Tonen på linuxin.dk

De fleste tråde her på linuxin.dk er af ren teknisk karakter og har en saglig og neutral tone.

Andre tråde, især når det omhandler open source, licenser, specifikke firmaer mm. har et ideologisk indhold som til tider får bølgerne til at gå højt - ikke mindst når visse personer deltager (ingen nævnt, ingen glemt). Og det er fint nok man er rygende uenige, det skal der også være plads.

Men uenighed er en ting, en anden er at bruge en unødvendig hård tone eller usaglige angreb og beskyldninger mod personer eller firmaer. Dét kan være meget trættende at læse!

Jeg vil derfor henstille til at man lige tænker sig om inden man spyer sin galde ud over forummet. Så kan Linuxin blive et rarere sted at være.

Takker og bukker :)
Marlar

copycat
copycat's picture
Antal: 210
Tilmeldt:
25-09-2007
User is offline
Tonen på linuxin.dk

Opgiv mariar, mange har prøvet, ingen er lykkedes med det projekt.

En lille personlig historie: Jeg blev i sin tid hængende her på linuxin, pga. reedeman's indlæg, og ved siden af reedeman, i hans storhedstid, er f. eks. bill gates det rene vand.
Ikke at jeg opfordrer til tilsvining, men jeg foretrækker at læse indlæg fra folk med holdninger, og deres meningers mod, bakket op af teknisk dygtighed og viden, at der så ryger en finke (eller flere) af fadet i kampens hede, er tilgiveligt.

Med venlig hilsen

copycat / Erik


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
Tonen på LinuxIN komer ikke

Tonen på LinuxIN komer ikke til at forbedre sig en tøddel før der bliver sat stort ind på moderationsfronten.

Og bliver der det, forsvinder størstedelen af de, høhø, toneangivende brugere under protester om "censur" og "nordkoreanske tilstande".

Så jeg tror enten vi kan vælge mudderwrestling eller et tomt stadion.


Akker
Antal: 313
Tilmeldt:
25-06-2008
User is offline
Jeg foretrækker

#1: Jeg foretrækker absolut også at læse indlæg fra folk med klare holdninger, og som ikke er bange for at udtrykke disse, gerne med lidenskab og passion, og som også er vidende om hvad de udtaler sig om.
Men må jo nok indrømme, at når nogen af disse indlæg tit og ofte "krydres" med diverse udfald, namecalling og andre nedgørende former for udfald mod folk, der ikke deler ens egen mening, så står jeg altså af og kan ikke tage sådanne indlæg alvorligt ... Og især når disse indlæg debatterer ting og områder, der i forvejen er svære for mig at forstå, så hjælper det altså slet ikke på min forståelse af det debatterede.

F.eks. debatten om UEFI ... Nogen siger at det intet har med Microsoft at gøre, at det fremover måske kan blive besværliggjort at få installeret en linux distro, at det stort set alene er diverse OEMs ansvar ... Andre siger at det lige netop er Microsofts måde at implementere UEFI på, der, omend måske ikke alene, i høj grad gør at det fremover bliver besværliggjort for os ganske "almindelige", ikke særligt teknisk kyndige linux brugere, at installere en linux distro.
Hvad der er hoved og hale i dette har jeg meget svært ved at finde ud af, har forsøgt at læse lidt rundt på nettet fra såvel den ene som den anden side, og så hjælper det altså slet ikke på min forståelse af dette for mig svære tekniske emne, hvis indlæg der debatterer dette , også er fyldt med namecalling og nedgørelse af andre.

Just my 2 cents


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Opgiv mariar, mange har

#1: Opgiv mariar, mange har prøvet, ingen er lykkedes med det projekt.

Det er ikke et projekt, blot en henstilling. Så der er egentligt ikke noget at opgive :-)

#3: #1: Jeg foretrækker absolut også at læse indlæg fra folk med klare holdninger, og som ikke er bange for at udtrykke disse, gerne med lidenskab og passion, og som også er vidende om hvad de udtaler sig om.

Enig, det skriver jeg jo også - at det er fint at bølgerne går højt. Men derfor kan man jo godt lige tænke over ordvalget.

#3: og så hjælper det altså slet ikke på min forståelse af dette for mig svære tekniske emne, hvis indlæg der debatterer dette , også er fyldt med namecalling og nedgørelse af andre.

Lige præcis!


berylmagic
Antal: 541
Tilmeldt:
02-07-2007
User is offline
Tonen

Hvorfor kommer det lige op nu ? Jeg synes, at siten er ret død i sværen for tiden. Det er ligesom om, at vi ikke har tilgang mere som før. Måske ændrer det sig først, når ubuntu kommer til smartphones og tablets. Er det virkelig først i 2014. Jamen, så må vi se, hvordan verden ser ud til den tid. På ing.dk har de en blog, der hedder Huggebloggen. Den er ganske sjov at læse. De glødende bloggere må da være klar over, hvis de er til grin.


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg synes, at siten er

#5: Jeg synes, at siten er ret død i sværen for tiden

Hmm, jeg synes faktisk der er masser af aktivitet. Jeg kan dog ikke sammenligne med for flere år siden, da jeg ikke har været med så længe.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
.

Sitet tog et dyk da cubaneren stoppede de daglige nyheder.

En anden årsag er at windows er et bedre OS idag, og at MS står bedre PR-mæssigt. Det er ikke længere hipster-smart at kunne skrive nogle terminalkommandoer og hade blindt.


Anonym7
Antal: 863
Tilmeldt:
13-06-2004
User is offline
#2 Jeg ser nu ikke den store

#2
Jeg ser nu ikke den store grund til at du omtaler den gruppe som værende en du ikke selv er med i ... :)

#7
Hvad siger du da ? Det er da indbegrebet af ungt og moderne at hade alt og alle ;)


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg har sjældent haft et

Jeg har sjældent haft et problem med tonen på siden. Kun en enkelt gang, hvor min holdning til CrunchBang tydeligvis ikke falt i god jord, og man gik efter manden og ikke bolden.

Jeg ville dog foretrække, hvis folk holdt en højere debat standart, og mener selv at bidrage til dette. Hvis folk vil bruge ord som freedards, Crapple, Microsuck; svine hindanden eller spæde FUD, så må det være deres problem.

Det er dog belastende i længden hvordan en person konstant vil dreje et hvert tænkeligt emne ind på dennes personlige dagsorden.


bjerrk
bjerrk's picture
Antal: 64
Tilmeldt:
16-08-2007
User is offline
Re: marx

#2: Så jeg tror enten vi kan vælge mudderwrestling eller et tomt stadion.
Det tror jeg ikke du har ret i. Jeg ved at flere kompetente debattører holder sig helt væk, eller bruger sitet meget lidt, netop på grund af "mudderkastningen". Folk som ellers ville kunne højne debatniveauet herinde.
Personligt synes jeg at strengere moderation ville være et fremskridt.


anonym1
Antal: 68
Tilmeldt:
23-12-2009
User is offline
#10 Jeg kan ikke sige om der

#10
Jeg kan ikke sige om der er flere kompetente debattører som holder sig væk, dog er der nogen jeg ikke synes man ser så tit længere, bla dig selv og Reedeman som er nævnt tidligere, men det er vist af andre grunde han bliver væk.

Jeg kan ikke tillade mig at kalde mig selv en kompetent linuxbruger eller debattør, men lysten til at komme herinde er desværre faldet en del de sidste par mdr, og det skyldes mudderkastning som man tit ser herinde, og at man ikke knap nok spørge efter hjælp til et KDE problem, da man risikerer at blive sat i en gabestok for at bruge det.

Så ja, en strengere moderation tror jeg også vil være vejen frem.


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 551
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
og at man ikke knap nok

og at man ikke knap nok spørge efter hjælp til et KDE problem, da man risikerer at blive sat i en gabestok for at bruge det.

Denne virker bekendt... og synes det er forkasteligt at man ikke kan spørge om hjælp til andre DE/WM end Gnome3 uden oftes at skal høre en masse om hvor godt det er, hvor tor fail alt andet er... (;

Det fint og godt at have en mening, det er bedre at vide hvornår det gavner at komme med den... Skal ikke gøre mig selv til en engel, men det tager tid at lærer.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
.

#12 fear not. KDE med dets åbenlyse afhængighedsforhold til Nokia er kun et problem såfremt man kombinerer det med flaming og FUD. Det er den der med at bo i et glashus.. :)

Er man nået så langt i selverkendelsen at det er dumt at kaste med sten, så kommer der færre tilbage.

Også lad os da fejre de nye tider, indtil videre er henstillingen 100% succesfuld!


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#8 Jeg omtaler ikke mig selv

#8
Jeg omtaler ikke mig selv som en del af den gruppe der vil forlade sitet, nej.

Når folk uddeler svinere vender jeg ikke den anden kind til, men hvis de folk der sviner forsvinder, så holder jeg ganske naturligt op med at svine tilbage.

Så jo før vi slipper for dig og Bill, des bedre ^^


the slayer
Antal: 317
Tilmeldt:
21-05-2005
User is offline
And so it begins. *sigh*

And so it begins.
*sigh*


Anonym7
Antal: 863
Tilmeldt:
13-06-2004
User is offline
#14 Det er ganske få

#14
Det er ganske få personer jeg langer ud efter og du er en af dem - min pointe er blot at jeg finder det en kende ironisk at du formulerede dig på en sådan måde at kun andre havde et kommunikationsproblem - du er hver en tøddel lige så udfarende og i lige så høj grad problematisk for sitet. Foruden Redeeman kender jeg ikke andre end dig der gang på gang hurtigt forfalder til vendinger så som "hold kæft" mv...

Jeg anerkender at jeg ikke er foruden skyld i nu og da at hælde benzin på bålet, måske burde du blot have taget mit indlæg for hvad det var - et venligt vink med en vognstang til måske at overveje om du ikke selv i nogen grad inviterer, agiterer for og fremelsker den adfærd som du åbenbart er utilfreds med fra andres side.


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#16 Hvis du kigger min

#16
Hvis du kigger min postinghistorik igennem vil du meget hurtigt ane et mønster der hedder, at jeg forfalder til "hold nu bare kæft, ikke?" retorik som respons på dit og Bill G's gylde. Jeg starter aldrig noget, jeg svarer bare grovkornet igen på Billy's konstante thread-derailing. Uanset hvad en tråd handler om, uanset hvad præmisset er, uanset hvor den er på vej hen, så SKAL Bill ind og lave den om til en "Qt/Nokia/OpenOffice/Sun/Oracle/Ubuntu/VillainOfTheDay ER ONDE" diskussion. Eftersom der ingen moderation er på forummet, er dette desværre hverdagskost, og det er jeg personligt så træt af, at jeg ikke lægger fingrene imellem når det sker. Jeg gider ikke se på det.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
For min part vil jeg gøre

For min part vil jeg gøre mere for at tonen bliver mere sober og vi får en mere intellektuel debat. Din kritik af vores sprogbruge r taget til efterretning Marlar.

#7: En anden årsag er at windows er et bedre OS idag, og at MS står bedre PR-mæssigt. Det er ikke længere hipster-smart at kunne skrive nogle terminalkommandoer og hade blindt.

Det er præxcis sådan nogle udtalelser der gør Linuxin til et dårligere sted at debnatrere. Du kommer med virkelig provokerende udtalelser og du har intet at have det i. Hvad laver du overhovedet på et Linuxforum med den holdning, ikk at din holdning nødvendigvis er forkert men du ytrer dig bare det forkerte sted. Svarer vist lidt til at gå ind i en Applebutik og råbe højlydt at Apple er noget lort. Det giver ingen mening at komme med den slags ufyalelser sådan et sted som her. Det er det der får os til at mene at du er en troll der bare vil provokere og skabe splid og i sidste ende gider vi simpelthen ikke spilde tid på at svare dig på en ordentlig måde.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Strengere moderation helt

Strengere moderation helt klart og jeg ser gerne mig selv som moderator hvis der er stemning for det. Jege r også træt af den til tider religiøse fanatisme der florere herinde. Doge r det ikke et Linuxinspecifik problem: Jeg har selv brugt lang tid i tidernes morgen på usenet men lysten daler når det efterhånden kun drejer sig om at svine hinanden til. dk.videnskab.jura var et godt sted at være indtil mudderkasterne kom så blev den gode faglige debat ødelagt.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Når folk uddeler

#14: Når folk uddeler svinere vender jeg ikke den anden kind til, men hvis de folk der sviner forsvinder, så holder jeg ganske naturligt op med at svine tilbage.Interessant! Det var ellers dig der helt umotiveret beskyldte mig for at udtale mig om ting jeg angiveligt ikke anede noget om, og uden belæg beskylde mig for, som en anden wannabe, at fremfører andres meninger som var de mine egne.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
intellektuel debat #18:

#18: intellektuel debat
#18: Du kommer med virkelig provokerende udtalelser og du har intet at have det i.
Og det skal man høre fra en der i fulde alvor påstår at Apple intet godt har gjort for dets kunder.

