største problemer med Linux

beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
største problemer med Linux

Efter at have læst http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px... så vil jeg gerne høre om jeres mening om de største problemer med Linux.

Jeg vil gerne ligge ud
1: Dårlig grafikkort drive stack
Den breaker for nem mellem releases
Der er for dårlig ydelse ift. Andre platforme

2: Ting som har virket holder op med at virke (eks https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=256242)

3: Mangler (ordenlig) support for killer Apps. For mig lige nu er det diablo 3 og folding@home's GPU client. Noget af dette skyldes problem 1.

Hvad er jeres bud?


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Hold da op. Sikke et flot

Hold da op. Sikke et flot design KDEs bugtracker har fået.

Linux største problem? Dårlig batteritid tror jeg. Jeg føler ikke at Linux har store problemer. Der er klart mulighed for forbedring, men det er ikke problemer som sådan.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Dårlig batteritid tror

#1: Dårlig batteritid tror jeg. Jeg føler ikke at Linux har store problemer.
Power Management er ganske rigtigt ikke Linuxs stærke side, men det er altså et driver-problem.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Power Management er

#2: Power Management er ganske rigtigt ikke Linuxs stærke side, men det er altså et driver-problem.

Selvom det er et driver problem er det vel et problem alligevel. Som endusers er man ligeglad hvor problemet er.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Selvom det er et driver

#3: Selvom det er et driver problem er det vel et problem alligevel. Som endusers er man ligeglad hvor problemet er.

Nu er det primært binære grafikdrivers der er et problem. Dem kan man jo bare lade være med at bruge og distroerne kan lade være med at supporte dem. Problem solved.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Nu er det primært

#4: Nu er det primært binære grafikdrivers der er et problem. Dem kan man jo bare lade være med at bruge og distroerne kan lade være med at supporte dem. Problem solved.

Det ville være dejligt nem men de åbne drivere yder simpelt hen får dårligt (også selvom de har adgang til spec på grafikkort se selv på AMD åbne drivere) så du har bare flyttet problemet til et andet sted.
Så hvis dit forslag skal være en real løsning så skal nogle flere kodefolk til at kode nogle ordenlige åbne drivere først


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Det ville være dejligt

#5: Det ville være dejligt nem men de åbne drivere yder simpelt hen får dårligt (også selvom de har adgang til spec på grafikkort se selv på AMD åbne drivere) så du har bare flyttet problemet til et andet sted.

Hvis man er ude efter ydelse og closed source, så er en investering i Windows givetvis den med bedst ydelse/kr. Det er også den bedste løsning for platformen at slippe for ydelsesfikserde gamers. Linux og X holdes tilbage i diverse distros af hensyn til det kan. Trist.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Hvis man er ude efter

#6: Hvis man er ude efter ydelse og closed source, så er en investering i Windows givetvis den med bedst ydelse/kr. Det er også den bedste løsning for platformen at slippe for ydelsesfikserde gamers. Linux og X holdes tilbage i diverse distros af hensyn til det kan. Trist.

Ville det bedste ikke være ydelse og open source? En skam at Linux community'et ikke selv kan finde ud af, at skrive ordenlige drivere (drivere som performer OK). AMD har jo gjort deres spec åbne men dette har ikke ændret nok til at man kan bruge dem til 3d spil på linux. Så hvis man skal bruge 3d på linux så hedder det stadig nvidia+binær blob


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Ville det bedste ikke

#7: Ville det bedste ikke være ydelse og open source? En skam at Linux community'et ikke selv kan finde ud af, at skrive ordenlige drivere (drivere som performer OK).
Grafikdrivers er closed source af en grund. Kravet om god ydelse efterlader ikke megen plads til fejl og kreativitet i kodning. Derfor er de drivers sovset ind i patenterede algoritmer og konsulentarbejde uden ejerskab. Det tåler ikke at blive offentliggjort som source. Og når sådan nogle som dig kræver ydelse på niveau med closed source drivers, så gør I skade på hele stacken. Der spildes ufattelig meget QA på de møgdrivers uden det kan debugges ordentligt. "Løsningen" er som regel at holde x og kernen tilbage også håbe de nyeste drivers får support for gamle kerner og x-servers. Det er grotesk at se på, og samtidig skal udviklerne høre på at det ikke er godt nok.

Hvis I kræver lukkede drivers som på Windows og 3d-ydelse som på Windows, så er det da åbenlyst at I bør vælge den platform.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
1: Dårlig grafikkort drive

1: Dårlig grafikkort drive stack
Den breaker for nem mellem releases
Der er for dårlig ydelse ift. Andre platforme

-- det kommer jo igen an på distro m.v., men det er korrekt, at til 3d spil, er linux ikke optimalt. alene det man skal emulere via wine, er ikke optimalt. og det er jo logik for burhøns; for driver udvikling kræver mange timer - og hvad bruger 90%+ ? windows. så det er naturligvis der, ressourcerne bliver brugt.

AMD har skåret ret meget ned i deres driver team pga. økonomien sidste år. det kunne også tydeligt mærkes på deres drivere (tænker her på windows og spil). jeg har ikke oplevet en gfx driver bliver broken på ubuntu, omend har jeg haft mere held med proprietære nvidia end proprietære amd drivere

2: Ting som har virket holder op med at virke (eks https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=256242)'

-- uden jeg er KDE kender, har jeg dog fra en som er meget glad for KDE :) hørt at det desværre er typisk. en fejl bliver rettet, og en ny introduceret. men det kan jo ske - og sker - med AL software... det handler om at software testing er underprioriteret desværre

3: Mangler (ordenlig) support for killer Apps. For mig lige nu er det diablo 3 og folding@home's GPU client. Noget af dette skyldes problem 1.

-- hvis desktop linux skal få mere support, spil, m.v. skal der mere marketshare til. længere er den ikke. linux bliver bedre og bedre, men folk er vanedyr. hvis desktop linux skal have mere succes, så skal der nogle succes oplevelser til. folk orker ikke at kæmpe med drivere og terminalen osv. tingene skal helst virke 'out of the box'. heldigvis er der kommet bedre understøttelse fra HW producenterne, men det er stadigvæk ikke optimalt. men det er ikke uden grund, ubuntu-baserede distroer er populære - desktop linux skal, som android, være brugervenligt. et 'software center' - som først dukkede op i ubuntu 9.10 - er guld værd for novices. og så skal folk også få øjnene op for programmer, der er gratis og fri - det er faktisk et af formålene med nedstående hjemmeside :)


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Det største problem i dag

Det største problem i dag er, at brugerne er luddovne. Alt for mange vil kun bruge produktet og kaster armene i vejret når der skal bidrags. De kan jo ikke kode.

Der er rigtig rigtig mange ting vi skal have styr på hvis linux skal blive en succes. Der er fat i det helt rigtig mht drivere. Spilmarkedet på linux er ved at blomstre. Det er sikkert de mange penge fra humble bundles der har fået øjnene op for spilproducenterne. Hvis alle nægtede at bruge de lukkede drivere, så ville der komme et pres fra spilproducenterne om optimeringer på de åbne drivere. Det ville kunne drive gpu-producenterne i gang. Desværre gider folk ikke det.

