Det store skift til Linux

FrugalMan
Antal: 1780
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Det store skift til Linux

Én gymnasieskole, 1500+ elever, 350 stationære pc'er, GNU/Linux og en hel masse gratis og open source-software... Det er rigtigt, du læste det rigtigt! MS Windows og dens Office-pakke medvirker ikke her!

https://towios.vivaldi.net/the-big-linux-switch/

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde

Frit Software


polynix
polynix's picture
Antal: 276
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Open Source virker bedst,

Open Source virker bedst, som så meget andet, når det er kompatibelt med sig selv. Økosystemet af open source crossplatform apps er f.eks. også ganske kompatibelt med sig selv. Det er glædeligt, at se det praktiseret uden lukket software og dårligere kompatibilitet.


linuxuser42
Antal: 665
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Solstråle historie

Rigtig fin eksempel på det kan lade sig gøre. Hurra!

På min arbejdsplads er det vel også muligt at holde sig til opensource, hvis man insisterer. Men vi har et væld af nødvendige closed source værktøjer som koster kassen,... som vi kører på Linux fordi de er lavet til Linux fra start. Men næsten alle filmeffekter og microchips i høreapparater er stadig lavet med kommercielle Linux programmer på en Linux desktop.

Man kan sagtens drømme sig til en MS office/teams fri verden sammen med chipudvikling uden Cadence, Mentor, Mathworks og Synopsys, bare for at vælge nogle af vores closed source linux binary afhængigheder. Not gonna happen, suk.

Vores verden er således ikke enten eller men en blanding, og MS programmer begynder jo også at køre fint i Linux,. MS sadler om til Linux kernen på alt,... når det kan betale sig.

Men dejligt at følge skoler der kører linen ud.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html