#18: Hvad laver du overhovedet på et Linuxforum med den holdning, ikk at din holdning nødvendigvis er forkert men du ytrer dig bare det forkerte sted.
Så hvis man har en holdning der ikke passer dig, må man ikke være på Linuxin? Konsekvensen er at vi får et forum hvor man kun hører Linux lovprisninger og Apple/MS tilsvininger. Jeg mener at der skal være plads til alle, så vi kan få nuancerede og interessante diskussioner. At BG så optager mere plads end han burde, det er en anden sag.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3482
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
+1 for

+1 for moderation

Spørgsmålet er bare hvilke regler der skal modereres efter, jeg er ikke sikker på de eksisterende regler er tilstrækkelige.
http://linuxin.dk/node/7

Måske skulle der indføres nogle regler om tråd-hijacking og gentagelse af det samme nonsens igen og igen og igen og igen.

Er man en lille smule sofistikeret kan man snildt trolle og sabotere en masse uden at bruge personlige angreb eller "grimme ord". Omvendt synes jeg også der skal være plads til lidt stærke ord ind imellem, for at bruge redeeman som eksempel igen, så har han da ganske vist brugt lidt stærkt sprog af og til, men det har altid været on-topic, og der har aldrig været tale om stort omfang eller systematiske kampagner.


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
redeeman har nu en gang

redeeman har nu en gang imellem også været over stregen ... (jeg mindes nogle ord om darkcarnival som ikke var i orden ...) Egentlig kan (og må?) man sagtens være skarp og kritisk uden at bruge skældsord ...


Anonym7
Antal: 863
Tilmeldt:
13-06-2004
User is offline
#23 det kan man da :) Når

#23 det kan man da :)

Når det er sagt kunne det, helt generelt, være dejligt hvis vi i højere grad fremavlede tråde der udvekslede viden. De fleste tråde handler i bund og grund om meninger og er vel sjove at deltage i fordi netop alle kan være med (jeg deltager bestemt også).

Men det ville være dejligt hvis ens besøg på LinuxIn kunne medføre reel ny viden.

Alt fra tråde omkring nyligt fundne programmer (a ĺa Linux Format's "Hotpicks" eller Linux Journal's "New Projects") til små sys-adm scripts eller små tips ville være dejligt.

Jeg kan umuligt være den eneste der har haft en "jeg har brug for xyz - there's an app for that"-like(tm) oplevelse ;)

Måske skulle vi i virkeligheden have et kig på forummets kategorier og justere dem en kende ? En høj grad af den eksisterende flamewar kommer af meningsbaserede tråde, hvis der var flere informative tråde ville dette naturligt nedtones, ville jeg mene.

??? Andres holdninger ?


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Men det ville være

#24: Men det ville være dejligt hvis ens besøg på LinuxIn kunne medføre reel ny viden. Alt fra tråde omkring nyligt fundne programmer (a ĺa Linux Format's "Hotpicks" eller Linux Journal's "New Projects") til små sys-adm scripts eller små tips ville være dejligt.

Helt enig.

#24: Måske skulle vi i virkeligheden have et kig på forummets kategorier og justere dem en kende

Som du sikkert ved er jeg (så småt) i gang med en en ny Linuxin i nyeste Drupal version. Mit første forsøg på at opgradere fejlede, der er simpelthen sket for mege til at det kan lade sig gøre. I stedet skal det nye site laves som vi gerne vil have det, og først til sidst kan brugere og gammelt indhold overføres.

I den forbindelse vil det være oplagt at se på forumkategorierne.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Og det skal man høre

#21: Og det skal man høre fra en der i fulde alvor påstår at Apple intet godt har gjort for dets kunder.

Ja det skal man.

#21: Så hvis man har en holdning der ikke passer dig, må man ikke være på Linuxin? Konsekvensen er at vi får et forum hvor man kun hører Linux lovprisninger og Apple/MS tilsvininger. Jeg mener at der skal være plads til alle, så vi kan få nuancerede og interessante diskussioner. At BG så optager mere plads end han burde, det er en anden sag.

Det er ikke det det handler om men prøv at gå ind i en Applebutik og råb og skrig om at Apple er lort og Windows er meget bedre. Det er i orden at ytre sig men lige nu snakker vi tonen på Linuxin og ind fra højre kommer som sædvanlig BG og fremsiger wsit udokumenterede sludder kun med henblik på at provokere og skabe splid. Det kalder jeg altså dårlig timming. Jeg ville ikke have spor mod den slags udtalelser hvis vi havde været på et Windowsforu men i et Linuxforum giver det ingen mening at gøre noget sådan og det eneste man får ud af det er at folk bliver provokeret negativt, bliver sure og i sidste ende er det med til at give debatten en kedelig tone. Hvorfor er det lige at det er så svært at forstyå for dig og bG når alle andre brugere har fattet det: Hvorfor er det lige at I altid skal ødelægge debatten med slynge ubegrundede postulater og snak om MSnokia, freetards o.s.v. ud. Brug dog jeres forstand på at kom med noget sagligt i stedet for bare at slynge ud at Linux er lor,t, KDE er lort, Nokia er lort .e.t.c. Hvis I synes dete r lort, fair nok, men så kom med nogle ordentlige argumenter for det a la det jeg kom med da jeg påstod at Apple er lort. Det der tangerer efterhånden børnehavenivau.


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 551
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
Kunne man ikk bare få

Kunne man ikk bare få muligheden for at mute en person? :D


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3482
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
#27 Du har mulighed blokere

#27
Du har mulighed blokere alle indlæg fra en eller flere personer nu om stunder.

... men der kommer jo også gæster og andre uskyldige mennesker her.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Snakee, Du snakker om

Snakee,

Du snakker om intellektuel debat, også har du samtidig svært ved at forstå at Apples kunder er glade. Intellektuel debat er uafhængigt af tid og sted. Du vil gerne have et frirum hvor hvor du og nogle få ligesindede kan blive enig om hvordan verdens gang burde være, uagtet at Apple er det firma med størst brugertilfredshed.

Når du bliver sur på mig og pinden over at vi fortæller dig et par sandheder, så ved vi jo alle, at du er mere sur på virkeligheden men bare lader det gå ud over budbringerne,

Du er tilgivet, for du ved nok ikke bedre :) Men det udelukker dig som en egnet moderator. Du har ganske enkelt ikke kvaliteterne,


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Det er i orden at ytre

#26: Det er i orden at ytre sig men lige nu snakker vi tonen på Linuxin og ind fra højre kommer som sædvanlig BG og fremsiger wsit udokumenterede sludder kun med henblik på at provokere og skabe splid.BG har ret til at ytre sin mening, også når den er kontroversiel. Jeg mener at det er meget unfair når du kalder hans påstande for "udokumenteret sludder". Som regelt gør han sit bedste for at argumentere for dem. Problemet med BG er IMO ikke hans holdninger, dem skal der være plads til. Problemet er at han har en tendens til at bruge en nedladende retorik, og mase sin egen dagsorden igennem.

#26: Hvorfor er det lige at I altid skal ødelægge debatten med slynge ubegrundede postulater og snak om MSnokia, freetards o.s.v. ud. Brug dog jeres forstand på at kom med noget sagligt i stedet for bare at slynge ud at Linux er lor,t, KDE er lort, Nokia er lort .e.t.c.Hvorfor er det at jeg pludselig skal smides i bås med BG? Jeg har ALDRIG brugt udtryk som MSnokia, freetards. Jeg har ALDRIG sagt at Linux, Nokia eller KDE er lort. De beskyldninger om mig er helt ude i hampen.

#26: men så kom med nogle ordentlige argumenter for det a la det jeg kom med da jeg påstod at Apple er lortUndskyld, men der var jeg altså flad af grin. Det kan jeg desværre ikke tage seriøst.

#25: Tak for dit arbejde med Linuxin.


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 551
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
#28 virker ikke :/ har lige

#28 virker ikke :/ har lige prøvet :(


bjerrk
bjerrk's picture
Antal: 64
Tilmeldt:
16-08-2007
User is offline
Det virker da

#31: Det virker da glimrende. Jeg har en bruger på ignore, og dennes indlæg bliver sorteret fra. Dog bliver tråde oprettet af personen ikke filtreret fra.


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 551
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
#32, satans... håbede også

#32, satans... håbede også at nyoprettede tråde også forsvandt :/


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
uagtet at Apple er det

#29: uagtet at Apple er det firma med størst brugertilfredshed.

Pcen er stadigd en mest solgte computer og Android har for længst overhalet Iphone i markedsandele og deres Ipod har dårlig lyd men folk er alligevel glade, hvad siger det om bvrugerne af Apple?

#30: Hvorfor er det at jeg pludselig skal smides i bås med BG? Jeg har ALDRIG brugt udtryk som MSnokia, freetards. Jeg har ALDRIG sagt at Linux, Nokia eller KDE er lort. De beskyldninger om mig er helt ude i hampen.

Fordi du ikke bare i denne tråd men næsten alle tråde han har ødelagt stortset altid tager til genmæle på hans vegne og holder hånden over ham. Det er stort set aldrig slået fejl

Dete r BG der bruger nævnte betegnelser, selvfølgelig ikke dig men du er jo åbenbart enig med hans udtalelser siden du altid er der med dine kommentarer.

#30: BG har ret til at ytre sin mening, også når den er kontroversiel.

Jeg har vist aldrig sagt noget om at man ikke må ytre sig. Jeg har kun sagt at det ikke giver mening at provokere negativt, men siom altid forsøger du at vende ting folk siger på hovedet.

#30: Som regelt gør han sit bedste for at argumentere for dem.

Enten gør han det ikke godt nok eller også har jeg bare til gode at se det. Jeg har i al fald ikke set ret meget til den slags. Han ynder stadig om at slynge om sig med postulater som ovenstående. Der er ikke noget der tyder på at Linux er en tabende platform, den er stille og rolig gået frem hen over årerne. Selvfølgelig er den ikke så udbredt som Windows eller OSX men fremad det går det dog.. Der er enda begyndt at komme spil og nogle gange bliver vores platform også nævnt på diverse æsker til hardware. Producenter er også begyndt at skrive officielle drivere til vores hardware, så hans postulater er ikke andet end sludder og vrøvl.

#30: Undskyld, men der var jeg altså flad af grin. Det kan jeg desværre ikke tage seriøst.

Nej sikkert ikke men det er dit problem, ikke mit.


Anonym4
Antal: 40
Tilmeldt:
13-08-2010
User is offline
BGI tråden om tonen på

Forkert tråd


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#34Jeg synes du skal prøve

#34
Jeg synes du skal prøve at slå lidt koldt vand i blodet. Det kan være at paldepind prøver at glatte ud - men jeg kan slet ikke se at han skulle være som BG.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Jeg synes du skal

#36: Jeg synes du skal prøve at slå lidt koldt vand i blodet. Det kan være at paldepind prøver at glatte ud - men jeg kan slet ikke se at han skulle være som BG.

Jeg ved ikke hgelt hvor mange tråde du har fulgt med i men for mig er det klart at BG og Paldepind er pot og pande samt at Paldepind foruden dette fuldstændig mangler evnen til at holde hoved og hale på andres debatindlæg, hiver ting ud af kontekst og vender dem på hovedet o.s.v. Det har jeg snart set en god del af desværre. øvrigt må han vel tage de slag han får når han vil føre BGs efterhånden spegede sag videre. En hver må stå for sit som bekendt og jeg har ingen horn i siden på Paldepind i øvrigt men hvis han vælger at tage BGs løstsiddende postulater for gode vare og føre dem videre så er der dømt ballade.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Jeg ved ikke hgelt hvor

Selvmoderation :)


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Mange tak :D #37: Jeg

#36: Mange tak :D

#37: Jeg ved ikke hgelt hvor mange tråde du har fulgt med i men for mig er det klart at BG og Paldepind er pot og pande samtHehe. Det er nu nok dig der ikke har fuldt helt med. Tag denne tråd f.eks ;D

#37: at Paldepind foruden dette fuldstændig mangler evnen til at holde hoved og hale på andres debatindlæg,Jeg mener bestemt heller ikke at dine debat og fatte evner er imponerende. Men dette er en tråd om tonen på Linux, og du virker ellers som en flink fyr, så måske vi skulle droppe personangrebene?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg har ikke problemer med

Jeg har ikke problemer med Paldepind's dokumentationer, meninger og holdninger. Efter min opfattelse, er han lige modsat veldokumenteret, og fører et ordentligt sprogbrug.

Hvis man derimod spørger BG om hvorfor han benytter sig af retoriske uheldigheder, hvis man ikke giver ham ret, så kan han gudhjælpemig finde på at svare;

Hvad er alternativet ...?

Jeg mener, det er jo en noget mangelfuld forståelse BG udviser, umuligt at tage seriøst, men underholdende er det da ...


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Mange tak! Jeg er glad

#40:
Mange tak! Jeg er glad for, at det trods alt kun er snakee der finder mig generende.


Anonym7
Antal: 863
Tilmeldt:
13-06-2004
User is offline
+1 til at Paldepind er

+1 til at Paldepind er velformuleret og så vidt som kan med rimelighed kræves, saglig.

Snakee:
At tage eksempler og vende dem på hovedet er faktisk kernen i et godt modangreb - hvis du ønsker en **DEBAT** må du forberede dig på at at blive udfordret på dine synspunkter og modsagt.

