Ny server - nåske en intel NUC

SteenA
Antal: 104
Tilmeldt:
01-08-2013
User is offline
Ny server - nåske en intel NUC

Hejsa
Jeg er ved at overveje at købe en mindre intel nuc barebone til at lave filserver mm på.
PT har jeg en gammel laptop som køre opensuse server som trækker home assistant og ESPhome, samt en Synology DS211+ som fil/medie server.
Det var rart hvis det hele kunne trækkes af en nøjsom opstilling (køre på batteri + solpanel). Man kunne jo bare investerer i en DS220+ som kan køre dokker til HA mm, men jeg syntes ikke at den løsning virker særlig langtids sikret, derfor vil jeg se om ikke var bedre at få noget HW som er noget mere kraftigt, og ikke har de begrænsninger som en (alt) for dyr DS220+ (det er uden for budget, NUC med 4 core pentium + 8Gb kan fåes til ca. 1k, har ssd)
Til filserveren bruger jeg NFS, og til media er det en rasberry pi 2 med kodi samt en chromecast som får data fra DS-video.

Min plan er at det skal køre i docker, det gør HA og ESPhome nu.

Og så til spørgsmålene.
Som medie server regner jeg med at bruge plex eller kodi, helst i docker.
Så mangler vi en fil server, det kan Linux jo sagtens, men mon det var smartere at vælge noget som filezilla eller noget simpelt file browser som filebrovser

Jeg bruger praktisk talt aldrig Synologyens web side, sår det er sat op kommer jeg der kun fort at lukke den ned.
Hvad har i af gode ider.


Domiino
Domiino's picture
Antal: 718
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Jeg har købt en Synology

Jeg har købt en Synology DS720+ for et stykke tid siden og må sige, den er jeg MEGA glad for. Har smækket 16 GB RAM i den så jeg kan have 1-2 virtuelle maskiner kørende på samme tid... 2 x 3 GB WD RED der kører i RAID så min data altid er sikret.

Du kan jo både kører en lille Ubuntu Server, NextCloud Server osv. samtidigt og den har mulighed for Docker hvis man er til den slags :)

Det vil jeg mene er klart den mest optimale måde at kører det på når vi snakker en "lille" hjemmeserver.


linuxuser42
Antal: 768
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Jeg hoppede også på en

#1:
Jeg hoppede også på en Synology og har ikke set mig tilbage.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html
Dumme Linux citater: https://wwvaldemar.dk/jeg.pdf
Debian 12 demo: http://wwvaldemar.dk/d12demo.webm


polynix
polynix's picture
Antal: 445
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Jeg bruger bare min gamle

Jeg bruger bare min gamle Dell Precision T1600, hvorpå jeg bruger TrueNas Core. Det er jeg virkelig glad for. Kører fantastisk godt til vores brug.

How to search for a problem?

The best way to solve a problem is not to have it
Tadaa! https://tinyurl.com/2p8rkdy6 ;-D


SteenA
Antal: 104
Tilmeldt:
01-08-2013
User is offline
Så er der komet en NUC med

Så er der komet en NUC med en cpu der er lige en smule hurtigere end i en DS720+
alt (NUC + 8GB) -disk for under 1100-
Nas delen bliver bare NFS share, HA med videre i docker og file browser hvis man skal flytte en fil via web.
Har da også været glad for den DS211+ som er tredje i rækken, alle har skuffet i ydelse, så nu gider jeg ikke Synology mere.
En DS720+ er en fin maskine, men det er noget kun over budget. Og alidevel stadig er det jo en Celeron, og om et par DSM opdateringer taber den jo nok også pusten, det har de foregående jo gjort. (beklager den lidt negative holding til Synology )
Som OS bliver det Leap.

Jeg syntes at TrueNas virker alt for kompliceret til det brug jeg har, men måske er der noget jeg har overset :)
Jeg mangler bare at lege ligt med noget media streaming , har kørt via openelec på en ip2, men vil godt over på en chromecast, har Jellyfin i tankerne, skal køre i docker.


polynix
polynix's picture
Antal: 445
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
TrueNAS er skam ikke svært.

TrueNAS er skam ikke svært. Det har webinterface via browser. Jeg kan lide det fordi jeg har vænnet mig til det. Der er Core og Scale. Core er den BSD-baserede. Scale er den Linux-baserede. Jeg kan bedst lide Core, fordi jeg har vænnet mig til den. :) Jeg bruger den også til deling af filer via Samba og mediestreaming via Emby, der kører i et jail. Det er jeg rigtigt glad for. Men vælg du det du er mest til. Det var bare lige for at stikke hovedet ind og give et godt tip. :)

How to search for a problem?

The best way to solve a problem is not to have it
Tadaa! https://tinyurl.com/2p8rkdy6 ;-D


SteenA
Antal: 104
Tilmeldt:
01-08-2013
User is offline
#5 TrueNas ser meget omfangs

#5 TrueNas ser meget omfangs rig ud, og hvis jeg ville laven en ny nas, som kun skulle afløse den gamle. så tror jeg også det var et godt bud. Jeg kan godt lide at den køre BSD, det lyder som en virkelig stabil opstilling.
Nu prøver vi, hvis det bliver for træls, er der jo også Xpenology, men det tror jeg nu ikke. (smily)


polynix
polynix's picture
Antal: 445
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Jeg glemte lige at tilføje.

Jeg glemte lige at tilføje. Da TrueNas bruger ZFS filsystemet, som bruger godt med ram til cache (hurtigere at kunne tilgå lagrede filer i operationer, Arc Cache) - skal du have 6 GB ram i den maskine du installerer TrueNas på, og aller aller mest minimum 4 GB. Ellers kan du godt opleve en noget ustabil server.
ECC ram er ikke noget de fleste overhovedet roder med, men skulle du få lyst til det en dag, er det en gylden mulighed, at supplere med sammen med ZFS, fordi selvom ZFS regnes for, at give den bedste dataintegritet af alle filsystemer, kan ting som kosmisk stråling, solstorme etc. give såkaldte bitflips, dvs. at der kan laves forstyrrelser i selve data'en, så f.eks. indholdet i filer har forandret sig og filer teoretisk set kan blive ødelagt. Det sker dog utroligt sjældent, - samt faktummet at ECC egentlig ikke er nødvendigt og er meget nørdet for hjemmebrugeren. Men har man lyst, kan det være et skægt projekt.

How to search for a problem?

The best way to solve a problem is not to have it
Tadaa! https://tinyurl.com/2p8rkdy6 ;-D


ksb
Antal: 20
Tilmeldt:
04-02-2020
User is offline
meidaserver

Bruger en Intel NUC N5105 + 32 GB ram og M.2 SSD + eksterne diske.. - Bruger Jellyfin som media server og har meget andet kørende derpå også. - Den koster lidt mere, men er rigtig god.


SteenA
Antal: 104
Tilmeldt:
01-08-2013
User is offline
#7 ja det var en gang,

#7 ja det var en gang, startede ud med en dos 5.0 siden win 3.1 med en EGA skærm, senere opgraderet til Hercules i BW. Der var noget snak om ECC og paritets bit den gang :-) Det var tider. Men jeg er skam ikke uenig.

#8 ja det er også en fin sag. Opstillingen er ved at være klar. En NUC J5040 8Gb, opdagede først senere at den kan tage 16.
Jellyfin, Heimdal, ESPHome, HomeAssistant og Filebrowser i docker og NFS sheare og VNC på system, det køre ganske glimrende.