LinuxIN's fremtid

paldepind
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
LinuxIN's fremtid

Jeg tror, at det efterhånden er tydeligt for enhver, at den nuværende situation på LinuxIN ikke er optimal. Et stort antal brugere har forladt siden, af grunde der er kendt af de fleste. Og blandt os der er tilbage, falder diskussionerne til stadighed tilbage i det samme spor.

Sådan som jeg ser det, er det åbenlyst at LinuxIN har nogle reele problemer. Det er selvfølgelig trist for alle os der bruger siden, men det er også trist for alle danskere, der bruger Linux! LinuxIN er pt. det størst danske Linux-forum, og det mener jeg, giver os nogle forpligtelser! Vi skal overfor nye brugere give et indtryk af at være et imødekommende og hjælpsomt Linux fællesskab. Dette er ikke tilfældet i dag.

På trods af at der er blevet indført moderation, er problemerne stadig til stede. Derudover ser den tekniske udvikling på siden ud til at være gået i stå. Drupal versionen som siden kører på, er to major releases bagude, og nye features er ikke eksisterende.

Aktivitetsniveauet kombineret med den stagnerede videre udvikling af sitet medfører et forum, der er på vej ned. Det er tvunget nødvendigt at vi løser de problemer, der har været årsag til medlemsflugten. Ellers får vi aldrig medlemmerne tilbage, og ellers bliver vi aldrig et forum med plads til alle.

LinuxIN har brug for at rebrande sit image. Dette kræver handling! Både med hensyn til hvordan forummet er organiseret, men også mht. hvordan siden virker og fremstår rent teknisk.

Denner tråd er et forsøg på at beskrive det problem, som mange af os oplever. Jeg ved at der har været mange andre tråde om siden, men håbet er, at denne som noget nyt kan være baggrund for en fremadrettet og løsningsorienteret diskussion.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
i second that.

i second that.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Siden mangler i mine øjne

Siden mangler i mine øjne fokus. Man vil være for mange ting på en gang.

Prøv f.eks. at lave PolitikIN.dk - et site for alle der elsker politik. Det bliver næppe et kønt forum.

Gode spørgsmål at besvare kunne være:

Er det et forum eller et et nyhedssite?
Er emnet alting linux? Alting open source? Alting fri software? Eller bare alting computere?
Vil man gå efter teknisk indhold, som nybegyndere vil blive skræmt af? Eller stof ala "sådan ændrer du baggrundsbilledet på din desktop"?
Eller vil vi det hele og udelukkende gøre det unikt fordi det er på dansk? Og giver det så mening at linke og citere på engelsk?

Endnu mere vigtigt. Hvad har sidens medlemmer kompetencerne til at bidrage med? Det der i mine øjne har gjort siden unik er den fri form og de ideologiske diskussioner. Hovedparten af sidens indholder er 9/10 gange ting jeg allerede havde læst skrevet mere detaljeret på andre sider.

Det mest aktive emne for tiden er: Hvornår er frihed i software fri nok? Der er skarpe holdninger og det gennemsyrer debatten. Der kommer tit interessante analyser og twists som er spændende at læse. Uanset om man så er enig eller ej. Den del håber jeg ikke går tabt.


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Der er andre fora med andre

Der er andre fora med andre agendaer, og denne her hører åbenbart til på G+.
Så må man så bare tage det med. Jeg bruger bare flere steder.
Stop considering it broken, don't fix it.


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Stop considering it

#3: Stop considering it broken, don't fix it.

+1 herfra

Linuxin er et sted hvor der er højt til loftet, at der så er ulidelige debatter sommetider er jo bare fordi vi alle sammen er mere eller mindre autonome :D


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Stop considering it

#3: Stop considering it broken, don't fix it.Brugere har forladt siden i stort omfang, Der ingen udvikling på siden. Skal vi bare stille os tilfredse med at siden for rigtig mange er utålelig at opholde sig på, og at vi teknisk er gået i stå? Det er da en fallit erklæring. Sådan som jeg ser det handler det ikke om at vi har én agenda og andre har en anden, og sådan er det bare. Det handler om, at vi skal finde den agenda, der er optimal! Og den har vi ikke idag.

#2: Der er skarpe holdninger og det gennemsyrer debatten. Der kommer tit interessante analyser og twists som er spændende at læse. Uanset om man så er enig eller ej. Den del håber jeg ikke går tabt.Det er jeg helt enig med dig i. Vi må aldrig miste vores højt til loftet debatter. Men når forummet er blevet en lang skinger og bitter debat der konstant bevæger sig omkring loftets top, så har man et problem!

Ellers nogle interessante spørgsmål du stiller. Et andet kunne være, at nu hvor vi har moderation, der IMO fungere udmærket. skal det så ikke have nogle konsekvenser gentagende gange at bryde reglerne? Burde moderatorene ikke kunne give advarsler? Og i ekstreme tilfælde banne folk midlertidigt? Dette leder igen tilbage på sidens tekniske udvikling. Moderatorene har flere gange ytret hvordan, forummet ikke giver dem optimale forhold. F.eks. mangler der en forumsektion der kun giver adgang til moderatore.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#5: Brugere har forladt

#5:

#5: Brugere har forladt siden i stort omfang, Der ingen udvikling på siden. Skal vi bare stille os tilfredse med at siden for rigtig mange er utålelig at opholde sig på, og at vi teknisk er gået i stå? Det er da en fallit erklæring.

+1 - ja hvor er den funktion ? :)


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Linuxins tidligere succes

Linuxins tidligere succes byggede på tre grundpiller:

Aktiv nyhedssektion
Non-moderation
MS-hate

De to første kan genskabes, den sidste er sivet ud og blevet mere diffus, da MS idag står bedre PR-mæssigt og deres taktik er kommet indenfor murene blandt såkaldte linuxfirmaer..

Copyright assignment er rendyrket ondskab


fallen
Antal: 442
Tilmeldt:
16-07-2007
User is offline
jeg har tilbudt at

jeg har tilbudt at fikse/lave siden men der er ikke sket ret meget siden og det er ved at være et par måneder siden....

og jeg har forståelse for at marlar har sit private liv med familien osv har selv børn... men heldig for mig har jeg tiden til at lave linuxin :)


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Ja vi havde en dialog

#8:

Ja vi havde en dialog igang, jeg tror den strandede da jeg tog på ferie i Thailand i foråret og kom hjem til alt for meget arbejde :-)

Men lad os endelig fortsætte hvor vi slap.

Siden som kører på Drupal 5 trænger helt klart til en opdatering til seneste version. Opdatering skal dog tages med et gran salt, det er ikke i praksis muligt at opdatere idet der er sket alt for meget. Modulerne er ikke kompatible. I stedet skal der installeres den nyeste verison from scratch som skal sættes op som ønsket, bl.a. mht. layout (template), nyheder og forum mm.

Når siden så er som vi ønsker den (her kan vi jo alle komme med forslag og kommentarer undervjes) skal det gamle indhold hældes over i.

Jeg vil derfor foreslå at du starter med at installere nyeste Drupal og finder ud af hvilke muligheder vi har mht. forum og andre moduler som vi måtte have brug for. Dette kunne evt. gøres på et subdomæne, fx ny.llinuxin.dk.

Jeg skal have fundet diverse logins frem så vi kan komme i gang, men da jeg er væk hjemmefra i pinsen bliver det først i næste uge.

Imens kan du dog godt begyndte at kigge på forum osv, altså lave lidt research :-)


fallen
Antal: 442
Tilmeldt:
16-07-2007
User is offline
hej Marlar jeg kigger lige

hej Marlar

jeg kigger lige på det når jeg kommer hjem :)


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Har Drupalversionen effekt

Har Drupalversionen effekt på forummets stil?


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Har Drupalversionen

#11: Har Drupalversionen effekt på forummets stil?

