GTK ødelægger Linux!

thorbjørntux
Antal: 698
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
GTK ødelægger Linux!

Nu sidder naive Ĺinux/Gnome-brugere nok med fred i sjælen og tror de gavner linux - men med dette afslørende indlæg vil folk opdage, hvilket Linux-skadeligt framework hele Gnome er bygget på.

Udfra browserstatistikker kunne det tyde på at firefox er installeret på omkring hver fjerde maskine - og da der kun er maks 1/100 maskiner med linux kører 24/100 firefox på Windows eller Mac. Sammen med Gimp og Inkscape er udbredelsen af Gnome-programmer på Windows et stykke over nogen Qt programmer, hvorfor GTK absolut må få betegnelsen som den største trussel mod Linux. At man kan få bl.a. Firefox til Windows er ødelæggende for at folk vil skifte til Linux. Måske kunne Linux-tallet være 25% såfremt alle firefox-brugere var villige til at gå til Linux for at beholde deres browser.

Så længe GTK har Windows-understøttelse, må enhver brug af ethvert GTK-program frarådes.... Man skal ikke undervurdere den skadelige effekt af at bruge et sådant. Linux er for vigtigt til at et framework som GTK må ødelægge det - med deres uansvarlige politik, der minder om noget mig-først. De vil prøve at slå deres konkurrenter med at være cross-platform fremfor at trække Windows stikket ud.

Læs også -
http://www.linuxin.dk/node/19784 (<- vigtig da den var inspirationl)
og mine kommende artikler:
wxWidgets er også ondt.
LibreOffice skader mere end det gavner
og
Andre onde crossplatform-programmer (virtualbox m.fl.)

(Sarkasme kan være anvendt i ovenstående ;) )

PS: Det er påpeget at Firefox (ikke længere) bruger GTK på Windows ... men naturligvis ændrer dette ikke ved noget af pointen i ovenstående ;)


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg er helt enig. Vi ser det

Jeg er helt enig. Vi ser det bla. på spilkonsoller hvordan eksklusive titler er essentielt for at lokke kunder til. På samme måde ville det have enorm værdi, hvis Linux havde nogle programmer, som at man ikke kunne finde andre steder. GTK gør Linux en kæmpe bjørnetjeneste ved at understøtte Windows. Det er klart at dem der har udviklet denne support, er Linux og fri software hadere, som vi var bedre tjent uden. Det er helt grotesk, at vi som dedikerede idealister skal gå med at alverdens GTK programmer gøres tilgængelige på den absolut største konkurrents platform!

Jeg har altid sagt de, og jeg siger det gerne igen: Kald direkte til X er det eneste der duer! Alt andet er for forrædere!

DØD OVER PORTABILITET!! Make the world Linux <3 only!


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 698
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#1 Alle tiders måske kan du

#1
Alle tiders måske kan du hjælpe mig lidt for jeg har ikke tid til alle de indlæg :)
Fx. nåede jeg ikke at nævne

Ubuntu - næsten så ondt som Lucifer selv (hvis man snakker satanic edition)
og
Både KDE og Gnome - når det ikke er ondt nok at spise små børn


Tukanfan
Tukanfan's picture
Antal: 114
Tilmeldt:
29-09-2010
User is offline
Jeg har altid sagt de,

#1: Jeg har altid sagt de, og jeg siger det gerne igen: Kald direkte til X er det eneste der duer! Alt andet er for forrædere!
Haha, den var god ;-)


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1616
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Bruger Firefox overhovedet

Bruger Firefox overhovedet GTK i Windows versionen? Du kan jo ikke installere GTK temaer til det og der er ingen filer der nærmer sig navnet GTK i programmappen.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
nhååå så er det derfor

nhååå så er det derfor du har fjernet din signatur til gratisogfri.dk ;) (eller også er det fordi signaturer jævnligt går i vasken her)

men det er ondskaben selv du kan finde der, vil jeg godt påpege. men jeg kører også ubuntu. jeg er bare ond.


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 698
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#4Så måtte jeg have

#4

Så måtte jeg have google i sving (de ville jo sagtens kunne linke statisk) - men det lader til, at du har ret i at de (ikke længere?) bruger GTK.

Så vidt jeg kan se (uden garanti) brugte de i Windows-versionen stadig GKT i version 3 (2008) - men det lader til at være blevet ændret sidenhen (måske fordi Chrome ville være native på Windows ...)


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 698
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#5 Næ, det var egentlig

#5
Næ, det var egentlig bare nogle andre ændringer til min profil, der fik den væk ... (selvom det selvfølgelig er frygtelig med sådan en Linux-forrædder-side, hvor ca. 90% af programmerne også kører på Windows ;) )


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Tak :) Det er dog ikke

#3:
Tak :) Det er dog ikke en fuldstændig sikring. Der er nemlig nogle stikkere, der har porteret X til det djævelske closed source POSIX alternativ til Linux: Mac OSX :(

Btw, Firefox bruger XUL.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Hold nu op med at klynke.

