Linus Tech Tips og Linux

ask
Antal: 188
Tilmeldt:
14-01-2006
User is offline
Linus Tech Tips og Linux

Ux design og bruge venlighed

Det er faktisk spændende og følge Linus efter som der kommer mere og mere Linux snak.
Blandt andet den sidste måneds CHALLENGE, nemlig hvor god Linux enlig er for Gamin og daglige opgaver.

Det er faktisk meget interessant at følge. Efter som der er mange udfordringer og når man tænker på at Linus er rimelig forbruger orinteret.
Kan jeg kun give ham ret i mange af hans tanker bagved UX designet som mange Distroer har.

Hvad syndes I om brugen af linux og deres UX design.

Grafisk Interface for alle og Linux for endnu flere.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1753
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Jeg kan ikke holde ham ud,

Jeg kan ikke holde ham ud, noget af et skrige hoved

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde

Frit Software


TankeSkud
TankeSkud's picture
Antal: 101
Tilmeldt:
29-07-2020
User is offline
Der er tidspunkter, hvor jeg

Der er tidspunkter, hvor jeg synes han kommer nogle gode pointer.
Han ser det fra kritiske forbrugeres perspektiv og hvis ting ikke er plug and play, så skifter de hurtigt tilbage til windows. Det er en fair pointe at bringe på banen. Det samme gælder hans "uheld" med Pop_OS. En nybegynder kunne meget vel ende i den samme situation som ham. Heldigvis har udviklerne rettet op på "fejlen", men selvom hans eksperiment potentielt har forhindret lignende uheld i fremtiden, så kan man også vende den om og sige at han ikke var opmærksom da han lavede fejlen. Så det var ligeså meget hans egen fejl som det var en "fejl" i Pop_OS.

Dog kan der også være tidspunkter, hvor hans kritik burde være rettet andre steder hen.
F.eks. da han kritiserede linux, fordi han havde købt minecraft dungeon igennem hans microsoft account (eller hvordan det var), og derfor ikke kunne spille det med sine børn uden at købe spillet igen. Her vil jeg mene at microsoft skulle have været syndebukken frem for Linux.

Det er lidt blandede følelser angående Linus.
Jeg kan nogle gange være 100% enig.
Andre gange kan jeg se hans pointe, men være uenig.
Og andre gange kan jeg være helt uenig med ham.

Det er bare et TankeSkud...


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
De er da søde de to. Lidt

De er da søde de to. Lidt naive også, med vilje. Det er jo ret forventeligt at gaming platformen windows er mere testet. Det viser de så og linux folk bliver selvfølgelig forargede, med vilje.

To konklusioner
1. Man kan da godt bare installere Linux og se om det virker med ens devices og drivere. Man kan også, hvis man ved hvordan, rette i Opensource koden hvis det ikke virker. Men de fleste linuxsuccesser bunder i, at man har slået linux support for de enkelte devices op på nettet inden man køber lortet, eller prøvet med Linux liveusb i forretningen. Det er ynkelig at blive sur over det ikke virker, når man ikke har gjort sit arbejde.
2. Nybegyndere er altid bange for at blive til grin, og det kan holde dem væk fra fantastiske oplevelser. Men man skal altså bruge tid på Linux, med mindre man har en guru i familien.
Den erfaring man har bygget op i Windows genem års brug kan man ikke krediteres for i Linux 1:1, vidensmæssigt. Det tager en måned, mindst, at lære sig selv op og lære af alle fejlene. Men så er man også blevet Linux bruger og ser sig sjældent tilbage,... med mindre man skal spille. Windows er en fantastisk spilplatform.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


Domiino
Domiino's picture
Antal: 655
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Personligt synes jeg at

Personligt synes jeg at Linus er lidt af en "brallerrøv" (jysk for en skovl)...

Når det så er sagt, så glemmer folk nogen gange at der også er mange problemer med Windows, så virker ens printer pludselig ikke (dem har jeg set mange af i 2021, pga. drivere til Windows 10). Så virker ens Native programmer der kommer med Windows ikke, så står Office 365 af og skal geninstalleres (dem har der også været mange af i 2021).