Åbenbart, hvad man dog kan med programmering :D


fallen
Antal: 442
Tilmeldt:
16-07-2007
User is offline
selve siden har ikke så

selve siden har ikke så meget med "stilen" på linuxin... men siden kører som halvdeffekt og hullet som en si... og ved at lave en ny side og holde den opdateret får vi jo nogle bedre værktøjer som bla kan bruges til moderering, bedre nyhedsektion... og forum :)

Marlar jeg sætter noget op enten iaften eller imorgen på min server... og du får noget login så du kan være med :)


kaj
kaj's picture
Antal: 468
Tilmeldt:
14-03-2004
User is offline
Hvilken version af hvilket

Hvilken version af hvilket CMS, siden kører med, er efter min mening ligegyldig, når bare resultatet ser indbydende ud, og er let at bruge.

Når aktiviteten i LinuxIN er faldende, skyldes det hovedsageligt, at det nu til dags er langt mere problemfrit at bruge Linux, end da jeg startede for 8 - 9 år siden.
Jeg har i starten af min Linuxbruger karriere haft meget stor glæde af LinuxIN.
Jeg har naturligt nok ikke mere det samme behov for hjælp, så derfor er jeg ikke så aktiv mere.

Der er heller ikke så mange nytilkommere, der har behov for hjælp. Det skyldes nok, at det at være Linuxbruger nu til dags er meget mere problemfrit. Man vælger bare en distribution, installerer den, og så kører det bare.

Dette medfører så, at LinuxIN skifter karakter fra at være et hjælpeforum til at være et diskussionsforum. Det betyder også, at bølgerne kan gå højt somme tider. Og der er jo også folk herinde, der benytter enhver given lejlighed til at puste til en Qt / GTK krig.

Efter min mening skyldes den dalende aktivitet herinde hovedsageligt, at behovet for et teknisk hjælpeforum er langt mindre nu end for få år siden. Så egentlig bør man vel mene, at det er positivt.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#14 teknisk hjælp - det er

#14 teknisk hjælp - det er der meget gang i på ubuntudanmark, og sikkert også mintdanmark. dette er jo typisk begynder distroer, hvor dem der typisk bruger linuxin nok er noget mere garvede og hellere snakker ideologi, udvikling m.v. - ikke at der noget galt med det.

dertil kommer, at der har været nogle tråde hvor X har et problem og straks er der blevet talt ideologi med store bokstaver fremfor at løse problemet. hvis man kører toyota og får at vide man skal køre peugeot blot fordi det er europæisk, såem....

for ~1 år siden var der mange tråde om 11.04 - der har ikke været en eneste omkring 12.04, pånær den jeg hat startet. enten er den så suveræn, ingen vil snakke om den -- eller også har dem som brugte ubuntu/mint fundet andre græsgange.

jeg glæder mig til at der vil ske noget med forumet, nogle flere funktioner, og ens signaturer ikke ryger i vasken hver uge, måske et nyt layout således at det bliver mere opdelt ligesom et standard PHPBB - ja sågar også måske et helt umoderet underforum til dem som ønsker dette.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg er ikke enig med

#14:
Jeg er ikke enig med dig. De brugere (og det er en del vi snakker om) der har forladt siden, har ikke gjort det, fordi at de lige pludselig ikke længere havde brug for support. De gjorde det specifikt med henvisning til sidens problemer. Det er en kendsgerning.

#14: Efter min mening skyldes den dalende aktivitet herinde hovedsageligtEfter din menig? Har du noget at have den i, eller er det blot gætterier?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
De brugere (og det er

#16: De brugere (og det er en del vi snakker om) der har forladt siden, har ikke gjort det, fordi at de lige pludselig ikke længere havde brug for support. De gjorde det specifikt mend henvisning til sidens problemer. Det er en kendsgerning.

Jeg er meget enig. Udtalelsen virker indforstået, idet sidens problemer ikke er tekniske på trods af Drupal 5 (efter min mening), og selvom Drupal 7 ville give fornyelse.

Jeg kan heller ikke se, at forklaringen er manglende vilje eller evne til at hjælpe, og jeg finder det ikke sandsynligt, at forklaringen er at Linux er blevet endnu bedre, hvilket Linux uomtvisteligt er. Højest at det giver mere tid til unødvendige politiske skænderier.

Hævder man at bekymre sig om Linux og LinuxIN, men opfører sig som om man har en skjult agenda, der virker stik modsat, og med en særdeles høj aktivitet, så skrider folk i protest, selvom en bedre strategi ville være at blive.


slettet200823 (not verified)
Antal: 4294966363
Tilmeldt:
01-01-1970
User is offline
Jeg har ikke tiden til at

Jeg har ikke tiden til at kigge herind hver dag, men som det foregår herinde nu så gider jeg heller ikke.
En gang var det sådan at LinuxIN var objektiv, nyhederne dækkede omtrent alt og alle sider. I dag har vi desværre ikke Cubano til at finde og poste nyheder. I dag synes jeg det ser ud til at de som poster nyhederne kun dækker deres egen interesse, og egentlig er ligeglade med om andre måske ikke har samme interesse.

Og da jeg absolut ikke er GNOME idealist, Fedora og Ubuntu bruger (gælder også samtlige Ubuntu afarter) har jeg fundet andre steder at finde mine nyheder. (og nej, jeg har ikke tiden til at poste nyheder)


borupdk
Antal: 13
Tilmeldt:
27-05-2012
User is offline
Fremtid ?

Jeg er spritny på sitet her, men har problemet med "giftig" tale stået på længe ?


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Linuxins tidligere

#7: Linuxins tidligere succes byggede på tre grundpiller:Hvilke grundpiller bygger det nedtur så på?

#19: Jeg er spritny på sitet her, men har problemet med "giftig" tale stået på længe ?Ja.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Tonen har faktisk været

Tonen har faktisk været meget værre herinde. Vi skal bare nogle flere år tilbage.

Hvad angår fokusset af nyheder, så er det vel meget naturligt at folk skriver om det der interesserer dem. Som i alt andet i open source, så hjælper det ikke ret meget at brokke sig. Enten kan du selv begynde at poste det der mangler, eller tage til takke med det du får.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Hvilke grundpiller

#20: Hvilke grundpiller bygger det nedtur så på?
Man spørger sig selv om det samme i diverse døende LUGs. Svaret er nok mangel på relevans, og de mest bidragende er så rykket videre. For Linuxins tilfælde er det så nyhedssektions primusmotor der fik andre interesser. Og som Phomes så sandt skriver: Bidrag frem for brok. Nu har vi set en lille flok brokke sig over det samme personfnidder, havde de bare brugt 10% af de kræfter på at erstatte Cubanos arbejde, så havde det måske set anderledes ud. Selvom Linuxins kode er outdated, så tror jeg ikke at vi er ved at løbe tør for antal tråde der kan oprettes, folk kan jo bare snakke Linux hvis de vil, men lige nu er det åbenbart personfnidder, folkepension vs SU, towelday og spam der er de mest aktive tråde herinde. Folk skaber selv sitet.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Tonen har faktisk

#21: Tonen har faktisk været meget værre herinde. Vi skal bare nogle flere år tilbage.

Ja tolerancen er blevet meget mindre med tiden, men jeg giver også ret til dem som siger sitet har midstet relevans, og ja som BG siger vi skaber selv sitet, og fordi det eneste der sker pt. er konflikter så er det jo det sitet er lige nu, men det er ikke kun een persons skyld, det er os alle sammen, det skal vi lige huske.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Sjovt nok er der ingen

#22:
Sjovt nok er der ingen af dem, der har forladt følt sig tvungne til at forlade siden, der har udtalt at årsagen var en ikke aktiv nok nyhedsdel.

marlar: Det ville være interessant at høre lidt mere om, hvad du tænker om situationen.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Sjovt nok er der ingen

#24: Sjovt nok er der ingen af dem, der har forladt følt sig tvungne til at forlade siden, der har udtalt at årsagen var en ikke aktiv nok nyhedsdel

Logic fallacy :) Et forum er dynamisk, der vil gå folk og komme folk. Du konkluderer alene på dem der går, og vil have foklaring herpå. Du har ikke været på danske linuxsites længe nok til at vide hvad der er sket. Der er poppet et utal af sider op med gode intentioner, men ikke nok relevant stof, også er de døet ud på en sæson. Linuxin er undtagelsen, fordi der var en arbejdsbi kaldet cubano/fut21 der skabte en helvedes masse. Der har altid været meget off topic personfnidder, tudetråde og latterlige M$-tråde. Men der har været et så stort positivt arbejde at siden stadig var et netto-plus.

