Webserver på Kubuntu 5.10

Kubuntu

Dette er min første artikel her på LinuxIn. Jeg er selv PHP-udvikler og vil derfor ville have en webserver på min laptop. Laptoppen kører Kubuntu 5.10. Jeg har søgt lidt her på siden og fået hjælp igennem forummet og til sidst lykkedes det mig faktisk at få en webserver på min bærbare PC. Så denne artikel vil forklare hvordan man installerer en webserver med følgende:

Apache2
PHP 5
MySQL Server

Det første du skal gøre er at åbne en terminal og logge ind som root. Hvis du har glemt hvordan det gøres kan du gøre det med kommandoen "su -" (uden anførselstegn), Hvis du har aktiveret root-kontoen på din Kubuntu/Ubuntu, eller ved hjælp af "sudo" hvis dette ikke er tilfældet.

Når du så er logget ind som root i din terminal skriver du følgende:

aptitude update ( enter )
aptitude upgrade ( enter )
aptitude install apache2 php5 mysql-server ( entre )

Hvis der kommer nogen steder hvor den spør om den skal opgrader til nye pakker og install andre pakker for at kunne install noget trykker du på ( Y ) og så ( enter ) når du har gjort det er du faktisk klar til at ænder din www folder for din bruger det gøres ved at du skriver følgen i din "konsole"

chown www-data /var/www ( entre )

chmod 755 /var/www ( entre )

Det vi gør er at tilknytte bruger gruppen ( www-data ) til stien ( /var/www/ ) hvor alle andre som ikke er med i gruppen kun har læse og kopi ratihedere sådan andre bruger ikke bare kan ændre i disse filer.

Nu mangler vi blot at du selv skal koble din bruger på gruppen ( www-data ) sådan du selv kan få lov at redigere i din web folder. der gøres på følgen måde

klik på ( K Menu ) det store blå ikon nederst til venster i din panel vælger så punktet ( System ) og punktet iden i ( User manager ) så skal du skrive dit login password altså ikke administrator koden men din normale bruger login kode og klikke på entre.

Du vil nu få en liste med mange bruger du finder ud din egen bruger. Den ligger højs sandsynligt nedres når du har fundet din bruger doblet klikker du med musen sådan du får et vinduer fram hvor der er et faneblad der heder ( Groups ) så vingere du din ( www-data ) grup på sådan din egen bruger bliver medlem af denne gruppe. Du klikker nu ok til du får alle vinderen væk igen.

prøv så at gå ind i folderen ( /var/www/ ) og tilføj denne fil

test.php

med indholdet

<?php
phpinfo
();
?>

hvis alt går godt vil du får en masse server info omkring php og din Apache server.

held og lykke