(I øvrigt mener jeg Apple & MS bør ødelægges )


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Hehe. Det er nu nok dig

#39: Hehe. Det er nu nok dig der ikke har fuldt helt med. Tag denne tråd f.eks ;D

Når jeg skrev som jeg skrev så var det jo implicit at det var de tråde jeg havde været med i og hvor BG havde "ført sig frem" som han plejer hvorefter du så går ind og vidrefører hans påstande.

#39: Jeg mener bestemt heller ikke at dine debat og fatte evner er imponerende. Men dette er en tråd om tonen på Linux, og du virker ellers som en flink fyr, så måske vi skulle droppe personangrebene?

Det bliver vi nok aldrig enige om nej. Jeg er egentlig heller ikke for personangreb og mener heller ikke jeg har angrebet dig men du må altså også finde dig i at få "øretæver" hvis du fører BG ærinde i hans diskusioner. et godt råd herfra, lad være med at gå hans ærinde, hold dig for god til den slags så var vi to aldrig blevet uenige. Lad ham sejle sin egen sø i stedet for at forsvare hans tåbelige postulater som alle kan tilbagevise hvis de bare har en smule forstand på IT. Fordi han er en troll så skal du jo ikke nødvendigvis hoppe med på den leg og hvis du gør må du altså også tage de knubs det så giver. Og lær så for hulan at lade være med at trække tingene ud af deres rette sammenhæng. Jeg opfatter mig selv som en flink fyr og det er du garanteret også (jeg kender dig jo ikke men jeg tror på det bedste i alle mennesker) men hvis der er noget der virkelig kan få mig i det røde felt så er det folk der ved de ikke har ret men så forsøger sig med at se ud som om de har det ved at hive ting ud af deres rette sammenhæng og vende dem på hovedet. Men du har ret lad os stoppe den her. Du fik sagt hvad du ville og det gjorde jeg også. I øvrigt har jeg da også givet dig ret i mange ting i dine oplæg som offtes er gode, dete r jo egentlig kun når du løber BGs ærinde, og det er så tydeligt at han er helt væk, at vi kommer op at toppes.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Når jeg skrev som jeg

#43: Når jeg skrev som jeg skrev så var det jo implicit at det var de tråde jeg havde været med i og hvor BG havde "ført sig frem" som han plejer hvorefter du så går ind og vidrefører hans påstande.

Nu er det sådan at mine meninger er ganske udbredt i linuxmiljøet. Måske er det ikek kommet for øre her på Linuxin.dk, men så er det kun på tide. At pinden også har opdaget et par ting, er kun glædeligt. Meninger bliver ikke mere rigtige eller forkerte af at jeg eller nogen anden fremsætter dem. Der er alene argumentationen.

Uden at bringe specifikke emner på banen, så kan du hurtigt fine links i nyhedsektionen der henviser til toneangivende udviklere. Så gå du hellere efter bolden(argumenterne) end manden.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
At tage eksempler og

#42: At tage eksempler og vende dem på hovedet er faktisk kernen i et godt modangreb - hvis du ønsker en **DEBAT** må du forberede dig på at at blive udfordret på dine synspunkter og modsagt

Det er jeg godt klar over og det er jeg bestemt også indstillet på men hvis du hiver ting ud af deres kontekst og bruger dem i en sammenhæng de ikke var tænkt og som giver en HELT anden mening f.eks. tage brudstykker ud af et citat og bruge det i en HELT anden sammenhæng så er det ikke i orden. Du vil kunne se dette gjirt fra Paldepinds side i tråden R.I.P. Steve Jobs hvor han hev det hele fra hinanden. Senest ses det brugt i denne tråd hvor det pludselig fremstod som om jeg havde forbudt ham at ytre sig. Den slags har jeg aldrig hverken ment eller skrevet, jeg havde skrevet at jeg synes det var dumt at provokere negativt ved at råbe op i en Linuxdebat at Windows var et bedre OS uden at komme med noget dokumentation for den slags udtalelser. Jeg spurgte ham hvad han lavede på et Linuxforum med den holdning (han var bedre tjent med den slags postulater på et Windowsforum hvis han bare ville hyle med de ulve han var i flok med) og det blev fremstillet af Paldepind som at jeg ikke ville tolerere ytringsfrihed. Som jeg prøvede at forklare BG/Paldepind at det gav nogenlunde ligeså lidt mening at komme med sådan et indlæg midt i en diskussion om tonen herinde som at gå ind i en Applebutik, stille sig midt på gulvet og råbe af sine lungers fulde kraft at "Apple er lort lort lort". Det er fint at han mener at Linux er en taberplatform, det var måden han frembragte / debaterede på jeg ikke synes var i orden. Jeg har det meget fint med folk der har en anden holdning end mig men jeg forlanger at de kan stå indenfor den og komme med noget dokumentation hvis de bringer postulater til torvs.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg er egentlig heller

#43: Jeg er egentlig heller ikke for personangreb og mener heller ikke jeg har angrebet dig men du må altså også finde dig i at få "øretæver" hvis du fører BG ærinde i hans diskusioner.

BG kan jo sagtens have rigtige pointer, som i sandhedens interesse bør frem. BG er heller ikke dum, hvilket iøvrigt heller ikke er forbudt.

Uenig er naturligvis både ønsket og tilladt, ellers lærer man intet nyt, men tonen bør ikke ødelægge det. Det er næsten ufatteligt simpelt ...


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
BG kan jo sagtens have

#46: BG kan jo sagtens have rigtige pointer, som i sandhedens interesse bør frem. BG er heller ikke dum, hvilket iøvrigt heller ikke er forbudt.

Så sandt så sandt og hvis han ellers kan dokumentere for sine påstande på en ordentlig måde end bare "Linux er lort fordi det synes jeg og så er det det" så vil jeg også glædeligt tage en god og ordentlig diskussion med ham for og imod. SOm sagt før, dete r ikke hans meninger der er noget galt med men måden han fører debat på.

#46: Uenig er naturligvis både ønsket og tilladt, ellers lærer man intet nyt, men tonen bør ikke ødelægge det. Det er næsten ufatteligt simpelt ...

Enig men man skal kunne dokumentere for sine påstande. Jeg har også holdninger til Apple men jeg så også dokumentere for mine synspunkter. Alt den stund man kan det så er det også i orden at man bringer sine markante meninger til torvs men hvis jeg kritiserer f.eks. dig og sviner dig til så vil du vel også gerne have en begrundelse for min kritik, ikke sandt? Dete r det samme i en hvilken som helst debat. Hvis man derimod kommer med udokumenterede postulater som tager sådan cirka 2 sekunders søgning på nettet at tilbagevise så skal man efter min bedste overbevisning holde sin mund for så har man ikke noget at have sine meninger i og så får man kun ballade. Det har jeg selv lært på den hårde måde gennem tiden hvis man f.eks. lige er lidt for hurtig ude med postulater uden reelt at have undersøgt fakta.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Nu er det sådan at

#44: Nu er det sådan at mine meninger er ganske udbredt i linuxmiljøet. Måske er det ikek kommet for øre her på Linuxin.dk, men så er det kun på tide. At pinden også har opdaget et par ting, er kun glædeligt. Meninger bliver ikke mere rigtige eller forkerte af at jeg eller nogen anden fremsætter dem. Der er alene argumentationen.

Det er også fint, men så må du jo kunne dokumentere det og tale for din sag.

#44: Uden at bringe specifikke emner på banen, så kan du hurtigt fine links i nyhedsektionen der henviser til toneangivende udviklere. Så gå du hellere efter bolden(argumenterne) end manden.

Det er meget fint, hvis de reelt var der men det er de ikke. Jeg har i alt fald ikke se noget til dem. Hvis du mener jeg har overset noget så må du redegøre for det.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Det er også fint, men

#48: Det er også fint, men så må du jo kunne dokumentere det og tale for din sag.

Nu er det ikke min opgave at redegøre for din uvidenhed og manglende evne til at anvende en søgefunktion. Men jeg hjælper dig gerne. Jeg kan fornemme at du er for stolt til at spørge pænt, så du får lige et frikort her.
http://www.linuxin.dk/node/18665
http://www.linuxin.dk/node/17621
http://www.linuxin.dk/node/15380

Det var tre på stribe, god læsning,


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det der med hvem der melder

Det der med hvem der melder sig ind her i gruppen, og hvem der ikke gør, og eventuelt hvorfor, kan naturligvis skyldes flere årsager. Jeg går da ud fra, at de fleste ønsker info om Linux.

Indrømmet. Jeg blev pissed, da jeg tilfældigvis fra Google så indlæg fra BG, i et sprog man almindeligvis kun tillægger uvidende (jeg kunne have sagt retards el.l. ...).

BG er den direkte årsag til at jeg nu er medlem ... Det var ikke fordi jeg behøver at spørge om Linux.

Det kan være ligemeget hvad emnet var, men det var tonen der gjorde udslaget for mit vedkommende.

Jeg synes at det er blevet bedre efter Marlar, og jeg synes at Marlars holdning, som jeg opfatter den, er så perfekt som den kan blive.

Det er også, stadig efter min mening, en personlig fallit erklæring hvis ikke man bare lære at holde en ordentlig tone.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Når jeg skrev som jeg

#43: Når jeg skrev som jeg skrev så var det jo implicit at det var de tråde jeg havde været med i og hvor BG havde "ført sig frem" som han plejer hvorefter du så går ind og vidrefører hans påstande.Det skyldes ganske enkel at BG og jeg er enig om visse ting. Ganske simpelt.

#43: Jeg er egentlig heller ikke for personangreb og mener heller ikke jeg har angrebet dig Du mener ikke at have angrebet angrebet mig?!

#43: hvis du fører BG ærinde i hans diskusioner. et godt råd herfra, lad være med at gå hans ærinde, hold dig for god til den slags så var vi to aldrig blevet uenige.Jeg fører ikke BGs ærinde. Jeg er sjovt nok enig med nogle af hans 'tåbelige postulater', omend jeg ofte er imod den måde hvorpå han fremfører dem. Jeg fører ingens ærinde end mit eget.

#43: Lad ham sejle sin egen sø i stedet for at forsvare hans tåbelige postulater som alle kan tilbagevise hvis de bare har en smule forstand på IT.Nu spiller du vist lige lovligt smart.

#45: Senest ses det brugt i denne tråd hvor det pludselig fremstod som om jeg havde forbudt ham at ytre sig.Det gjorde du bestemt ikke! Helt enig dér. Men du skrev at det var "det forkerte sted" for ham at ytrer sig, og skød ham ubegrundet dårlige hensigter i skoen (at han ønskede at provokere og skabe splid).

#45: Det er jeg godt klar over og det er jeg bestemt også indstillet på men hvis du hiver ting ud af deres kontekst og bruger dem i en sammenhæng de ikke var tænkt og som giver en HELT anden meningDette mener jeg bestemt ikke at have gjort. Jeg forsøger at gøre mig umage med ikke at fordreje folks udtalelser. Hvis du ønsker at jeg skal tage den påstand seriøst, må du fremlægge konkrete eksempler (Apple diskussionen, hvor du ytrede samme påstand).


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg fører ikke BGs

#51: Jeg fører ikke BGs ærinde. Jeg er sjovt nok enig med nogle af hans 'tåbelige postulater', omend jeg ofte er imod den måde hvorpå han fremfører dem.

Jeg synes du rammer hovedet på sømmet her. BG siger mange kloge ting, men han har en provokerende stil der let kan opfattes som trolling. Mange af de vildfarne tråde her i forummet kunne undgås hvis han var mindre provokerende. Han er en ferm retoriker som ved præcis hvilke knapper han skal trykke på for at skabe splid. Hvilket jeg synes er ærgerligt, for der er ingen tvivl om han er pisse dygtig for at sige det ligeud.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
BG siger mange kloge

#52: BG siger mange kloge ting, men han har en provokerende stil der let kan opfattes som trolling. Mange af de vildfarne tråde her i forummet kunne undgås hvis han var mindre provokerende. Han er en ferm retoriker som ved præcis hvilke knapper han skal trykke på for at skabe splid.

Nu synes jeg at du er noget hård ved mig Marlar. Jeg har hele tiden sagt at følger tonen, og det agter jeg også at gøre efter de linier du stikker ud som moderator. Det er min oplevelse at det er de mindst skarpe knive der stikker først :) Så langt henad vejen gælder din kritik også for min antifanklub. Der var en der kaldte det transaktionsbaseret debat, det er nok der det virkelige problem ligger. Og det vil en debat modereret efter saglighed løse.


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Nu synes jeg at du er

#53: Nu synes jeg at du er noget hård ved mig Marlar.

Hård, men retfærdig :-)

Jeg mener det jeg skriver. Fx brugte du i tråden om moderation ordet stikker, som ellers fremkalder associationer om krigstid og sortarbejdende naboer.

Der er flere af brugerne der har udtrykt meninger som dem jeg og Paldepind fremfører, nemlig at du faktisk siger kloge ting men har en uheldig (i denne sammenhæng) stil som virker provokerende. Og ja, det er blevet bedre på det seneste.

