TrueNAS vs. OpenMediaVault

ejvindh
Antal: 262
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
TrueNAS vs. OpenMediaVault

Jeg har i mange år været en glad bruger af Synology's NAS-løsning, og er egentlig stadig rimelig godt tilfreds. Men for at få lidt bedre føling med de fundamentale ting, overvejer jeg at bygge en egen løsning op, og derfor kigger jeg lidt på løsningerne TrueNAS vs. OpenMediaVault. I første omgang primært som et læringsprojekt, men hvis det bliver godt skal det naturligvis erstatte det gamle.

I udgangspunktet ligger sidstnævnte nok stærkest i pipen for mig, fordi jeg overvejer at bygge det op på en Raspberry Pi, der ikke supporteres af TrueNAS.

Mit primære behov er at kunne have en synkroniseringstjeneste, således at jeg hele tiden har en frisk backup af mine arbejdsfiler. Men også en backupløsning af gamle filer. Jeg har kig på NextCloud til dette.

Er der nogen, der har nogle holdninger til, hvorfor det ville være en _dårlig_ ide at vælge OMV fremfor TN? Er der andre alternativer jeg burde overveje?

Lige nu og her tænker jeg i øvrigt min største udfordring bliver at få hul igennem til systemet, når jeg IKKE er hjemme på det trådløse netværk. Der har Synology jo det dejligt nemme system med quickconnect. Er der nogen der kan guide mig i retning af, hvordan man fixer den slags når man selv bygger op?

(Når jeg gerne vil bygge det op omkring Raspberry Pi er det fordi lavt strømforbrug er en prioritet for mig.)


polynix
polynix's picture
Antal: 528
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Jeg har kun erfaring med

Jeg har kun erfaring med TrueNAS Core. Scale har jeg ingen erfaring med.

På TrueNAS Core, i hvert fald, handler det især om, hvis man synes at man vil have iocage (FreeBSD jails) til plugins installeret på serveren. Der er Plex, diverse backup plugins, billedtjenester, mm. Der kan hostes på serveren via iocage plugins.

Ydermere er TrueNAS Core godt, hvis man gerne vil have den bedste oplevelse med OpenZFS, som regnes for at være det bedste filsystem derude, der har snapshots, self healing, checksumming af data, og meget mere.

Så kort og godt: Jail plugins og ZFS. Det er hovedårsagerne til at skulle vælge TrueNAS Core.

Ellers er OMV at foretrække til alt det andet. (Hvis man ikke har brug for ZFS og iocage plugins)


ejvindh
Antal: 262
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Super, tak for input :)

#1: Super, tak for input :)


polynix
polynix's picture
Antal: 528
Tilmeldt:
24-05-2021
User is offline
Det var så lidt :)

Det var så lidt :)