Qt5 og KDE

Nu blev min planlagte artikel faktisk så lang, at jeg så mig nødsaget til at dele den i to.

Som overskriften antyder så er Qt5 på vej - og den kommer med sikkerhed i år. Planen var i juni i år, men umiddelbart er projektet lidt efter tidsplanen, så personligt vil jeg gætte på august.

Major versions af Qt er den eneste mulighed for at ændre/forbedre på designmæssige ting. Qt lover binær kompatibilitet indenfor majorversions, så man kan (end) ikke tilføje en virtuel c++ funktion indenfor samme major Qt version.

Dette har selvfølgelig udløst et hektisk arbejde, hvor alle gerne vil have nogle rettelser ind (også mig - selvom mine Qt5 rettelser er det rene ingenting i forhold maintainernes enorme ændringer).

Status på Qt5 lige nu er, at der har været feature freeze siden starten af februar. Dermed tillades de største ændringer ikke længere - og de må i givet fald må vente til Qt6.

Skader Qt udviklingen KDE?

Det er selvfølgelig korrekt, at KDE udviklere især Thiago Macieira, Stephen Kelly og David Faure (og måske i mindre grad også John Layt) har haft meget travlt i forbindelse med Qt5 og i øvrigt også Qt Open Governance.

Maintainerne har været hårdt presset af at de foruden deres egne store ændringer, også har skulle tage stilling til (dvs reviewe) andres ændringer, der ofte også er store.

Dog vil jeg lige nævne, at jeg har 'hørt' dem (dvs Thiago og Steve) snakke lidt KDE på Qt-labs og Stephen Kelly snakkede også lidt KDE med Qt chefmaintainer Lars Knoll. Med andre ord har de nok ikke helt har glemt KDE - og selvom de pt stadig har travlt med Qt, er det ikke helt så hektisk efter feature freeze.

Derudover er de altså ikke de eneste KDE-udviklere og der sker stadig ting med KDE. Læs f.eks:
http://www.linuxin.dk/node/19370
http://www.linuxin.dk/node/19474

Slutteligt blev Qt4 udgivet i juni, 2005 og først her 7 år efter kommer en Qt5 og herefter er der lukket for mange designmæssige ændringer. Den mulighed bør KDE-udviklerne naturligvis også bruge til at få de ændringer, som de har brug for, ind i Qt. Qt er fundamentet(!) for KDE(!) og at KDE-udviklere bruger tid på Qt er kun helt naturligt.

Man kunne på tilsvarende vis spørge om udvikling af GTK skader Gnome?

Det eneste, der skader KDE er når jeg (og evt andre) har nogle delvist selvforårsaget tekniske problemer og jeg spilder Thiagos tid med det ... (og her vil jeg gerne sige undskyld!)

Qt stadig perfekt til Mac, Windows og Linux(!).

At Nokia og Microsoft har indgået et samarbejde er for de flestes vedkommende nok ikke gået ubemærket hen. Tilgengæld er der tilsyneladende nogen, der tror, at det betyder at Qt nok nærmest kun bliver forbedret på Windowsplatformen - og at Linux ikke længere vil blive prioriteret.

Dette er forkert. Selvom jeg med stor glæde noterer mig, at nogle alvorlig problemer som netop kun ramte Windows er løst eller kraftigt forbedret i Qt5, er Linux stadig den platform de fleste Qt udviklere bruger. Hvis der endelig har været en platform, som Qt ikke har fungeret så godt på, har det været Windows. Faktisk er jeg trods min kærlighed til Linux helt klar til at rette Windows only problemer i Qt. (Også selvom de ikke generer hverken mig eller min arbejdsplads).

Selvom Qt i sig selv er det bedste C++ framework, så er fungerende crossplatform med til at gøre Qt ekstra stærkt.

I øvrigt er Qt faktisk ikke supporteret på Windows Phone (endnu?). MS har jo .NET, som de helst ser bliver brugt, selvom det jo oplagt er et problem for dem, at Qt efterhånden både virker på iOS og Andriod.

Linux bliver ikke svigtet af Qt. Ved alle kode-ændringer kompileres koden på alle platforme, mens autotests faktisk 'kun' afvikles på Linux (og kun på Windows+Mac inden releases).

Qt5 - revolution vs evolution

Det er det svært at vurdere om der er tale om en evolution eller revolution.