Jeg vil så sige at tit er det nemmere at finde hjælp til at fejlfinde på ens Linux system, da der er så mange gode forums (som denne) eller på de forskellige distributions support forums. Det eneste man næste kan gøre er at ringe til Microsoft for at få hjælp til deres systemer, og held og lykke med det siger jeg bare.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1753
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Personligt synes jeg at

#4: Personligt synes jeg at Linus er lidt af en "brallerrøv" (jysk for en skovl)...
Enig

Så vil jeg hellere høre på Spatry's Cup of Linux , han ved trods alt noget om linux, selom han råber lidt højt engang immellem

https://youtu.be/K5QRuDrsZWs

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde

Frit Software


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Personligt synes jeg at

Personligt synes jeg at Linus er lidt af en "brallerrøv" (jysk for en skovl)...

Hej. Jeg synes, at dette er et af de gode eksempler på situationer, hvor brugeren med fordel kunne få en ven, eller en anden til, at installere Red Hat Enterprise Linux, og brugeren kunne kaste lidt penge efter telefon-support og licens til sådan en situation, hvor et program ikke vil installere og trækker andre programmer af maskinen, som i videoen. Her ville det nok hjælpe, at have nogle professionelle, at ringe til...

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Deres 'eventyr' endte

Deres 'eventyr' endte selvfølgelig med de ikke mente Linux er klar til games for den gennemsnitlige windows bruger, men at det kommer snarest.

Jeg er ret tilfreds med deres gennemgang, specielt den hvor de skal gennemgå standard, ikke-spil, opgaver. Og de mener også man kan leve med Linux til spil, generelt, hvilket er over mine forventninger til deres konklusion.

Jeg har været med næsten siden Linux start og mener det er en meget fin (utilsigtet?) dokumentation af, hvor langt desktoppen er nået. Og så er den gratis og OpenSource.
Vi har rigtig mange måder/skriveborde/distributioner og det er altså både en fordel og en ulempe. En fordel for den der VIL ('life will find a way', Jurasic Park),- du kan altid finde en løsning. Og en ulempe for den der regner med det virker 100% som om det er Windows eller Mac, hvor der er EN måde til alting.
Så sagde de også at det altså heller ikke altid er nemt at få deres windows setup til at virke. Det 'tema' kunne de godt lave et ekstra kapitel med, he he

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Jeg er generelt helt enig

Jeg er generelt helt enig med dig linuxuser42.

Jeg synes, at man kunne foreslå de forskellige Linux projekter og distributioner, at de pakker deres tredjepartsprogrammer således, at der kan gives en eller anden garanti for, at et tredjepartsprogram aldrig kan fjerne skrivebordet. Det må ikke ske. Det er også synd, når det sker overfor en ny bruger, der kommer fra Windows. Det giver Linux et ikke så godt ry.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
at der kan gives en

#8: at der kan gives en eller anden garanti for, at et tredjepartsprogram aldrig kan fjerne skrivebordet
HM. Så længe skrivebordet er afhængig af filer i Home kan man ikke stille nogen garant, , så vidt jeg ved. Men man kan/bør gardere sig med snapshots og backups inden opdateringer og vigtige installationer

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Så vidt jeg ved, så havde

Så vidt jeg ved, så havde det problem med Steam i videoen noget, at gøre med Steams delte biblioteker. Hvor en ny bruger fra Windows ville kunne havne i samme situation, hvis han eller hun nu prøvede at installere Steam fra terminalen, hvis de havde fået at vide, at sudo apt-get install steam ville installere Steam. Men så blev Gnome afinstalleret. Det burde ikke ske.

Jeg forstår bare ikke, at mange distributioner gør noget stort ud af, at det hele er så nemt, at bruge, og at selv nybegyndere kan bruge det, når brugerne så får at vide på andre forums, at det er deres egen skyld, hvis noget går galt. Hvorfor gør sådan nogle som Ubuntu og PopOS ikke mere ud af, at skilte med, at ting kan gå galt nogle gange, på deres hjemmeside, i stedet for, at lave sådan nogle flotte hjemmesider, der indikerer, at alting er testet og fungerer for alle?

