TIP: Brug en anden computer som lydenhed

froksen
Antal: 416
Tilmeldt:
25-04-2005
User is offline
TIP: Brug en anden computer som lydenhed

Hej alle sammen

Da jeg har lidt afstand i mellem min lydopsætning og min computeropsætning, har det længe irreteret mig at man skulle have et kabel liggende hele vejen. MEN, så slog det mig. Det kunne jo være man på en eller anden måde kunne sende lyden trådløst til en anden computer. Derfor begav jeg mig på Google-jagt. Faldt over denne artikel på linux.com, som sjovt nok hedder "Weekend Project: Using PulseAudio to Share Sound Across All Your Computers".

Har netop fået sat det op og det var faktisk overraskende let at gøre. Det meste af vejen er fint beskrevet i artiklen og mødte faktisk ikke de støre problemer - andet end jeg nogle gange glemte at læse før jeg gjorde :-) Den eneste forskel fra artiklen, jeg selv måtte gøre er pga. at jeg bruger openSUSE (på begge maskiner). Derfor måtte jeg lige gå ind i YaST => Lyd/Sound => Anden/Other => Konfiguration af PulseAudio / Pulse audio configuration => Krys aktiver/activate.
Så spiller det :-)

Det virker rigtigt fint til musik/lyd - dog ved videoer syntes jeg det ikke er helt perfekt. Har dog ikke lige fundet ud af om det er mig der har gjort noget forkert.

Ud over at bruge en anden computer som lydenhed, skulle man også kunne gøre sådan at den samme lyd kommer på alle computere. Altså f.eks. hvis man hører radio kører den samme lyd på kontoret, stuen og i køkkenet.. :-)

Desuden skulle man også herigennem muliggør at sende lyd til Apple's Airplay enheder - hvis der er nogle der har sådanne :-)

Det var bare et lille tip herfra :-)

Henvisning til artikel: http://www.linux.com/learn/tutorials/332418-weeken...


mich
mich's picture
Antal: 1008
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Tak for tippet. Det lyder

Tak for tippet. Det lyder interessant, og det er jo altid godt med nogle nye ideer til at udnytte computere og netværk.

./mich


FRESH
Antal: 23
Tilmeldt:
19-09-2008
User is offline
Mange tak, har tit selv haft

Mange tak, har tit selv haft brug for samme!