Godnat Fedora

polynix
Antal: 528
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Godnat Fedora

Efter Red Hat eskapaden finder jeg nu mig selv på den immutable OpenSUSE baserede distribution, MicroOS fremover. Den minder utroligt meget om Fedora Silverblue på flere områder. Den bruger flatpaks, har R/O rodfilssystem, kan rulles tilbage, bruger Distrobox/Podman containere til at køre forskellige distros i shell og eksportere pakker til .desktop filer i GNOME.

En alt i alt fremragende løsning for mig, og et helt naturligt skifte, når nu Red Hat har haft fingrene lidt for meget nede i GPL kagedåsen med deres RHEL distribution.

Jeg vil nu se frem til, at finde mig til rette i SUSE's økosystem, som ikke er så meget anderledes, end Red Hats. Køres stadig oppefra af et firma (nogen skal jo holde nørderne i ørerne og holde samling om orden og retning) den rigide og kvalitetsmæssige testing er meget det samme; man ved hvad man får, og det virker bare. Eneste forskel fra almindelig OpenSUSE og Microos - ud over at være immutable, ikke bruge Yast, og bruge flatpaks, er, at den bruger SELinux i stedet for App Armor, som den almindelige OpenSUSE Leap og Tumbleweed bruger. SELinux er jeg også meget vant til fra Fedora og Silverblue.

Et godt valg!


linuxuser42
Antal: 800
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Dén ser vildt spændende

Dén ser vildt spændende ud. Hører gerne om dine erfaringer, når de løber ind. Der må være nogle ulemper der sniger sig ind.

--
Mine opdaterede 'danske' Debian iso'er https://wwvaldemar.dk/indexiso.html
Dumme Linux citater: https://wwvaldemar.dk/jeg.pdf
Debian 12 demo: http://wwvaldemar.dk/d12demo.webm


polynix
polynix's picture
Antal: 528
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Faktisk er det de samme

Faktisk er det de samme ulemper som på Silverblue, og det er ikke ret mange.
Muligvis noget med Nvidia, Broadcom og det er så egentlig det, vil jeg sige. Open Source drivere er jo allerede med i kernen.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1959
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Stor kamp forude! SUSE,

Stor kamp forude! SUSE, Oracle og CIQ danner en alliance mod Red Hat. Efter Red Hats kildekode-lockout besluttede SUSE at forkaste Red Hat Enterprise Linux (RHEL) og opretholde en RHEL-kompatibel distro, der ville være tilgængelig uden nogen begrænsninger.

Og vi troede måske, at det var enden på det. Men med en nylig pressemeddelelse meddelte SUSE, at de havde dannet en alliance med to andre vigtige aktører i Enterprise Linux-området for at tilbyde noget meget interessant.

Hvad sker der: Tre organisationer: SUSE, Oracle og CIQ har etableret en ny kollaborativ brancheforening, der har til formål at levere en alternativ Enterprise Linux-kilde, der ville være globalt tilgængelig uden nogen begrænsninger.

Læs mere her: https://news.itsfoss.com/openela-redhat-suse-oracl...

Vejen delte sig i to i skoven, og jeg tog den der var mindst benyttet, og det har gjort hele forskellen. - Robert Frost
Frit Software


polynix
polynix's picture
Antal: 528
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Gud hvor er jeg dog lykkelig

Gud hvor er jeg dog lykkelig over, at Pipewire og Wayland nåede at blive modne nok og blev implementerede.