Skulle de ikke give et realistisk billede af hvad deres distribution kan, med tilhørende fejl, og møde folk i øjenhøjde med det, i stedet for ikke, at indrømme, at de kan lave elementære fejl, der kan påvirke brugeroplevelsen? Så var der da ikke nogen, der blev skræmt væk første gang de brugte det.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Jeg forstår bare ikke,

#10: Jeg forstår bare ikke, at mange distributioner gør noget stort ud af, at det hele er så nemt, at bruge, og at selv nybegyndere kan bruge det, når brugerne så får at vide på andre forums, at det er deres egen skyld, hvis noget går galt. Hvorfor gør sådan nogle som Ubuntu og PopOS ikke mere ud af, at skilte med, at ting kan gå galt nogle gange, på deres hjemmeside, i stedet for, at lave sådan nogle flotte hjemmesider, der indikerer, at alting er testet og fungerer for alle?
Bob bob. De er ikke så meget anderledes end MS. Som om man ikke kan nakke en Windows maskine, f.eks. ved at afbryde en update :-D
Hvis du kigger lidt rundt vil du se det lige nu bliver mere og mere cool i Linux distros at lave en uforanderlig/modstandsdygtig opsætning. Det være sig diverse guides til readonly roots f.eks. med overlayfs eller Fedora Silverblue og OpensSuses revert/snapshot muligheder.
Men lover Ubuntu for meget? Måske. Burde det være tiden at erstatte mottoet 'Linux for Human beings' med 'Linux for DIY-focused human beings with lots of patience and time'

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
#11 Snarere: Under

#11

Snarere:

Under construction, use at your own risk. :-D

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Snarere:Under

#12: Snarere:
Under construction, use at your own risk. :-D

Du kan nu nu også sagtens lave noget, der *aldrig* går i stykker.

Hvordan?
Det mest simple er at starte op fra livedisk hver gang. Skriv 'toram' i liveusb bootlinjen når du starter op.
Så kan man installere OpenSuse der har revert-mulighed ved startup
Eller bare lave sin Ubuntu/Debian til readonly filsystem med overlayfs ovenpå https://gist.github.com/mutability/6cc944bde1cf4f6... - så er man tilbage til start efter hver reboot

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Been there, done that. ;) -

Been there, done that. ;) - Og det var nu ikke lige helt det jeg mente. Mere som at desktop paradigmet ikke er fyldestgjort endnu, på trods af visse løfter ..

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
#14: Been there, done

#14:
#14: Been there, done that. ;) - Og det var nu ikke lige helt det jeg mente. Mere som at desktop paradigmet ikke er fyldestgjort endnu, på trods af visse løfter ..

Kom idag til at høre 'Destination Linux' podcasten, seneste, der (højst overraskende) mener Linux er klar til at være 'Skrivebordet til alle'. Her talte de om forskellen mellem forventningsafstemningerne:
Når folk starter på Mac som erfarne Windows brugere siger de ingenting om at det er besværligt, Snarere er de imponerede det er anderledes,- og det bliver de nok også nødt til at være til den pris!
Når folk starter på Linux som erfarne Windows brugere, klager de over det ikke virker som i Windows

Deres pointe er at Linux Desktoppen ikke behandles med nok respekt af nye brugere. Linux Desktoppen ER anderledes og IKKE ligesom Mac og Windows, men med de fordele og ulemper og uendelig mange muligheder der ligger i OpenSource. Og self IKKE maskiner der kan køre Mac og Windows programmer. Dem kører man på Mac og Windows. Hver ting til sin tid.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Som om man ikke kan nakke en

Som om man ikke kan nakke en Windows maskine, f.eks. ved at afbryde en update :-D

Min pointe er, at der er meget langt fra, at ville installere noget så yskyldigt som Steam, hvor resultatet er, at GNOME bliver afinstalleret og man bliver mødt af en sort bootprompt i TTY, til med meget høj risiko og et stort velkendt no-no, at afbryde en opdatering af >>systemets filer.<< Altså ikke et tredjepartsprogram, men afbrydelse af opdatering af >>systemets filer<<

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Min pointe er, at der er

Min pointe er, at der er meget langt fra, at ville installere noget så yskyldigt som Steam, hvor resultatet er, at GNOME bliver afinstalleret og man bliver mødt af en sort bootprompt i TTY, til med meget høj risiko og et stort velkendt no-no, at afbryde en opdatering af >>systemets filer.<<