Nu er plusser væk, og der er meget få der gør noget for at få det tilbage. I stedet for har vi tråde som denne.

Hvis Linuxin skal handle om Linux, så snak om Linux.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


jan.k
Antal: 345
Tilmeldt:
27-10-2006
User is offline
Hej Det ændrer jo ikke

Hej
Det ændrer jo ikke noget, at skrive om det, det kræver handling.


The Joker
The Joker's picture
Antal: 65
Tilmeldt:
15-03-2012
User is offline
Jeg har ikke forladt dette

Jeg har ikke forladt dette forum, men bruger det mindre og mindre, jeg har fået hjælp, når jeg har haft behov for det, virkelig kvalificeret hjælp, men at interessere sig for et forum, hvor langt hovedparten af trådene på et eller andet tidspunkt, handler om de samme evindelige uenigheder, det er virkelig trættende, ingen argumenter overhovedet bider på modparten, og ender i diskussioner for diskussionernes skyld, sådan virker det i hvert fald på mig, jeg har i nogle år været aktiv i politik, der var det heller ikke sædvanligt, at man gav ens modstandere ret i noget, men det skete dog, i hvert fald helt sikkert noget oftere end det gør her, så udbyttet af uenighederne er nok yderst begrænset i dette forum


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Du konkluderer alene

#25: Du konkluderer alene på dem der går, og vil have foklaring herpå.Nope, jeg konkluderer ikke alene på baggrund af dem der går. Men når folk forlader siden er det et symptom på et væsentligt problem, og derfor er det relevant at tage fat i.

#27:
Tak! Det er lige præcis det problem, jeg snakker om. Hvad mener du kunne hjælpe på det?

Og en anden ting: Jeg mener, at jeg gør det ret klart i #0 hvilke problemer denne tråd handler om. Det er muligt, at du har spottet andre problemer med siden, som at færre har brug for Linux-support, eller at der ikke bliver postet nok nyheder. Dette hører ikke hjemme i denne tråd. Denne tråd omhandler de problemer, som jeg forsøgte at beskrive, og formålet er at den skal være løsningsorienteret.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Hvis det at folk

#28: Hvis det at folk forlader et forum skulle være et symptom, så har alle fora et problem. Der er ingen andre danske Linux fora der har kapret markedet, og det betyder alene to ting: Det der gjorde Linuxin stort var noget der ikke har vist sig nemt at erstatte og der er i mindre grad et behov for et Linux site.

Og lad os da kigge på et stykke hardcore Linuxanalyse som overhovedet ikke har fanget folk. Phomes skriver en nyhed på et så højt teknisk niveau at det citeres og oversættes på upstream/devel lister, og svaret herinde: En død tråd med spam. Der ligger teknisk ekspertise skrevet af en mangeårig open source udvikler, også er det helt dødt, mens de her tudetråde kører i ring.

Skal linuxin handle om Linux, så skriv om Linux. Hvad regner du med din tråd skal bringe på banen? Indtil videre har den intet skabt.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
-Også var det nok også en

-Også var det nok også en STOR fejl at gøre Linuxins moderation inkompatibelt med redeeman. Ja gu var han "speciel", men han skabte alligevel mere liv og support end de fleste andre. Ja han er vel den der har hjulpet flest herinde.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


The Joker
The Joker's picture
Antal: 65
Tilmeldt:
15-03-2012
User is offline
Mit bud

#28
Tak! Det er lige præcis det problem, jeg snakker om. Hvad mener du kunne hjælpe på det?

Emneopdeling, de forskellige distroer, i hvert sit underfora, et linuxpolitisk underfora, og under "seneste aktivitet" benævnt hvor tråden hører til. I det Linuxpolitiske fora, kun moderation overfor direkte personangreb, i de andre benhård moderation, hvor der i tråde ( som det er i dag), bliver listet ting ind, som ikke vedrører tråden, søger en moderator til hver enkelt fora, jeg tror ikke det vil blive så svært, de enkelte tråde vil jo blive rimeligt overskuelige, men jeg ved det ikke, det jeg ved er, at det vil blive et kæmpearbejde, at stable noget sådant på benene, men noget skal der til, som situationen er i dag, er det jo selvdestruerende.
Jeg skal gerne være den første til, at melde mig til det jeg kan bidrage med.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
benhård moderation Det

#31: benhård moderation

Det er prøvet på andre nu uddøde sites. Linuxin har aldrig haft tradition for det, og er(var) det mest aktive site.

Hvorfor dog vælge en vej der aldrig har vist succes? Og hvem skulle kunne løfte den moderationsopgave? Det er langt sværere end du tror. Måske skulle I bare snakke Linux.. Det er jo netop det der ikke sker længere.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Hvis det at folk

#29: Hvis det at folk forlader et forum skulle være et symptomJeg tror godt, at du ved, hvad jeg henviser til. Jeg snakker selvfølgelig om den der forlader siden, i åbenlys kritik af den måde hvorpå at den virker. Er det pap nok for dig?

#29: Hvad regner du med din tråd skal bringe på banen? Indtil videre har den intet skabt.Jeg håbede på, at folk ville komme med forslag om hvad der skulle gøres. Det er muligt, at du mener at det er en formålsløs tudetråd, men kunne du ikke i det mindste lade være med at gå off topic?

Tak for dine forslag Joker.

Her er mine forslag, til hvad at man kunne gøre:
* Teknisk opgradering af siden
* Sanktioner mod de brugere der gentagende gange bryder reglerne
* Hold moderations niveauet som nu, det er tilpas IMO
* At siden bliver mere selvbevist om sit formål. F.eks. svare på de spørgsmål phomes rejser.


The Joker
The Joker's picture
Antal: 65
Tilmeldt:
15-03-2012
User is offline
#32 Det er prøvet på

#32
Det er prøvet på andre nu uddøde sites

Det jeg mener med hård moderation, er at der skal moderes, hvor det i tråde handler om eksempelvis, at hjælpe nogen med et Ubuntu problem, der er lige pludselig listet et indlæg ind om Qt, Nokia eller Fedora, totalt irrelevant og der mener jeg, at sådanne indlæg ryger ud så hurtigt som muligt, det er rigtigt at debatter kan være spændende og udbytterige, men at holde tingene hvor de hører hjemme.

#29: Hvad regner du med din tråd skal bringe på banen? Indtil videre har den intet skabt.
Det er tråde som den her, der kan bidrage med ting som gør, at den er værd at anvende sin tid på.


joongle
joongle's picture
Antal: 504
Tilmeldt:
06-04-2003
User is offline
-Også var det nok også en

citat BG....
-Også var det nok også en STOR fejl at gøre Linuxins moderation inkompatibelt med redeeman. Ja gu var han "speciel", men han skabte alligevel mere liv og support end de fleste andre. Ja han er vel den der har hjulpet flest herinde.
citat slut....

Jaha...

Den største fejl han begik er at gå til totalt had til en af Linuxins tjenere (f.eks mig), istedet for at diskutere hans egne problemer med mig internt (hvor jeg bare var valgt til en moderator for ca 2 uger), var at han straks angreb moderatorer (mig) ved at oprette en tråd direkte imod mig...navngav mig som et problem, da han ikke kunne lide moderatorer, og gik i paranoid-selvsving mod alle der modererede ham.

Det går ikke her på LinuxIn....jeg er bare en sølle bruger, ligesom alle jer, også dig BG, eneste grund til at du ikke er bortmodereret til trods for de utallige opfordringer jeg personlig har modtaget imod dig, er at jeg har den samme ånd som LinuxIn bør have, nemlig...man skal have lov til at ytre sig frit, og helt frit. Det er stadig væk et privat forum, så i princippet kunne jeg have bandet dig og 4 andre langt ud i periferien, men jeg har valgt at IKKE gøre det fordi jeg synes du og div. andre aligevel bidrager til nyheder, interessante diskussioner m.m. og at jeg (personlig) vil have linuxin (som marlar) helt frit og højt til loftet mht. diskussioner af enhver art, så længe folk afstår fra personangreb.

