Linus Tech Tips og Linux

ask
Antal: 187
Tilmeldt:
14-01-2006
User is offline
Linus Tech Tips og Linux

Ux design og bruge venlighed

Det er faktisk spændende og følge Linus efter som der kommer mere og mere Linux snak.
Blandt andet den sidste måneds CHALLENGE, nemlig hvor god Linux enlig er for Gamin og daglige opgaver.

Det er faktisk meget interessant at følge. Efter som der er mange udfordringer og når man tænker på at Linus er rimelig forbruger orinteret.
Kan jeg kun give ham ret i mange af hans tanker bagved UX designet som mange Distroer har.

Hvad syndes I om brugen af linux og deres UX design.

Grafisk Interface for alle og Linux for endnu flere.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1704
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Jeg kan ikke holde ham ud,

Jeg kan ikke holde ham ud, noget af et skrige hoved

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde

Frit Software


TankeSkud
TankeSkud's picture
Antal: 100
Tilmeldt:
29-07-2020
User is offline
Der er tidspunkter, hvor jeg

Der er tidspunkter, hvor jeg synes han kommer nogle gode pointer.
Han ser det fra kritiske forbrugeres perspektiv og hvis ting ikke er plug and play, så skifter de hurtigt tilbage til windows. Det er en fair pointe at bringe på banen. Det samme gælder hans "uheld" med Pop_OS. En nybegynder kunne meget vel ende i den samme situation som ham. Heldigvis har udviklerne rettet op på "fejlen", men selvom hans eksperiment potentielt har forhindret lignende uheld i fremtiden, så kan man også vende den om og sige at han ikke var opmærksom da han lavede fejlen. Så det var ligeså meget hans egen fejl som det var en "fejl" i Pop_OS.

Dog kan der også være tidspunkter, hvor hans kritik burde være rettet andre steder hen.
F.eks. da han kritiserede linux, fordi han havde købt minecraft dungeon igennem hans microsoft account (eller hvordan det var), og derfor ikke kunne spille det med sine børn uden at købe spillet igen. Her vil jeg mene at microsoft skulle have været syndebukken frem for Linux.

Det er lidt blandede følelser angående Linus.
Jeg kan nogle gange være 100% enig.
Andre gange kan jeg se hans pointe, men være uenig.
Og andre gange kan jeg være helt uenig med ham.

Det er bare et TankeSkud...


linuxuser42
Antal: 564
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
De er da søde de to. Lidt

De er da søde de to. Lidt naive også, med vilje. Det er jo ret forventeligt at gaming platformen windows er mere testet. Det viser de så og linux folk bliver selvfølgelig forargede, med vilje.

To konklusioner
1. Man kan da godt bare installere Linux og se om det virker med ens devices og drivere. Man kan også, hvis man ved hvordan, rette i Opensource koden hvis det ikke virker. Men de fleste linuxsuccesser bunder i, at man har slået linux support for de enkelte devices op på nettet inden man køber lortet, eller prøvet med Linux liveusb i forretningen. Det er ynkelig at blive sur over det ikke virker, når man ikke har gjort sit arbejde.
2. Nybegyndere er altid bange for at blive til grin, og det kan holde dem væk fra fantastiske oplevelser. Men man skal altså bruge tid på Linux, med mindre man har en guru i familien.
Den erfaring man har bygget op i Windows genem års brug kan man ikke krediteres for i Linux 1:1, vidensmæssigt. Det tager en måned, mindst, at lære sig selv op og lære af alle fejlene. Men så er man også blevet Linux bruger og ser sig sjældent tilbage,... med mindre man skal spille. Windows er en fantastisk spilplatform.

--
Amager/Christianshavn - Send privat besked vedrørende nybegynder support


Domiino
Domiino's picture
Antal: 640
Tilmeldt:
26-03-2008
User is online
Personligt synes jeg at

Personligt synes jeg at Linus er lidt af en "brallerrøv" (jysk for en skovl)...

Når det så er sagt, så glemmer folk nogen gange at der også er mange problemer med Windows, så virker ens printer pludselig ikke (dem har jeg set mange af i 2021, pga. drivere til Windows 10). Så virker ens Native programmer der kommer med Windows ikke, så står Office 365 af og skal geninstalleres (dem har der også været mange af i 2021).

Jeg vil så sige at tit er det nemmere at finde hjælp til at fejlfinde på ens Linux system, da der er så mange gode forums (som denne) eller på de forskellige distributions support forums. Det eneste man næste kan gøre er at ringe til Microsoft for at få hjælp til deres systemer, og held og lykke med det siger jeg bare.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1704
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Personligt synes jeg at

#4: Personligt synes jeg at Linus er lidt af en "brallerrøv" (jysk for en skovl)...
Enig

Så vil jeg hellere høre på Spatry's Cup of Linux , han ved trods alt noget om linux, selom han råber lidt højt engang immellem

https://youtu.be/K5QRuDrsZWs

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde

Frit Software


polynix
polynix's picture
Antal: 14
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Personligt synes jeg at

Personligt synes jeg at Linus er lidt af en "brallerrøv" (jysk for en skovl)...