Larmende tavshed, linuxuser42. Der er stor forskel på en regulær brugerfejl, såsom at afbryde en Windows opdatering (det gør man bare ikke) og så til, og en pakkefejl, der resulterer i, at installation af et uskyldigt program, som Steam, afinstallerer GNOME.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


ejvindh
Antal: 182
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Jeg tænker måske at fra

Jeg tænker måske at fra brugerside er man vel ligeglad med om systemet crasher pga. en update eller installation af et program. Det sagt, har jeg godt nok også tit mødt brugere, der har været nødt til at nyinstallere Windows, fordi de kom til at installere et program, hvor der lige var "lidt ekstra" i. Vil man undgå den slags ting, skal man nok over i en stram styring af brugerne, som den man ser på iOS-systemerne. HVilket naturligvis både har sine fordele og ulemper.

Linuxuser42 kan naturligvis svare for sig selv, men hvis du oplever lidt træthed over at gå ind i diskussioner, hvor nogen forsøger at markere visse systemer som særligt problematiske, skyldes det muligvis, at den diskussion har kørt lidt rigeligt her på siden de senere år.


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Men her taler vi jo netop om

Men her taler vi jo netop om en godkendt applikation, altså ikke malware. Den blev bare pakket uden 32-bit afhængighederne, og trækker så GNOME med sig ved installation. Det er ikke lige den bedste reklame for desktop Linux, synes jeg.

I hvert fald, så vi diverse distributioner begynde at blive lidt mere ydmyge i deres beskrivelser, - jeg ser mange steder, at der bliver brugt beskrivelser som "erstatter Windows og Mac," og andre ting. Måske man burde være lidt mere ydmyg og kigge på egne fejl i sin distribution. Så er brugerne jo også bedre forventningsafstemte, i forhold til hvor tykt der kan blive smurt på med rosende gloser, som desktop Linux distributørerne ikke altid kan leve op til.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


ejvindh
Antal: 182
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Som en, der ikke har oplevet

Som en, der ikke har oplevet et bricked Gnome system de sidste godt og vel 10 år, kunne jeg godt være interesseret i, om du kan linke til lidt mere præcise info på sagen. Jeg har kunnet finde noget fra for 3 år siden, men hvis det er dette, du henviser til, så tænker jeg måske snarere løsningen burde være at fixe fejlen, fremfor at reklamere med den.


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Fejlen er fikset, men som

Fejlen er fikset, men som der her bliver henvist til i titlen Linus Tech Tips - så er det en Youtube kanal, hvor to Windows gutter tester gaming og andre ting på Linux for, at finde ud af, om Linux kan være en god erstatning til Windows.

https://www.youtube.com/watch?v=3E8IGy6I9Wo

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
men hvis du oplever lidt

men hvis du oplever lidt træthed over at gå ind i diskussioner, hvor nogen forsøger at markere visse systemer som særligt problematiske,

Ja, men jeg tror slet ikke at jeg er så ubekendt med den situation, - slet ikke, hvis jeg skal være ærlig ;)

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Jeg er ingenlunde utilfreds

Jeg er ingenlunde utilfreds med den vrøvl der hvirvles op om Linux skrivebordets utilstrækkeligheder. Det er ren wackamole spil herinde på linuxin.dk.
Linux skrivebordet er da *stadig* en kanon erstatning for Windows og Mac, som i de sidste 20 år. Selvfølgelig ikke hvis man absolut vil have al funktionaliteten med før man er nogenlunde tilfreds, doh!
Har reddet adskillige computere og arbejdstimer for mig mens folk venter på apples møllejul og windows bsod.
Selvfølgelig kan man crashe en Linux box og gøre den fuldstændig ubrugelig også. Feks ved at køre alt for nyt blingbling Gnome i nyeste Fedora. Doh! igen + holy moly!

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Feks ved at køre alt for

Feks ved at køre alt for nyt blingbling Gnome i nyeste Fedora. Doh! igen + holy moly!

Desktop Linux prøver at være intuitivt. Men det viser sig, at simple KISS baserede distributioner fungerer bedst, fordi de ikke prøver at imitere Windows og Mac. Alle distributioner der prøver at imitere Windows og Mac har dumme begynderfejl fra tid til anden.

