SailfishOS udkommet til Sony Xperia 10iii

Jolla har netop udgivet SailfishOS med officiel understøttelse af Sony Xperia 10iii, hvilket er gode nyheder for alle der ønsker et alternativ til Android eller iPhone. Du kan læse mere på Jolla's blog:
https://blog.jolla.com/xperia-10-iii/

Du kan købe et image i Jollas webshop for EUR 49,90:
https://shop.jolla.com/

Der er installationsinstrukser til hhv. Linux, Windows og Mac her:
https://jolla.com/sailfishxinstall/

Du kan købe en Sony Xperia 10iii mange steder, se f.eks. her:
https://www.pricerunner.dk/pl/1-3200196934/Mobilte...

SailfishOS er et klassisk Linux-baseret system, som udvikles i Finland, det er en videreudvikling af Maemo/Meego. Det har en elegant brugerflade og respekterer dit privatliv og kan køre de fleste Android apps. Du kan bruge kommandolinjen og under overfladen er alle de velkendte teknologier, såsom Qt, systemd, rpm, zypper, vim etc. SailfishOS kan også installeres på en række ældre Sony Xperia-modeller (10ii, 10, XA2, X).

jenss
jenss's picture
Antal: 196
Tilmeldt:
03-08-2007
User is offline
Skal hilse at sige, at det

Skal hilse at sige, at det virker til at køre rigtigt godt.
Købte en 10III hos mit teleselskab til en god pris i januar, da jeg læste den ville blive understøttet af Sailfish, og min Xperia X efterhånden havde en del fysiske skavanker med stik, og Sailfish ikke har fungeret optimalt på min X efter de rundede version 4.x.
Eneste der gik galt var at jeg opdaterede telefonens medleverede Android af ren vane, inden jeg gik i gang med "opdateringen" af telefonen til Sailfish, så den gik fra version 11 til 12, der ikke understøtters når Sailfish skal ind på telefonen. Værktøjet til at få lagt en ny Android 11 ind krævede så lige en Windows-pc... ... ...(det var så mere end 80% af historien tidsmæssigt).
Ud over det var installationen af selve Sailfish problemfri (via en Linux-pc), og som sagt har jeg efter et par døgn ikke støt på nogle mærkelige ting - det kører bare!


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3504
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Min XA2 Plus fungerer stadig

Min XA2 Plus fungerer stadig rigtig fint for mig, så foreløbig er planen at holde fast i den en generation eller to mere. Men jeg hører meget godt om SFOS på 10 iii, så det kribler lidt.


Domiino
Domiino's picture
Antal: 656
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Jeg har stadigvæk min Sony

Jeg har stadigvæk min Sony Xperia 10 og er stadigvæk superglad for den (hvis min 1. generation Jolla ikke var faldet på asfalten, så havde jeg sgu sikkert den endnu) :)