I øvrigt burde du også føle dig i det mindste lidt smigret over det jeg skrev :)


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Den fremstilling er

#53:
Den fremstilling er lidt en tilsnigelse af din egen stil. Min erfaring er at det ofte er dig der ligger ud med provokerende ordvalg og tråd hijacking.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
I øvrigt burde du

#54: I øvrigt burde du også føle dig i det mindste lidt smigret over det jeg skrev :)

Ja det er jeg bestemt også.


m_abs
m_abs's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
13-12-2003
User is offline
Min erfaring er at det

#55: Min erfaring er at det ofte er dig der ligger ud med provokerende ordvalg og tråd hijacking.
Det er klart også min opfattelse af BG. Og han er som den eneste er på min blok liste. Efter det er tonen på Linuxin blevet forbedret langt mere end jeg havde troet muligt. :)

Han er også den eneste jeg på noget tidspunkt herinde har set mig nødt til at klage over, eller som han kalder det "stikke". Det var på et tidspunkt, hvor man ikke kunne nævne KDE eller Qt uden at BG kom farende og troldede som meget få andre kan. Det må man da give BG, han er en hamrende dygtig trold.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
.

Jeg er selv "stikker", så at kæde mit ordvalg sammen med en negativ holdning til at vise hvor de giftige posts gemmer sig er mildest talt latterligt.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Nu er det ikke min

#49: Nu er det ikke min opgave at redegøre for din uvidenhed og manglende evne til at anvende en søgefunktion

Det er ikke mine evner du skal redegøre for, du kan starte med at redegøre for dine egne postilater i højere grad, det ville være alt dækkende. Mine evner rækker til langt mere end en søgning men det er dit ansvar at redegøre for dine postulater hvis du kommer med noget. Det kan aldrig være min pligt at dokumentere din eller andres påstande. Hvis du tror det så er der noget du totalt har misforstået.

Jeg vil læse linksne... Mange tak for dem.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Det er min oplevelse

#53: Det er min oplevelse at det er de mindst skarpe knive der stikker først :)

Spørgsmålet er så bare hvis du har den holdning, hvorfor er det så dig der stikker først i stort set samtlige tråde? Er det en slags selverkendelse eller hvad?


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Gab

Snakee,

Brug du nu bare hele din infinite wisdom på at læse og forstå. Du er kedeligt selskab, når du postulerer uden at undersøge.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Transaktionforstyrende debat

#53: Der var en der kaldte det transaktionsbaseret debat, det er nok der det virkelige problem ligger. Og det vil en debat modereret efter saglighed løse.

Ja det var mig, men det er ikke helt nok BG, at du nævner at debatten modereres efter saglighed. For dit vedkommende, handler det om at du forbedre de sidste dages only slightly improved retorik.

Mange er rigtig trætte af din arrogance. Hvis du ønsker at udvikle hvad du kalder "stikker virksomhed", så vil du blive offer for den selv.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Ja det var mig, men det

#62: Ja det var mig, men det er ikke helt nok BG, at du nævner at debatten modereres efter saglighed.

Jeg har regnet ud hvad der skete i Win8-tråden. Ja det blev for meget for visse personer at MS nu kan skalere fra en miniput-ARM og op til 640 logiske processorer(jeg gættede på 512, men win overrasker selv mig). Det blev bare for meget, selvom det objektivt er sandt nok. Hvad der blev opfattet som en afsendt lort blev returneret med en lort.

Problemet er Wins comeback skam er reelt nok, modsat nogle af returvarerne der var ganske usaglige. F.eks. at du opstillede en stråmand om at jeg troede SB ville sikre generelt, selvom jeg udtrykkeligt og gentagne har sagt at det handler om rootkitfri boot.

#62: Mange er rigtig trætte af din arrogance. Hvis du ønsker at udvikle hvad du kalder "stikker virksomhed", så vil du blive offer for den selv.

Tror du ikke at du skal bevæge dig frem med lidt større ydmyghed? Det burde du, når du har fået en tur i moderatormaskinen Og ja, jeg trykkede på anmeldknappen, da jeg så dit link.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Tror du ikke at du skal

#63: Tror du ikke at du skal bevæge dig frem med lidt større ydmyghed? Det burde du, når du har fået en tur i moderatormaskinen Og ja, jeg trykkede på anmeldknappen, da jeg så dit link.

Indtil du har bevist, at du er i stand til at holde denne omtalte gode tone, så vil du være undtagelsen der bekræfter reglen.

LinuxIN vil være et bedre forum uden dine gentagne uforskammede kommentarer, og i den forbindelse, er du ultimativt den person, der har brudt reglerne flest gange her på LinuxIN.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
BillGates: Betyder det

BillGates: Betyder det overhovedet noget for dig, at flere brugere er trætte af dit sprogbrug? Er du interesseret i at moderere dig for deres skyld, som et led at i at skabe en bedre communityoplevelse?
Eller vil du forbeholde dig retten til at anvende det sprogbrug du finder passende i en given situation uden hensyntagen til de øvrige læsere?

1 eller 2 ? :)


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
LinuxIN vil være et

#64: LinuxIN vil være et bedre forum uden dine gentagne uforskammede kommentarer.

Koncentrer du dig nu om dine egne ting.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
1 eller 2 ? :) 3. Jeg

#65: 1 eller 2 ? :)

3. Jeg kører efter forumreglerne.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Koncentrer du dig nu om

#66: Koncentrer du dig nu om dine egne ting.

Hvorfor det?

Det er da ikke noget du bestemmer. Der er lagt i kakkelovnen til dig. har du slet ikke forstået?


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
Hvorfor undviger du?

#67
Hvorfor undviger du?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Hvorfor undviger

#69: Hvorfor undviger du?

Det er bare sådan BG gør når han presses.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Det er da ikke noget du

#68: Det er da ikke noget du bestemmer. Der er lagt i kakkelovnen til dig. har du slet ikke forstået?

Den kræver vist en uddybning.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Hvorfor undviger

#69: Hvorfor undviger du?

Jeg synes det er langt under din værdighed at stille spørgsmål med kun negative svar i forhold til det at have en fri debat. Jeg kan svare nej til begge dine svarmuligheder. Jeg agter at benytte det forum på lige vilkår som andre, og dermed under gældende forumregler som de efterleves.

Længere er den ikke.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Du skriver som var det

#63:
Du skriver som var det udelukkende dit budskab folk har et problem med. Kan du ikke forstå at det i lige så høj grad, hvis ikke større, er måden du præsentere det på der genere folk?

Det bliver du nød til at forholde dig til.

#72:
burgermann stiller et ja/nej spørgsmål:
#65: Er du interesseret i at moderere dig for deres skyld, som et led at i at skabe en bedre communityoplevelse?Du svarer ikke på det.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Den kræver vist en

#71: Den kræver vist en uddybning.

Lad nu være med at spille dummere end du er BG ;-D


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
Hvad er problemet? Det

#71:

Hvad er problemet? Det er da et ærligt spørgsmål jeg stiller. Enten synes du det er i orden, eller også gør du ikke? Det tyder på, at du vil forbeholde dig retten til at bruge det sprogbrug du vil, fordi du undviger.

Men de ting du skriver, betyder noget for dem der læser det. Det er fedt, når du formulerer dig præcist, men hvorfor tilføje en masse støj til dine kommentarer, der gør, at folk tænker mere på at hævn, end på din holdning til sagen.
Det er jo ikke fordi, at det du skriver ryger ind og ud af det andet øje. Heller ikke hvis du formulerer dig stille, roligt og socialt ansvarligt.

Eller synes du jeg tager fejl?


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Kan du ikke forstå at

#73: Kan du ikke forstå at det i lige så høj grad, hvis ikke større, er måden du præsentere det på der genere folk?

At vi er tættere på year of the win server og year of the win tablet end at vi er tættere på year of the linux desktop? Skal det nu være forbudt, når det (desværre) er sådan?

Vil du hellere høre det modsatte gentaget ti år mere?


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Hvad er problemet? Det

#75: Hvad er problemet? Det er da et ærligt spørgsmål jeg stiller. Enten synes du det er i orden, eller også gør du ikke? Det tyder på, at du vil forbeholde dig retten til at bruge det sprogbrug du vil, fordi du undviger.

Jeg har lige foklaret dig, at jeg ikke kan svare 1) eller 2). Jeg henviser til forumreglerne og foriøvrigt også Marlars moderatorstil.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg synes det er langt

#72: Jeg synes det er langt under din værdighed at stille spørgsmål med kun negative svar i forhold til det at have en fri debat.

Debatten er da ikke mere fri, end man kan trykke på anmeld. Noget du formodenligt kommer til at opleve en hel del af.

Spørgsmålet er da særdeles relevant, men du er tilsyneladende hverken god nok at at forstå eller svare.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
Jeg synes det er langt

#72: Jeg synes det er langt under din værdighed at stille spørgsmål med kun negative svar i forhold til det at have en fri debat. Jeg kan svare nej til begge dine svarmuligheder. Jeg agter at benytte det forum på lige vilkår som andre, og dermed under gældende forumregler som de efterleves.

Jeg skrev
Betyder det overhovedet noget for dig, at flere brugere er trætte af dit sprogbrug? Er du interesseret i at moderere dig for deres skyld, som et led at i at skabe en bedre communityoplevelse?
Eller vil du forbeholde dig retten til at anvende det sprogbrug du finder passende i en given situation uden hensyntagen til de øvrige læsere?

Du er selv dommer over om svarende er positive eller negative. Jeg har ihvertfald ikke tiltænkt negative svarmuligheder i dem. Det mener jeg virkelig. Jeg forsøgte at gøre dem objektive. Hvis du vil forbeholde dig retten til dit sprogbrug, så er det jo din ret. Men folk vil nok bare gerne vide, om det er det de skal forvente af dig.
På den anden side er det også rart at vide, hvor meget det betyder for dig, at LinuxIN er en god oplevelse. Dit antal af forum posts taler sit tydelige sprog. Du bruger meget tid her. Skal den være god for andre, eller er det uvigtigt for dig?


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
At vi er tættere på

#76: At vi er tættere på year of the win server og year of the win tablet end at vi er tættere på year of the linux desktop? Skal det nu være forbudt, når det (desværre) er sådan?
Vil du hellere høre det modsatte gentaget ti år mere?
Læs lige mit indlæg langsomt én gang til, og svar så når du rent faktisk har forstået hvad jeg skriver.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Lad mig sige det

Lad mig sige det således John - BG:

Tro endelig ikke, at du kan få det godt ved at nedgøre andre. Du brænder bare nalderne.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
censur... nej tak. hvorfor

censur... nej tak.

hvorfor er det så svært ? vi er vel voksne mennesker... en ting er at moderere hvis der kommer spambots....

interesserer tråden ikke en - gå uden om den... undlad at skrive det er noget lort... uden indlæg dør den hurtigere....

synes man en person er idiot - så lad være med at svare og/eller ignorer fremtidige indlæg fra personen...

genererer personens indlæg/skrive stil en så meget (!) man ligefrem vælger at gå uden om linuxin - jamen så sæt personen på permanent ignore i profilen i stedet....


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Hvis du vil forbeholde

#79: Hvis du vil forbeholde dig retten til dit sprogbrug, så er det jo din ret. Men folk vil nok bare gerne vide, om det er det de skal forvente af dig. På den anden side er det også rart at vide, hvor meget det betyder for dig, at LinuxIN er en god oplevelse.

Som jeg allerede har givet udtryk for, så er det fint for mig hvis det fra Linuxins side kræves at tonen skal holdes i pænere sprog. Nu er det sådan at den altid har været meget fri på linuxin, og det gennem en årrække har været helt almindelig kutyme at kalde hinanden sindssyg osv.

Jeg er kompatibel med alt fra kancellisprog til a'mar-snask.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Jeg synes at det er hylende

Jeg synes at det er hylende morsomt, at præcis denne tråd har udviklet sig til en hetz må billy. Så fik jeg da også lige prøvet anmeld-knappen et par gange.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
Som jeg allerede har

#83: Som jeg allerede har givet udtryk for, så er det fint for mig hvis det fra Linuxins side kræves at tonen skal holdes i pænere sprog. Nu er det sådan at den altid har været meget fri på linuxin, og det gennem en årrække har været helt almindelig kutyme at kalde hinanden sindssyg osv.

Jeg er kompatibel med alt fra kancellisprog til a'mar-snask.

Ok. Det er nu mere din egen holdning - ikke LinuxIN's eller moderatorens eller nogens andens holdning. Det er din holdning, jeg er interesseret i. Hvad du synes er godt for communityoplevelsen.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Ok. Det er nu mere din

#85: Ok. Det er nu mere din egen holdning - ikke LinuxIN's eller moderatorens eller nogens andens holdning. Det er din, jeg er interesseret i.
Det er selvsagt i min interesse at Linuxin fungerer bedst muligt, når jeg har været her en del år. Kigger du rundt på nettet, så vil du opdage at at debatfora vedr opensource og linux kan være mere eller mindre betændte end Linuxin. En hurtig observation: Jo højere det tekniske niveau er, jo mindre flaming er der (F.eks. Phoronix vs LWN).

Jeg er nok den mest aktive nyhedsindsender efter Cubanos nedgang, og jeg får af og til den ros til mine ris, at jeg er velargumenteret. At nogle har et "problem" med BG er i et eller andet omfang også selvforskyldt. Jeg har af flere eks-brugere fået en sidste hilsen med et tak for snakken og et skulderklap over stilen og niveauet. Det tillægger jeg mere værdi end noget af det mindre konstruktive råberi der af til dukker op. Du kan aldrig gøre alle glade på et linuxforum.