Lærdommen er, at hvorfra UNIX ophav stammer, dér skal man blive. Slackware er et godt eksempel. Den prøver ikke at please Windows og Mac brugere, men du er nødt til, at lære hvordan du bruger den.

Problemet opstår dér hvor desktop Linux prøver at være noget andet, end det der er dens natur. Prøver at være let for alle. Men det kan ikke lade sig gøre, fordi det underliggende er designet andeledes.

Moralen må være. Enten starter du på Gentoo, Slackware eller Arch og lærer at bruge det. Eller FreeBSD, NetBSD eller OpenBSD, eller DragonflyBSD, og lærer at bruge det. Hvis du ikke er den type bruger, bliv på Windows, Mac eller ChromeOS.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


Heste_HunD
Antal: 34
Tilmeldt:
02-06-2020
User is offline
Jeg klare mig ellers fint som alm. bruger i Linux

#24:

Jeg klarer mig ellers fint som alm. bruger i Linux. Din elitære tilgang til Linux kan jeg tilgengæld ikke bruge til noget.

Kun havet frygter ikke en tåbe


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Desktop Linux prøver at

Desktop Linux prøver at være intuitivt. Men det viser sig, at simple KISS baserede distributioner fungerer bedst, fordi de ikke prøver at imitere Windows og Mac. Alle distributioner der prøver at imitere Windows og Mac har dumme begynderfejl fra tid til anden.
Man forsøger at ramme *noget* af det der virker på de andre platforme, selvfølgelig, for at folk skal kunne føle sig nogenlunde hjemme. Og det lykkes fint. Man skal ikke kopiere alt og derfor er eksempelvis Gnome et smukt, intuitivt stabilt skrivebord som alle dem jeg kender, gamle som unge, kan finde ud af.

Moralen må være. Enten starter du på Gentoo, Slackware eller Arch og lærer at bruge det. Eller FreeBSD, NetBSD eller OpenBSD, eller DragonflyBSD, og lærer at bruge det. Hvis du ikke er den type bruger, bliv på Windows, Mac eller ChromeOS.
Sjov læsning, men piv-forkert.
Nybegyndere, har for eksempel har en *usupporteret* iMac/MacBook - der er ældre end 7 år! De kan uden videre klare sig med et super stabilt Gnome skrivebord, baseret på nybegynderdistributioner som Mint eller Ubuntu. Min egen dansk talende Debian, som jeg skamløst har linket nedenunder, virker out-of-the-box på en ældre, Intel baseret Mac,- ja den virker ikke by nyere modeller med M1 chip.
Nybegyndere med Lenovo Thinkpads også, men ligegyldigt hvad, boot din kommende Linux maskine med live-usb først og se om du er uheldig den ikke virker. Det kan man nemlig med Linux: Try and buy.
Og hvordan ved jeg så det? - Jeg arbejder jo med det, og har masser af muligheder for at få brugere til at teste af

Moralen må være. Enten starter du på Gentoo, Slackware eller Arch og lærer at bruge det. Eller FreeBSD, NetBSD eller OpenBSD, eller DragonflyBSD, og lærer at bruge det. Hvis du ikke er den type bruger, bliv på Windows, Mac eller ChromeOS.
Ja i helvede henvender man sig til kommende Linux brugere med den anbefaling de skal køre Gentoo eller blive på Win/Mac. Meget morsomt. 100% godnat

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


marlar
Antal: 3241
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Larmende tavshed,

#17: Larmende tavshed, linuxuser42.

Øh? Larmende tavshed?

linuxuser42 skrev 16. Februar og du svarede først den 1. maj!

Husk at feje for egen dør! :-)

Jeg kan nu heller ikke genkende alle problemerne med linuxdesktoppen. Jeg bruger Mint med Cinnamon, det passer fint til mig og er ganske uproblematisk.


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Træk vejret. Du er jo helt

Husk at feje for egen dør! :-)

Åh ja, det er også rigtigt. Her fik jeg vist i al ivrighed fortalt mig og overset hvor lang tid der var gået fra mit indlæg i februar. Beklager.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Sjov læsning, men

Sjov læsning, men piv-forkert.