Hold nu op med at klynke. Hver evig eneste gang at en kde-ist herinde føler sig trådt over træerne, så får vi en indholdsløs tudetråd som denne. Jamen gnome gør dit og gtk dat. Klynk klynk klynk.

Du har tilmed ikke engang gidet bruge 2 minutter på at researche det du vil skrive om.

Det er dårlig stil - og "jamen BG driller bu-hu" er ikke nogen undskyldning.


Clausi
Antal: 93
Tilmeldt:
11-11-2008
User is offline
Jeg tror nu blot, det er et

Jeg tror nu blot, det er et humoristisk forsøg på at fortælle, hvor latterligt fanatiske korstog ALTID er. Det er der ikke meget klynk i.

Hilsen en glad kde-, gnome- og lxde-bruger...


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Jeg tror nu blot, det

#10: Jeg tror nu blot, det er et humoristisk forsøg på at fortælle, hvor latterligt fanatiske korstog ALTID er. Det er der ikke meget klynk i.Hilsen en glad kde-, gnome- og lxde-bruger...

Ja præcis :) Jeg bruger også Gnome og er generelt ligeglad med hvad andre tænker om det, det virker jo for mig :D


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 698
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#9Egentligt har jeg smilt

#9
Egentligt har jeg smilt hver gang jeg har checket tråden ... :)
Er du ikke selv ude i et tude-indlæg? ;)


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 698
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
#9 Hov nu glemte jeg helt at

#9
Hov nu glemte jeg helt at holde stilen ...

Siden hvornår er det blevet en tudetråd at forsvare Linux og software freedom?
Forskellen på os to er at du angriber personen. Jeg angriber antilinux adfærd...
:)

Nå, for også lige at give et alvorligt svar:
Hvis du allerede er træt af en overskrift ... så prøv at byt Qt ud med GTK i meget af det BG han skriver ... :). Jeg ved godt, at du deler de fleste af BGs holdninger - men igen så kunne det være at du så en pointe i at det ikke er gavnligt at hver anden tråd fra ham lægger op til verbal krig - og det problem løser du ikke ved at bede mig tie i en humoristisk tråd, der joker omkring den problemstilling....

Sluttelig vil gerne lige høre om du med dit indlæg gerne vil legitimere, at jeg i enhver tråd til BG spiller kortet 'Gnome-isters tuderi'?


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Det er tydeligt for enhver

Det er tydeligt for enhver herinde, at denne tråd udelukkende er oprettet som en gengældelsesaktion mod bg.

Normalt læser jeg ikke ret meget af qt/kde-trådende, de de ganske enkelt ikke interesserer mig videre. Dog læser jeg hvad der bliver skrevet om gnome/gtk og her bliver det meget tydeligt, at der ikke er noget konstruktivt ment med tråden.

Du har ret i, at jeg deler bg's grundholdning om at det er skadeligt for fri software når der er bagdøre til en kommerciel part. Du har tidligere argumenteret for, at det fremmer qt, fordi det åbner for en måde at tjene flere penge på - og dermed at kunne betale flere udviklere. Hvis du ville noget positivt, så havde du argumenteret for det og brugt din tid på at finde dokumentation for hvor meget de (nokia/digia) tjener på det - og hvor mange nyansættelser til qt-udviklere det har resulteret i.

(og der er vel ikke behov for at jeg skal "legimitere" noget som helst. Hvad du vælger at skrive er for din egen regning)


freex
Antal: 58
Tilmeldt:
17-03-2008
User is offline
jeg elsker de her qt VS gtk

jeg elsker de her qt VS gtk tråde... de er så evigt underholdene.
alt det der grafisk tam tam skal bare væk fra min server, så går det meget bedre (:-


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Hvis jeg forstå #0 korrekt

Hvis jeg forstå #0 korrekt så er det programmer som Gimp og Firefox som kan lokke Windows brugere over på Linux hvis disse programmer ikke fandtes på Windows?

Hvor tager han dog fejl. Det som holder folk fra Linux er at linux miljøet er fjendtlige over for ikke frie ting så som de ikke frie drivere (frie som snak, ikke øl). Dette betyder at hvis man eks køre en distro med en hurtig langserings cyklus og hvis have det nyste med, så vil man ofte ende med en broken grafik stak fordi at linux folkene (xorg og kernel) ikke vil have en stable API som nvidia og AMD kan bruge.

Og man kan ikke bruge de åbne drivere. Se bare på AMDs åbne drivere hvor dårlig den er mht performance og de har haft specs.