Qt5 har en række forbedringer i core-funktionalitet og en række udbygninger - især af QtQuick. Tilgengæld er det kun en mindre evolution i forbindelse med Widgets. Nokia har mest fokus på udvikling på mobilen og Widgets bliver ikke udsat for graverende ændringer - men er funktionalitetsmæssigt er det tilgengæld også begrænset hvad Widgets mangler.

Selvom Qt kommer i en ny supersej og forbedret version, så hælder jeg umiddelbar nok mest mod overall at kalde det en evolution. Grunden til dette er også at der trods tilføjelser i langt højere grad er kompatibilitet mellem Qt4 og Qt5, hvilket man f.eks. ikke kunne sige var tilfældet mellem Qt3 og Qt4. Dog må jeg erkende, at jeg ikke helt har det fulde overblik til at kunne vurdere dette.

Af samme årsag må man forvente at KDE5, som bygger på Qt og især Qt Widgets, bliver en evolution. Sandsynligvis må det betragtes som en god nyhed, da KDE 5.0 ikke behøver at blive lige så berygtet som KDE 4.0 :)

En Qt 5.0 alpha er lige om hjørnet og må forventes klar inden slutningen af marts.

Se evt mere her:
http://doc.qt.nokia.com/5.0-snapshot/

cb400f
cb400f's picture
Antal: 3482
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Det er måske også værd at

Det er måske også værd at nævne at Qt5 har både Linux/X11 og Linux/wayland som officielle referenceplatforme, sammen med MS Windows og Mac OSX.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Ja og når Digia får

Ja og når Digia får fingrene i Qt5, så får vi også Windows embedded, win8 metro, qnx og wxworks til Qt. Gad vide hvorfor Elops drenge er så vilde med at finde alternativer til Linux?


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#1 Rart lige at få det med

#1
Rart lige at få det med (selvom Qt jo også fungerer på en række andre platforme :) )

Det er nu lidt sjovt, at selvom de sandsynligvis findes, så har jeg endnu til gode, at se et Linux-only problem i Qt ... Jeg har mødt et par Windows .... (og på codereview set et par - og lavet review af en Mac-only rettelse).


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
"Man kunne på tilsvarende

"Man kunne på tilsvarende vis spørge om udvikling af GTK skader Gnome?"
**** linje Slettet - OFF TOPIC. Mod **** Hold det on topic!

Hele artiklen lyder mest som en lang undskyldning og bortforklaring af de åbentlyse painpoints.

Hvad med en artikkel der i stedet forklarer lidt om de tekniske ændringer? Marketings-bla bla om at det er en "supersej og forbedret version" er spild af tid.


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#4"Man kunne på

#4
"Man kunne på tilsvarende vis spørge om udvikling af GTK skader Gnome?"
Trolle, trolle, trolle. Lame.

Hvis der er noget, der er trolling, så er det dit svar ....

Hele artiklen lyder mest som en lang undskyldning og bortforklaring af de åbentlyse painpoints.
Jeg medgiver at artiklen er skrevet defensivt fordi særligt en person åbenlyst har en kæphest og render rundt og spreder FUD. Du kan jo prøve at læse følgende:
http://www.linuxin.dk/node/19554 (men det er vel helt efter bogen i din verden).

Marketings-bla bla ... er spild af tid.
Og alligevel vælger du at spilde mere tid ved at kommentere på tråden. Jeg har i længere tid ladet være med at ville kommentere på nyheder og tråde, hvor indholdet ikke interesserer mig specielt meget. Dog er spørgsmålet om jeg er for flink - eller jeg ligesom dig her skal prøve at hælde lidt malurt i bægeret, når der skrives om Gnome og GTK .... Det er det jo ikke specielt konstruktivt (faktisk nærmere ødelæggende for siden) - og det håbede jeg, at du (modsat BG) ville have omløb nok i hovedet til at forstå ...


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#5Hvis der er noget, der er

#5
**** Slettet - OFF TOPIC. Mod **** Hold det on topic ligesom dit indlæg nedenunder.

Det jeg efterlyser er noget kød på artiklerne - og måske en lidt mere nuanceret vinkel, hvor alt ikke absolut skal være lyserødt. Alle ved, at der sker nogle ting for tiden, som ikke er optimale. Det er fint at være optimistisk, men det grænser efterhånden til ren fornægtelse af hvad der sker i den virkelige verden.


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#6Ok, Jeg vil lige vende

#6
Ok, Jeg vil lige vende tilbage med et længere svar til dig senere ... :) - men faktisk er jeg egentlig ganske optimistisk på området. (Hvad jeg dog ikke var for 6 mdr siden). Jeg antager, at du først og fremmest hentyder til Elop .... (eller?)