Det samme ser vi med flash. Når en video ikke er tilgængelig i html5-version, så bruger man tid på installere og fixe den lukkede flash afspiller. Tiden var meget bedre brug på at presse videoens producent til at uploade en version i webm.

Vi ser også dovenskaben når folk ramler ind i en bug. F.eks. her på siden med gnome-boxes, med højt cpu wakeups på gnome-shell, med manglende smooth scroll. Beder man brugeren assistere i lidt debugging, så bliver man mødt med stilhed. Det er meget nemmere bare at vente til næste version hvor andre har gjort arbejdet.

Det er sløvt, selvisk og i mine øjne det største problem vi står overfor. Det er ikke kun programmørerne, grafikkerne og oversætterne der skal lave alt arbejdet. Alle skal i gang.


blueeyez
Antal: 217
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Det dårligste ved linux

Det dårligste ved linux er nok at Hardware producenterne så vidt jeg ved af laver konkurrence forvridning mellem MS og Linux.. Hardware producenterne leverer gladeligt drivere til Windows brugere, men linux næh nej.. Nu til mit problem som består af at Linksys / Cisco IKKE leverer drivere til linux, så jeg kan ikke bruge linux, for jeg gider ikke lægge 20 meter kabel for at kunne tilslutte min maskine med min router :) .. Juridisk set så burde hardware producenterne få bøder for konkurrence forvridning!


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Det er sløvt, selvisk

#10: Det er sløvt, selvisk og i mine øjne det største problem vi står overfor. Det er ikke kun programmørerne, grafikkerne og oversætterne der skal lave alt arbejdet. Alle skal i gang.

Hvad vil du forslå at folk som mine forældre skal lave? De kan ikke kode, lave grafik og deres engelsk er ikke godt nok til at kunne oversætte.

Og selvom man kan disse ting er det ikke nødvendigvis man kender til domæne området. Mange af de problemer jeg selv møder i Linux kan jeg ikke fikse da jeg ikke kender domænet. Så hjælper det ikke noget at man kan kode.
Det er også meget svært at komme i gang med det. Den hurdle der er fra at man har taget beslutningen om at man vil hjælpe til man er i stand til at hjælpe er simpelt hen for stor.
Det som jeg tror der skal til er at vi begynder at betale folk for at arbejde på det. Og det skal være i lige så store mængder som vi (normale mennesker) betaler for deres software. Dvs at man skal betale ca 500-600 for hver distro (ca prisen for windows home premium) og ca 750 kr for hver kontor pakke (ca prisen for Microsoft Word 2010 Home and Student ). Eller donere i form af andre ting med ca samme værdi. Dette kunne være patches, oversættelser mm.

Før vi for mulighed for at betale for Open source så tror jeg ikke vi komme til at se store nok fremskridt

#Bill gates: jeg blev selv træt af de problemer som var ved Linux for 2-3 år siden og fik installeret en windows 7 (lovligt). Jeg tilbød folk som kende området, hvor fejlene lå, penge for at løse problemerne men jeg hørte aldrig tilbage fra dem. Jeg regner med at give linux (Debian og Kubuntu ) en change til når Win 7 går ud af mainstream support. Så må jeg se problemerne stadig eksistere til den tid eller om jeg skal købe win 9


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Det dårligste ved

#11: Det dårligste ved linux er nok at Hardware producenterne så vidt jeg ved af laver konkurrence forvridning mellem MS og Linu

Når div hardware producenter laver Linux drivere som er ca samme kvalitet på begge platforme så kommer folk som Bill Gates efter dem fordi de er binære og 1-2 kernle/xorg releases efter er de brokne pga ændringer i kernen/xorg.

For at de skal lave drivere skal der ske nogle ting:
1: folk skal acceptere at drivere kan være closed og ikke biche over det.
2: stabile API i Xorg/kernel.

eller
3: Producenterne frigiver åbne drivere.

Vi kan ikke gøre noget ved punkt 3 men vi kan gøre noget ved punkt 1 og 2. Men dette ønsker Linux communitiet ikke og derfor gider producenterne ikke lave drivere. Så vi kan takke os selv for at der ikke er ordenlige drivere og ikke andre folk


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Hvis alle siger nej tak til

Hvis alle siger nej tak til de lukkede drivere, så er 3 snart klaret. Hvis alle relevante benchmarks viser at amd's hardware/driver var bedre end nvidias, så ville det drive handlen den vej. Det vil give gpu-producenterne grund til at øge performance i de åbne drivere. Så længe folk pisser i bukserne og luner sig på den lukkede drivers performance, så bliver det også der de fortsætter med at udvikle.

Sprøg efter performancetal på åbne drivere næste gang du køber hardware. Hvis salgspersonalet ikke forstår det, så læs om det på nettet og køb den bedste hardware med performance på åbne drivere. Fortæl derefter salgspersonalet hvorfor du vælger a fremfor b. De skal også vide at der er efterspørgsel.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Når div hardware

#13: Når div hardware producenter laver Linux drivere som er ca samme kvalitet på begge platforme så kommer folk som Bill Gates efter dem fordi de er binære og 1-2 kernle/xorg releases efter er de brokne pga ændringer i kernen/xorg.

Der er på ingen måde tale om lighed mellem drivers på Windows og de lukkede drivers på Linux! Power Management, kernel mode, 3d-ydelse, konfiguratorer og support er langt mere gennemført på Windows. Sådan er det bare, og der er intet i overskuelig fremtid der kan ændre dette, på trods af at vi drosler ned for udviklingstempoet på Linux og X.

At jage feature completeness i forhold til Windows på 3d-ydelse er spild af de få kræfter der eksisterer. Og gamerne som målgruppe er jo også kun loyale overfor parametre som ydelse. Hvorfor skulle de spare marginalt på udgifterne til et OS, når de har vist sig villige til at betale dyrt for spillene og store 3d-kort? piratkopierer de alligevel spillene så gør de nok også med OSet eller har en billig OEM-version.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#beer: Hvis man er aktiv

#beer:

Hvis man er aktiv bidragyder (udvikler, oversætter, osv) så er det ikke ualmindeligt at investere 3-5 timer af ens tid til et projekt. Forestil dig at du brugte den tid over et par måneder på at undersøge domænet. Du skal nok kunne bidrage med noget efter et par uger. Dovenskab er ingen undskyldning.

Alternativt nævner du pengedonation. Det er også fint som sidste mulighed. Forestil dig hvis mange folk tog 3-5 timers overarbejde hver uge og donerede timelønnen til foss udvikling. Det er der faktisk en del der gør. Dine forældre kan også. (tiden er dog bedre brugt på aktivt at gøre andet).

At ville assistere aktivt i at løse en bug er ofte en nødvendighed. F.eks. kan jeg ikke genskabe problemet med højt cpu wakeups på min hardware. Det er nødvendigt at komme i gang med noget ping-pong med en bruger der er villig til at putte nogle timer i det. Det er sjældent det sker. Heldigvis har vi en barriere der holder de mest dovne væk. Alene det, at oprette en bruger i bugtrackeren og skrive en beskrivelse af problemet er nok til at holde de værste væk. Desværre er der mange bugs i dag der står åbne fordi brugeren ikke har vendt tilbage og svaret på selv de mest simple sprøgsmål. Det er alt for ofte bare "cpu wakeups er for højt. Fix it kthxbai".


