Jeg bruger den jo hver dag, men er det nødvendigt for dig? Min kone og min nabo aner ikke hvordan den virker.
Forleden fik jeg nørdstatus fra en ung Mac bruger, da jeg bad hende åbne terminalen på hendes Mac og køre en 'find' på en forsvunden fil.
Det burde IMO være en forudsætning for at få job i IT, at man kan bruge en Terminal. Ikke så nødvendigt hvilken slags shell det er. Det siger bare meget om brugeren om han/hun kan begå sig der.
--
Debian 12: https://drive.google.com/drive/folders/16KeaBQv0rT...
24-05-2021
Jeg bruger den hele tiden i Fedora Silverblue, men det er fordi jeg stadig synes at GNOME Software står og tygger i for lang tid, når den skal installere eller søge efter opdateringer.
Ellers ville jeg nok bruge terminalen mindre, for jeg har egentlig ikke behov for den, ud over når jeg skal installere eller opdatere, eller rulle tilbage. (Hvilket jo som sagt kun er pga. at GNOME Software bruger for lang tid.)
Profil fortsat fra OracleJMT
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
18-12-2007
Jeg bruger den også hver dag da jeg startede med Linux i 1999 skulle den bruges meget, så det hænger stadig ved og bliver ved med det.
Vejen delte sig i to i skoven, og jeg tog den der var mindst benyttet, og det har gjort hele forskellen. - Robert Frost
Frit Software
02-06-2020
Jeg bruger skam også terminalen dagligt, og jeg er hamrende god til at ”klistre” kommandoer som jeg har fundet på nettet, ind i den.
Desuden ”bladrer ” jeg gerne bagud for at genbruge diverse kommandoer, som jeg ikke længere husker.
Mine egene kompetencer i terminalen er nærmest =0.
Kun havet frygter ikke en tåbe
13-10-2007
Nok ikke dagligt, men jævnligt. Ikke mindst når jeg lægger billeder ind på computeren.
Så kører jeg et (hjemmegjort) script, der omdøber filerne fra det intetsigende IMG_xxxx.JPG til et baseret på optagelsesdato og tidspunkt. Det gør det lettere, at bedømme hvilke motiver, der kan være på billederne og hvor de er taget, synes jeg.
Desuden til backup, hvor jeg bruger rsync og også "bladrer tilbage" for at finde den rigtige kommando. Jeg kan jo ikke huske alt.
Blot et par eksempler.
05-12-2009
Mindst en gang i timen når jeg sidder ved PC'en.
#3: Desuden ”bladrer ” jeg gerne bagud for at genbruge diverse kommandoer, som jeg ikke længere husker.
Det er præcis en af de helt store fordele ved terminalen at man kan genbruge komplekse kommandoer.
For mig er historikken så vigtig at:
1. Min HISTSIZE er uendelig. Jeg kan se alle kommandoer tilbage til "tidernes morgen".
2. Jeg renser min historik efter at have strikket en indviklet kommando sammen. Fx sed og awk kræver som regel adskillige iterationer før kommandoen sidder lige i øjet. Så sletter jeg de fejlslagne forsøg og gemmer kun den der virkede.
3. Jeg sætter ofte en kommentar efter en kommando som fortæller hvad den gør. Kommentarer indgår i historikken og gør det nemt at genfinde kommandoen.
fx
ssh -N -D 8080 marlar@example.com # proxy example
Så kan jeg ved at taste Ctrl-R # proxy på et øjeblik finde proxykommandoen frem.
Dette tip kan jeg på det varmeste anbefale!
4. Kommandoer som i sin færdige version indeholder et password, sætter jeg ofte et mellemrum foran i historikken (fx med nano ~/.bash_history eller xed ~/.bash_history). Kommandoen med mellemrum gemmes ikke i historikken, men hvis man manuelt indsætter et mellemrum kan man stadig genfinde det. Dette lille trick bevirker at hvis man genkalder kommandoen og indsætter det manglende password, så får man ikke ved en fejl gemt kodeordet i historikken.
5. Jeg har dato i min history (export HISTTIMEFORMAT="%F %T " i .bashrc). Så kan man se hvornår man udførte en kommando, fx:
55833 2023-04-01 23:54:24 clamscan -r * | tee clam.log