Så det er ikke ting some firefox der holder folk tilbage med linux folkenes had mod ikke åben kode

PS jeg prøver at være selvironisk. Jeg ved ikke om det virker


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Det er tydeligt for

#14: Det er tydeligt for enhver herinde, at denne tråd udelukkende er oprettet som en gengældelsesaktion mod bg.Hvorfra ser du at det er en gengældelsesaktion? Sådan som jeg ser det, er det bare et forsøg på, vha. af humor, at vise hvordan bg's argumentation kan bruges mod ham selv. Med ordvalget "gengældelsesaktion" tillægger du IMO thorbjørntux nogle motiver, som du ikke ved, om han rent faktisk har.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3429
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
#0 Spændende initiativ. Jeg

#0
Spændende initiativ. Jeg har før nævnt at det kunne blive nødvendigt at lave en omvendt Bill Gates for at hjælpe moderatorerne med at se problemet. Så skal du bare fortsætte med systematisk og metodisk at spamme forum med misinformation og FUD, i enhver tråd der har den mindste relation til GNOME og GTK, i de næste 5-8 år. Så kan du måske drømme om at nærme dig Bill Gates' niveau af trolling.

Problemet er bare at det er velkendt at Bill Gates er fuldstændig ligeglad med software-frihed og community - hvilket mest tydeligt ses i hans mangeårige historik med ihærdige forsvar af Microsoft og varme anbefalinger af Microsoft Office, Nokia Lumia osv. Hans angreb mod Qt og KDE er formentlig slet ikke hans egentlige mål - men sandsynligvis bare midlet til hans egentlige mål som er at skade Linuxin og derved Linux i Danmark generelt.

Så ved at give igen af samme skuffe vil man egentlig bare gøre ham en tjeneste.


johan_budh
Antal: 107
Tilmeldt:
06-07-2005
User is offline
fortolkninger, fortolkninger....

#14
Normalt læser jeg ikke ret meget af qt/kde-trådende, de de ganske enkelt ikke interesserer mig videre. Dog læser jeg hvad der bliver skrevet om gnome/gtk og her bliver det meget tydeligt, at der ikke er noget konstruktivt ment med tråden.

Hmmm... Dette er jo en fortolkning - IKKE et påviseligt faktum.
Ikke at forglemme, så er det præcis sådan vi er en del der opfatter BGs Qt-hater (eller GTK-tude?) indlæg ;-)
(og det er selvfølgelig OGSÅ blot en fortolkning, da ingen af os er tankelæsere)
Undskyld, men jeg har lige læst hans sidste flamebait-tråd, som er blevet modereret i stumper og stykker (adskillige af begge lejres indlæg) og jeg ser absolut intet konstruktivt ved hans Qt-indlæg - der er, for mig at se, udelukkende tale om mudderkastning, som han tilmed selv erkender at han er klar over ikke vil have nogen reel indflydelse på det store billede, da han ikke har så store ambitioner (og så er det pr. definition ikke konstruktivt... hvilket jo heller ikke behøver at være meningen, NÅR der er tale om en ren ideologisk diskussion).

Jeg synes i høj grad den her type tråd kan løsne stemningen lidt op og give luft til de der er frustrerede over den hetz der med jævne mellemrum køres imod Qt og "alt andet ondt" så vi igen kan smile af BGs forbitrelse og forhåbentligt undlade at hoppe på hans limpind og bidrage til at piske stemningen op (og måske skade linuxin.dk?).
Vi er nogle der er mere pragmatiske og godt kan acceptere at tingene ikke altid er helt efter Stallmans bog, selvom vi på mange punkter mener han har fat i noget rigtigt (det betyder jo ikke vi er helt enige i hans synspunkter).

Al form for fanatisme er skadelig, om den er religiøs, politisk eller ideologisk er underordnet. Der findes ingen endegyldige sandheder - og selv DET skal man tage med et gran salt :-P

Overordnet er jeg desuden enig med cb400f i #18 m.h.t. hans betragtninger om BG.

I øvrigt benytter jeg selv KDE, men synes da at det er fedt at der er så mange andre valgmuligheder, så brugerne lettere kan få et system der passer til DERES behov og ønsker - Det er faktisk én af årsagerne til at jeg i sin tid valgte at benytte Linux.

"If two men are to compete, it should be in archery. As they face the same direction, trying to accomplish the same goal, it is the most civilized of sports." Confucius


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Hør nu her. Gtk/gnome har

Hør nu her. Gtk/gnome har intet med denne sag at gøre. Er det i orden at gå til angreb på noget, kun fordi en mand du har et problem med tilfældigvis er fan af det? Selvfølgelig ikke.