Var det, det du ville høre?


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Og det var et svar FRA en

Og det var et svar FRA en der har oplevet, overlevet og været underholdt af redeeman TIL en der har fået samme oplevelse. Det er hvad der definerer linuxin: Et broget indtryk i varierende stil og varierende niveau. Derfor vil jeg igen sige, at jeg er kan tilpasse mig reglerne hvad end det måtte være/blive. altså svar nummerr 3) og ikke dine alternativer 1) eller 2).

:)


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
Det er selvsagt i min

#86: Det er selvsagt i min interesse at Linuxin fungerer bedst muligt, når jeg har været her en del år.
Jeg kigger i øjeblikket ikke på alle andre fora. Jeg kigger heller ikke efter hvad "eks"-brugere synes om dig. Nu kigger jeg jo på dig og hvad du selv synes om dit adfærd.

Det er selvsagt i min interesse at Linuxin fungerer bedst muligtHvad vil det sige, at Linuxin fungerer bedst muligt? At folk er frie til at sige hvad der passer dem, eller at folk "uforstyrret" kan lufte deres holdning og se hvor stor opbakning de har. Personligt foretrækker jeg det sidste, men det behøver jo ikke være det rigtige for alle.
Jeg synes det er fint nok, at du sommetider sprætter folks holdning op for at se om den er rådden indvendig - hvis du vil sikre at Linuxin fungerer bedst muligt (i mine øjne) skal du bare stoppe, når du fornemmer, at folk ikke er stolte af at havde rådne holdninger.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
at folk ikke er stolte

#88: at folk ikke er stolte af at havde rådne holdninger.

Den griber jeg lige selv, for folk opdager aldrig at de har rådne holdninger (af gode grunde sikkert). Der er dog en overgang fra at tale om folks holdning, til at tale om folks personlighed og de sidste skal ske på en behagelig måde, eller ikke ske overhovedet - hvis LinuxIN skal fungere godt.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3482
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
#57 Det var på et

#57
Det var på et tidspunkt, hvor man ikke kunne nævne KDE eller Qt uden at BG kom farende og troldede som meget få andre kan

Siger du dermed at det er et fænomen der hører fortiden til?


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Hoved og hale

Det kan efterhånden være svært at finde hoved og hale i denne tråd, men lad mig lige komme med mine 50 øre:

Jeg er enig med #65 og #73 i at BG har en provokerende stil der let kan få en til at tro at indlægget primært er skabt med det formål at skabe splid. Om det så også forholder sig sådan er faktisk underordnet - kommunikation er tovejs, og hvis adskillige mennesker gentagne gange opfatter ens ytringer stærkt provokerende, så ER de altså provokerende uanset om det er ment sådan. Lidt som når chefen klasker kontordamen kærligt i numsen: det kan godt være at han ikke mener noget sexistisk med det, men det er fuldstændigt ligegyldigt hvis hun opfatter det sådan.

Nu drager jeg ingen paralleller mellem klap i numsen og BGs eller andres stil i forummet, det er blot en fjern analogi der skal illustrere at man sgu er nødt til at forholde sig til hvordan ens adfærd bliver opfattet.

Jeg ville kunne oprette og køre en tråd der der handlede om at Win8 er 14 gange bedre end Linux, eller at Gnome efter min mening er langt bedre end KDE uden at få tråden til at køre af sporet. Jeg ville blot undlade termer som freeatards, FAIL, aficionados, broken, evil, zealots osv i samme dur. Bruger man disse vendinger, og gør man det ofte, så er der lagt op til ballade. Vel at mærke en ballade som helt og aldeles er uønsket for de fleste her på forummet. I et senere forum vil jeg nok oprette en kategori der hedder mudderkastning hvor man kan tage disse nyttesløse kampe, og andre kan så blive fri.

#84: det skal ikke udvikle sig til en sport at anmelde. Bemærk at stemingen er for en behersket moderation, og ingen af dine anmeldelser var alvorlige nok til at jeg vil reagere. Det skal jo heller ikke være en søndagsskole.

Der skal kun anmeldes hvis det virkeligt går over stregen. Hvornǻr det gør det, kan naturligvis være svært at afgøre, men er man i tvivl, så lad være. Overvej om det ikke er bedre bare at ignorere indlægget eller hele tråden. Modsat besøg hos lægen eller opkald til alarmcentralen vil jeg sige: hellere en gang for lidt end en gang for meget.

====

Hvis vi virkeligt vil være med til at gøre Linuxin et rarere sted at være for flertallet, så er det i grunden ikke så svært. Slug nogle kameler, bræk nogle kæpheste og ikke mindst udvis respekt for de andre brugere. Det gælder alle, BG er blot kommet i krydsilden.

Skulle nogen derefter finde forummet for kedeligt og forsvinde, så er det fint med mig.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#91 Jeg var nu også

#91

Jeg var nu også ligeglad med de indlæg jeg anmeldte. Det var bare så tåbeligt at lægge ud med personangreb i lige denne tråd. :)


m_abs
m_abs's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
13-12-2003
User is offline
genererer personens

#82: genererer personens indlæg/skrive stil en så meget (!) man ligefrem vælger at gå uden om linuxin - jamen så sæt personen på permanent ignore i profilen i stedet....
Det er vi også en del der har gjort, fordi dette forum har været for useriøst og det primært pga. en enkelt trold.
Blokerings funktionen har som sagt hjulpet en del på det problem. Desværre kan man så stadig læse svar på troldens indlæg, men det er meget bedre end før.

#90: Siger du dermed at det er et fænomen der hører fortiden til?
Hehe. Jeg synes klart det er blevet bedre end det var på det tidspunkt, men det sker da stadig at der kommer trold kommentarere fra BG på KDE tråde. Fx. den med citat problemer i kmail.
Det kan selvfølgelig også være at jeg ikke lægger mærke til tåbelighederne, når jeg ikke kan læse ligegyldigt ævl om et ikke-eksisterende problem blæst op til et kæmpe stort problem.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Hehe. Jeg synes klart

#93: Hehe. Jeg synes klart det er blevet bedre end det var på det tidspunkt, men det sker da stadig at der kommer trold kommentarere fra BG på KDE tråde. Fx. den med citat problemer i kmail.

En hvilken som helst anden der havde anbefalet at holde sig fra at "opgradere" sig ud af problemerne ville ikke få troldekommentarer. Der er forskel på folk, må man sige.


m_abs
m_abs's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
13-12-2003
User is offline
Jeg synes at det er

#84: Jeg synes at det er hylende morsomt, at præcis denne tråd har udviklet sig til en hetz må billy.
I forhold til hans opførsel gennem tiderne, så er det her virkelig småting.

Din reaktion minder mig om denne tegneserie: http://www.atheist-community.org/images/cartoon/2N...

Jeg har lige set din anbefaling i "Valg af moderator"-tråden og skulle det være tilfældet at BG blev valgt som moderator, så lukker jeg min profil i protest, for så er alt håb for en seriøs debat og troværdighed på linuxin forsvundet.


m_abs
m_abs's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
13-12-2003
User is offline
Jeg vil så også lige sige,

Jeg vil så også lige sige, at fx. nyheder som denne http://www.linuxin.dk/node/18967 er rigtig godt arbejde og hvis dette var niveauet og sagligheden fra BG, så ville jeg ikke have en grund til at have et problem med ham for det er virkelig godt skrevet, informativt og interessant.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Brug du nu bare hele

#61: Brug du nu bare hele din infinite wisdom på at læse og forstå. Du er kedeligt selskab, når du postulerer uden at undersøge.

JEg har aldrig gjort noget sådan.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
3. Jeg kører efter

#67: 3. Jeg kører efter forumreglerne.

Siger manden der i samme åndedrag befamler debatten med ord som freetards, tabere og KDE-kaffeklub. Nok ikke lige den bemærkning du skulle have været kommet med lige nu BG


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Du mener jeg har et

Du mener jeg har et "ærinde" herinde. Det er vel ikke meget anderledes end så mange andres ønske om at debattere. Nu ligger landet sådan at mine meninger om CA er bakket op af en række veldokumenterede referencer til udviklerkredse postet som nyheder. Du har allerede fået tre links, og der er flere.

Det er den sag du skal forholde dig til. Det er ikke BG mod hele open source, det er en helt fløj af Open sourcers, der mener som mig(og andre herinde). Et hurtigt gæt er at der er et godt overlap mellem mine holdninger og phomes, pallepind, kristho og andre.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
censur... nej tak. Der

#82: censur... nej tak.

Der er ikke tale om censur, der er tale om moderation. Det er to forskellige ting.
Censur er at man fjerner indlæg (eller postere) fordi man er uenige med dem, moderation er at man fjerner indlæg (eller postere) for at skabe god ro og orden, sørge for at forummets regler bliver overholdt og undgå at personer bliver chikaneret / hængt ud eller forfulgt. Det er normal praksis med moderation på et forum andre steder og vist nok også her engang for længe siden men alle moderatorer er i mellemtiden blot faldet fra så nu kører de fleste debatter stille og rolig af sporet. Moderation er fint, censur skal man holde sig fra IMHO. Hvis BG f.eks. synes at Linux er noget lort er det ok (hvis han gør det i den korrekte tråd vel at mærke), hvis han kalder folk navne som freetards så er det ikke ok uanset tråd.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Jeg synes at det er

#84: Jeg synes at det er hylende morsomt, at præcis denne tråd har udviklet sig til en hetz må billy. Så fik jeg da også lige prøvet anmeld-knappen et par gange.

Det er ikke mere en hetz end det man oplever hvis man går ind på en rockerborg og klader dem alle sammen for store idioter. Manden rider som han sadler i mine øjne. Han har stort set ikke bestilt andet end at provokere for provokationens skyld og nu ligger han så som han selv har redt. Ikke noget med hetz at gøre men hvis man opfører sig dårligt og generer en masse mennesker så får man øretæver.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Har jeg kaldt nogle

Har jeg kaldt nogle navngivne for en freetard? Jeg vil ikke afvise det, men jeg vil gerne se det på skrift.

Til gengæld ved jeg med 100% sikkerhed at jeg selv er blevet kaldt en tard. :) beklager men sådan er/var tonen.

Desuden er freetard et almindelig brugt ord om Linuxbrugere, ligesom du anvender mindre pæne ord om Applebrugere. Måske er det på tide at du viser lidt moderatorevner og fremstår som en der ikke er totalt fikseret på min person.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Har jeg kaldt nogle

Har jeg kaldt nogle navngivne for en freetard? Jeg vil ikke afvise det, men jeg vil gerne se det på skrift.

Til gengæld ved jeg med 100% sikkerhed at jeg selv er blevet kaldt en tard. :) beklager men sådan er/var tonen.

Desuden er freetard et almindelig brugt ord om Linuxbrugere, ligesom du anvender mindre pæne ord om Applebrugere. Måske er det på tide at du viser lidt moderatorevner og fremstår som en der ikke er totalt fikseret på min person.


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Censur er at man

#100: Censur er at man fjerner indlæg (eller postere) fordi man er uenige med dem, moderation er at man fjerner indlæg (eller postere) for at skabe god ro og orden, sørge for at forummets regler bliver overholdt og undgå at personer bliver chikaneret / hængt ud eller forfulgt

Helt rigtigt. Cencur handler om meninger, moderation om hvordan de bliver fremført. Man må mene hvad man vil, blot man gør det i den den rigtige tråd, forholder sig sagligt til dem og undgår at nedgøre dem der mener noget andet.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Har jeg kaldt nogle

#102: Har jeg kaldt nogle navngivne for en freetard?Om du kalder én bestemt eller hel en gruppe for freetards gør ikke den store forskel. Det er under alle omstændigheder dårlig debat etik.


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Har jeg kaldt nogle

#103: Har jeg kaldt nogle navngivne for en freetard?

Det ved jeg ikke, men det er heller ikke i orden at kalde en gruppe for freetards, og da slet ikke når en del af forummets brugere må formodes at tilhøre gruppen. Det er heller ikke i orden at nedgøre applebrugere, men det er trods alt mere i orden end linuxbrugere når nu forummet faktisk handler om Linuxin. IMHO.

EDIT: Nå, Paldepind kom mig i forkøbet :-)


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Det er den sag du skal

#99: Det er den sag du skal forholde dig til. Det er ikke BG mod hele open source, det er en helt fløj af Open sourcers, der mener som mig(og andre herinde). Et hurtigt gæt er at der er et godt overlap mellem mine holdninger og phomes, pallepind, kristho og andre.