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Sprøg efter

#14: Sprøg efter performancetal på åbne drivere næste gang du køber hardware. Hvis salgspersonalet ikke forstår det, så læs om det på nettet og køb den bedste hardware med performance på åbne drivere. Fortæl derefter salgspersonalet hvorfor du vælger a fremfor b. De skal også vide at der er efterspørgsel.

Hver gang jeg køber nyt grafikkort så så læser jeg om alle 4 drivere som er vigtige (Lukkede/åbne nvidia/Amd drivere) og hver gang kommer jeg frem til at der kun er en drivere som reelt kan bruges: Den binære drivere fra Nvidia. Resten af driverene er ikke i et stadie hvor jeg reelt kan bruge dem. Og så breaker linux kernel/Xorg dem fra tid til anden pga API ændres.

#16: Hvis man er aktiv bidragyder (udvikler, oversætter, osv) så er det ikke ualmindeligt at investere 3-5 timer af ens tid til et projekt. Forestil dig at du brugte den tid over et par måneder på at undersøge domænet. Du skal nok kunne bidrage med noget efter et par uger. Dovenskab er ingen undskyldning..

Jeg har forsøgt at komme ind i 2 forskellige projekter. Og begge gange opgav jeg efter 8-10 timers forsøg. Begge gange var fordi det vare mere kompliceret til at jeg kunne hjælpe.

3-5 timer om ugen er jo ikke ret meget hvis man skal lave et stykke software. for en professional software udvikler skulle det ikke undre mig at der går 3 timer ugentligt bare til kommunikation til resten af holdet/verden.

Ang bug repots så sørger jeg altid for at vende tilbage til dem hvis en upstream udvikler spørger om noget.

Desværre er det ikke altid at upstream gider fixe fejlene selvom de er bevist om det pga de ikke har tid og at deres tid koster for meget ift hvad en enkelt person som mig kan betale


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Det er hønen og ægget. De

Det er hønen og ægget. De åbne drivere fordi producenterne ikke har grund til at bruge penge på det. Brugerne giver ikke producenterne grund fordi de ikke vil leve med den dårlige performance i open source. DU kan være med til at ændre situationen.

Mht bug reports, så husk på at du beder en person om at bruge flere timer på at løse _dit_ problem. Hvis buggen viste sig i udviklerens eget brugsmønster og på udviklerens hardware, så havde han nok fikset det allerede. En bug report er at bede en anden om en tjeneste.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Mht bug reports, så

#18: Mht bug reports, så husk på at du beder en person om at bruge flere timer på at løse _dit_ problem.

En ting er at løse bugs, noget andet er at begrænse mængden. Der er så meget ligegyldigt duplicated effort hvor der kodes med hovedet under armen uden respekt for at det faktisk skal kunne vedligeholdes. Se bare den bug beer selv henviser til.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Mht bug reports, så

#18: Mht bug reports, så husk på at du beder en person om at bruge flere timer på at løse _dit_ problem. Hvis buggen viste sig i udviklerens eget brugsmønster og på udviklerens hardware, så havde han nok fikset det allerede. En bug report er at bede en anden om en tjeneste.

Hvis jeg kunne ville gerne smide penge efter div bugs. Dette skal nogenlunde svare til prisen for et cloused source produkt som ligner +10% (da jeg gerne vil støtte open source. Jeg vil ikke have noget i mod at betale 2-300 kr om året for at køre gnidningsfrit Linux. Dette er del mere end hvad Windows koster på årsbasis for mig (specielt takket være MSDAA). Men jeg kender ikke nogle der gider fixe de problemer som opstår i linux for den sum penge. og jeg har ikke den nødvendige tid til af fixe det selv.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
for 2-300 kr er ca en times

for 2-300 kr er ca en times løn. Så skal du bare finde 200 mere der også vil betale og så er der til en årsløn. Sæt i gang.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Hvis jeg kunne ville

#20: Hvis jeg kunne ville gerne smide penge efter div bugs. Dette skal nogenlunde svare til prisen for et cloused source produkt som ligner +10% (da jeg gerne vil støtte open source. Jeg vil ikke have noget i mod at betale 2-300 kr om året for at køre gnidningsfrit Linux.

Den løsningsmodel forudsætter at der kommer en pålidelig pengestrøm, og at pengene i tilsvarende grad kan anvendes til løsning af bugs. Det er yderst tvivlsomt at det vil virke, for det har det ikke gjort under tidligere forsøg. Hverken i praksis eller på papiret, hvor det er kritiseret at en vigtig bugfix først vil blive genemført når den økonomiske støtte var på plads.

Det er langt nemmere at skære risikoen for bugs væk: Mindre kode, færre test cases og mindre duplikeret arbejde. Det er det eneste der virker. Se på dig selv, dine præfencer er nær umulige at debugge. KDE og lukkede drivers. Dine byttepenge er intet værd i forhold til den forskel du kan gøre ved at efterspørge en linuxplatform der har et realistisk vedligeholdelsesniveau.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
for 2-300 kr er ca en

#21: for 2-300 kr er ca en times løn. Så skal du bare finde 200 mere der også vil betale og så er der til en årsløn. Sæt i gang.

Jeg ved godt at 2-300 kr ikke er meget for at få folk til at kode.

Når jeg ser på hvor meget Windows 7 koster i dag og at jeg kan springe vher anden MS OS over (dvs opgradering ca 5-6 år) så er beløbet rimeligt i forhold til hvad MS tilbyder. Samt at man ikke har problemer med dårlige drivere, spil som man ikke kan spille fra dag 1 men først 1/2 år efter release etc.

Hvilken pris syndes I er rimelig for bug fix support på linux pr år?


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Se på dig selv, dine

#22: Se på dig selv, dine præfencer er nær umulige at debugge. KDE og lukkede drivers. Dine byttepenge er intet værd i forhold til den forskel du kan gøre ved at efterspørge en linuxplatform der har et realistisk vedligeholdelsesniveau.

Jeg talte med en som ville løse problemet som jeg linkede til i #0 men han skulle have 1000 euro for det. Jeg ved ikke med jer men jeg har ikke løst til at betale for det når man ser på hvor billigt andre OS'er og hvor problem frie de er at sætte op


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Jeg talte med en som

#24: Jeg talte med en som ville løse problemet som jeg linkede til i #0 men han skulle have 1000 euro for det.

Det hjælper ikke at løse "problemet". Another week another bug. Det eneste der hjælper er at fjerne mulighed for fejl. Og ja nu er jeg gået igang med at gentage mig selv. Men jeg kan jo egentlig også være pisseligeglad, det er ikke mig der sidder med uløselige KDE-bugs og ligeså ulæselige bugs fra lukkede drivers. Om du så donerede 1000€ i måneden ville det ikke hjælpe. Du slipper først for de bugs, når du stiller dig et andet sted end den hvepserede du promoverer.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Du slipper først for

#25: Du slipper først for de bugs, når du stiller dig et andet sted end den hvepserede du promoverer.

Jeg har stillet mig på en anden hvepserede. Bruger i dag windows 7 uden de store problemer. Og vender tilbage til Linux når det virker rimelig igen.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Så kom tilbage når

Så kom tilbage når antallet af testcases er faldet, kvaliteten kommer ikke før.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
du skriver intet

#26:

du skriver intet omkring hvad du har haft brugt. hvad med f.eks. at kigge på -> http://www.linuxin.dk/node/19781 og teste den ? (jeg går ikke ud fra med dine holdninger at du er fedora bruger).