Jeg synes det giver mening. Under alt det GUI glitter gemmer der sig en temmeligt nørdet opbygning i userland og kernen, som desværre skinner igennem GUI nogle gange, som kræver at brugeren skal fixe et eller andet, som man så i videoen. Hvis Linux desktoppen var 100 % vandtæt ang. GUI, så vi ikke de ting, som Linus Tech Tips sloges med. Ergo er det vel bedst at man lærer tingene fra bunden, så man ikke nakker sin Gnome, når man vil installere Steam. Et tredjepartsprogram, hov hvor er mit skrivebord. Hey, det dur ikke, folks. Så må man som distributør udelukkende shippe flatpaks eller snaps og intet andet. Det går ikke at være 50% Shell og 50% binær. En knap skal gøre det der står på knappen.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Nu kan det jo være, at der

Jeg klarer mig ellers fint som alm. bruger i Linux. Din elitære tilgang til Linux kan jeg tilgengæld ikke bruge til noget.

Nu kan det jo være, at der er andre der bruger sin computer til mere avancerede ting, end at tjekke mails, browse internettet i browseren, og måske spille en kabale.
De mennesker agter jeg at beskytte imod alverdens forblændelse og lovprisninger, der ikke står mål med virkeligheden. Jeg har i årevis høstet erfaring og haft nederlag og succes med Linux. Jeg ser mig selv som en beskytter imod dårlige oplevelser og skuffelser, så nye brugere ved hvilken retning de skal gå i forhold til mulighederne. Den rolle har ikke ændret sig. Jeg er stadig den samme.
De der vil spille bør bestemt ikke bruge desktop Linux, medmindre de gider bruge masser af tid på, at få tingene til at virke. Har man den tid, fint nok med mig.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Nu kan det jo være, at der

Nu kan det jo være, at der er andre der bruger sin computer til mere avancerede ting, end at tjekke mails, browse internettet i browseren, og måske spille en kabale.

Men det er vi mange der gør og du taler konsekvent mod bedre vidende. Der er uendlig mange avancerede ting end spil. Hvis man vil spille flest mulige spil - og køre fleste mulige PC programmer - er Windows ikke at komme ude om. Hvis man vil bruge penge på noget gennemført smukt er det Mac. Man kan godt spille spil og få Linux til at se smuk ud.

Hver ting til sin tid.

agter jeg at beskytte imod alverdens forblændelse og lovprisninger, der ikke står mål med virkeligheden

Ha. Der er du vist ikke en særlig god repræsentant med dit konstante Linux raid. ;-)

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Se mulighederne, stabiliteten og vær ikke dum bruger

Det gutterne fra Techtips laver er med vilje at blive clickbait, og det er bedre end ingen clickbait, selvom de siger nogle ting der kunne tages som miskreditering af Linux. Alt afhænger af øjnene der ser. Men jeg er sikker på de ikke er i et ærinde 'at beskytte'.
Nybegynder distroerne giver - og bør give - mening for mange. Med og uden GNOME. Men man skal IKKE lokke folk over i gørdetselv-distro mode. Det er bjørnetjeneste.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Men man skal IKKE lokke folk

Men man skal IKKE lokke folk over i gørdetselv-distro mode. Det er bjørnetjeneste.

Jeg synes det er langt værre, hvis man lokker folk ind i en fabergé-æg på overfladen, der gemmer på nørdede umuligheder, der umuligør fabergé-æggets grafiske muligheder, fremfor at dele tingene op:

Enten går du 100% all ind på, at lære hvordan skidtet fungerer, ellers køber du en Chromebook til 1500, billigere og bedre end en bloated brugt Lenovo, med elendig batteritid.Og Google Docs virker stadig fortrinligt.Og du kører endda stadig Linux med ChromeOS (Gentoo under motorhjelmen)
Og køber dig en PS5. Så slipper du også for Steam. Så er fremtiden sikret. Og det er stadig billigere i både tid og penge, ChromeBook + PS5, afvejet med langtidsholdbarhed, muligheder, brugbarhed, sikkerhed og produktivitet.

Eller bliver på Windows, hvis du arbejder med grafik og lyd.

Til dem, der tror jeg taler til en generel skare af brugere:

Jeg taler til den type sysadmin jeg selv var, inden jeg i sin tid skiftede til Linux. Den person, der spiller AAA spil, er hifi-nørd/grafik/medienørd, og bruger sin computer til lidt andre ting, end at programmere, bare browse nettet, læse et par mails, men som helst arbejder med video, lyd og spiller spil.