Så pas på...træd lige varsomt, tålmodigheden er på lånt tid.

it's nice to be important but it's more important to be nice
Moderator på LinuxIn.dk


joongle
joongle's picture
Antal: 504
Tilmeldt:
06-04-2003
User is offline
En anden ting...

Og så lige en anden ting.

Nu har jeg jo været moderator for mange foras i flere år (over 15 år), og jeg vil lige indskyde at visse medlemmer skyder LANGT over mål når de siger Linuxin har så mange problemer i forhold til andre foras, Linuxin har slet ikke de problemer de få "ballademagere" skriger og råber op om. Tag og snup nogle tudekiks og lær af det, jeg (og andre moderatorer) kommer Ikke til at bruge tid på at opdrage jer, og dem af jer der hopper på ideen om at der er så mange problemer på linuxin bidrager slet ikke til løsningen, bare til mere ballade, ligesom sensationslyst og idioti...kig bare:

Jeg har idag taget en snapshot af Linuxins forum, som det er normalt, hver dag:

http://hamsterking.com/temp/linuxin.jpg

Kig på det, og tæl antal forum posts vs. ballade posts. Der var måske 14 seriøse post, og en brokke-post om linuxins fremtid. C'mon guys...what the F?.... Altså, nå må i lige....

Jeg kalder det mindre end 8 % problem, hvis 8% problem posts kommer til at dominere hele 100% af linuxins diskussionsfora og opmærksomhed...så er det squ ikke Linuxins problem, men diverse medlemmer der giver de få procent lige for meget opmærksomhed, sensationslyst.

Get real.

Lær af det og kom videre. Hjelp folk med linux ligesom i plejer, og kom videre.

it's nice to be important but it's more important to be nice
Moderator på LinuxIn.dk


m_abs
m_abs's picture
Antal: 885
Tilmeldt:
13-12-2003
User is offline
Jeg tvivler da på at

Jeg tvivler da på at LinuxIN har en fremtid, jeg føler virkelig ikke det er værd at være her ret meget mere, det har været faldende i lang tid og er ved at nå et nulpunkt.

Der skal nok ske et stor ændring før, at jeg kan tage det her forum seriøst igen.
Bl.a. skal moderatorer tage problemerne alvorligt og ikke fortælle folk de bare skal tage en tudekiks eller skyde skylde på dem der påpeget problemerne som vi ser #36 gøre det.


The Joker
The Joker's picture
Antal: 65
Tilmeldt:
15-03-2012
User is offline
Jeg synes. at

Jeg synes. at nødvendigheden af denne debat bliver tydeligere og tydeligere, det er fint med højt til loftet, men når der skal rummes så store forskelligheder, lige fra fundamentalister til ganske alm.Linuxbrugere, er det jo et spørgsmål om tid, før bukserne revner, og jeg tror det er tæt på lige nu, at moderatorer har lyst til, at anvende så meget tid på det her forum er meget imponerende.
Men jeg tror, at der indenfor en rimelig tid bliver så god plads, at i kan stå i hjørnerne og råbe af hinanden, og så bliver det heller ikke så svært, at modere længere, for så er der heller ikke så mange, der skal holdes styr på. Det er helt sikkert ikke min stil, at debatter skal køres i det uendelige, der har været nogle stykker på det sidste om det her tema, og de er endt på samme måde som den her sikkert også gør, i nul og niks.


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Det er helt sikkert ikke

Det er helt sikkert ikke min stil, at debatter skal køres i det uendelige, der har været nogle stykker på det sidste om det her tema, og de er endt på samme måde som den her sikkert også gør, i nul og niks.

Hvornår er et tema uddebateret ?

Noget jeg ikke forstår er at folk som virkelig ikke har lyst til at debatere jo har alle chancer for at lade være med både at skrive og læse i de tråde som genere dem, det er jo helt frit.

Den dag der skal være en meningsdannermatrix på Linuxin, er det dødt......


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Den største fejl han

#35: Den største fejl han begik er at gå til totalt had til en af Linuxins tjenere (f.eks mig), istedet for at diskutere hans egne problemer med mig internt (hvor jeg bare var valgt til en moderator for ca 2 uger), var at han straks angreb moderatorer (mig) ved at oprette en tråd direkte imod mig...navngav mig som et problem, da han ikke kunne lide moderatorer, og gik i paranoid-selvsving mod alle der modererede ham.

Lad nu være med at tage det personligt. I Danmark har vi et begreb kaldet "den inkluderende filmskole", det betyder at der i videst muligt omfang skal skabes plads til "specielle" børn i almindelige klasser. Det kunne vi lære lidt af her: Moderation i form af et regelsæt vil ramme nogle urimeligt hårdt hvis forskelligheden er for stor. Og ja, det har været et tab at Redeeman er væk, for der er ikke dukket nogle op der kan overtage den hjælpefuntion han trods alt har haft.

Jeg kan efterhpånden ikke se værdien af moderationen. Selvom du jo egentlig gør det OK, så er der bestemt svipsere, og værdien af moderationen er i bedste fald nul. Jeg vil til enhver tid foretrække at blive kaldt en forpulet spasser af Redeeman fremfor Burgermann. Redeeman var her i det mindste fordi han har en mening om Linux.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Den dag der skal være

#39: Den dag der skal være en meningsdannermatrix på Linuxin, er det dødt.Så er det jo heldigt, at skrækscenariet om en meningsdannermatrix kun eksisterer i dit hoved.

#36:
marlar kan redegøre for hvor mange brugere der har forladt siden. Det er rigtig mange, inklusiv en stor del der var ganske aktive, og bidrog med mange ting. Siden er pt. mere død end den har været på noget andet tidspunkt mens jeg har været her, nu siger det selvfølgelig ikke så meget, men trods alt noget.


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Så er det jo heldigt,

#41: Så er det jo heldigt, at skrækscenariet om en meningsdannermatrix kun eksisterer i dit hoved.

Hmm moderation med henblik på at fjerne person angreb er fint nok, men at skulle få dikteret hvornår et emne er færdig debatteret eller hvornår man ikke må trække flere argumenter op ad lommen bliver jo beskrevet her i tråden, og så eksisterer den jo ikke kun i mit hoved !


dklinux
Antal: 838
Tilmeldt:
10-03-2009
User is offline
Indhold

Måske skulle vi bare til at se på at produceret noget fornuftigt indhold på sitet her, og så eventuelt vente på at de kære admins laver om på designet så det fordre artikler og forummet .

Jeg ved ikke om det eventuelt vil være en hjælp at have en online del med en web basseret IRC applet eller lignende så folk kan få nemmere adgang til at spamme hinanden på IRC. (det er nok en ret elendig ide faktisk )

Theres only two men I trust. One of them is me. The other one is NOT you!


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Hmm moderation med

#42: Hmm moderation med henblik på at fjerne person angreb er fint nok, men at skulle få dikteret hvornår et emne er færdig debatteret eller hvornår man ikke må trække flere argumenter op ad lommen bliver jo beskrevet her i tråden, og så eksisterer den jo ikke kun i mit hoved !Hvor ser du nogen, der foreslår at mods skal diktere hvornår at emner uddebatteret? Det er der ingen der skriver!


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
De fleste ved, at der kun

De fleste ved, at der kun skal en eller få balledemagere til at ødelægge eksempelvis en projektgruppe og en virksomhed. Det er samme problematik i alt andet hvor flere sammenarbejder. Problemt er specielt velkendt i politiske og religiøse fora, og i private sammenkomster hvor politiske diskussioner fuldstændigt kan ødelægge stemningen.

Som i alt andet, så forudsætter en effektiv løsning en analyse. Hvor mange har meldt sig ud, og hvad er disses begrundelser? Hører politik overhovedet hjemme i et overvejende teknisk forum?

Linux er frihed, men frihed til hvad? Målsætningen ser ud til at være givet allerede i konteksten; Information om Linux, KDE, Gnome og spil. Inkluderer det også ensidig kritik fra artikler og indlæg?