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Selvfølgelig er jeg

Selvfølgelig er jeg Fedorabruger. Få testcases er netop nøgleordet her. Javist er Fedora ikke et rendyrket desktopsystem, men det er nok dem der holder sig tættest på relevante upstreams. Ubuntu har totalt diskvalificeret sig selv med upstart. Hvem faen skal vedligeholde den i et bredere perspektiv end Canonicals use case? Systemd er default nu på Linux.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#29 --> #26 = beer

McCleod48
Antal: 198
Tilmeldt:
08-05-2010
User is offline
vil jeg gerne høre om


#0: vil jeg gerne høre om jeres mening om de største problemer med Linux.
Jeg vil gerne ligge ud
1: Dårlig grafikkort drive stack
Den breaker for nem mellem releases
Der er for dårlig ydelse ift. Andre platforme
2: Ting som har virket holder op med at virke (eks https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=256242)
3: Mangler (ordenlig) support for killer Apps. For mig lige nu er det diablo 3 og folding@home's GPU client. Noget af dette skyldes problem 1.
Hvad er jeres bud?

Jeg ser ingen problemer med Linux. Absolut ingen.

Hvis du mener, at der er problemer ved udskift af grafikkortdriver, så lad dog være med, at udskifte grafikkortdriver.
Hvis noget virkede, men ikke gør det mere, så skift tilbage til det der virkede. Jeg har også en ældre grafikkortdriver på min Windows-maskine fordi det giver grafikfejl at skifte den ud til en nyere.

Hvad er killer-apps? I min verden er det dd, find, grep, ln, joe, mount, ssh... De har meget god support i Linux.

Faktisk glæder jeg mig hver dag over de ting Linux kan som Windows ikke kan. Det er grunden til, at jeg sidder med Linux til dagligt. Windows startes op (på separat hardware) når der skal games. Det er Windows' lod i mit liv. Andet kan det ikke bruges til. Og da jeg ikke gamer hver dag er Windows heller ikke kørende hver dag. Linux er kørende 24/7 (på 2 maskiner). Og jeg har fuldstændig hardwaresupport af alt mit hardware, inkl. scanner og printer. Min desktop er 3D-accelereret i hardware og det kører aldeles perfekt.

Det er klart, at vælger man tilfældigt hardware til sin computer, så får man i bedste fald en tilfældig ydelse. Hvis du vil have god ydelse under Linux, så kræver det noget fodarbejde. Det er ikke Linux' skyld. Det er hardwareleverandørernes skyld. Hvis de ikke vil levere specifikationer på deres hardware, så bliver det ikke understøttet. Det kan aldrig blive Linux' skyld.
I de fleste tilfælde er det kun småting der ikke virker med Linux. Jeg har en USB-stick der ikke kan installeres Linux Mint på (jo, det kan godt installeres, men det kan ikke boot'e bagefter). Mine forældre har en HP bærbar der stort set ikke virker med Linux. Men jeg har siddet med så meget "tilfældigt" hardware hvor Linux-supporten har været problemfri til "alm." brug. Det har været maskiner jeg har skulle bruge i få timer og der har der ingen kvaler været.
Så til mit brug har jeg ingen problemer med support og funktionalitet af Linux. Jeg har haft større problemer med Windows.

--
Mvh
Jesper
Linux User #316493


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3419
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Stigende fragmentering

Stigende fragmentering (f.eks. omkring 3-dobling af antal skrivebordsmiljøer indenfor det sidste par år) og stigende Fedoraisering, vil jeg nok fremhæve som de største problemer.

Og så selvfølgelig Adobe Flash som til stadighed formår at finde innovative nye måder at gøre livet surt for folk på.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Fedoraisering Ja puha.

#32: Fedoraisering

Ja puha. Tænk at der er nogle der går foran med innovation..

Copyright assignment er rendyrket ondskab


McCleod48
Antal: 198
Tilmeldt:
08-05-2010
User is offline
Ja puha. Tænk at der

#33: Ja puha. Tænk at der er nogle der går foran med innovation..

Kunne man så ikke gøre det på et bedre grundlag end netop Fedora?
- Det er jo ikke ligefrem den mest intelligente distro at bygge på...

--
Mvh
Jesper
Linux User #316493


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Kunne man så ikke

#34: Kunne man så ikke gøre det på et bedre grundlag end netop Fedora?
Du er velkommen til at anvise et mere ressourcestærkt og upstreamorienteret alternativ..

Copyright assignment er rendyrket ondskab


marlar
Antal: 2797
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg synes det største

Jeg synes det største problem ved Linux er at man skændes så meget indbyrdes ;-)


mh
Antal: 13
Tilmeldt:
23-03-2003
User is offline
Måske når desktop-wars

Måske når desktop-wars (KDE vs Gnome vs ...) får folk til at opfinde den dybe tallerken nok en gang, frem for at forbedre eksiserende løsninger, hvilket et eller andet sted må have kostet en del fremskridt. Eller når f.eks. programmer som xmms og tvtime holder op med at fungere efter en opgradering af Ubuntu fordi Canonical pludselig finder på at de ikke længere gidder at supportere OpenSound System i kernen til fordel for at andet system.


The nice thing about standards is that there are so many of them to choose from.
-- Andrew S. Tanenbaum


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#cb400f: fragmentering i

#cb400f: fragmentering i desktopmiljøer er vel kun et problem, hvis du antager at en time brugt på gnome er lig en time tabt for kde. Det er ikke sandt, så på det plan er fragmentering ikke så farligt. Det værre på det underliggende lag. Dvs. distro og grundsystem. Det er hernede at alt bliver svært for uafhængige udviklere. Hver distro gør tingene på en forskellig måde og der skal laves forskellige versioner og testest på mange platforme. Heldigvis gør systemd op med det ved at samle en masse ligegyldige forskelligheder op og laver fælles grundlag.

(flash er jeg selvsag enig i er et problem)

#mh: hvis du gerne vil bruge forældet teknologi, så kan du med fordel vælge en forældet distro.


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Det er

#31: Det er hardwareleverandørernes skyld. Hvis de ikke vil levere specifikationer på deres hardware, så bliver det ikke understøtt

Hvor lang tid siden er det at AMD leverede specifikationer på deres grafikkort og er de ordenlig understøttet i dag? Sidste gang jeg så en test af deres ydelse lå de på 15-50 % af den binære blob hvilket ikke er godt nok

#31: Windows startes op (på separat hardware) når der skal games.

Dvs at linux ikke har ordenlig support for spil? Er det ikke en fejl. Det er åbenbart ikke nemt nok for spil udviklerne at lave spil til linux hft hvor mange penge de kan tjene på det.

Selvom du siger at der ikke er problemer med linux så booter du stadig op i windows. Komisk ;)


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Dvs at linux ikke har

#39: Dvs at linux ikke har ordenlig support for spil? Er det ikke en fejl.

Igen: Dine egne valg gør situation værre end den kunne være. Nu er det sådan at spil generelt kører ringere fra KDE end fra GNOME (phoronix), optimeringr mod kwin er dobbeltarbejde, og Nokia gider ikke betale for de dygtige folk der skal til. De skal have mulighed for en karriere på højt plan med udsigt til god løn og jobsikkerhed.

