linuxcnc.

Fylder ca 20 GB.

Mangler der noget?

Ps.
Jammen - er den så fyldt med Ubuntu pakker?
Nej - Linuxcnc, kan kun "se",
linuxcnc buster og
debian buster pakker.

--------------------------------------------------------
Søg på linuxin:
https://duckduckgo.com/?q=+site%3Alinuxin.dk+%3F&i...