Det er dem jeg gerne vil beskytte, så de ikke spilder en helvedes tid på at nurse deres system.

Er det elitært? Nej for helvede!

Dem der bare bruger desktop Linux til simple ting, eller udviklere, det er ikke dem jeg taler til.

Og netop det faktum, at jeg har realiseret fra et pragmatisk synspunkt, at ingen styresystemer kan tilfredsstille alle funktioner gør, at jeg kører RHEL på en bærbar, mest som en sikker, anonym laptop, Mac til mine daglige opgaver med grafik, lyd og produktivitet, Windows 10 i Bootcamp til spil og min PS5 og XSX til spil. Det er min pragmatisme. Og grunden til, at jeg f.eks. bruger RHEL på desktoppen er fordi support og corporate kvalitetssikring er vigtig for mig ang. Linux. Jeg tror ikke rigtigt på community løsninger.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


Heste_HunD
Antal: 34
Tilmeldt:
02-06-2020
User is offline
ellers køber du en

#33: ellers køber du en Chromebook til 1500, billigere og bedre end en bloated brugt Lenovo, med elendig batteritid.Og Google Docs virker stadig fortrinligt

Fri mig for Big Brother.

Kun havet frygter ikke en tåbe


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Fri mig for Big Brother.

Fri mig for Big Brother.

Hvis du tror du slipper for overvågning fra selvsamme firmaer, ved at bruge Linux, så er du ikke bare naiv, du er voldsomt, ekstremt naiv.

Desuden er du ikke min målgruppe. Du browser frejdigt nettet, tjekket mails og spiller SuperTuxKart på din spand, så det er slet ikke den type bruger jeg henvender mig til. Brugere som du egner sig glimrende til Alm. GNU/Linux desktop.

Min målgruppe er den sysadmin-type jeg selv var lige inden jeg skiftede til GNU/Linux tilbage i tiden.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


ejvindh
Antal: 182
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Min målgruppe er den

#35: Min målgruppe er den sysadmin-type jeg selv var lige inden jeg skiftede til GNU/Linux tilbage i tiden.
Ok, så hvis folk er som du var engang, skal man gøre, som du anbefaler i dag. Giver fint mening, eftersom du vel sagtens har gjort dig nogle erfaringer, som dit yngre jeg kunne have haft gavn af.

Men jeg håber også, at du dermed selv kan se, hvor snæver din pointe så egentlig er blevet. Og dermed overveje om det egentlig giver mening at skælde ud over, at der er nogen, der er uenige i din ret firkantede opsætning af, hvad der giver mening hvornår.


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Ok, så hvis folk er som du

Ok, så hvis folk er som du var engang,

Jeg er stadig sådan en sysadmin, og jeg følger meget med, selvfølgelig.
Alt andet ville være tosset.

at skælde ud over,

Jeg synes ikke jeg skælder ud. Og du må meget gerne være mere konkret. Jeg synes du er for generel og kommer med nogle postulater.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


ejvindh
Antal: 182
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
du må meget gerne

#37: du må meget gerne være mere konkret
Tja, der var jo fx et citat i mit indlæg. Ved ikke om det kan gøres mere konkret. Men prøv at læse hvad der står, i stedet for bare at stoppe op på en bestemt sætning.

Du siger, at der kun er to veje at gå, hvis man er som du var engang (og åbenbart er endnu). Fair nok, men præmissen er forkert. Mange mennesker er ikke som du er/var.

Derfor synes jeg det er uklædeligt med dit nedladende sprogbrug overfor Heste_HunD; din tale om "en bloated brugt Lenovo, med elendig batteritid"; at andre bare kan nøjes med en Chromebook og lidt GoogleDocs; gui-glitter, o.lign.

Jeg synes du viser meget lav forståelse for, at der findes andre måder at bruge systemerne på, der både er professionelle, kreative og rekreative.


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Mange mennesker er ikke som

Mange mennesker er ikke som du er/var.

Jeg vil nu nok mene, at de der går op i Hi-fi, media/lyd/grafik, og også spiller spil, har gavn af at vide, at de kan komme til, at nurse på deres system en del. Hvis det er fint for dem, så er det udmærket. Det er bare ikke alle der vil investere den tid i det.