Det er fint du synes at CA, Linux og KDE er noget lort hvis du har noget at have det i, argumenterer ordentlig for din sag og har dokumentationen i orden og vigtigst af alt, bruger den korrekte tråd eller starter en ny, men derfor behøver du ikke at svine andre til. Længere er den vel ikke. Bemærk, du skriver i et Linuxforumm, du skal altså nok regne med modvind hvis du fremsætter sådanne postulater og det er nok ikke en klog taktik at genere folk for så skal du i hvertfald ikke regne med den helt store opbakning med dine i forveje Linuxfjendske holdninger.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Jeg synes ikke Linux er

Jeg synes ikke Linux er lort, jeg synes bare Linux er i alvorlige vanskligheder og har et uforløst potentiale.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Med den lille krølle

#106:
Med den lille krølle på halen at det ikke længere er tale om personlige angreb, og at apple er en vigtig bidragsyder til mange open source projekter. Sviner man Apple, så skal det være med et langt bedre præcisionssnit, end det Apple-bashing vi ser i dag.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Med den lille krølle

#106:
Med den lille krølle på halen at det ikke længere er tale om personlige angreb, og at apple er en vigtig bidragsyder til mange open source projekter. Sviner man Apple, så skal det være med et langt bedre præcisionssnit, end det Apple-bashing vi ser i dag.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Dette kan ikke blive

#108:
Dette kan ikke blive en konstruktiv debat når du til stadighed ignorere indlæg og spørgsmål. Tag f.eks min og marlars pointe i henholdsvis #105 og #106.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Til gengæld ved jeg

#103: Til gengæld ved jeg med 100% sikkerhed at jeg selv er blevet kaldt en tard. :) beklager men sådan er/var tonen.

Det er så heller ikke i orden men set i lyset af hvor provokerende du KAN være så har det nok en sammenhæng vil jeg tro.

#103: Desuden er freetard et almindelig brugt ord om Linuxbrugere, ligesom du anvender mindre pæne ord om Applebrugere. Måske er det på tide at du viser lidt moderatorevner og fremstår som en der ikke er totalt fikseret på min person.

Ja og idiot er et almindeligt brugt ord i trafikken, er det så ok at gå og kalde folk idioter? Nej vel.
Og du skal også tænke på at du skriver altså i et Linuxforum, med en masse folk der synes at Linux er fedt og så kommer du og sviner dem til og svinder deres styresystem ved at kalde det for "en tabende platform". Det virker MEGET stærkt provokerende på den gruppe mennesker og hvis du virkelig vil provokere og pisse folk af så er det måden at gøre det på men gør du det må du regne med øretæver.

I øvrigt har dette intet med din person at gøre, det har noget med din opførsel at gøre. Jeg kunne kalde dig en idiot men jeg gør det ikke, jeg går ikke efter manden men hvis manden selv lægger op til øvertæver så må han altså også tage dem med. En god moderator havde nok for længst sparket dig ud og det vil jeg ikke udelukke kan blive aktuelt hvis du fortsætter med at genere folk på den måde. Detbat er godt og meget velkomment men mudderkastning og chiokane er der ingen der gider og der er rigtig mange der føler sig generet af dig. Det skal en moderator ikke sidde overhørig. Du må meget gerne bidrage til en saglig debat, det håbver jeg du vil for mange af de nyheder du ellers har skrevet er ret fine, ikke at jeg er enig med dig i alt men du har formuleret dem godt og du har sørget for dokumentation. Din "Linux er noget lort fordi det synes jeg det er, og jeg gider ikke dokumentere det"-attitude kan vi dog godt være foruden herinde efter min mening.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Sviner man Apple, så

#109: Sviner man Apple, så skal det være med et langt bedre præcisionssnit, end det Apple-bashing vi ser i dag.

Hvis du tænker på mine indlæg i R.I.P. Steve Jobs så gjorde jeg faktisk, i modsætning til dig, mig den umage at jeg rent faktisk dokumenterede for mine påstande. Det var ikke alle der var enige med mig men nogle var. Forskellen var at folk havde noget at forholde sig til og en reel kritik af Apple med konkrete problemstillinger. Du nøjedes med at skrive (i øvrigt i en helt forkert tråd der omhandlede noget der slet ikke havde med Linux at gøre) at "Linux er en tabende platform" uden at komme med konkret dokumentation og det gav dig en masse ballade b.l.a. fra min side. I en anden tråd forsøgte du så at bevise det, problemet med de fleste af dine udsagn var at de var forkerte eller i kronologisk uorden hvilket så bare gav dig endnumere ballade. Jeg siger ikke jeg er bedre end andre men det er forskellen på den måde vi to debaterer på og en af de grunde til at du tit får ballade. Hvis du havde holdt dig til fakta så havde du for det første ikke fået ballade i nær så høj grad og dels havde du ikke skulle forsøge at sidde og redde skindet på næsen med nogle forkerte fakta i en anden tråd senere.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Trusler om at forlade siden

Trusler om at forlade siden hvis BG skulle blive moderator viser klart hvad nogles virkelige hensigt er her.


m_abs
m_abs's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
13-12-2003
User is offline
Trusler om at forlade

#114: Trusler om at forlade siden hvis BG skulle blive moderator viser klart hvad nogles virkelige hensigt er her.
Aha, og hvilke hensigter er det du anklager mig for at have? Eller er du bare ved at skyde mig noget i skoene?


karmus
karmus's picture
Antal: 10
Tilmeldt:
25-10-2006
User is offline
Jeg vil meget gerne opponere

Jeg vil meget gerne opponere imod bill gates' moderator-kandidatur, fordi jeg mener han er med til at skabe et meget hårdt og negativt debatklima herinde og af den årsag åbner jeg kun meget sjældent munden herinde. Det synes jeg faktisk er en reel kritik som pinedød må lyttes til, fordi den er relevant for om personen overhovedet har kompetencer til at være moderator og ikke lader sig styre af fx politisk POV. En moderator må og skal være dybt neutral i sine meningstilkendegivelser for at have brugernes legitimitet, hvilket jeg ikke føler er tilfældet her. Jeg vil i hvert fald afholde mig fra at skrive såfremt BG bliver valgt, så er det sagt. Og nej, det er hverken en kritik eller en modanbefaling, det er et statement, derfor er dette indlæg ikke kandidat til at blive slettet. Jeg vil naturligvis respektere udfaldet uanset hvilken beslutning der bliver taget.


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Og nej, det er hverken

#116: Og nej, det er hverken en kritik eller en modanbefaling, det er et statement, derfor er dette indlæg ikke kandidat til at blive slettet.

Der bliver ikke slettet indlæg i denne tråd.


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
Jeg kan forstå, at jeg er

Jeg kan forstå, at jeg er i mindretal med min holding. Men på mig virker det fuldstændig forrykt, at vi skal have moderator herinde. Det kan da ikke være rigtigt, at nogen skal udøve censur over andre.

Nu har vi mulighed for hver især at blokere en person. Det burde være tilstrækkeligt. Linuxin.dk hedder jo ikke Linuxin.kina...


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Men på mig virker det

#118: Men på mig virker det fuldstændig forrykt, at vi skal have moderator herinde. Det kan da ikke være rigtigt, at nogen skal udøve censur over andre.

1. Stort set alle forummer har en moderator. Jeg har aldrig oplevet et uden.
2. Moderation er ikke censur. Hvor har du den ide fra?
3. Adskillige tråde viser med al tydelighed at moderation er nødvendig.


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
#119 Marlar, ved censur

#119

Marlar, ved censur forstår jeg, at moderatoren på Linuxin har ret til at begrænse, hvilke ytringer brugerne må fremsætte. Uanset hvordan du vender og drejer det, vil enhver form for frasortering (læs sletning) af indlæg være censur.


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg er ikke enig. For

#120:

Jeg er ikke enig. For det første er moderation ikke ensbetydende med sletning, for det andet handler det kun om at opføre sig ordentligt.

Hvis en person får besked på i den virkelige verden ikke at kalde sine kollegaer dumme svin, er det så cencur?

Ikke i min ordbog.


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
#121 Betyder det, at

#121

Betyder det, at moderator ikke vil slette indlæg, men blot opfordre en bruger til at ændre tonen?


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#120 Det er nemlig

#120
Det er nemlig fuldstændigt forkert :)

Definitionen af ordet "censur" er slet ikke det, som folk som dig prøver at gøre den til. Censur er meget specifikt noget en stat foretager sig, og drejer sig primært om politiske ting. Censur er ikke lovligt i Danmark, hvorfor aviser og websites ikke skal godkendes af staten, før de må ytre sig.

Hvad der *ikke* er dækket af ordet "censur", og dermed ikke af censurloven, er racisme, injurier og privat ejendomsret*. Hvis en avis eller et website publicerer falske anklager imod dig, kan du via ombudsmanden få det fjernet. Dette er heller ikke censur. Racisme er ligeledes ikke tilladt at ytre sig om. Dette er heller ikke censur. Sidst men ikke mindst beskytter den private ejendomsret ejerens af et hjem, et website eller lignende, ret til at begrænse ytringerne indenfor dennes private ejendom. Skunk ejer LinuxIN.dk, og har mere eller mindre givet Marlar fuldmagt, hvilket betyder at Marlar kan diktere lige præcis hvad vi må snakke om herinde. Den gode nyhed er at Marlar er en flink fyr, så vi skal ikke være bange.

*=Oplæg til en længere debat om min personlige holdning (jvf. brugernavnet Marx) til privat ejendomsret frabedes. Hvorvidt visse af os synes/ikke synes om det, så *er* det virkeligheden vi lever i, og derfor det, vi skal rette os efter.


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
#123Marx, nu ved jeg ikke

#123
Marx, nu ved jeg ikke, hvad du mener med "folk som dig". Men jeg anerkender, at i ordet censur i den juridiske forstand ikke er korrekt. Men alle andre end "folk som dig" ved formodentlig udmærket godt, hvad jeg mener. Men ok, definitionerne skal selvfølgelig være i orden - det anerkender jeg.

På baggrund af dit ordvalg skal jeg omformulere mit indlæg til følgende: Jeg synes, det er helt forrykt, at en person (i dette tilfælde Marlar) kan diktere lige præcis, hvad vi må snakke om herinde. Og hvad værre er, at han udover at må diktere, hvad vi må tale om, også må diktere, hvordan vi taler om det (ordvalg).

Jeg fatter ikke, at nogen kan støtte dette.


m_abs
m_abs's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
13-12-2003
User is offline
#124 Hvad får dig til at

#124
Hvad får dig til at tro det her handler om at diktere, hvad vi må snakke?


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
#125Det er ikke mig det

#125

Det er ikke mig, det siger det. Det skriver Marx i #123: "Skunk ejer LinuxIN.dk, og har mere eller mindre givet Marlar fuldmagt, hvilket betyder at Marlar kan diktere lige præcis hvad vi må snakke om herinde."


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Betyder det, at

#122: Betyder det, at moderator ikke vil slette indlæg, men blot opfordre en bruger til at ændre tonen?

Moderationen kan antage mange former lige fra en venlig påmindelse i en PM til fjernelse af et indlæg, eller i sidste ende banning af en bruger.

Hvis du i kampens hede kommer til at fyre en uheldig bemærkning af ville jeg måske nøjes med at bede dig om at dæmpe dig en anden gang. Går du over stregen vil jeg nok erstatte dit skældsord med "[fjernet af moderator]". Er hele indlægget derimod én lang svada er det mere hensigtsmæssigt blot at fjerne det. Og hvis du virkeligt er langt ude kan du få en advarlsel om udsmidning. Og er du virkeligt, virkeligt VIRKELIGT ude på overdrevet kan du i teorien ryge ud med det samme, men den situation har jeg ærligt talt svært ved at forestille mig.

Så tag det bare roligt :-)


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
#127 Jeg tager det helt

#127

Jeg tager det helt roligt, men under protest :-)


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Det er ikke mig, det

#126: Det er ikke mig, det siger det. Det skriver Marx i #123: "Skunk ejer LinuxIN.dk, og har mere eller mindre givet Marlar fuldmagt, hvilket betyder at Marlar kan diktere lige præcis hvad vi må snakke om herinde."

Marx har faktisk ret, jeg er stedfortræder for Skunk og kan i princippet diktere hvad som helst. Det er det han siger med ejendomsret, ligesom du har ret til at bestemme hvad folk gør og siger i dit hjem.

Men læg mærke til at han siger kan, ikke at jeg vil gøre det! Ingen skal diktere hvad I må diskutere herinde, men jeg og de udpegede moderatorer kan til gengæld bestemme hvordan I skal diskutere det (altså omgangstonen) og hvorhenne I skal gøre det.

Så vil du diskutere racekatte eller lagkageopskrifter? Fint med mig, men gør det i Løst og Fast. Har du en syg joke så fyr den af i Humor, men er den racistisk bliver den nok fjernet. Det er faktisk et spørgsmål om ansvar, Skunk kan faktisk straffes for ulovlige ytringer her på sitet, så vidt jeg da har forstået loven. Måske sender han den så videre til mig, hvilket jeg heller ikke finder morsomt :-)


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Og hvad værre er, at

#124: Og hvad værre er, at han udover at må diktere, hvad vi må tale om, også må diktere, hvordan vi taler om det (ordvalg).Mig bekendt er der ingen der ønsker at moderatorne skal blande sig i hvad der tales om eller hvilke holdninger der ytres (så længe det ikke er grove personangreb). Det er måden hvorpå du ytrer det der er afgørende.

Du skal også huske at moderatorene vil blive demokratisk valgt af sidens brugere, og at disse selvfølgelig kan fjernes igen hvis der er et flertal imod dem. Som i et hvert andet reelt demokrati sikre det at magthaverne ikke forgriber sig på 'folket'.