Skal en eventuel ballademager kunne ekskluderes ved gentagende provokationer? Hvormeget skal der til før det sker, og er de tekniske muligheder og er eventuelt viljen tilstede?

I andre sammenhænge fyres folk hvis de er til skade for fællesskabet. Er det formålstjenestligt og er det demokratisk?

I min optik, handler demokrati blandt andet om at skaffe sig af med ekstremister. I den forbindelse er jeg, i andre forbindelser før kaldt for en ekstremistisk demokrat på politiske fora, især af salefister og yderliggående højre og venstreorienterede. En måske lidt morsom betegnelse, men som jeg opfatter det, så har verden, igennem tiden, aldrig set en stærkere og mere dominerende magt end demokratiet. Flertallet bestemmer, også når det gør ondt, borstset fra når ekstremister vælges demokratisk af flertallet.

Eller sagt på en anden måde. For at give plads til de fleste, så kan det nødvendigt at skaffe sig af med nogle få. Beklageligt måske, men også nødvendigt alt efter problemets omfang.


The Joker
The Joker's picture
Antal: 65
Tilmeldt:
15-03-2012
User is offline
Eller sagt på en anden

Eller sagt på en anden måde. For at give plads til de fleste, så kan det nødvendigt at skaffe sig af med nogle få. beklageligt måske, men også nødvendigt alt efter problemets omfang.

I min optik ser det desværre ud til, at det er nødvendigt her, men derfor også den, måske en hovsa løsning, med emneopdeling, med b.la et diskussionsforum, og nævnt ud for hver tråd i hvilket forum den hører hjemme, men også diskussionsforaet, hvor den der håndfuld, måske lidt flere kunne dænge hinanden til med mudder, og hvor den eneste moderation der skulle være direkte personangreb, man skal jo altså også holde sig indenfor injurielovgivningens rammer, men så også i de andre skulle være en hård moderation, når der kom forsøgene på, at liste uvedkommende kommentarer (provokationer) ind.
Og så endnu engang, der er ingen der på noget tidspunkt har talt om uddebatterede ting, men når man kommer hen i nærheden af indlæg nr. 200 i samme tråd eller over, så er det kun diskussion for diskussionens skyld, og det er de samme 5-6-7 personer der deltager, og måske et par stykker der puster til ilden, og tråde i den størrelsesorden har der altså været nogle af.
Men der jo så også en anden måde, at gøre det på, lad det hele sejle sin egen sø, så kan vi jo i stedet holde en gættekonkurrence, om hvor lang tid dette forum består.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Du overser to ting: Vi er

Du overser to ting: Vi er ekstremister, og vi er uenige. De klogeste ord der er skrevet herinde er at meningerne om Linux er ligeså fragmenteret som dem på den yderste venstrefløj.

Tog vi en demokratisk afstemning, så ville de fleste win-brugere vel stemme for at Linux skulle nedlægges, alene for at slippe for linuxprædken.

Når vi er en lille minoritet der bare er enige om at være uenige ikke kun med majoriteten, men også med hinanden, jamen så man tage den derfra.

Og skulle Linuxin nu være et teknisk linuxforum alene? Det er sjovt at netop du kommer med den ide, når du har været førende i at trække det over i malware snak på win-platformen.

Mange Linux fora lever fordi det er et sted hvor all rights to rant are reserved..

Copyright assignment er rendyrket ondskab


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Muligvis overser jeg noget,

Muligvis overser jeg noget, eller mangler at udtrykke det mere præcist, af pladsmuligheder, men holdningen burde træde frem.

Jeg er enig i at det ville være bedst, hvis der i en skoleklasse var ressourcer til at rumme ballademageren, men desværre kan han fuldstændige forhindre undervisningen. At det så kan skyldes at vedk. har en traumatisk baggrund bør der tages hånd om på anden og bedste vis, men indtil problemet kan løses fornuftigt, så skal der blive ro.

Der skal naturligvis være plads til kritik. Også ang. Linux, KDE, Gnome, Qt, Apple og Windows, men også her er det centralt, at kritik og ros ikke står alene. At eksempelvis Windows er et særdeles velfungerende system, medfører ikke at det også er et særdeles malwarefølsomt system.

Det er helt nødvendigt, at beskrive begge sider af en sag vil man tages alvorligt, ikke for at benævne noget som ondt, men for at løse problemerne for folk.

Skaber man derimod flere problemer end man løser, så er der grund til eftertanke.


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Hvor ser du nogen, der

#44: Hvor ser du nogen, der foreslår at mods skal diktere hvornår at emner uddebatteret? Det er der ingen der skriver!
Ser jeg der hvor jeg svarer under.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Ser jeg der hvor jeg

#49: Ser jeg der hvor jeg svarer under.Du ser noget der ikke er der.
#46: der er ingen der på noget tidspunkt har talt om uddebatterede ting

Det er bare belastende, at hver gang emnet bliver diskuteret, kommer der folk med deres spøgelser og skrækscenarier. Det afsporer debatten!

frogmaster: Er det korrekt, hvis at jeg tolker, det du skriver, som at du er enig med mit forslag om sanktioner mod de brugere, der gentagende gange bryder reglerne?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
frogmaster: Er det

#50: frogmaster: Er det korrekt, hvis at jeg tolker, det du skriver, som at du er enig med mit forslag om sanktioner mod de brugere, der gentagende gange bryder reglerne?

Ja - Også skulle det ramme mig selv.


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
marlar: Det ville være

#24: marlar: Det ville være interessant at høre lidt mere om, hvad du tænker om situationen.

Alle der har forladt siden med ønsket om udmeldelse har refereret til tonen herinde og de evindelige diskussioner (hvis de da har nævnt årsagen) . Ingen har henvist til manglende nyheder, tekniske artikler etc.

Alene i maj har to forladt forummet. Dette tal afspejler dem som ønsker at få slettet profilen, hvem der bare bliver væk har jeg af gode grunde ingen ide om.

Jeg er lidt splittet mht. tilstanden herinde.

På den ene side er der et reelt problem. Folk (omend nogle få) forlader forummet, og diskussioner om linuxin.dk fylder meget.. Det viser jo at mange finder situationen problematisk. Selv synes jeg også at mange af fx BGs tråde er p**** irriterende (de tjener efter min mening stort set ikke andre formål end at provokere), men jeg har omvendt heller ikke det store problem med at ignorere dem. På den anden side skriver BG såmænd også en del fornuftige ting og er flittig med leverancen af nyheder. Bevares, mest om Gnome og i al fald ikke KDE, men sådan er det vel, man læser om det der interesserer en, og det er så også det man videreformidler som nyheder. Hvis man synes der mangler KDE stod, så er det bare om at komme i sving.

En ting er jeg temmelig enig med BG i. I stedet for at bruge en masse krudt på at undgå disse følelsesladede trådede, kunne man jo også forøge signal-støjforholdet ved at poste mere teknisk indhold. Det kunne jeg selv rigtigt godt tænke mig at læse, og har da også planer om at bidrage i nærmeste fremtid.

Men synes jeg så ikke der er et problem? Jo. Og det letteste ville helt klart være at smide nogle få personer ud. Jeg tør godt sætte et navn på, BG ville være et oplagt valg. Nok er det det letteste, men er det også det rigtige? Nej, det synes jeg ikke. For det første er det ikke min stil at smide folk ud jeg er uenig med (hverken i direkte betydning som her i forummet, eller indirekte i andre sammenhænge). For det andet ville det være et skråplan, for hvem bliver så den næste?

Ingen så længe (primo juni) vil jeg implementere funktionen hvor man kan vælge hvilke forummer der skal ses ude til højre. Her vil politik-forummet nok som default være slået fra, dvs. man skal aktivt slå det til for at det bliver vist. Jeg håber på at denne funktion vil have en positiv effekt idet man så ikke bliver provokeret af en overskrift i et forum man egentligt ikke har lyst til at læse i.