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
@Phomes. Jeg tror jeg svarer

@Phomes. Jeg tror jeg svarer med en eller flere artikler / nyheder hvis det er ok.
Så skal jeg samle lidt op hhv de tekniske nyheder når alfa-udgaven kommer her indenfor en uge og (problemet) Elop - i hver sin artikel og så kan vi eventuelt debattere videre derfra ...


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3482
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
#6Jeg erklærer mig i hvert

#6
Jeg erklærer mig i hvert fald enig med thorbjørntux - det er svært at bevare pessimismen på Qt's vegne for tiden.

* Qt-project er en stor succes - Qt er mere åbent og levende end nogensinde med en voksende skare af bidragsydende individer og virksomheder.
* Digia bidrager i stor stil, med større fokus på desktoppen end Nokia har haft, og deltaen mellem Qt commercial og Qt bliver mindre og mindre og er snart helt væk.
* Qt/Linux/Wayland spiller en betydende rolle i Nokias "The Next Billion"-strategi, ifølge vedholdende, velunderbyggede rygter.
* Qt bliver hele tiden mere kraftfuldt og produktivt og breder sig til flere og flere platforme, hvilket kun kan være en god ting for Qt og Linux - da det øger udviklerskaren og den software der skrives til andre platforme i Qt nemt kan porteres til Linux.

**** Linjer Slettet - OFF TOPIC. Mod **** Hold det on topic ligesom dit indlæg ovenfor.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
LOL! cb400f, du timer dit

LOL! cb400f, du timer dit hurra-snak perfekt. Digia annoncerer Qt Commercial 4.8.1 med fokus på andre platforme end linux. LOLOLOLOL...

www.digia.com/en/Qt/Release-Notes/Release-Notes-Qt...


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#8 en artikel om Elop vil

#8 en artikel om Elop vil jeg sandsynligvis ikke gide læse, men hvis du graver nogle gode tekniske beskrivelser frem så ville det være godt (fortalt som en tekniker til en tekniker. Ikke noget marketing speek)


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#11 Ok, dropper den så :)

#11
Ok, dropper den så :)


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
Nu er Qt5 alpha ude. Jeg

Nu er Qt5 alpha ude. Jeg regner med at samle lidt op på det tekniske i den snart ... (hvis ikke andre kommer mig i forkøbet)


stig65
Antal: 1027
Tilmeldt:
29-01-2007
User is offline
Tak for en god artikel

Cute at høre lidt om hvad der rører sig (hehe). Ved du om KDE har planlagt en strategi for skiftet til KDE 5 endnu?


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#14KDE følger Qt med

#14
KDE følger Qt med versionsnumre. Dvs KDE5 vil bruge Qt5 - og det er planlagt. cb400f skriver noget om det. (Jeg ved dog ikke helt hvornår KDE5 kommer)

Angående en mere teknisk artikel om Qt 5 skal den nok komme - men dog bliver jeg nødt til lige at udskyde den lidt. Måske til beta - måske først til final. (Jeg er lidt ophængt pt).


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Lad os da bare starte:

Lad os da bare starte: Masser af ny support på alternative kerner der kan erstatte det "onde" copyleftede Linux. Den slags er jo populært i anti-coplyleft kredse


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#16 Vi tager den lige en

#16
Vi tager den lige en gang til. GTK understøtter også flere og flere platforme. Samtidig bidrager du ikke med noget nyt. Din holdning er kendt og kan accepteres, men din måde at formulere den på i #10 er helt uacceptabel og i lyset af at du allerede har nævnt den i #10 er din provokerende #16 intet anden end spam.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Vi tager den lige en

#17: Vi tager den lige en gang til. GTK understøtter også flere og flere platforme.
Nævn lige et par officielle GTK-understøttede embeddede linuxkonkurrenter... Eller må du jo blæse en retræte igen.

#17: Din holdning er kendt og kan accepteres, men din måde at formulere den på i #10 er helt uacceptabel og i lyset af at du allerede har nævnt den i #10 er din provokerende #16 intet anden end spam.

**** Linjer Slettet - OFF TOPIC. Mod **** Keep it nice.

#10 handler om Qt commercial 4.8.x. (Du ved: anti-copyleft fælden)
#16 handler om om Qt5.


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
Nævn lige et par officielle

Nævn lige et par officielle GTK-understøttede embeddede linuxkonkurrenter...