Så jeg vil mene, at du kan være helt roligt.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Hvorfor skal dette

Hvorfor skal dette forøvrigt være demokratisk? Det kan da kun ende galt.

Som så meget andet community-baseret bør det handle om hvad man bringer til bordet. BG er en af de eneste (tilbage) der skriver ordentlige artikler og analyser med dybde i. Han skaber dette site mere end nogen anden pt. Det bør tælle for mere end hyggesnak og tråde med de spritnye screenshots.

Hvis man vitterligt er så træt af hvad BG skriver kan man frit bruge Bloker funktionen - eller flytte fokus fra hans skriverier ved selv at gøre det bedre. Men som vi også ser det andre steder i FOSS, så er det bare nemmere at råbe og skrige, end selv at gøre arbejdet.

Jeg tror udelukkende at dette handler om en lille flok støjende personer, som føler at BG har trådt dem over tæerne. Nu kan de næsten ikke vente med at skulle ud og og slå med moderatorkøllen. Det er lige før rollen burde uddeles juleaften. Men tænk sig hvis det blev BG selv der fik den, så er det jo ikke sjovt... Bah.


Mads
Mads's picture
Antal: 740
Tilmeldt:
04-12-2007
User is offline
Ok ok undskyldDet er

Ok ok undskyld

Det er faktisk mig der har oprettet brugerne : "frogmaster", "m_abs", "Bill Gates", "Snakee", "Marlar", "Skunk" m.m. bare for at holde liv i Linuxin.

Det gik over gevind .. undskyld .. min fejl

Jeg giver kvajebajer (Limfjordsporter, DK' bedste øl) på Næstved st. i morgen kl. 19.15 - efter Disney Sjov.

(Tråden mangler lidt humor)


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#52Jeg synes nu, at du er

#52
Jeg synes nu, at du er lidt flink ved BG ;) - men ellers rammer sømmet lige på hovedet!
BG kunne være en kæmpegevinst for open source ... men desværre provokerer han for meget ...

@Phones
http://www.linuxin.dk/node/18823#comment-66306
Kommentaren om, at der var en herinde, der var enig med BG, var tiltænkt dig ...

@BG
Som du skriver i #13
#12 fear not. KDE med dets åbenlyse afhængighedsforhold til Nokia er kun et problem såfremt man kombinerer det med flaming og FUD. Det er den der med at bo i et glashus.. :)

Jamen, jeg gælder mig. Dog ville det være rart at høre uden at man følte sig provokeret samtidig. Men ellers ser jeg frem til de nye tider BG :) (og ser det under alle omstændigheder som fremskridt da du før har holdt fast i, at vi skulle høre på den slags i tråde, der blot omhandlede KDE eller Qt)
Indtil du har bevidst dine ændrede vaner begræder jeg dog, at vi har en ret intelligent og særdeles velformuleret person herinde, der desværre spreder spild ... :( (jeg håber det vil ændre sig)


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Nu kan de næsten ikke

#131: Nu kan de næsten ikke vente med at skulle ud og og slå med moderatorkøllen

Nope. Så ryger de ud med det samme. Dette er indskærpet flere gange.

EDIT: Lad nu være med at male fanden på væggen.


m_abs
m_abs's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
13-12-2003
User is offline
#131 Hvad var det du ikke

#131
Hvad var det du ikke særlig diskret prøvede at beskylde mig for i #114?


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Hvorfor skal dette

#131: Hvorfor skal dette forøvrigt være demokratisk? Det kan da kun ende galt.Netop fordi at folk har forskellige holdninger til hvad der er relevant, når der skal vælges mod. Du mener, så vidt jeg kan forstå, at det at BG har kreeret mange nyheder på sitet gør ham egnet som mod, andre vil sikkert mene at hans tidligere ageren gør ham uegnet, og andre igen vil fokusere på noget helt tredje. Dem eneste måde denne diskussion kan afgøres på, er ved en demokratisk afstemning. Ellers får vi ikke et resultat som alle kan acceptere.

#132:
Haha! Så bliver må kun én af de seks brugere stemme. Ellers ville du jo skævride demokratiet ;D


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#thorbjørntyx, jeg hedder

#thorbjørntyx, jeg hedder phomes med m ;)
Vil du virkeligt gerne hijacke denne diskussion ved at drage debatten fra den tråd ind? Hvad der sker på linuxin er for mig lige så vigtigt, som hvad der sker på /. CA-problematikken er heldigvis en hvor gnome som helhed officielt har taget stilling til. At BG gider tage kampen op gang på gang her har jeg kæmpe respekt for. Han forudså problemerne med CA helt tilbage før nokia købte troll'sne. Og igennem årene har han reddet mange fra gå direkte i den fælde. I stedet for få hæder bliver han i dag hængt ud som linuxin's store problembarn. Jeebus.

#Mads
2012 bliver året hvor Limfjordsporteren virkelig slår igennem. For øvrigt, hvis nogen linuxin'ere skulle indfinde sig på cafe guldregn på vesterbro, så prøv at bestil deres limfjordsportere. Det nemlig bare svindel. Den står på hylden, men de vil ikke sælge den fordi den er for gammel - men heller ikke fjerne den. Falsk reklame! (Dog unødvendigt for det er en kvalitets bar - "Åbningstider: Der kan dagligt blive lukket en time eller to til rengøring" siger vist det hele)


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#paldepindNej, jeg mener at

#paldepind
Nej, jeg mener at for nogle larmende elementer, så kunne hele denne diskussion lige så godt kunne være:
Skal BG bannes? Ja/Nej.

Jeg har fuld tiltro at BG ville kunne mod'e uden at misbruge magten. Han har i mine øjne ingen problemer med at klare sige uden. Desuden lyder det jo til at der skal være 2+ mods og overmod-marlar. Argumenter imod BG som mod, kan kun være skuffede folk der ser dette som en måde at hævne sig på.

Demokrati her == hvor mange der gider lave en konto. Og specielt hvor mange der gider lave mange. Eller hvor mange der er sure nok til at bruge en hel aften på det.
I mine øjne er hele denne moderator-afstemning en smædekampagne mod BG. Hvis man ikke kan vinde på argumenterne kan man prøve at få fjernet manden. Jeg håber ikke at det lykkedes.


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
I mine øjne er hele

#138: I mine øjne er hele denne moderator-afstemning en smædekampagne mod BG.

Sådan noget forbandet vrøvl. Afstemningen er lavet på mit initiativ for at skabe et bedre klima. Hvis du har fulgt lidt med vil du se at jeg har forsvaret BGs kandidatur, og desuden vil BG kunne bekræfte at han faktisk var idemanden til denne tråd.

Du kan altså ikke være mere galt afmarcheret.

BG, bekræft lige ovenstående!


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#Marlar Fair nok. Jeg tror

#Marlar

Fair nok. Jeg tror på dig - men folk opfører sig som om det er sådan.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
BG, bekræft lige

#139: BG, bekræft lige ovenstående!

Selvfølgelig kan jeg bekræfte at ethvert forumregelsæt er fint med mig. Men reglerne skal være ens for alle, f.eks. er der en meget uheldig kommentar her http://www.linuxin.dk/node/19062#comment-67103 der kun går ud på at hijacke en saglig tråd til mere personfnidder. Det er der en der lige må lære Marx at den slags er yesterdays practice.

Det som Phomes nok mener er at det har udviklet sig til lidt af en smædekampagne. Og her er marx langt over stregen. Det regner jeg med er en så uheldig praksis, at du stopper det nu.


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
#130@paldepin, jeg skal

#130

@paldepin, jeg skal også over for dig præcisere, at det ikke er mine ord, men derimod Marx's formulering. Men det er værd at bemærke, at Marlar svarede følgende herpå: "Marx har faktisk ret, jeg er stedfortræder for Skunk og kan i princippet diktere hvad som helst."

Jeg er sikker på, at Marla både er varmt klædt på og god mod dyr, men for mig er det dybt forkasteligt, at ordet ikke længere er fuldstændig frit på Linuxin...

Herudover vil jeg efter nogen eftertanke give min fulde støtte til Bill Gates. Der er ganske få personer herinde, som kan debattere på samme høje faglige niveau. Men jeg medgiver, at BG (som alle andre med en mærkesag), kan virke trættende, når omgivelserne forlængst har forstået budskabet - i dette tilfælde BG's modstand mod alt, hvad der bare rimer på KDE, QT og Nokia. Men det gør jo ikke hans argumenter mindre relevante...


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg mente nu det med

#141:

Jeg mente nu det med at du faktisk var idemanden til tråden.

Du har ret med marx' indlæg, men som jeg skrev i en PM lige før så går bølgerne højt i de her dage og der er dusinvis af kommentarer det kunne trænge til moderation. Men moderationen er faktisk ikke startet endnu (jeg har meldt ud at jeg ikke ønsker at være moderator og pt. har vi ikke valgt nogen endnu), så det er strengt taget ikke helt korrekt at det er yesterdays practice. Dette skal selvfølgelig ikke være nogen opfordring til at opføre sig tosset med vilje, men det er nok nødvendigt med lidt overbærenhed indtil det hele falder på plads.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Det er faktisk mig der

#132: Det er faktisk mig der har oprettet brugerne : "frogmaster", "m_abs", "Bill Gates", "Snakee", "Marlar", "Skunk" m.m. bare for at holde liv i Linuxin.

U-be-hageligt :-)

#131: Som så meget andet community-baseret bør det handle om hvad man bringer til bordet. BG er en af de eneste (tilbage) der skriver ordentlige artikler og analyser med dybde i. Han skaber dette site mere end nogen anden pt. Det bør tælle for mere end hyggesnak og tråde med de spritnye screenshots.

Hvis han nøjedes med det var der jo ingen der var sure. Så mange mennesker gider da ikke bruge krudt på at være sure uden grund. Problemety er at han, ud over sine fine nyhedsindslag, også fordriver tiden med at svine andre meddabtører til og kalde dem ting man ikke engang ville kalde sig egen hund. Ødelægger trådene med ubegrundede postulater o.s.v. Den sl.ags er overhovedet ikke gunstigt for debatten om man så kan lide manden og er enig med ham i hans synspunkter eller ej. Ingen er tjent med at blive svinet til fordi de har en anden holdning end andre mennesker. Moderation går ikke ud på at slette ting man ikke selv er enig i, men at fjertne ting der støder andre og sårer andre og derved ødelægger debatten


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
for mig er det dybt

#142: for mig er det dybt forkasteligt, at ordet ikke længere er fuldstændig frit på Linuxin...

Du er i din fulde ret til at føle sådan, men fortæl mig venligst et eneste sted på jorden hvor ordet er fuldstændigt frit. Hvor man kan svine hinanden til som man lyster uden konsekvenser af nogen art.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
Jeg er sikker på, at

#142: Jeg er sikker på, at Marla både er varmt klædt på og god mod dyr, men for mig er det dybt forkasteligt, at ordet ikke længere er fuldstændig frit på Linuxin..

Marlar sidder ved siden af den røde knap og han kan trykke på den når han vil. Det er virkeligheden og det kan du ikke ændre på. Du kan på ingen måde kontrollere den røde knap og det skal du heller ikke. Det eneste du skal er at hygge dig og stole på, at marlar gør sit arbejde godt og handler i din og alles interesse.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
dette tilfælde BG's

#142: dette tilfælde BG's modstand mod alt, hvad der bare rimer på KDE.
Jeg har intet mod desktoppen som sådan, men jeg har noget mod deres dependency på Nokia. Jeg kan ikke se de skulle være et "problem", såfremt de forkede Qt eller byggede deres desktop på andre teknologier. (Ja jeg mener at man nemt kunne bygge en fuldkonfigurerbar og featurerig KDEish desktop på GNOME3-stacken).

Og dermed kom min drøm frem :) Jeg så gerne GNOME-Shell og Mints MGSE fik selskab af Unity og en KDE-Shell bygget på en stack af totalt frie upstreams.

Linux
X/Wayland
Glib+libs
GTK/Clutter
GNOME-Shell/MGSE/Unity/KDE-Shell
G-apps/Mint-apps/Ubuntu-apps/K-apps

Tænk hvad der ville ske hvis der kun skulle vedligeholdes en tredjedel af lowlevestuffet fra i dag, tænk hvor meget kompleksistet i testfasen der kunne fjernes, tænk hvor pænt vi alle ville behandle hinanden :)

Timingen er perfekt for KDE, Nokia har i den grad skiftet fokus fra desktop til tablet, 4.7 bliver nok ikke deres bedste release(akonadi), portering til KDE5 vil alligevel betyde en runde med fokus på interne ting.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
for mig er det dybt

#142: for mig er det dybt forkasteligt, at ordet ikke længere er fuldstændig frit på Linuxin...

