Backup af DVD film : Rippe og Encode til XviD med DVD::Rip

multimedia

Disclaimer :
Husk at du må kun bryde en kopisikring, hvis du ikke kan afspille filmen. Læs mere på http://www.infokiosk.dk

Denne artikel forudsætter du selv kan installere DVD::Rip med de nødvendige programmer og at du ikke går i sort over ord som "container". Hvis du er nybegynder og det er (næsten) første gang du bruger din Linuxboks, vil jeg anbefale dig, at læse de to andre artikler som handler om K9copy og K3b da de er langt lettere at gå til. Jeg vil ikke skrive hvordan du installerer og konfigurerer DVD::Rip.

DVD::rip

Hjemmeside : http://www.exit1.org/dvdrip/

Velkommen til den tredje del i artikelserien om backup af DVD film på Linux. Vi vil beskæftige os med det avanceret program som hedder DVD::rip. Det kan blandt andet rippe en DVD film til XViD med *.avi containeren og mp3 som lydspor, for samtidig inkluderer danske understekster. Det perfekte valg til nørden som ikke ejer en DVD brænder. DVD::rip indeholder en masse avanceret funktioner i forhold til den mere simple DVD rip funktion under K3b, her kan der blandt nævnes cluster funktionen, man kan rippe til andre container som *.ogm og *.ogg, man kan bruge Vorbis til lydsporet istedet for mp3, m.m.

I denne artikel vil jeg gennemgå hvordan du kan rippe din DVD film til XViD, inklusiv danske undertekster med mp3 som lydspor - medmindre din film ikke indeholder danske undertekster ;-).

Inden vi går igang ...

Når du har installeret og konfigureret DVD::Rip, er det en god ide at tjekke "dependcies" for DVD::Rip. Dette gøres ved at åbne for DVD::Rip, efter du har konfigureret DVD::Rip, og trykke "Debug" --> "Check Dependencies" og følgende billede dukker op :

Hvis du får nogenlunde samme resultater : "så er der givet ordre to go!!!"

Husk at programmer der er klasificeret som "Mandatory" skal være iorden.

Storage :

1.Indsæt DVD filmen i DVD-drevet og åben DVD::Rip programmet.
2.Vælg "New Project" under "File" og navngiv dit projekt under "Projectname".
3.Vælg "Rip data from DVD to harddisk before encoding". Tryk på fanebladet "Rip title".

Rip Title :

1.Tryk på knappen "Read DVD Table Of Contents" og vent til den bliver færdig. Den vil nu vise de filmsekvenser der ligger på DVD'en. Vælg den sekvens der er den længeste og tryk "Rip selected title(s)/chaper(s)". Nu er der kaffe eller cola tid.
2.Når den er færdig trykker du på fanebladet "Clip & Zoom".

Clip & Zoom :

Her skal du ikke gøre så meget, du skal bare sikre dig at "Autoadjust, Medium Frame size,Fast Resize" er blevet valgt. Tryk på fanebladet "Subtitles".

Subtitles :

1.Vælg de danske understekster i "Select subtitles", de plejer at hedde "da".
2.Tryk grab og vent et øjeblik. Nu skulle der dukke nogle undertekster op i "Preview" sektionen og forhåbentlig er de danske ;-).
3.Sæt nu et kryds i "For rendering". Afhængeig af din films format, så vælg "Values for letterbox" eller "Values for fullsize". Tryk "Open" ud for "Preview Window", for at tjekke at undertekserne ser fornuftige ud.
4.Når de ser korrekte ud, tryk på fanebladet "Transcode".

Tips :
Nogle gange ser filmen eller underteksten mærkelig ud - se nedestående eksempel. Så kan det være nødvendig at sætte et kryds i "Enable manipulation", og så lege med værdierne i "Grey A/B" og "Index A/B" . I overstående screenshot har jeg brugt "Enable manipulation" og iindsat de korrekte værdier for "Grey A/B" og "Index A/B" der hjalp med at vise underteksterne korrekt.

Før der blev valgt "Enable manipulation" :

Efter der blev valgt "Enable manipulation" og der blev tilføjet de nødvendige værdier :

Transcode :

1.Vælg AVI som container under sektionen "Container options"
2.Vælg xvid som "Video codec" under "Video Options"-sektionen
3.Vælg "2-pass encoding"
4.Vælg "one" og "700mb" under Target media
5.Under "Audio options" vælges det korrekt lydspor rippet fra DVD'en. Det plejer at være at være et lavt nummeret lydspor og i de fleste tilfælde, har DVD::Rip selv valgt det korrekte.
6.I sektionen "General options" vælger du en "Frame range" fra 5500 til 7500 og trykker på knappen "Transcode". Nu begynder den at arbejde.
7.Når den er færdig trykker du på knappen "View AVI". Hvis du er tilfreds med resultatet, så fjerner du værdierne i "Frame range" og trykker "Transcode". Eventuelt skal du også eksperimentere med "Deinterlace mode" hvis der er streger i filmen når der er bevægelse, f.eks. når der blive panoreret.
8.Lav noget kaffe .... Når det er færdig skulle resultatet ligge i biblioteket AVI, hvor du har bedt DVD::Rip at gemme projektet.

Tips :
Når du laver back-up af NTSC (amerikansk format, europæiske film benytter sig af PAL) DVD-film så skal du sætte "Use PSU core" til.

"Blue skies brings tears"

ysangkok
ysangkok's picture
Antal: 32
Tilmeldt:
04-01-2008
User is offline
Dansk oversættelse

BUUUUUUUUUUUUUUMP :) høhø

CVS-versionen af dvd::rip har nu en dansk oversættelse (af mig :P). Instruktioner er på dvd::rip's hjemmeside.