Hej. Jeg synes, at dette er et af de gode eksempler på situationer, hvor brugeren med fordel kunne få en ven, eller en anden til, at installere Red Hat Enterprise Linux, og brugeren kunne kaste lidt penge efter telefon-support og licens til sådan en situation, hvor et program ikke vil installere og trækker andre programmer af maskinen, som i videoen. Her ville det nok hjælpe, at have nogle professionelle, at ringe til...

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 564
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Deres 'eventyr' endte

Deres 'eventyr' endte selvfølgelig med de ikke mente Linux er klar til games for den gennemsnitlige windows bruger, men at det kommer snarest.

Jeg er ret tilfreds med deres gennemgang, specielt den hvor de skal gennemgå standard, ikke-spil, opgaver. Og de mener også man kan leve med Linux til spil, generelt, hvilket er over mine forventninger til deres konklusion.

Jeg har været med næsten siden Linux start og mener det er en meget fin (utilsigtet?) dokumentation af, hvor langt desktoppen er nået. Og så er den gratis og OpenSource.
Vi har rigtig mange måder/skriveborde/distributioner og det er altså både en fordel og en ulempe. En fordel for den der VIL ('life will find a way', Jurasic Park),- du kan altid finde en løsning. Og en ulempe for den der regner med det virker 100% som om det er Windows eller Mac, hvor der er EN måde til alting.
Så sagde de også at det altså heller ikke altid er nemt at få deres windows setup til at virke. Det 'tema' kunne de godt lave et ekstra kapitel med, he he

--
Amager/Christianshavn - Send privat besked vedrørende nybegynder support


polynix
polynix's picture
Antal: 14
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Jeg er generelt helt enig

Jeg er generelt helt enig med dig linuxuser42.

Jeg synes, at man kunne foreslå de forskellige Linux projekter og distributioner, at de pakker deres tredjepartsprogrammer således, at der kan gives en eller anden garanti for, at et tredjepartsprogram aldrig kan fjerne skrivebordet. Det må ikke ske. Det er også synd, når det sker overfor en ny bruger, der kommer fra Windows. Det giver Linux et ikke så godt ry.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 564
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
at der kan gives en

#8: at der kan gives en eller anden garanti for, at et tredjepartsprogram aldrig kan fjerne skrivebordet
HM. Så længe skrivebordet er afhængig af filer i Home kan man ikke stille nogen garant, , så vidt jeg ved. Men man kan/bør gardere sig med snapshots og backups inden opdateringer og vigtige installationer

--
Amager/Christianshavn - Send privat besked vedrørende nybegynder support


polynix
polynix's picture
Antal: 14
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Så vidt jeg ved, så havde

Så vidt jeg ved, så havde det problem med Steam i videoen noget, at gøre med Steams delte biblioteker. Hvor en ny bruger fra Windows ville kunne havne i samme situation, hvis han eller hun nu prøvede at installere Steam fra terminalen, hvis de havde fået at vide, at sudo apt-get install steam ville installere Steam. Men så blev Gnome afinstalleret. Det burde ikke ske.

Jeg forstår bare ikke, at mange distributioner gør noget stort ud af, at det hele er så nemt, at bruge, og at selv nybegyndere kan bruge det, når brugerne så får at vide på andre forums, at det er deres egen skyld, hvis noget går galt. Hvorfor gør sådan nogle som Ubuntu og PopOS ikke mere ud af, at skilte med, at ting kan gå galt nogle gange, på deres hjemmeside, i stedet for, at lave sådan nogle flotte hjemmesider, der indikerer, at alting er testet og fungerer for alle?

Skulle de ikke give et realistisk billede af hvad deres distribution kan, med tilhørende fejl, og møde folk i øjenhøjde med det, i stedet for ikke, at indrømme, at de kan lave elementære fejl, der kan påvirke brugeroplevelsen? Så var der da ikke nogen, der blev skræmt væk første gang de brugte det.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 564
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Jeg forstår bare ikke,

#10: Jeg forstår bare ikke, at mange distributioner gør noget stort ud af, at det hele er så nemt, at bruge, og at selv nybegyndere kan bruge det, når brugerne så får at vide på andre forums, at det er deres egen skyld, hvis noget går galt. Hvorfor gør sådan nogle som Ubuntu og PopOS ikke mere ud af, at skilte med, at ting kan gå galt nogle gange, på deres hjemmeside, i stedet for, at lave sådan nogle flotte hjemmesider, der indikerer, at alting er testet og fungerer for alle?
Bob bob. De er ikke så meget anderledes end MS. Som om man ikke kan nakke en Windows maskine, f.eks. ved at afbryde en update :-D
Hvis du kigger lidt rundt vil du se det lige nu bliver mere og mere cool i Linux distros at lave en uforanderlig/modstandsdygtig opsætning. Det være sig diverse guides til readonly roots f.eks. med overlayfs eller Fedora Silverblue og OpensSuses revert/snapshot muligheder.
Men lover Ubuntu for meget? Måske. Burde det være tiden at erstatte mottoet 'Linux for Human beings' med 'Linux for DIY-focused human beings with lots of patience and time'

--
Amager/Christianshavn - Send privat besked vedrørende nybegynder support