Det har jeg gjort før. GTK virker fint på QNX. Officelt? Måske ikke - men de vedligeholder det. (Så de bruger åbenbart betalende Linux-brugeres penge på at vedligeholde den slags skidt). Det er jo oplagt bedre end det Qt gør ...

**** Slettet - OFF TOPIC. Mod **** Keep it nice!

I øvrigt var det du skrev også sludder. Du påstod jo at Trolltech var på randen konkurs selvom det blev solgt med kæmpe-fortjeneste. Min erkendte fejl lå udelukkende i at jeg troede aktionærerne havde fået fortjenesten!

Kan du slet ikke forstå, at folk aldrig vil give dig ret i noget - selv hvis du skulle have en pointe?
Hvornår hører jeg i øvrigt dig blæse i retrætetrompeten her :
http://www.linuxin.dk/node/19554


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Det har jeg gjort før.

#19: Det har jeg gjort før. GTK virker fint på QNX. Officelt? Måske ikke - men de vedligeholder det.
De vedligeholdte versioner af GTK inkluderer 2.24.x, 3.2.x og 3.4.x, kan vi lige få en kilde der viser at det vedligeholdes her?


Slettet

bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Tak for din

#21: Tak for din psykoanalyse, den var dejlig sjov :)

Jeg vil så bedrøve idg med at jeg er "overkrammet", min kæreste er umættelig på det punkt. Måske trænger du bare selv til et kram, nu så vi jjo hvordan det gik med dit Lifal da du ikke blev krammet... Så hold dine egne problemrer hos dig selv, tak.

Og vedr trompeten, den ville jeg faktisk gerne være glad for at høre. For det betyder at der ike bliver skrevet noget dumt i første omgang. Jeg vil gerne være fri for at skulle forklare en lidt for "klog" at aktionærerne til 7,5 millioner aktier udstedt på IPOen ikke har nogen som helst sammenhæng med den ejerkreds at gøre der solge til >50 millioner aktiver til Nokia. For samme kurs som IPOens: 16 NOK. Ikke mere, ikke mindre. Hvorfor skulle jeg bruge tid på at forklare såda n noget, når man selv kan læse det? Der må da være et minimumskrav om selvstudie, hvis man da ikke vil blæse i trompeten.


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****

**** Slettet - OFF TOPIC. Mod **** Keep it nice!


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****

#23:
**** Slettet - OFF TOPIC. Mod **** Igen keep it nice!


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****

**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****

**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****

**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****


burgermann
Antal: 329
Tilmeldt:
27-11-2005
User is offline
**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****

**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****

**** Slettet - OFF TOPIC. Mod ****


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
For lige at ridse op.

#29: For lige at ridse op. Du snakkede om Trolltech tæt på konkurs - og jeg tog blot fejl mht hvem, der skummede overskudet.

Der var ikke noget overskud. Aktionærkredsen blev udvidet ved IPOen, hvor der blev afsat 7,5 millioner aktier til kurs 16 NOK. det samlede antal aktier var ca. 52 millioner, hvor resten af ejerskabet talte hovedudviklerne og strategiske investorer,

Tiden gik og pengene blev brændt af som i så mange andre pre-finanskrise vækstvirksomheder: Rakfisk om mandagen, tirsdagsmassage, onsdagskage, torsdagsbowling, tossefredag med fri nørderi og musikvidioer som denne:
http://www.youtube.com/watch?v=NbTEVbQLC8s

Altså et kæmpe money waste der havde sin gang i væksttiderne. Aktiekursen reagerede selvfølgelig negativt når cashflow og indtjening var skrevet med røde tal. Men troen var jo at væksten redder alt til sidst.

Nå gik det ikke værre end at Nokia så muligheden i at komme ud af rigtige upstreams og købe noget med "business features" som anticopyleft og duallicense, så de bød 16 NOK per aktie, altså præcis den kurs som er psykologisk acceptabel for IPO-investorerne. Det var nødvendigt da mindst 90% af aktionærerne skulle give tilsagn for at Nokia kunne overtage, De 90% tilsagn var der ingen problemer med at opnå, for alle ville ud af den synkende skude! Både ejerne, bestyrelsen, de strategiske investorer og IPO-aktionærerne. Ja spørgsmålet er om ikke bestyrelsen ville begå lovbrud ved at anbefale andet end det eneste rationelle: SÆLG.