Hvad det tekniske angår, trænger vi helt klart til en opgradering. Ikke fordi det i sig selv betyder noget for diskussionerne herinde (problemet er ikke af teknisk karakter), men det vil give os mulighed for nogle værktøjer som vi savner i dag, fx et lukket moderatorforum og en mere finkornet opdeling af forummet. Vi skal dog ikke tro at tonen på mirakuløs vis ændrer sig fordi vi fx installerer Drupal 7 i stedet. Det gør den med garanti ikke.


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Hvornår er et tema

#39: Hvornår er et tema uddebateret ? Noget jeg ikke forstår er at folk som virkelig ikke har lyst til at debatere jo har alle chancer for at lade være med både at skrive og læse i de tråde som genere dem, det er jo helt frit.

Det er nu ganske normalt på de fleste forummer (i hvert fald dem jeg kommer på) at moderatorerne låser tråde som bliver unødigt lange. Med unødigt mener jeg at indlæggene går i ring og ikke rigtigt bidrager med mere. Dette mener jeg er helt ok, selv om det sjældent praktiseres her på linuxin.

Den dag der skal være en meningsdannermatrix på Linuxin, er det dødt......

Dødt og dødt, det tror jeg nu ikke. Nogle vil melde fra, men det fleste vil nok være ligeglade - fx dem der er her for teknikkens skyld. Men jeg enig i at det ikke er en ønskelig tilstand, hvilket vist også fremgår af mine indlæg.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Jamen det kunne jo være du

Jamen det kunne jo være du bare skulle kyle mig ud marlar :) Så ville du omtrent have fuldbragt alt det du lovede ikke at gøre. Linuxin skulle være Linuxin.

Nyhedssektionen er væk.
Den frie tone er væk.
"Specialbørnene" er væk.

Ethvert samfund i krise brænder sine hekse og trolde. Det er fuldstændig lige meget hvordan du finder dem (udpeger dem tilfældigt, flydeprøve eller angiver dem du ikke kan lide), der skal dødpinemig bare være en forklaring på nedgangen, og når man ikke tør kigge på sig selv, så må man jo igang med høtyvene og faklerne.

Jeg ved ikke lige hvad du regner med der skal ske af positive ting ved at udrense mere og mere?

Copyright assignment er rendyrket ondskab


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Kan vi ikke få nogle hårde

Kan vi ikke få nogle hårde data på bordet i stedet for at gisne om tilstanden? Marlar du har vel direkte adgang til databasen. Kan vi ikke få et udtræk på uge basis over brugerantal, samt posts pr uge. Lad os bare sige fra juni 2003 (dvs. 1 år inden bg) og så frem til nu. Bare som et simpelt plot - og gerne med markering af både hvor bg ankommer og hvor moderationen træder til. Så kan vi hurtigt få aflivet evt myter og komme videre i livet.


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg ved ikke lige hvad

#54: Jeg ved ikke lige hvad du regner med der skal ske af positive ting ved at udrense mere og mere?

Hmm, har du overhovedet læst det jeg skrev? Ellers prøv lige en gang til.

Jeg skrev at det letteste ville være at smide dig ud - og alle andre som skaber ballade. Men jeg skriver også at det ikke er det rigtige at gøre.

Lad mig citere mig selv:

Nok er det det letteste, men er det også det rigtige? Nej, det synes jeg ikke. For det første er det ikke min stil at smide folk ud jeg er uenig med (hverken i direkte betydning som her i forummet, eller indirekte i andre sammenhænge). For det andet ville det være et skråplan, for hvem bliver så den næste?


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jamen det kunne jo

#54: Jamen det kunne jo være du bare skulle kyle mig ud marlar :) Så ville du omtrent have fuldbragt alt det du lovede ikke at gøre. Linuxin skulle være Linuxin.

Nyhedssektionen er væk.
Den frie tone er væk.
"Specialbørnene" er væk.

Nyhedssektionen væk? Det har jeg ikke kunnet få øje på. Du er da i al fald rimelig aktiv.

Den frie tone er væk? Det kan jeg heller ikke få øje på. Der er stadig højt til loftet.

Specialbørnene? Hvem hentyder du til? Du er her i al fald endnu - og du er sgu da lidt speciel (på godt og ondt).


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Kan vi ikke få nogle

#55: Kan vi ikke få nogle hårde data på bordet i stedet for at gisne om tilstanden?

Skal se hvad jeg kan gøre.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Tak for svar marlar. #55: +1

Tak for svar marlar.

#55:
+1


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Du ser noget der ikke

#50: Du ser noget der ikke er der.
Din holdning fortolkning og ikke min. Hvis der skal sidde nogen i debatterne og sortere ret og vrang i argumenter som "ikke" er personhetz, så held og lykke med at holde på folk for LinuxIn.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Når vi alligevel har gang i

Når vi alligevel har gang i en meta-tråd om linuxin, så har jeg spørgsmål. Er der brug for en code of conduct for moderatorer?

Jeg finder personligt joongles stil frastødende. Jeg snakker ikke om selve moderationen der bliver udført, men derimod den nedladende tone.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3495
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Ingen så længe (primo

#52: Ingen så længe (primo juni) vil jeg implementere funktionen hvor man kan vælge hvilke forummer der skal ses ude til højre. Her vil politik-forummet nok som default være slået fra, dvs. man skal aktivt slå det til for at det bliver vist.

Vil "gæster" og brugere der ikke er logget ind også blive forskånet for BG's kampagne/trolling?


pko
Antal: 510
Tilmeldt:
05-09-2008
User is offline
Kunne I ikke bare lave en

Kunne I ikke bare lave en afdeling til spøg og skæmt og flytte meningsløse tråde til den afdeling!

Jeg synes personligt der er flere der fremviser en nedladende måde at skrive på.

For mig at se, ser det ud til at alle er utilfredse med alle.

Dette værende den ene eller anden lejr.

Det er egentligt ret simpelt:

Hvis du ikke har noget intelligent at tilføje til en tråd, så UNDLAD at kommentere.
Og nej, jeg køber den ikke med at påstande der står umodsagt bliver sandheden.


joongle
joongle's picture
Antal: 504
Tilmeldt:
06-04-2003
User is offline
Og jeg kunne jo sige

#61:

Og jeg kunne jo sige det samme om div. brugere, især da det ikke er mig eller de andre admins/mods som har startet det her personfnider. Det som folk irriterer sig på er jo at vi mods tillader FOR meget, og modererer for lidt, og når vi så gør det - så er det dem som "irriterer" de andre som så går til pseudo-psykologisk krig og hetz mod moderatorer som våger at stå imod.

Men igen, som jeg har sagt tidligere, det drejer sig om yderst få brugere som egentlig laver ballade, og ja, det er sq ærgerlig at vi har været FOR tålmodige, jeg er bare ikke vandt til at div. brugere har så meget tid at spilde på fnider, hetz og trollerier. Og det kan du kalde nedlandende så meget du vil, din attitude finder jeg veldig nedladende, og du vil ikke få ret meget af min tid. Det er ALTID de samme personer om og om igen som ikke kan lade være at tude om det ene og det andre, vi andre vil bare diskutere Linux, vejret og det gode fælledskab.

it's nice to be important but it's more important to be nice
Moderator på LinuxIn.dk


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Din holdning

#60: Din holdning fortolkning og ikke min.Ja, men det er en korrekt fortolking. Personen der skrev det har givet mig ret (jeg citerer igen):
#46: der er ingen der på noget tidspunkt har talt om uddebatterede ting
Kan vi så blive fri for FUD?