Så ønsker du nogle af disse ting gennemført så gør du Linux gaming den tjeneste at minimere de desktops der skal understøttes plus du viser at du støtter de firmaer der støtter dig. Det er noget værd fremfor lidt penge(dem kan du gemme til spilene, for de bliver ikke gratis).

Copyright assignment er rendyrket ondskab


Spitten
Antal: 129
Tilmeldt:
05-02-2012
User is offline
Jeg synes det største

#36: Jeg synes det største problem ved Linux er at man skændes så meget indbyrdes ;-)

Jeg er fuldstændig enig, og udtalelser som nedenstående er da fuldstændig ud hampen.

#10: Det største problem i dag er, at brugerne er luddovne. Alt for mange vil kun bruge produktet og kaster armene i vejret når der skal bidrags. De kan jo ikke kode.


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Igen: Dine egne valg

#40: Igen: Dine egne valg gør situation værre end den kunne være. Nu er det sådan at spil generelt kører ringere fra KDE end fra GNOME (phoronix), optimeringr mod kwin er dobbeltarbejde, og Nokia gider ikke betale for de dygtige folk der skal til. De skal have mulighed for en karriere på højt plan med udsigt til god løn og jobsikkerhed.

Så ønsker du nogle af disse ting gennemført så gør du Linux gaming den tjeneste at minimere de desktops der skal understøttes plus du viser at du støtter de firmaer der støtter dig. Det er noget værd fremfor lidt penge(dem kan du gemme til spilene, for de bliver ikke gratis).

Jeg støtter skam de firma'er som støtter mig. Derfor har jeg investeret i crossover games som er langt bedre end wine mht til at køre spil på linux. men selvom jeg har købt det og der er support så er det stadig ikke altid ting virker out of the box på release dagen. Dette gælder både for WoW lich king, Skyrim og diablo 3.

Jeg har derimod ikke haft problemer med kombinationen af Kwin og windows spil.

Jeg har ikke noget mod at betale for open source produkter så lang tid jeg for noget godt for pengene. Og jeg vil betale mere for en open source produkt end et lignende cloused source produkt.

Jeg har også sendt penge efter open source spil projekter så som widelands. Jeg syndes det spil var (og stadig er) så godt at det kan konkurrer med nogle closed source spil. Så jeg sendte dem 300 kr for nogle år siden.

Hvis corsix-th http://code.google.com/p/corsix-th/ bliver ordenligt (lidt tætter på feature complet, færre bug og at man ikke skal have original spillet) så vil jeg da sende dem lidt penge


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
#Alle dem der siger: "giv os

#Alle dem der siger: "giv os spec så vi kan supporte jeres hardware"

Jeg fandt lige http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item... som ikke er specielt gammel
Den viser stadigt at open source drivere med spec er langt bag efter i forhold til de binære blobs.

Så det er ikke nok virksomheder kommer med specs. De skal også komme med open source driverene selv


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Jeg er fuldstændig enig, og

Jeg er fuldstændig enig, og udtalelser som nedenstående er da fuldstændig ud hampen.
Hvad for dig til at mene det?

Problemet med flash går ikke væk uden opbakning fra brugerne.

Åbne drivere bliver ikke prioriteret så længe de lukkede bliver brugt.

Det er de færreste brugere der gider lave en ordentlig bugreport fremfor at whine på internettet.

Der er så mange ting en helt normalt bruger kan gøre for at fremme linux. Der er bare næsten ingen der gider.

Ham der er grundkilde til nyheden gør det helt rigtige. Han spørger åbent hvordan han bedst kan bruge sin tid for at løse problemer i linux. Det ser man ikke mange tråde om herinde.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Spec kan være nødvendige

Spec kan være nødvendige for at lave en fungerende driver. Når det kommer til gpu'er så er der tale om et meget meget mere komplekst bæst end de fleste andre enheder. Der er så mange algoritmer og optimeringer, at det kræver et meget stort arbejde at opnå den samme performance som de lukkede. De lukkede drivere er skrevet af producenternes egne specialister og de har også den nødvendige viden til at skubbe de åbne drivere frem. De mangler bare at det giver mening økonomisk. Det gør det bare ikke så længe der ikke bliver bakket op omkring open source versionerne.


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Det er de færreste

#44: Det er de færreste brugere der gider lave en ordentlig bugreport fremfor at whine på internettet.

Når jeg opdage en fejl i et open source projekt forsøger jeg at lave en fornuftig bug report. Det er ikke altid det løkkes. Men hvis en udvikler så beder om mere/bedre information så for han den skam også.
Når fejlen er forstået hos udvikleren så sker der ofte en af nedenståene ting:
1: De kender allerede fejlen og arbejder på det.
2: De kender allerede fejlen og gider ikke arbejder på det.
3: De kender ikke fejlen og vil arbejder på det.
4: De kender ikke allerede fejlen og gider ikke arbejder på det.
5: De ignorere bugen i så lang tid at de ikke vil kigge på den igen da sourcen har ændre sig meget
Jeg kan bedst lide at repotere fejl nr 3 men det er ikke altid det løkkedes. Første gang jeg opdagede fejlen i #0 var det en fejl 4 og i dag er det en fejl 2. Jeg har ofte set fejl 5

#44: Ham der er grundkilde til nyheden gør det helt rigtige. Han spørger åbent hvordan han bedst kan bruge sin tid for at løse problemer i linux. Det ser man ikke mange tråde om herinde.

Dette vil kræve at man acceptere at der er fejl og mangler før man kan begynde at gøre noget ved det. Jeg _tror_ at mange Linux guru'er har svært at indse at der er relle problemer


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Ugh. Det lyder meget usundt

Ugh. Det lyder meget usundt hvis udviklerne har den holdning. Er nogen af tingene i gnome? Så kan vi da lige gøre noget ved det.


dklinux
Antal: 838
Tilmeldt:
10-03-2009
User is offline
Frihed koster

Windows is only cheap if your liberty has no value.

Linux som kerne har det fint , det er user-space der stinker og sådan har det været i lang tid. Frivers kunne skam være bedre , men markedsandelen for desktop Linux taget i betragtning er kvaliteten nok rimelig.

For meget duplikeret indsats.
For meget spild indsats på fx pakker.
For mange APIs og Toolkits og for mange af dem der ikke er vedligeholdt.
For meget indsats for at porte ting til ikke frie OSer. En ting er Firefox kører på Windows og OS X , men hvorfor porte hele KDE eller Gnome til Windows.
For mange testcases.
For meget kode.
For mange sprog,

Theres only two men I trust. One of them is me. The other one is NOT you!


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Jeg støtter skam de

#42: Jeg støtter skam de firma'er som støtter mig. Derfor har jeg investeret i crossover games som er langt bedre end wine mht til at køre spil på linux.

Fuck wine og crossover. De har ikke noget med native Linux gaming at gøre. Det er intet andet end et desperat forsøg på at køre en anden platforms userland.