Og hvad så med de stakkels IPO-aktionærer? kom de ud med skindet på næsen? Ja og nej. De fik de samme penge tilbage de havde skudt ind, men ved at have dem stående i mindre likvidt, højrisiko væksteventyr, så er de gået glip af alternativinvesteringen i mere likvide og mindre risikoflydte aktier, Et konkret alternativ til Trolltech kunne være det norske OBX-index. Det steg i samme tid ca. 33%!

Trolltech-aktionærerne har altså sagt nejtak til 33% forrentning, og jatak til at miste penge og tage unødvendig risiko. For de menige aktionærer har det været mindre sjovt, men jeg er da sikker på at de ledende folk har hygget sig med at være ansat i eget hus. Og alle de gamle "helte" er her jo endnu, Chambre-eng, Seigo og Ettrich er i Nokia, og Nord er i SmarterphoneOS der er Nokias seneste opkøb. Nokia valgte jo ligesom chips-jørgen at købe sig et lille closed source mobile phone OS, det er jo altid meget rart at have. Og "heltenes" løn? Ja den er jo ikke betalt af Qt-investeringen, den er betalt af patentkrig og Lumia-telefoner.


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#30 Du har ret. Ingen fik

#30
Du har ret. Ingen fik noget overskud. Jeg beklager.
Jeg blev lidt forvirret af din forkerte påstand:
AKTIONÆRENE blev budt IPO-kursen. Ejerkredsen talte flere end det

Nu hvor jeg så har erkendt det, kan du jo passende forholde dig til:
http://www.linuxin.dk/node/19554#comment-72449

Er vi enige om, at du gentagne gange har skrevet noget forkert om Qt?

Derudover angående N9 salg. Kan vi blive enige om at paldepind og jeg har tal, der underbygger at N9 har solgt bedre end Lumia i starten - og du udelukkende har din påstand?

Kan vi blive enige om at investorerne i Nokia nok ikke helt deler din og Elops holdning i at MS satset bare er det rigtige?

Derefter har jeg egentlig også masser af andre ting, som jeg gerne ville have, at du forholdt dig til BG, men jeg er lidt bange for at det ikke kommer til at ske ... du er noget mere optaget af at fortælle mig at jeg skal blæse i retrætetrompeten og leje smart og vidende om ting - end rent faktisk at forholde dig til noget.

PS: En biting, som jeg ikke kan lade stå:
Trolltech-aktionærerne har altså sagt nejtak til 33% forrentning,

Sikke noget sludder. De havde måske tjent 35% (fordi deres egne penge havde fået kurserne til at stige) og når de var begyndt at realisere deres millioner, så havde de måske tjent 25% - hvem ved. Værdien af aktier er ikke fast. Havde de sat deres penge i Apple havde de måske tjent 100%. Hovedsagen er at aktionærerne ikke rigtigt tabte noget udover normal markedsrente (og inflation), da aktier altid er risikovillig kapital.

Vi er enige om at hele strategien i Trolltech var vækst og nok på sigt overtagelse. Det blev så ikke til mere end en 0 forretning. (Men det var godt for Qt ... :) )


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Du har ret. Ingen fik

#31: Du har ret. Ingen fik noget overskud. Jeg beklager.

Mange tak! Nu har jeg så spildt en time på at rydde op efter din meget uheldige misforståelse der sjovt nok kom til at omtale Qt som en overskudsforretning, hvilket det selvfølgelig ikke er!

Det var bare en sjov gimmick der gav arbejde til nogle der gerne ville lege med open source uden at ville noget med. Deres bedste scam var at lave et open source DE og blogge en masse tomme ord. Vupti så kunne man lege "alternativ" til dem der tilbød noget bedre.

For open source fungrer ikke anderledes end blogging frequency == mindshare. Idag er Nokia selvfølgelig ligeglade med desktop linux, og alle de gamle Qt-pushers som Ettrich, Seigo, Knoll, Nord og Chambre-Eng sidder idag med vellønnede stillinger hos Nokia og skal gentage "succesen" på mobilityplatformen. Betalt af patenter og Lumiasalg, da Qt i sig selv er et økonomisk bundløst hul.

De har gjort det godt, for dem selv. Desktop linux har de intet gjort for ud over at køre et mega Nigeriascam på dem der hoppede på limpinden.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Desktop linux har de

#32: Desktop linux har de intet gjort forIkke andet en at lave et DE der er foretrukket af en stor del af Linux's brugere.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Ikke andet en at lave

#33: Ikke andet en at lave et DE der er foretrukket af en stor del af Linux's brugere

Øh hallo, de omtalte herrer har forladt desktoppen. Idag er deres sponserede projekt plasma active, fordi betaleren(Nokia) ikke har noget at bruge en desktop til. Det har alle opdaget undtaget Linuxin.