Problemet er, at i ikke længere kan skille gtk/gnome ad fra bg. Jeres had og aggressioner flyder over og så er der pludselig mudderkastning mod gnome. Det er absolut ikke første gang det sker - og heller ikke første gang jeg påpeger det.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3240
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Hør nu her. Gtk/gnome

#20: Hør nu her. Gtk/gnome har intet med denne sag at gøre.

Jeg er meget enig. Som nævnt tidligere i tråden, så er den kun oprettet og ment som et eksempel på hvor let det er at vende tingene på hovedet, og hvor unødvendige ideologiske diskussioner er både ang. Gnome, KDE, Qt med mere, når de bliver holdt på et så ensidigt grundlag som de gør.

Jævnfør: Sådan som jeg ser det, er det bare et forsøg på, vha. af humor, at vise hvordan bg's argumentation kan bruges mod ham selv. :

Jeg foretrækker selv Gnome. På den anden side, så burde det ikke være nødvendigt ustandseligt, at bruge enhver lejlighed til at snakke ned på KDE eller andet, og selv producere den ene artikel efter den anden, der får mange til at mene, at det er ren provokation.

Det er sagt mange gange efterhånden, og det er hamrende barnligt at blive ved. Hvis du ikke læser indlæg der handler om KDE m.m., for som du siger, det interesserer dig ikke, så kunne det forklare, at du ikke lægger mærke til det ...?

Jeg er iøvrigt rigtig glad for dine saglige og velargumenterede artikler vedr. Gnome


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Der er formentlig mange

Der er formentlig mange herinde, for hvem en tråd om kde ikke er interessant. Lad os forestille os den situation, at BG var glødende arch fan - og at tråden her var hed "Arch ødelægger linux". Situationen ville være lige så dum.

Det der er et problem her er den form, som thorbjørntux vælger at diskuttere på.


Clausi
Antal: 93
Tilmeldt:
11-11-2008
User is offline
Det er overhovedet ikke det,

Det er overhovedet ikke det, det drejer sig om. Det er BG's 5. kolonne virksomhed overfor Qt og KDE, hvor han hijacker enhver tråd, der omhandler ovenstående og smadrer det og derved ødelægger enhver saglig debat. Med al respekt, hvis du fulgte med i disse tråde ville du heller ikke tvivle...


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3240
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Ja igen er jeg enig.Nu må

Det der er et problem her er den form, som thorbjørntux vælger at diskuttere på.

Ja igen er jeg enig.

Nu må Thorbjørntux svare for sig selv, Pointen er kun, at jeg TROR han mener tråden som en slags joke, til forskel fra hvad jeg TROR BG gør, men han må også svare for sig selv.

Der er garanteret også nogle der mener at måden BG omtaler KDE på er uacceptabel.

Under alle omstændigheder, så synes jeg også at situationen er dum.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Det er meget tydeligt at i

#clausi:
Det er meget tydeligt at i er utilfredse med bg's meninger. Det er der nok ikke mange der er i tvivl om.

Retfærdiggør det metod som dette? Nej.

(jeg har forøvrigt fulgt nok med til at se, at netop du inflammerer debatten så kraftigt at mods har slettet dine posts)

(edit: sætter lige modtager på)


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Hvis det er en joke, så

#frogmaster:
Hvis det er en joke, så skal den nok flyttes til det korrekte underforum - og modereres derefter. Mudderkastning pakket ind i sarkasme er stadig mudderkastning.

Hvad bg skriver om kde burde være mig fuldstændigt lige meget. Desværre skal hele forummet åbenbart holdes gidsel, hvis ikke kde'erne får deres vilje.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3240
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Artikler er spændende især

Artikler er spændende især når de handler om udvikling af Gnome og KDE m.f., men hvis de får karakter af ensidig kritik, så bliver nogle mistænksomme.

Der må squ' da, i det mindste, være lidt godt at sige om KDE, Qt m.m., hvis man er så optaget af disse ting. Der er stort set altid både fordele og ulemper.

Hvis det er en joke, så skal den nok flyttes til det korrekte underforum - og modereres derefter. Mudderkastning pakket ind i sarkasme er stadig mudderkastning.

Ja det er det da, Dog stammer mudderkastning ikke kun fra jokes. Det kan jo også komme fra manglende objektivitet, og det tør jeg godt æde min stråhat på netop også er aktuelt.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Jeg kunne godt skrive en en

Jeg kunne godt skrive en en kort artikel om de features i qt jeg gerne så (eller ser frem til i gtk). Det kunne måske være forfriskende. Jeg skal lige have en om jhbuild færdig først.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3240
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg kunne godt skrive

#28: Jeg kunne godt skrive en en kort artikel om de features i qt jeg gerne så (eller ser frem til i gtk). Det kunne måske være forfriskende. Jeg skal lige have en om jhbuild færdig først.

Det vil jeg bestemt se frem til.