GNOME Goals kandidater til 3.6

GNOME har længe haft et værktøj kaldet "GNOME Goals" til at tracke arbejdsopgaver der spreder sig over mange individuelle GNOME-moduler. Hidtil har det ikke været styret, men nu har release teamet sat det i system og udvalgt bestemte goals, som de ønsker fixet i den kommende GNOME 3.6.
http://mail.gnome.org/archives/release-team/2012-M...

Det drejer sig i særdeleshed om at få færdiggjort følgende Goals:
http://live.gnome.org/GnomeGoals/GSettingsMigratio...
http://live.gnome.org/GnomeGoals/XDGConfigFolders
http://live.gnome.org/GnomeGoals/PortToGMenu
http://live.gnome.org/GnomeGoals/PortToGtkApplicat...

Det er alle Goals der retter tekniske ting som skal sikre at GNOMEs design team kan komme igennem med mere innovation, f.eks. Gmenu der allerede er beskrevet her. http://linuxin.dk/node/19738

Det er dog et mysterium hvorfor dele af Design Teamet presser meget hårdt på at få XDG Base Directory Specificationen ovrholdt. En af forklaringerne der ikke nævnes kan være at de vil have GNOME 3.6 til at køre på devices med mindre og langsommere lagermedier. F.eks. flashbaserede tablets.

phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
GSettings målet er ret

GSettings målet er ret gammelt. Det burde kun være programmer med helt særlige behov der ikke er portet endnu. Fordelene for brugeren er specielt performance under programstart.

XDG har ligeledes kørt ret længe. Som du skriver er designholdet pludseligt ret opsatte på at få den nået i 3.6. Jeg var ret overrasket da Jon McCann kom susende med patches til både sudoku og fire-på-stribe. Uanset hvad målet er, så takker jeg :) (jeg giver dig dog ret i, at opdelingen i data, config og cache giver mest mening andre steder end desktoppen)

GtkApplication og GMenu målene er helt klart de vigtigste for 3.6 i mine øjne. Gnome er slet ikke konsistent på det punkt i dag.


McDonnell
McDonnell's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Gnome er noget rigtigt

Gnome er noget rigtigt langt.

Min erfaring fra andre sider og fora siger også at flere af dem der var rigtigt kritiske i starten, lige så stille er ved at komme tilbage eller i hvert fald åbne øjnene op for Gnome 3.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Gnome er noget rigtigt

#2: Gnome er noget rigtigt langt.

Et par solide releases tager størstedelen af den backlash der følger med store skift i workflow. Det er sådan set fint nok, og GNOME 3.4 er på rette vej med releases i Fedora17 og snart er pakkerne helt inde i Debian testing. Det er sådan set interessant nok, men lidt et sidespring.

Det virkelig interessante er at RH gør præcis det som visse brugere herinde påstår er umuligt og en dårlig model: Proffesionelt arbejde i frie upstreams. Og det sker i et tempo der er værd at tage hatten af for. Det der sker i GNOME lige nu, kan jeg ikke se ske andre steder på linuxdesktoppen, og i GNOME sker det uden bagtanker i dual license og single vendor kontrol.


dbuch
dbuch's picture
Antal: 209
Tilmeldt:
17-09-2010
User is offline
Med stor respekt

Sådan, synes virkelig gnome skal have en klapsalve - glæder mig til 3.6. Jeg ser sgu fremtid i det skidt.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Du får mulighed for at

Du får mulighed for at teste 3.6 meget tidligt: GNOME 3.4 indeholder jo gnome-boxes der gør det nemt at teste i et virtusliseret miljø. Der er faktisk planlagt love-image testing på alle 3.5.x releases fremover.

Og for de mere modige så investerer RH også ret mange timer i jhbuild og ostree lige for tiden. Får GNOME bare 75% af de ting der meldes ud for tiden, så får vi noget der ligner en hæderlig Linux desktop.


dbuch
dbuch's picture
Antal: 209
Tilmeldt:
17-09-2010
User is offline
#5 GNOME 3.4 indeholder jo

#5 GNOME 3.4 indeholder jo gnome-boxes der gør det nemt at teste i et virtusliseret miljø

Ja men ikke i arch repos udover AUR. Igen som sagt ser jeg gnome fremgang som et stort WIN!


McDonnell
McDonnell's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Igen som sagt ser jeg

#6: Igen som sagt ser jeg gnome fremgang som et stort WIN!

Der er slet ingen tvivl om at Gnome kun går i den rigtige retning. Som BG nævner er det ikke noget man ser på andre fronter end Gnome.

Jeg er helt sikker på at vi i Fedora 18 kommer til at se en Linux distribution med et rigtigt godt desktop.


dbuch
dbuch's picture
Antal: 209
Tilmeldt:
17-09-2010
User is offline
Som et barn

Jeg er som et barn og kan ikke vente ;)