Hvis "heltene" ikke mener desktoppen er værd at satse på, så må det modsatte også gælde: Flødeskummerne fra Qt er ikke at satse på. Og har aldrig været det. For dem var linuxdesktop bare et middel til Qt promotion og ikke et mål i sig selv.

KDE som desktop? Det kunne være lavet på et andet toolkit.


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
Mange tak! Nu har jeg så

Mange tak! Nu har jeg så spildt en time på at rydde op efter din meget uheldige misforståelse ...

Du skal ikke være ked af at vi begge misforstod situationen og spildte tiden :) (Såfremt du ikke mener, at du misforstod den, burde du ikke beskrive den forkert - vi kan vel blive enige om det som jeg skriver i #31)

Idag er Nokia selvfølgelig ligeglade med desktop linux, og alle de gamle Qt-pushers som Ettrich, Seigo, Knoll, Nord og Chambre-Eng

Jeg er bekendt med at Nokias strategiske fokus er andet en QtWidgets. Dog er verden ikke helt sort/hvid. F.eks. kan jeg berette at 'selvelste' cheifmaintainer Lars Knoll har reviewet to af mine widgets changes - og han var i øvrigt bestemt ikke tilfreds med, at den ene rettelse i mit udkast var en source incompatible rettelse.

Når snakken nu falder på fejltagelser, skulle du i øvrigt ikke forholde dig til denne:
http://www.linuxin.dk/node/19554#comment-72449


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Du skal ikke være ked

#35: Du skal ikke være ked af at vi begge misforstod situationen og spildte tiden :)

Jeg har intet misforstået vedr. Trolltechs økonomi, hvis du mener dette, så giv et link :)
#35: Jeg er bekendt med at Nokias strategiske fokus er andet en QtWidgets. Dog er verden ikke helt sort/hvid. F.eks. kan jeg berette at 'selvelste' cheifmaintainer Lars Knoll har reviewet to af mine widgets changes - og han var i øvrigt bestemt ikke tilfreds med, at den ene rettelse i mit udkast var en source incompatible rettelse.

Det er helt korrekt at Nokia i bedste fald er ligeglade Linuxdesktop software, og i værste fald vil angribe det. Derfor er Knoll da heller ikke tilfreds med at bruge tid på ting som Qt selv betragter som "done", nemlig alt der ikke har med Nokias egne interesser at gøre. Altså mobility.

Knoll skriver det selv, og Digia skriver det også selv. Så kan man jo selv gætte sig til hvor Desktop Linux ligger som prioritet. Hint: Det er hverken first class citizen eller second class citizen.


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#36Jeg har intet

#36
Jeg har intet misforstået vedr. Trolltechs økonomi, hvis du mener dette, så giv et link :)

Kan vi blive enige om at følgende er en forkert kommentar:
AKTIONÆRENE blev budt IPO-kursen. Ejerkredsen talte flere end det

Vi kan godt blive enige om at betydningen af ovenstående sætning ikke er:
"aktionærkredens var større end IPO-aktionærerne."

Det er helt korrekt at Nokia i bedste fald er ligeglade Linuxdesktop software
Det er muligt at selskabet (hvor du deler deres strategi) ikke er. Dog kan du jo ikke kontrollere udviklernes følelser. Derudover kan QML sagtens bruges til (linux) desktopudvikling (hvis man vil).

Derfor er Knoll da heller ikke tilfreds med at bruge tid på ting som Qt selv betragter som "done"

Han var utilfreds med at jeg havde lavet en source-inkompatibilitet (pure virtual function) i det område (hvor du påstår at han er ligeglad) . Da jeg havde rettet denne godkendte han mit patch. Jeg ved godt, at din verden er sort/hvid, men faktum er at Nokias udviklere hjælper - også når emnet er QtWidgets.

Slutteligt holder du jo stadig ikke fokus. Jeg har gentagne gange bedt dig at tage stilling til en bestemt ting, skal jeg gentage hvilken?


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Vi kan godt blive enige

#37: Vi kan godt blive enige om at betydningen af ovenstående sætning ikke er:
"aktionærkredens var større end IPO-aktionærerne."

Hvor er det faktuelt forkerte?