Du kan jo starte dagen med at smutte overpå phoronix og læse om de seneste optimeringer på de frie drivers til AMD. Der er nogle der betaler for specialister som Jerome Glisse. Det er de betalende arbejdsgivere bag den slags folk du skal støtte. For i sidste ende er det dem der (måske) kommer til at fixe problemerne.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Ugh. Det lyder meget

#47: Ugh. Det lyder meget usundt hvis udviklerne har den holdning. Er nogen af tingene i gnome? Så kan vi da lige gøre noget ved det.

Jeg prøvede gnome 3 i en af de tidlige beta udgaver og fandt ud af den havde nogle af de samme problemer som kde mht multi screen setup. Grunden til til at jeg ikke repoterede det var at jeg ikke regnede med at bruge Gnome 3 da jeg ikke var enig i deres design politik, samt at det var en tidlig udgave så jeg vidste ikke om det var noget som kom i en senere udgave eller om det var en desideret fejl. Eller om det er, som i kde, en feature som de ikke ønsker at have med på grund af kompleksiteten.

#48: Windows is only cheap if your liberty has no value.
/joke Linux is only cheap if your time has no value /joke off


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
For meget duplikeret

#48: For meget duplikeret indsats.
For meget spild indsats på fx pakker.
For mange APIs og Toolkits og for mange af dem der ikke er vedligeholdt.
For meget indsats for at porte ting til ikke frie OSer. En ting er Firefox kører på Windows og OS X , men hvorfor porte hele KDE eller Gnome til Windows.
For mange testcases.
For meget kode.
For mange sprog,

Jep. Der skal skæres meget ned. Lad mig være den første til at sætte et par slagtekriterier op.

Væk med alt der ikke fokuserer på Linuxkernen.
Væk med alt der ikke har bred opbakning til udvikling i frie upstreams.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Fuck wine og crossover.

#49: Fuck wine og crossover. De har ikke noget med native Linux gaming at gøre. Det er intet andet end et desperat forsøg på at køre en anden platforms userland.

Hvad er alternativet til wine og crossover? Hvis jeg vil spille Diablo 3 og køre linux? Hvis der er et bedre alternativ så vil jeg da gerne suppote dem


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Hvad er alternativet

#52: Hvad er alternativet til wine og crossover? Hvis jeg vil spille Diablo 3 og køre linux?

Tough luck. Det kan du ikke. Bak op om dem der skaber og betaler for friheden, så må vi se om et par år.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Tough luck. Det kan du

#53: Tough luck. Det kan du ikke. Bak op om dem der skaber og betaler for friheden, så må vi se om et par år.

Så du mener det er bedre at køre Diablo 3 på windows (og dermed support MS) end at køre det på Linux igennem Crossover?

Hvilke Open source spil kender du som er i samme kaliber som Diablo 3, Wow og starcraft 2?


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Så du mener det er

#54: Så du mener det er bedre at køre Diablo 3 på windows (og dermed support MS) end at køre det på Linux igennem Crossover?

Det er det bedste for dig som gamer. En winlicens er klart den investering der giver dig mest merydelse per kr.

Det er også det bedste for linuxplatformen, der er simpelthen ikke ressourcer til andet end en halvdårlig oplevelse. Der er så meget der skal fixes før Linux kan understøtte gaming på open source vilkår.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 547
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
Dvs at linux ikke har

#39: Dvs at linux ikke har ordenlig support for spil? Er det ikke en fejl.

Hvad forståes der i sætningen "ordenlig support for spil" ?


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
#56 Det jeg prøvede at sige

#56
Det jeg prøvede at sige er at der ikke er ordenlig support for at lave spil til linux. Derfor vil prisen for spillene for dyre i forhold til hvad de kan få ind igen når de prøver at sælge dem. Eks kan vi se at id Tech 4 udkom i August 3, 2004 og først blev open soured November 22, 2011.
Jeg ved godt man ikke må generalisere men i dette tilfælde er supporten ca 6-7 bagud ift closed source. Dvs at spilfolkene kan lave open source spil i 2011 lige så godt som cloused source i 2004. Hvem gider at betale meget for så gammel tech?


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 547
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
#56 altså du mener et spil

#56 altså du mener et spil til linux skal være open-sourced ?
eller mener du at der er for få købere siden at spillende bliver for dyre i forhold til indtægt?


Looop
Looop's picture
Antal: 1052
Tilmeldt:
30-10-2008
User is offline
Mit størst problem med

Mit størst problem med Linux er at det ikke er nok som bruger det, så jeg kan bruge det som main system på arbejde :(


Spitten
Antal: 129
Tilmeldt:
05-02-2012
User is offline
Hvad for dig til at

#44: Hvad for dig til at mene det?

At du sammenligner evnerne til at kode med at være luddoven.

Det er at se ned på andre, bare fordi de ikke har evnerne til at kode. Jeg har dem ikke, men jeg kan sikkert noget andet som du ikke kan, for det har jeg lært.
Men at du ikke kan de ting, kunne fandme ikke få mig til at påstå du er luddoven.


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
#56 altså du mener et

#58: #56 altså du mener et spil til linux skal være open-sourced ?
eller mener du at der er for få købere siden at spillende bliver for dyre i forhold til indtægt?

Nej jeg mener ikke nødvendigvis at de skal være open source. Dette vil være en god side gevinst.

Det som du skriver passer også. Bare set for en anden synsvinkel.Der har været den tildens til at man ikke kan tjene penge på at sælge spil til Linux pga ens omkostninger har været for dyre ift antal antal af kopier man kan sælge. Linux (ikke kernel) folkene kan hjælpe med at lave værktøjer og spil biblioteker til at hjælpe så det ikke er så svært at udvikle spil til linux og dermed gøre deres udgifter mindre så de ikke behøves at sælge så meget.

Men det er dog begyndt at vende lidt. Bare se på The Humble Indie Bundle.


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Mit størst problem med

#59: Mit størst problem med Linux er at det ikke er nok som bruger det, så jeg kan bruge det som main system på arbejde :(

Så kan man vel spørge sig selv om hvorfor resten af verden ikke gider bruge det?


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 547
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
Så kan man vel spørge

#62: Så kan man vel spørge sig selv om hvorfor resten af verden ikke gider bruge det?
God salgs teknik fra windows og apple ;) Ikke at Linux er helt en engel selv på dette område :)


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
God salgs teknik fra

#63: God salgs teknik fra windows og apple ;) Ikke at Linux er helt en engel selv på dette område :)

Hvor i landet bor du? Og har du lyst til at komme forbi Viborg på et tidspunkt for hjælpe mig tilbage til Linux?


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 547
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
#64 erhm ? er fynbo. :)

#64 erhm ? er fynbo. :)


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
#Spitten: At du sammenligner

#Spitten:
At du sammenligner evnerne til at kode med at være luddoven. Det er at se ned på andre, bare fordi de ikke har evnerne til at kode. Jeg har dem ikke, men jeg kan sikkert noget andet som du ikke kan, for det har jeg lært.
Men at du ikke kan de ting, kunne fandme ikke få mig til at påstå du er luddoven.

Du læser det modsatte af hvad jeg skriver. Jeg skriver at der er mange der bruger manglende kodeevner som undskyldning for ikke at bidrage. Jeg påpeger at det ikke er sandt og at der er et utal af måder almindelige brugere kan hjælpe med på. Det behøver ikke være kode, oversættelse, grafik eller lignende.