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#64 Det jeg beder om, er at

#64
Det jeg beder om, er at moderatorer skal kunne holde hovedet koldt og tale ordentligt til folk.


joongle
joongle's picture
Antal: 504
Tilmeldt:
06-04-2003
User is offline
#66 Det synes jeg vi gør

#66
Det synes jeg vi gør bedre end gennemsnittet, det er også derfor man bliver valgt til moderator, men der findes en del (igen, visse brugere som gør det BLOT for at provokere), som har svært ved at forstå alm. sprog, så når de tuder så beder jeg dem absolut tage en tudekiks, man må vise respekt for at få respekt, og hvis visse folk gentager hetzen, dårlig opførsel og alt vi har forsøgt ikke fungerer, kan man så diskutere hvor dårlig en moderator man er, eller blot et menneske som ikke accepterer at folk opfører sig som barn. Vil de som vi taler om her, behandles som voksne, så må de også opføre sig som voksne, ihvertfald modne nok til at holde sig til topic istedet for at blive personlige.

it's nice to be important but it's more important to be nice
Moderator på LinuxIn.dk


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#67 Synes du? Linuxin har

#67
Synes du?
Linuxin har slet ikke de problemer de få "ballademagere" skriger og råber op om. Tag og snup nogle tudekiks og lær af det, jeg (og andre moderatorer) kommer Ikke til at bruge tid på at opdrage jer, og dem af jer der hopper på ideen om at der er så mange problemer på linuxin bidrager slet ikke til løsningen, bare til mere ballade, ligesom sensationslyst og idioti...
Det der er der ikke nogen der burde behøve at finde sig i.


joongle
joongle's picture
Antal: 504
Tilmeldt:
06-04-2003
User is offline
#69 Vi har haft utallige

#69
Vi har haft utallige tråde med de samme ballademagere om og om igen, og de nye som kommer til ser slet ikke sammenhængen, men hvem som heldst kan blive træt engang i blandt, og igen - man bidrager IKKE ved at tude op og råbe vagt i gevær mod "autoritetene" (ikke det at jeg overhovedet ser mig selv som en autoritet, men blot en bruger der har for få måneder siden forsøgt at være med på at rydde op).

Det som er typisk for trolleri, er at et troll angriber en enkelt bruger, det kan være en moderator, og hvis moderatoren eller anden bruger reagerer, så er der nap, spørgsmålet er så hvor meget man vil tage. Dette er IKKE et offentlig forum, det er privat, vi er frivillige moderatorer, og som sagt, kan man diske det ud må man engang i blandt være beredt på at tage det.

F.eks et tidligere troll vi havde her, blev modbevist hele tiden, det gjorde trollet "rasende", og så blev det en tåbelig krig hvor trollet ikke gjorde ret meget andet end at lede op tråde, sætte tingene ud af kontext og klippe og redigere nok sitater til at forvirre brugere som slet ikke orker at gå og lede op de forskellige tråde.

Desuden bidrager det IKKE til hverken god karma eller et godt indtryk til nye brugere såvel som gamle at gang på gang oprætte tråde om hvor forfærdelig tingene er på forummet. Jeg har ikke engang set lignende på de andre foras jeg har modereret i over 7-10 år, og det er fordi vi slet ikke tolererer det, at vi gør det her er nok fordi vi ville (og jeg gentager migselv igen) at der skulle være højt til loftet, men må nok indse at vi har med en helt ny type troll at gøre, troll der lever 2 liv. 1) Hjælper brugere, 2) Skaber ballade. Det giver ekstra ammunition når der skal angribes og forsvares.

Men det er et mønster jeg ser dannes i ca 4. brugere.

Og igen - hvis man kigger på forum indlæggende til siden her (seneste bidrag), så er det blot 1 tråd hvor der råbes vagt i gevær, men den er unødvendig da de aller fleste herinde bidrager til et godt sted at være, og hjælpe hverandre.

Derfor vil også tråde som denne blive fjernet i fremtiden, vi skal blot have et admin forum hvor vi diskuterer i fred og ro, så det bliver retfærdig bedømt og ikke bare et "one-man-show" hvor en mod battler de som har blevet modereret. Og hvis det ikke er hvad div. brugere ønsker, så må de jo opføre sig derefter. Ja, det er censur, men hvis det er censur at få folk til at holde op med at skrige op og råbe ad hinanden, hade grupper, hade moderatorer, hade dit og hade dat, so be it. Og at du ikke kan lide den tone, ser jeg som et positivt tegn (selv om jeg ikke tør håbe for meget på det), hvis det var fakta, ville tingene stabilisere sig selv og jeg ville ikke engang behøves (og det ville være dejlig) men ak.

it's nice to be important but it's more important to be nice
Moderator på LinuxIn.dk


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Vil "gæster" og

#62: Vil "gæster" og brugere der ikke er logget ind også blive forskånet for BG's kampagne/trolling?

Så vidt det overhovedet er muligt (og jeg tror ikke det bliver noget problem) så vil politik-forummet kun vises hvis det aktivt vælges til. Det vil mao sige at gæster ikke ser det.


joongle
joongle's picture
Antal: 504
Tilmeldt:
06-04-2003
User is offline
#70, Nøj hvor blir det najs

#70,

Nøj hvor blir det najs :)

it's nice to be important but it's more important to be nice
Moderator på LinuxIn.dk


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Desuden bidrager det

#69: Desuden bidrager det IKKE til hverken god karma eller et godt indtryk til nye brugere såvel som gamle at gang på gang oprætte tråde om hvor forfærdelig tingene er på forummet.Et dysfunktionelt forum bidrager heller ikke til "god karma" eller et godt indtryk. Whatever, konklusionen på denne tråd må være, at folk er totalt ude af stand til at holde sig til emnet. Bemærk emnet for denne tråd var "en fremadrettet og løsningsorienteret diskussion". I fejlede!


The Joker
The Joker's picture
Antal: 65
Tilmeldt:
15-03-2012
User is offline
IGEN!

IGEN!


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Løsningen på problemet er

Løsningen på problemet er såre enkel

Lav et +/-1 funktion hvor hver eneste bruger kan stemme 1 gang på hvert indlæg samt lav en filterfunktiion som kan instilles til en værdi af brugeren selv. Hvis så et indlæg f.eks. når ned på -25 og en bruger har sat sit filter til -25 så skjules alle inlæg for denne bruger samt alle de indlæg der er svar på denne brugers indlæg i tråden. Når alle den trollende brugeres samlede værdi for alle indlæg i en bestemt periode ned på f.eks. -300 så bannes brugeren automatisk i x antal daga eller hans/hendes postede indlæg efter denne dato og x antal dage frem figurerer slet ikke nogle steder (en slags nu kan du afreagere med at sende ligegyldige indlæg men ingen læser dem) på den måde er alle med til at bestemme hvad de vil tolerere at se på siden og de der er mere large overfor krige kan sætte sit filter op sådan at indlæg måske skal have en mindre værdi for at blive sorteret fra. Ligeledes vil denne funktion kunne sortere de værste ballademagere fra.


borupdk
Antal: 13
Tilmeldt:
27-05-2012
User is offline
#74

Ja, det er umiddelbart den mest simple løsning, newz.dk anvender også denne, de har dog også implementeret karmalog således at hvis man har dårlig karma skjules altid ens indlæg per automatik.


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Det er en udmærket

#74:

Det er en udmærket ide, men desværre er den ikke helt ligetil at implementere. Det vil koste adskillige timers drupal-hackning. Men måske findes der en sådan funktion når vi opgraderer til v7.

Hightower foreslog i øvrigt det samme i en pm for en uges tid siden.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg kan godt lide ideen

#74:
Jeg kan godt lide ideen med +/- knapper. Men jeg mener ikke at de skal danne grundlag for hiding af indlæg og banning. Folk nedstemmer ofte ting de er uenige i, så konsekvensen kan være at man bliver skjult, blot fordi at man er kontroversiel. Det er IMO ikke en god idé!


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
http://www.linuxin.dk/fi

#55:

http://www.linuxin.dk/files/forumstatistik.png

I må selve lave fortolkningen :)

PS. Jeg er ikke klar over hvad du mener med brugerantal pr. uge.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det vil koste

#76: Det vil koste adskillige timers drupal-hackning. Men måske findes der en sådan funktion når vi opgraderer til v7.

Der er et Karma modul i Drupal fra og med version 5. Om det er godt eller dårligt har jeg ingen ide om.

http://drupalmodules.com/module/user-karma

http://drupal.org/node/1161902


fallen
Antal: 442
Tilmeldt:
16-07-2007
User is offline
jeg er igang med drupal v7

jeg er igang med drupal v7 til linuxin :)


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Jeg kan godt lide ideen

#77: Jeg kan godt lide ideen med +/- knapper. Men jeg mener ikke at de skal danne grundlag for hiding af indlæg og banning. Folk nedstemmer ofte ting de er uenige i, så konsekvensen kan være at man bliver skjult, blot fordi at man er kontroversiel. Det er IMO ikke en god idé!