Alle forummer med en lille smule respekt for sig selv har en moderator der skal sørge for at debatten ikke kører af sporet. Som Marlar siger så har du ret til at føle sådan. Jeg vil så tilføje at du har også ret til at lave dit eget forum men hisk du er underlagt landets love om f.eks. racisme, injurier o.s.v. så hvis der bliver ballade er det i sidste ende dig det går ud over og så ville du nok alligevel gerne have slettet de indlæg med børneporno som et eller andet fjols netop har lagt op. Så måske du alligevel skal tænke lidt på at ikke alle mennesker er så ærlige og ordentlige som dig. Nogle gange siger folk lort til hinanden på et forum, de ikke ville drømme om at sige til samme person IRL

Edit: Det her handler ikke okm at du ikkie må synes at Marlar og jeg er nogle ynkelige idioter, det har du din demokratiske ret til at synes og dete r for så vidt fint nok. Probvlemet kan være hvis du kalder os for idioter på forummet. Ingen har ret til at kalde andre for idiote, man skal tale pænt. Du kan f.eks. sige til os at du synes at vi er dumme og burde få os et liv. Fair nok det tror jeg både Marlar og jeg er enige om er iorden at du synes og hvis du ikke direkte støder nogle er det såmænd også fint du skriver det.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Men moderationen er

#143: Men moderationen er faktisk ikke startet endnu (jeg har meldt ud at jeg ikke ønsker at være moderator og pt. har vi ikke valgt nogen endnu), så det er strengt taget ikke helt korrekt at det er yesterdays practice. Dette skal selvfølgelig ikke være nogen opfordring til at opføre sig tosset med vilje, men det er nok nødvendigt med lidt overbærenhed indtil det hele falder på plads.

Nå så må jeg stå som en af dem der har tagetden nye praksis til mig før tid. Det gælder tydeligvis ikke Marx. De bør visse kritikere tage til efterretning.


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
#145 Marlar, du gør dig i

#145

Marlar, du gør dig i mine øjne til talsmand for den allerstørste trussel mod en af de allervigtigste værdier i demokratisk samfund. Nemlig retten til at kunne ytre sig frit. Nu skal vi ikke tale om politik herinde, men jeg går ind for 100% ytringsfrihed - også på Linuxin. Også selvom det går ud over andres følelser. Men det er ikke ensbetydende med, at jeg mener, det er i orden at såre andre mennesker.

Jeg vil til enhver tid mene, at man skal forsøge ikke at såre andre mennesker - også dem man er uenige med. Men jeg kan ikke på nogen måde acceptere, at nogen skal gøre sig til dommer over andres udtalelser - uanset, hvor usmagelige de udtalelser måtte være. Det er prisen for frihed i allerbredeste forstand, Marlar.

Jeg tvivler ikke et øjeblik på dine gode hensigter - men jeg finder det dybt kvalmende, at du eller andre skal gøre jer til dommere over, hvad fx BG skriver, blot fordi I mener det kan virke sårende. Efter min mening er det smagsdommeri af den værst skuffe, og det er simpelthen så nedladende, at du mener, du er så hævet over andre, at du kan vurdere, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Beklager, men det er min mening - uanset om den virker sårende eller ej...


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Herudover vil jeg

#142: Herudover vil jeg efter nogen eftertanke give min fulde støtte til Bill Gates.

TAK! Det er sgu rart at høre noget positivt fra nogle af jer derude, når der er så mange negative.


m_abs
m_abs's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
13-12-2003
User is offline
Skal BG bannes?

#138:
Skal BG bannes? Ja/Nej.

Nej, helst ikke.

Men det betyder ikke at han skal have lov til at afspore tråde, bare fordi at han føler at alle skal høre det gode budskab.
Eller at det er i orden at han gentagende gange udviser foragt for andre brugere.
Osv. osv
.
Jeg ville helst have at ham fokuserede på at bidrage med noget positivt, det har han jo vist at han kan. Dermed ikke sagt at jeg skal kunne diktere, hvad han vælger at bruge sine kræfter på.

#132: Det er faktisk mig der har oprettet brugerne : "frogmaster", "m_abs", "Bill Gates", "Snakee", "Marlar", "Skunk" m.m. bare for at holde liv i Linuxin.
Det her er sandheden. Der er i virkeligheden kun mig på det her forum, mig og alle mine ekstra personligheder.
:D

EDIT: Præcisere lige.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Men det betyder ikke

#152: Men det betyder ikke at han skal have lov til at afspore tråde, bare fordi at han føler at alle skal høre det gode budskab.
Eller at det er i orden at han gentagende gange udviser foragt for andre brugere.

Jeg kan fint tilpasse mig at der kommer håndhævede regler, Hjælper du marx videre? Han har ikke forstået det endnu.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
Han har ikke forstået

#153: Han har ikke forstået det endnu.
Du er vist en værre sherif hva? ;)


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Du er vist en værre

#154: Du er vist en værre sherif hva? ;)

Nej det behøver jeg ikke. Der kommer jo nogle gode objektive moderatorer der kan sig af den slags trolleri. Det vil jeg se frem til.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
Nej det behøver jeg

#155: Nej det behøver jeg ikke. Der komemr jo nogle gode objektive moderatorer der kan sig af den slags trolleri. Det vil jeg se frem til.
Han for ihvertfald travlt, for hver gang du nævner Marx, så bliver Marx mere irriteret og så skal han ligepludselig moderere to.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Så kan det jo være

#156:
Så kan det jo være at du begynder at bugge marx med spørgsmål uden gode svarmuligheder ;) Det ville virkelig være genialt.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
lol jeg kan da ikke gøre

lol jeg kan da ikke gøre for, at du ikke synes de var gode! De kunne de sagtens have været. Det betyder jo tilsyneladende noget for dig, det er da en god ting! :)


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
:) ja -og godnat.

:) ja -og godnat.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
100% ytringsfrihed er en

100% ytringsfrihed er en illusion også selv om jeg sigter imod dette.

#150: Også selvom det går ud over andres følelser. Men det er ikke ensbetydende med, at jeg mener, det er i orden at såre andre mennesker.

Allerede når du har erkendt ovenstående har du ikke længere 100% ytringsfrihed.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
Med respekt for din mening

@dico #150
Med respekt for din mening og måde at se det på, så vil jeg i forlængelse af det jeg skrev i #146 sige at du har og vil altid have din 100% ytringsfrihed. Men der er noget ved ytringsfrihedskonceptet, som jeg fornemmer, at du misforstår.

Marlar bestemmer om dine ytringer hører hjemme her. Det er hans job at sørge for, at ytringer på LinuxIN virker anstændige nok til, at de kan være LinuxIN bekendt. Til sammenligning har du også ytringfrihed til at sige, hvad du vil nede i byens café. Men caféen har til enhver tid også retten til, at bortvise dig, hvis de føler det nødvendigt.

De ting man siger betyder jo noget. Derfor er man også nødt til at være varsom med de ord man bruger, til trods for at man har sin ytringsfrihed.

Med hensyn til at gøre sig til dommer. Dico - det er marlar nødt til. Hvis ikke du har tillid til hans dømmekraft, så kan jeg forstå dit problem og så er det altså dér - ved tilliden - hele problemet ligger.


marlar
Antal: 3208
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
jeg går ind for 100%

#150: jeg går ind for 100% ytringsfrihed - også på Linuxin

Du misforstår begrebet ytringsfrihed. Ytringsfrihed handler om meninger og værdier og retten til at udbrede dem. Begræsningen går kun på hvordan du formulerer dem. Du må fx gerne mene at indvandrerne er en stor trussel mod Danmark, og at de efter din mening pga flere børn pr. familie en dag vil udkonkurrere "etniske" danskere i antal. Men du må ikke sige at de yngler som rotter.

#150: Det er prisen for frihed i allerbredeste forstand

100% frihed er en utopi. For frihed går hånd i hånd med med begræsninger, idet du i din udfoldelse af total frihed nødvendigvis må begrænse andre eller evt. dig selv. Og omvendt.

#150: Efter min mening er det smagsdommeri af den værst skuffe, og det er simpelthen så nedladende, at du mener, du er så hævet over andre, at du kan vurdere, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert

Du har ikke forstået noget hvis du stadig tror det er smagsdommeri. Desuden burde du efterhånden have erkendt at jeg i min moderatorindstilling er overordentlig large, sikkert en hel del mere end nogle ville ønske.

Hermed er den diskussion forbi fra min side, jeg har simpelthen ikke tid. Men din mening har du lov at have.


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
#162 Jeg skal nok lade være

#162 Jeg skal nok lade være med at trække diskussionen yderligere, selvom jeg bestemt ikke har misforstået begrebet ytringsfrihed, men lad det nu ligge... :-)


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Til dico og andre der er

Til dico og andre der er imod "censur" på Linuxin:

Når man indgår socialt i en kontekst, er der oftest et formål med hvad folk gerne vil have ud af denne kontekst. En kontekst kan være en restaurant, en virksomhed, en institution, en politisk forening, eller sågar et internet forum. En sådan kontekst er ofte eget af en bestemt person/gruppe, der er i deres gode ret til at fastsætte målet med konteksten (den åbenlyse undtagelse er samfundet som helhed, der er en helt speciel kontekst, hvor ingen kan fastsætte et definitivt mål).

Tag som eksempel herpå en skoleklasse. Formålet er at læreren skal overgive viden til eleverne. For at dette formål kan trives, har man indført den regel at det kun er læreren der må snakke, og eleverne skal række hånden op og vente på at blive spurgt. Havde man ikke denne regel, ville alle kunne snakke i munden på hinanden, og ønsket om læring ville blive hæmmet. Denne regel er en begrænsning af at kunne ytre sig frit, men tjener det fælles bedste, og sikrer at læringen kan foregå optimalt. Reglen er kun et problem for dem der går imod formålet med konteksten nemlig undervisningen, og ønsker at modarbejde denne. Disse folk er så frie til at forlade skolen.

På samme måde er der et normativt formål med LinuxIN: Et forum hvor folk bliver behandlet med respekt og kan opholde sig uden at blive tilsvinede, hvor debat kan forløbe anstændigt, sagligt og uden at blive ødelagt; hvor man kan hjælpe hinanden med tekniske problemer, hvor enkeltpersoner ikke fører sig frem på bekostning af andre, mm. Hvis vi ønsker at opnå dette idéelle forum, er det nødvendigt at begrænse adfærd der modarbejder dette. Hvilket også indebære at man begrænser hvad folk kan ytre på siden, men det burde kun være et problem for dem der går imod fællesskabet og ikke stræber efter det samme mål som andre, og kan derfor, sådan som jeg ser det, forsvares deraf.


anonym2
Antal: 171
Tilmeldt:
25-11-2009
User is offline
#164 Jeg kan forstå, at jeg

#164
Jeg kan forstå, at jeg som menig bruger på LinuxIN nu sidestilles med uvorne skoleelever, hvis jeg ikke følger reglerne her på LinuxIN. Større arrogance skal man godt nok lede længe efter - selv herinde.

Men endnu mere nedladende er dit tåkrummende pinlige forsøg på at højne dine argumenter med smarte termer som "social kontekst" og "normative formål". Du virker som en anden førsteårsstuderende, der for at fremtræde lærd forsøger sig med smarte fremmedord, du knap nok forstår betydningen af. Start i stedet med at lære at stave ordentligt og gem de smarte gloser.

Men dit indlæg er jeg endeligt overbevist om, at jeg ikke har andet valg end at forlade sitet for tid og evighed. For denne drejning dette forum nu tager, ligger meget langt fra det LinuxIN, jeg engang var glad for at være en del af.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg kan forstå, at

#165: Jeg kan forstå, at jeg som menig bruger på LinuxIN nu sidestilles med uvorne skoleelever, hvis jeg ikke følger reglerne her på LinuxIN. Større arrogance skal man godt nok lede længe efter - selv herinde.Det blot en analogi, med der formål at illustrere min argumentation. Jeg sidestiller ikke nogen med noget.

#165: Men endnu mere nedladende er dit tåkrummende pinlige forsøg på at højne dine argumenter med smarte termer som "social kontekst" og "normative formål". Du virker som en anden førsteårsstuderende, der for at fremtræde lærd forsøger sig med smarte fremmedord, du knap nok forstår betydningen af. Start i stedet med at lære at stave ordentligt og gem de smarte gloser.Jeg beklager hvis mine formuleringer ikke tiltaler dig, og mine stavefejl genere dig. Men det er nu en gang sådan jeg skriver. Jeg forsøger ikke at "højne mine argumenter" ved hjælp af "smarte termer". Jeg forsøger blot at formulere mig så præcist som mulig, på den måde der falder mig naturligt. Det er ærgerligt at du forholder dig mere til mit sprogbrug, end indholdet af mit indlæg.

#165: Men dit indlæg er jeg endeligt overbevist om, at jeg ikke har andet valg end at forlade sitet for tid og evighed. For denne drejning dette forum nu tager, ligger meget langt fra det LinuxIN, jeg engang var glad for at være en del af.Ovenstående er kun min personlige holdning, og det er ikke mig der afgøre hvilken drejning LinuxIN skal tage. Kan du uddybe hvilken 'drejning' der er du taler om, og hvad der gør at den ødelægger din oplevelse på LiunxIN? Jeg har ærlig talt lidt svært ved at se problemet. Det eneste jeg argumentere for, og jeg mener ærlig talt ikke at der er ret radikalt, er, at de regler det hele tiden har eksisteret, nu også bør håndhæves, med det argument at det er nødvendigt at fastsætte sociale spilleregler i en social kontekst.