Vis mig nogen der gider, så skal jeg nok finde noget brugbart de kan lave.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
Vis mig nogen der

#66: Vis mig nogen der gider, så skal jeg nok finde noget brugbart de kan lave.

dette kunne du jo passende lave en ny tråd/overskrift omkring ;)


rebizu
Antal: 44
Tilmeldt:
10-04-2006
User is offline
Hvor i landet bor du?

#64:
Hvor i landet bor du? Og har du lyst til at komme forbi Viborg på et tidspunkt for hjælpe mig tilbage til inux?

Du kan komme forbi Bjerringbro så skal jeg med glæde hjælpe dig igang med linux ;)


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3419
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
fragmentering i

#38: fragmentering i desktopmiljøer er vel kun et problem, hvis du antager at en time brugt på gnome er lig en time tabt for kde

Det var fint den gang der var tre skrivebordsmiljøer - KDE, GNOME og Xfce til forskellige formål/målgrupper - jeg går ikke ind for "one-size-fits-all". Men den nuværende situation er håbløs. Der er flere skrivebordsmiljøer end der er Linux-brugere, de fleste brugere aner formentlig ikke engang hvilket skrivebordsmiljø de bruger. Udover "duplication of effort" hvad angår udvikling, så gælder det samme packaging, testing, oversættelse, dokumentation/howtos osv. osv. ... og brugersupport? Forget about it.

Fragmentering på distro-niveau er også et problem, men det er ikke noget nyt. Og der er ikke specielt meget duplication of effort ved at lave et ubuntu-respin med 3 ændrede pakker i standardinstallationen.


fac
Antal: 90
Tilmeldt:
19-05-2007
User is offline
Jeg er sådan set enig

#66:
Jeg er sådan set enig med dig, men det største problem for Linux er nok den indlæringskurve der er før, man kan hjælpe til.

Ikke nok med at man som almindelig bruger skal lære et helt nyt computersystem at kende.

Man skal tage stilling til om man er LXDE-, Gnome-, KDE-, eller gud ved hvad bruger. Man skal acceptere at når man spørger om hjælp så vil der minumum altid være en som foreslå at man skal prøve en anden distribution for så forsvinder problemet helt sikkert.

Når man så endelig har lært alle disse ting at kende og har taget stilling til hvordan ens computer skal køre, så er man klar til at begynde at gøre en indsats. Så sker der desværre bare det at man skal høre på "gamle" linux brugere der begynder at belære en om GPL vs. LGPL, man skal til at sætte sig ind i hvad CA betyder. Man skal høre på lange foredrag om hvorfor det er skidt at bruge en lukket driver til sit grafikkort.

Ikke nok med det skal man også til at indse at Linux brugere ikke bare er Linux brugere. Dem der kører Android er f.eks. ikke Linux brugere, og dem der kører Gnome hader bare dem der kører KDE - og omvendt, og hvis ikke de kan skændes om det, så er der altid en eller anden tosse der begynder at nævne at Vi er en bedre editor end Emacs.

Kommer man over det punkt også, skal man så til at indse at ikke en bugtracker er ens, at ikke et oversættelsesværktøj er ens, at alle skriver dokumentation på lidt forskellige måder.

Og så spørger man stadigvæk hvorfor folk ikke vil hjælpe til? Eller hvorfor man ikke kan lokke folk til dette meget hjælpsomme og imødekommende community?


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
lad mig omskrive det

#70: lad mig omskrive det til en sætning: Linux - all rights to rant reserved. :)

Copyright assignment er rendyrket ondskab


fac
Antal: 90
Tilmeldt:
19-05-2007
User is offline
Hehe Ja sådan er det

Hehe Ja sådan er det desværre blevet, men det er på ingen måde fremmende for Linux som helhed.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Sådan har det altid været.

Sådan har det altid været.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


Louis
Louis's picture
Antal: 725
Tilmeldt:
26-12-2007
User is offline
I Mac OS X har man KEXT

I Mac OS X har man KEXT (Kernel Extensions), så det er nemmere for producenter at skrive drivere til operativsystemet, og så dem til virke at over en længere periode.

Kunne det ikke være en idé, at lave et lignende system til Linux, så det var nemmere at skrivere drivere til systemet og de ville virke over en længere periode- i stedet for at de typisk skal rekompileres til den præcise kerne og nogle gange omskrives grundet mærkbare kerneændringer?


fac
Antal: 90
Tilmeldt:
19-05-2007
User is offline
Ja og nej, der har altid

#73:

Ja og nej, der har altid været diskussioner om dit og dat, der har altid været forskellige frameworks, og mere eller mindre skarpe holdninger til om programmer skulle leveres med frit tilgængelig kode eller ej.

Problemet er bare nu at pionerånden er væk. Det er ikke længere nødvendigt at mødes i den lokale lug en aften og så gå hjem helt ekstatisk over at ens keyboard virker, fordi en eller anden gut, vidste man lige kunne patche kernel og så kompilere den selv.

Alle distributioner leverer i dag et produkt som kører på 99 ud af 100 computere hvis ikke tallet er endnu større. Så derfor er målgruppen man henvender sig til anderledes, før hen var man NØDT til at være hardcore nørd for at kunne bruge Linux. Nu kan du downloade og installere Linux uden den store computerviden. Det gør at helt andre Linux brugere melder sig, og når de så bliver mødt af gamle mavesure nørder bliver de skræmt væk.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Problemet er bare nu at

#75: Problemet er bare nu at pionerånden er væk.

Vejen er sjovere end målet. Sådan er det altid. Det handler bare om at finde et nyt mål, når det gamle er opnået.

Så er det jo bare vi kan være uenige om hvad det nye mål er, og hvorvidt vi er i stand til lægge gamle standpunkter bag os.

Et helt essentiel spørgsmål kunne være om hvorvidt Linuxplatformen skal være yet another desktop uden noget ideal, eller om der skal holdes fast i nogle af de gamle dyder.

Eksempelvis: Skal styringen af upstreams være dikteret fra et restriktivt frihedsideal (genial formulering) eller skal det overlades til tilfældigheder i softwarebranchens udvikling?

Copyright assignment er rendyrket ondskab


fac
Antal: 90
Tilmeldt:
19-05-2007
User is offline
Så er det jo bare vi

#76: Så er det jo bare vi kan være uenige om hvad det nye mål er, og hvorvidt vi er i stand til lægge gamle standpunkter bag os.

Ja men det kommer ikke til at ske for her fejler de gamle guru'er big time. Enten er de tilfredse med at have nået målet, og har meldt sig ud, eller også fortsætter de kampen for deres egen agenda, og glemmer at samarbejde med andre.

Så lige nu er vi efterladt med nogle som trækker i den ene retning, nogen der trækker i den anden retning, en hel flok der står på midten og er tilfredse med at have et gratis OS, og vores ledere enten råber af hinanden, eller sidder på en stillehavs ø og nyder livet tilfredse med hvad de har udrettet.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Vi er 100% uenige. De

Vi er 100% uenige. De kæmper da en blodig kamp lige nu!

Copyright assignment er rendyrket ondskab


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Nu er der altså ikke

#70:
Nu er der altså ikke nogen der tvinger folk til at tage stilling til alle de spørgsmål. Det er noget man selv opsøger, det har du gjort og derfor kender du til det, men det betyder ikke at andre vil gøre det samme. Der er intet der forhindre folk i bare at klaske Ubuntu på deres maskine, og så bare bruge det lykkeligt uvidende om DE/licenser/frihed/mm.