Derfor synes jeg det er uklædeligt med dit nedladende sprogbrug overfor Heste_HunD;

Jeg er klar over, at det kan misforstås. Men jeg siger tingene sådan for, at skære pointer igennem. Jeg mener det ikke personligt. Men tingene skal stå helt tydeligt. Jeg dømmer ikke folk for deres brug af systemer og computere mht. status osv. men jeg understreger mine pointer, mht. at der ER forskel på småbrug og seriøs produktivitet.

Jeg synes du viser meget lav forståelse for, at der findes andre måder at bruge systemerne på,

Næh, det synes jeg ikke.

Hvad er det for andre måder, end dem jeg har nævnt? Jeg har endda nævnt programmering.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


Heste_HunD
Antal: 34
Tilmeldt:
02-06-2020
User is offline
#35: Hvis du tror du

#35:

#35: Hvis du tror du slipper for overvågning fra selvsamme firmaer, ved at bruge Linux, så er du ikke bare naiv, du er voldsomt, ekstremt naiv.

Desuden er du ikke min målgruppe. Du browser frejdigt nettet, tjekket mails og spiller SuperTuxKart på din spand, så det er slet ikke den type bruger jeg henvender mig til. Brugere som du egner sig glimrende til Alm. GNU/Linux desktop.

Min målgruppe er den sysadmin-type jeg selv var lige inden jeg skiftede til GNU/Linux tilbage i tiden.

Hvis vi taler om It-kompetencer er jeg ikke et øjeblik i tvivl om at du er lysår foran mig. Jeg har desværre (for dig) nogle holdninger, som er modstridende med dine.

Jeg ved for øvrigt godt at telemetry/overvågning er uundgåeligt, men prøver at begrænse det.
Er det så svært at forstå?

Men! jeg må erkende at denne snak er nyttesløs, så nu får du fred til at dyrke din tro.

Kun havet frygter ikke en tåbe


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Jeg har desværre (for dig)

Jeg har desværre (for dig) nogle holdninger, som er modstridende med dine.

Fred være med det.

Jeg ved for øvrigt godt at telemetry/overvågning er uundgåeligt, men prøver at begrænse det.
Er det så svært at forstå

Om det er svært at forstå, at du prøver at begrænse telemetry? Næh, det giver da god mening. Fortsæt endelig med det, det er vi mange der gør.

så nu får du fred til at dyrke din tro.

Jo tak. Ikke-tro, må det være, angående IT.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!


linuxuser42
Antal: 594
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Jeg synes det er langt

Jeg synes det er langt værre, hvis man lokker folk ind i en fabergé-æg på overfladen, der gemmer på nørdede umuligheder, der umuligør fabergé-æggets grafiske muligheder, fremfor at dele tingene op

Det der udenpå er fin Fabergé, og det der er indeni særdeles egnet til alle nybegyndere. Du anbefaler business måden med en betalings. RedHat enterprise eller Fedora der halter med Gnome, så du vælger XFCE, begge ting med stejlere og længere learning curve og sandsynligvis meget mindre nybegynder-successrate. Fine valg, men til nye? Tvivler.
Så er jeg hellere (Debian baserede) linux-lokker, - hey! glimrende sarkastisk hæderstitel!! Fabergé eller ej. Vi har hundredevis kørende på arbejdet. Langt de fleste brugere er Gnome brugere, men der er frit valg.

Community for redhat produkter er typisk også mere business i forhold til de andre mere frie, nybegynder dedikerede Debian baserede distros communities.

Googles produkter er ret gode også, men ikke lige hvad en ægte linux-lokker anbefaler.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 111
Tilmeldt:
24-05-2021
User is online
Googles produkter er ret

Googles produkter er ret gode også, men ikke lige hvad en ægte linux-lokker anbefaler.

Kommer sgu da an på hvem man er. Du anbefaler hvad du gør, jeg anbefaler noget andet, så skal vi ikke lukke det her pis snart. Du bliver altid tudefjæs, når din perfekte Debian bliver kritiseret. Det er rent ud sagt kvalmende. Så hold dog din kæft.

Og nu gider jeg ikke denne her tråd mere.

Appelsiner æder transistorer. Citrus!