Hvis man råber og skriger og generelt tér sig helt og aldeles åndsvagt så ryger man udenfor døren ud i kulden i et stykke tid og kan så råbe videre udenfor mens man køler af: Det er jo lige præcis idéen med sådan et system at sortere trolls fra så der bliver plads til dem der virkeligt har noget på hjertet og hvis man bare er kontroversiel vil man nok få nogle minusser men eftersom der er mange kontroversielle meninger herinde så vil man også få nogle plusser der så trækker regnestykket op. Men tér man sig så ingen kan holde det ud så ryger man lidt ud i kulden. Problemstillingen er ikke ny. I dag sidder der en række admins der skal varetage samme opgave men 1) der er ALT for meget arbejde 2) de er så sjældent på så når de endelig er på så ligger der en kæmpe bunke anmeldelser fra brugere til dem 3) arbejdsbyrden og tidspresset lagt sammen med hvornår folk er på herinde er SÅ stort at intet menneske nogensinde vil kunne varetage den opgave og skulle derf endelig være et par der forsøger så skal disse personer stadig spise, sove og arbejde og LinuxIn er og bliver et hobbyprojekt hvor ingen kommer til at tjene penge. Det vil kræve adskillige fultidsstillinger med tilknyttet nattevagt og det er der ingen der kan eller vil varetage for ingenting. Hvorfor så ikke bare få serveren, der alligevel er online 24/7 til at gøre det hårde arbejde og smide ballademagerne på porten så der kan blive plads til det som LinuxIn VIRKELIG drejer sig om og som de fleste herinde ønsker, en sober debat uden trolling. Hv is man får negative stemmer af alle herinde på ethvert indlæg man poster så er det måske allerbedst for alle at personen lige kommer lidt ud og køle af i sneen. Husk på, plus/minusregnskabet er jo ikke kun spørgsmål om minusser, hvis folk får plusser også og får overvejende plusser så ryger personen ikke ud da plusserne vil få regnskabet til at blive positivt. Ja selvfølgelig er der da nogle der stemmer minus for hver gang men de kan trodsalt kun stemme een gang så medmindre mange andre deler holdning med dem så vild er ingenting ske, det er jo netop af samme grund af ban-værdien skal sættes på et nivau der passer til forummet.


dusted
Antal: 273
Tilmeldt:
14-10-2006
User is offline
Vi kan forsøge os med en

Vi kan forsøge os med en "Hvis du ikke har noget pænt at sige, så ti stille." politik i fora.
Ja! Jeg snakker om censur, hvor man ikke må kritisere, eller komme med alternativer til det omtalte.
Hvis nogen laver en guide om GTK eller QT programmering, så skal de eneste kommentarer være af positiv art, så som "God artikel!" eller f.eks. forslag til tilføjelser.
Hvis der bliver spurgt om startersprog, og java allerede er nævnt, så er der ingen behov for selv at nævne java, hverken som for, eller imod.
osvosv, der er heller ingen grund til at fremhæve sin egen uendelige erfaring. "Jeg har kodet i a,b,c og D er bestemt det bedste og jeg har skrevet en milliard million linjer kode i dem fra jeg var 2 år gammel." så lad dog vær'.

Det giver mindre støj, og udefra kommer communitiet til at fremstå betydeligt mere positivt og venligt.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Vi kan forsøge os med

#82: Vi kan forsøge os med en "Hvis du ikke har noget pænt at sige, så ti stille." politik i fora. Ja! Jeg snakker om censur, hvor man ikke må kritisere, eller komme med alternativer til det omtalte.

Altså, det ville ikke være censur, men en lokal forum regl. Censur forudsætter lovgivning og det har fora jo ikke noget med at gøre.

Når det er sagt, så er jeg helt uenig. Det vil være urimeligt at forbyde kritik hvis kritik er berettiget. Det vil efter min mening være bedre at banne brugere, der gentagne gange, og efter advarsler provokerer. Grænser og vurderinger bør varetages af mods, der er valgt demokratisk.

At forbyde kritik er efter min mening uacceptabelt, og jeg har ikke fantasi til at forestille mig at sådan noget er hverken gavnligt eller vil blive vedtaget.

Nu er der oprettet et politisk forum hvor man aktivt skal tillade visningen. Det lyder som en glimrende foranstaltning, hvor folk kan diskutere sådan noget hvis de mener det er interessant.

Jeg har ikke tænkt mig at aktivere visningen.

http://www.linuxin.dk/node/19824


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Nu er der oprettet et

#83: Nu er der oprettet et politisk forum hvor man aktivt skal tillade visningen. Det lyder som en glimrende foranstaltning, hvor folk kan diskutere sådan noget hvis de mener det er interessant.

På samme måde overvejer jeg et umodereret forum. Jeg er blot lidt i tvivl om nytten af et sådant, plus at loven stadig skal følges. Så helt umodereret vil det alligevel ikke blive. Med andre ord, moderatorerne kan ikke bare glemme eksistensen af forummet.


pko
Antal: 510
Tilmeldt:
05-09-2008
User is offline
Interessant betragtning at

Interessant betragtning at censur forudsætter lovgivning. LOL.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Hvilken ualmindelig

#85:
Hvilken ualmindelig tåbelig kommentar.

Vi har efterhånden haft censur diskutionen rigtig mange gange. Censur er noget der kommer fra staten, og har intet med LinuxIN at gøre. Slå det op i en ordbog.


pko
Antal: 510
Tilmeldt:
05-09-2008
User is offline
Ligeså tåbelig er din

Ligeså tåbelig er din kommentar. Censur forudsætter ikke lovgivning, det er noget der udøves.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Ligeså tåbelig er din

#87: Ligeså tåbelig er din kommentar.Hvori ligger det tåbelige i min kommentar? Din kommentar er tåbelig da den ikke indeholder andet en håndlig sarkasme og et nedladende "lol". Du bidrager med absolut intet positivt til debatten.

#87: Censur forudsætter ikke lovgivning, det er noget der udøves.Er det din debatstil? Først lukker vi lidt bullshit ud, og senere kan vi så komme med argumenterne. Din pointe er for sin vis rigtig nok, men det er irrelevant flueknepperi.


pko
Antal: 510
Tilmeldt:
05-09-2008
User is offline
Jeg vil bare sige til dig

Jeg vil bare sige til dig Paldepind. Grow up. Din stil er meget provokerende. Og ikke kun i denne tråd.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Begrebet censur bruges

Begrebet censur bruges undertiden om noget der udøves, men det er i.fl. Leksikon.org "mindre frugtbart", eksempelvis i et forum, fordi det ikke er ulovligt at indføre sådanne regler, mens censur er ulovligt i.fl. grundlovens paragraf 77.

At så lovgiverne ulovligt har indført censur ved bestemte lejligheder i bestemte love og aftaler, er specielt uheldigt, fordi højesteret nægter at tage stilling til om en lov er i modstrid med grundloven, bortset fra i et enkelt tilfælde; Tvindloven, der ikke handler om censur.

Men nok om det for mit vedkommende ....

http://www.leksikon.org/art.php?n=2279


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#84 +1 det er klart, at man

#84 +1

det er klart, at man ikke kan tillade ulovligheder ifg. lovgivning der.

men det kunne jo være et eksperiment. og hvis det ikke bliver brugt, så er der ingen stor skade sket.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg vil bare sige til

#89: Jeg vil bare sige til dig Paldepind. Grow up. Din stil er meget provokerende. Og ikke kun i denne tråd.Konstruktiv kritik modtages gerne (f.eks. burde jeg måske blive bedre til at lade tåbeligheder passere). Det der kan jeg ikke bruge til noget.

Vi kan bare konstatere at pga. dit tåbelige indlæg #85 er der nu skrevet i alt 7 indlæg der overhovedet ikke har relevans til topic. Tillykke! Du har succesfuldt bidraget til at afspore debatten yderligere.