Tager du ansvar for IT genbrug?

linuxuser42
Antal: 665
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Tager du ansvar for IT genbrug?

Med hensyn til miljø belastning er det blevet meget normalt at købe brugt.
IT udstyr er slem ved kloden, og kan du finde dig i lidt hastighedsbump på vejen har du gede muligheder for at pynte glorien.
Man kan både købe det med prestalleret linux desktop, blandt andet hos linuxpusher, eller installere selv på en refurb pc.
Jeg har selv været der og købt en røvgammel x240 som er min anden 240 'tank'. Den kører som en drøm med seneste Linux distributioner.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 276
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
System76 er også god, men

System76 er også god, men man skal være opmærksom på, at det ikke er på dansk. Det samme gælder for tuxedo:

System76:

https://system76.com/

Tuxedo:

https://www.tuxedocomputers.com/en#

Jeg ved godt, at det ikke er genbrug, men det flytter folk på Linux. Måske lidt offropic ift. genbrug. Håber det går. :)


ejvindh
Antal: 206
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
For mig at se, giver

For mig at se, giver IT-genbrug primært mening for folk, der kører Linux (o.lign). Ja, du kan godt købe et Mac eller Windows-system brugt, men så gør du dig for hurtigt sårbar overfor et styresystem, der i stigende grad gør dit device ubrugeligt pga diverse opdateringspolitikker. (ja, jeg har lige måttet konstatere at en iPad var stort set bricked, selvom den på hardwareplan burde kunne have kørt mange år endnu).

Men netop pga ovenstående, synes jeg, det er svært at "udbrede" IT-genbrug til andre end mig selv -- fordi der er så få i omgangskredsen, der er villige til at skifte til Linux-systemer. Min datters Windows-PC er ved at blive ret langsom, hvilket kunne fixes med en dualboot til Linux (så hun kun skal logge ind på Windows, når hun skal bruge specifikke systemer, som ikke kører på Linux...). Men det er hun slet ikke klar til...


linuxuser42
Antal: 665
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
Men det er hun slet ikke

#2: Men det er hun slet ikke klar til...
Forslag: Hent min (skamløs reklame) gnome live iso, eller en hvilken som helst Debian baseret distro, ned på usb og boot den fra stick med ' toram' i enden af boot linjen. Lad hende bruge den i et par timer som en slags Pepsi-test. Den gør intet ved hendes maskine, og når den slukkes igen er hun tilbage til normal.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html


polynix
polynix's picture
Antal: 276
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Og en lille hjemmelavet

Og en lille hjemmelavet vittighed:

Kan colaen (Pepsi) drikkes, flyt colaen (distroen) fra den kortsigtede memory (toram) og ind på den permanente (disk) køleskabet/computeren.

Så er den kold (Linux mindre ressurcekrævende) end varm (Windows) ;-D


ejvindh
Antal: 206
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Ja, det kan godt være, jeg

Ja, det kan godt være, jeg engang skal prøve at smække en live distro på hendes maskine, som et første skridt. Men jeg tror måske mere, det handler om, at hun lige skal overskride den fordom om, at verden vælter, hvis man ikke i den daglige drift har det "rigtige" word, eller de officielt krævede værktøjer i gymnasieundervisningen, o.lign. For hun kender sådan set godt selve interfacet fra mit mine systemer...

Men lige for at mærke, hvordan det hele bare bliver lidt hurtigere, kunne det godt være første skridt...


mich
mich's picture
Antal: 1062
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Re: Tager du ansvar for IT genbrug?

Ja da. Her på matriklen har vi købt flere genbrugte computere, som fungerer helt fint. Vi har også købt genbrugte computere til/for (bonus)børnebørnene, og svigerdatteren har købt en genbrugt computer til vores søn, så genbrug er vores mellemnavn. ;-)

./mich


msn50
msn50's picture
Antal: 12
Tilmeldt:
02-06-2009
User is offline
Re: Tager du ansvar for IT genbrug?

Ansvar og ansvar? Jeg smider sjældent elektronik ud, med mindre det er helt ubrugeligt. Jeg kan godt lide genbrugstanken, når det kommer til computere og andet IT. Fx. sidder jeg lige nu ved en af mine bærbare, en refurbet T530 med i5-3320M@2.60GHz, 8 GB RAM og 120 GB SSD. Fik den til en god pris kr. 2300, synes jeg selv. Jeg tror, at genbrugstanken nok skal slå i gennem, når folk "opdager", at man ikke nødvendigvis altid, skal have det nyeste nye, som "almindelig dødelig". Det er min mening om emnet.


Heste_HunD
Antal: 41
Tilmeldt:
02-06-2020
User is offline
Jeg har lige afgoogeled min

Jeg har lige afgoogeled min søns aflagte Samsung Galaxy S7 (2016), og puttet /e/OS på den. Det ”lykkedes” for mig at at softbricke lortet under forsøget, men jeg fik heldigvis gang i dyret igen.

Det handlede ganske vist mere om at fjerne Google’s klamme greb fra hardwaren end om genbrug.

I 2019 købte jeg en Lenovo T430. Den var dog fabriksny, men en ældre maskine.

Jeg har da også købt Domiino’s (nærmest ubrugte) Fairphone 3+, så lidt er jeg da med på genbrugs ideen.

Kun havet frygter ikke en tåbe


Domiino
Domiino's picture
Antal: 687
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Jeg har valgt næsten kun at

Jeg har valgt næsten kun at forhandle Refurbished computere på min webshop. Man får så meget mere for pengene og når man så køber tidligere erhvervsmaskiner, så ved man at det er bygge kvalitet.

Dog har jeg lige indført maskiner fra danske AVD - men det er mere for at give mine kunder et valg. Det er klart refurbished maskiner jeg sælger mest af og som jeg også anbefaler til mine kunder.

Min mobiltelefon er en en Sony Xperia 10 fra 2019 - den kører som fint, og bliver ikke skiftet ud, så længe den kan opdateres og kan holde på strømmen.

Selv har jeg en T480s som min primære arbejdscomputer.


linuxuser42
Antal: 665
Tilmeldt:
05-01-2008
User is online
og som jeg også

#9: og som jeg også anbefaler til mine kunder.
Ja. Vi kan ligeså godt vænne os til det. Og hvis Taiwan bliver spist af Kina, kommer genbrug til at være standard.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html