P2P på Linux - Del 3: KaZaA Lite

  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client612/web794/web/modules/inline/inline.module on line 418.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /var/www/clients/client612/web794/web/modules/inline/inline.module on line 418.
p2p

Det mest udbredte P2P-program er KaZaA - men det er til Windows... Men nu er der en mulighed at løse dette problem på: kør det under Wine.
Denne guide er lavet for SuSE 8.2, men virker sikkert også under andre distributioner. Den er udført med Version 2.1.0 (K++ Edition) Build 3 som kan downloades fra http://www.k-lite.tk. Og hvis nogen er interesserede, er det Wine version 20030217, som følger med SuSE 8.2.

1. Kør "winesetup" og vælg at oprette et fake_windows-drev, istedet for en allerede eksisterende installation af Windows. Vælg desuden Win98 fremfor Win95, senere i konfigurationen.

2. Tag følgende liste over DLL-filer fra en fungerende Windows 98 version (det er vigtigt, at du ikke tager dem fra en anden version, som f.eks. WinNT - dette er en af de hyppigste fejl!):
comctl32.dll
commctrl.dll
ole32.dll
oleaut32.dll
rpcrt4.dll
shdoclc.dll
shdocvw.dll
shlwapi.dll
urlmon.dll
wininet.dll
(det er ikke sikkert at alle filerne bruges i sidste ende, men tag dem allesammen med, for en sikkerheds skyld)
3. Læg dem over i din ~/.wine/fake_windows/Windows/System/
4. Tilføj de følgende linjer til din ~/.wine/config
--Clip--
[AppDefaults\\KazaaLite.kpp\\DllOverrides]
"*" = "builtin, native, so"
;"commctrl" = "native"
;"shdoclc" = "native"
"shdocvw" = "native"
"shlwapi" = "native"
;"comdlg32" = "native"
--Clip--

5. Installer KaZaA Lite ved at skrive "wine klitekpp210b3e.exe" - installationen skulle gerne forløbe smertefrit (jeg valgte Normal, under installationstype, det virker i hvert fald fint). Under installationen kan du vælge, at den automatisk skal starte KaZaA Lite efter installationen, det kan du roligt gøre.
6. Senere kan du starte KaZaA Lite, ved at gå ind i programmets directory, og skrive "wine kpp.exe".

kazaa-liteaa

Virker det ikke med det samme, prøv at fjerne nogle af semikolon'erne, som er sat udfor de forskellige DLL-filer i config-filen.

Crash'er programmet, kan du ikke starte det igen automatisk. Du skal derimod gå ind i en console og skrive: "ps -A | grep wine*" - nummeret (PID) der kommer frem udfor "wineserver" tager du, og skriver "kill [PID]".

KaZaA Lite kommer ikke til at køre helt stabilt, og som andre programmer, der køres under Wine, er det ikke nær så hurtigt som ved native Linux-programmer. Udseendet på knapperne er ikke helt god, og MediaPlayeren og den indbyggede Internet Explorer, virker selvfølgelig ikke (da de jo ikke er installeret). Men: Tray Icon'et virker!

Dette kan jeg garantere for, virker under SuSE 8.2 (i hvert fald hjemme hos mig :-D). Men det er jo ikke alle der er så heldige at køre SuSE, de skal gå ind og downloade den nyeste Wine fra www.codeweavers.com. Derefter kan de prøve ovenstående, er det ikke med succes, kan der være god hjælp at hente her:
http://www.christian-gerner.de/computer/linux/kaza... eller http://www.frankscorner.org/kazaa_lite_2_0.html

Læs også:
Del 1
http://www.linuxin.dk/node/63

Del 2
http://www.linuxin.dk/node/64