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Du kan komme forbi

#68: Du kan komme forbi Bjerringbro så skal jeg med glæde hjælpe dig igang med linux ;)

Jeg vil sige mange tak for tilbudet. Men, så høflig som jeg nu kan gøre det, gerne afslå. Min desktop og 3 skærme er for tunge til at kan slæbe dem rundt i bussen.


syncroniq
Antal: 98
Tilmeldt:
04-05-2007
User is offline
Bidrag ikke taget imod

Hey,

Jeg fandt en bug i Gnome Do hvor der var en gammel bug report på. Der skete intet. Jeg tilbød min tid til at hjælpe med at teste, stadig stilhed. Jeg kan kode, men har aldrig gjort det på Linux. Jeg vil ikke ane hvor jeg skulle starte for at komme igang. Det skulle ikke undre mig at jeg skulle på Irc på en bestemt server, i et bestemt rum for at kommer igang. Det sker bare ikke.

De forskellige projekter har også et ansvar for at gøre det tilgængelig, så det er nemt at komme igang med at hjælpe. "Download source here" er ikke nok.

Det kunne være guides for hvordan du sætter udviklings miljøet op og kommer igang (f.eks. med Gnome Do eller lign) fra download til test.
Jeg ville super gerne hjælpe, men aner ikke hvor jeg skal starte.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#79 helt enig med pind. der

#79 helt enig med pind.

der bliver ikke brugt ret meget tid på DE/licenser/frihed/mm på ubuntudanmark.dk - glem ikke at linuxin er et noget mere nørdet forum, på godt og ondt :) og jeg vil stadigvæk mene at en ubuntu - og dens slægtninge mint m.v. - er noget bedre end windows hvad det angår.

men hermed ikke sagt at man ikke godt kan have et ønske om at præge ubuntu i en mere fri retning (f.eks. upstart -> systemd, som der havde været tale om til 12.10 men ikke sker efter rummanden holder fast i sit upstart).

http://brainstorm.ubuntu.com/random_ideas/?keyword... -- havde der nu været 1000+ som synes det var en god ide, kunne det jo være..


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Bug nummer?

Bug nummer?

Copyright assignment er rendyrket ondskab


syncroniq
Antal: 98
Tilmeldt:
04-05-2007
User is offline
Bug

Billy > Ved ikke om du mener mig, men det er denne her :

https://bugs.launchpad.net/do/+bug/568104

Det er fordi det omhandler en fingeraftrykslæser. Jeg var også inde i koden og kigge, og fandt noget der lugtede af fejlen. Det er heller ikke kommenteret. Jeg syntes det er ærgeligt, da jeg ikke kan bruge fingeraftrykslæseren på min t43 når jeg logger ind. Jo, hvis jeg slår Gnome Do fra. Jeg ved godt det ikke påvirker såmange private, men rigtig mange firmaer kører med IBM maskiner der har sån en dims, og jeg er super glad for den.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Jo jeg mente dig. Din

#84: Jo jeg mente dig. Din bug er fra LP, og trods navnet har det ikke noget med upstreamet GNOME at gøre.

Hvilket i sig selv bare gør historien endnu mere trist.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
men hermed ikke sagt at

#82: men hermed ikke sagt at man ikke godt kan have et ønske om at præge ubuntu i en mere fri retning (f.eks. upstart -> systemd, som der havde været tale om til 12.10 men ikke sker efter rummanden holder fast i sit upstart).

Yeah right.. Martin Pitt(en af Canonicals mest produktive udviklere) havde gjort forarbejdet til et systemd-skifte, men det blev sparket ned af Mark før UDS! Hvorfor? Fordi det slet ikke er til diskussion. Hverken fra et teknisk synspunkt, brainstorm, UDS-beslutning eller bare alm sund fornuft.

Sådan blev det bare, fordi det er af strategisk vigtighed for Canonical, men fortvivl ikke. Det dårlige budskab er sugar coated af alle Canonicals community bloggers. Ja en af dem kan du endda udklædt som en hotdog til "ære" for Fedora17.

Det er det samme manipulation du kan få fra en smilende psykopat inden du dolkes. Og værst af alt: Det glider rent ned. Skulle Canonical beslutte at anvende systemd i fremtiden, så er det nøje kalkuleret i deres war room, og ikke noget du eller andre ubuntu-folk har den mindste indflydelse på.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


syncroniq
Antal: 98
Tilmeldt:
04-05-2007
User is offline
Jeg startede faktisk med

Jeg startede faktisk med Ubuntu fordi det var super nemt. Men det var inden jeg egentlig satte mig ind i fri software. I det firma jeg arbejder i benytter vi RedHat og så begyndte jeg helt automatisk at benytte Fedora, og det er jeg super glad for idag. Det var op af bakke, men det hele værd.

Mener også man skal overgive sin copyright til Canonical på alt man bidrager med, eller er det bare et rygte? I mine øjne er Ubuntu hvad Apple er for PC. Et klart fastlagt mål fastsat af få, som ingen andre kan påvirke. Og så er det ikke kun fri kode der ryger med (på godt og skidt).


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Det er ikke alt de kræver

Det er ikke alt de kræver copyrighten på, men meget. De må jo mene at GPL ikke er godt nok.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


syncroniq
Antal: 98
Tilmeldt:
04-05-2007
User is offline
Mener at have hørt at det

Mener at have hørt at det er fordi, at hvis de skal forfølge nogen der benytter det ulovligt, skal de have alle med i vognen for at rejse tiltale. Var det ikke da et firma der lavede routere benyttede Linux, at Linux faktisk ikke kunne rejse tiltale, fordi det ville kræve alle Linux Kerne udviklernes underskrift... Eller noget lign. Men jeg syntes bare det er lidt strengt med Ubuntu. Jeg ville aldrig støtte nogen der krævede den slags.

Men hvis nogen har gode links til sider der for en igang, må i meget gerne smide dem. Jo nemmere man gør det for folk, jo flere melder sig :)


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Copyright enforcement virker

Copyright enforcement virker fint på Linux. Marks egen begrundelse: the competitive Edge.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


dbuch
dbuch's picture
Antal: 209
Tilmeldt:
17-09-2010
User is offline
Hvor mange her gør noget

Hvor mange her gør noget for Gnome, eller kde? Kode, eller what ever. Tænker kunne være fedt med et forum hvor der blev delt det som folk laver for linux osv. Som så kunne inspirere andre, som nogle nok har set er jeg personligt gået lidt igang med og programmere, og mit mål er at kunne hjælpe der hvor der er brug for hjælp - har pt en drøm om at støtte gnome udviklingen da jeg pt synes der er spark i det og er begejstret over deres system hvis jeg ser bort fra mangler..

Var der ikke nogen der kunne lave en artikkel om deres indflydelse på fks. Gnome via kode, altså en how-to? (Ved der er nogen her inde der kan og gør det, eller tager jeg fejl?)

Arch Linux, Gnome 3.8.

Github: https://github.com/dbuch


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#86 så er det jo godt, at

#86 så er det jo godt, at du forhåbentlig gør dit (for du følger jo med kan jeg læse) - for at ubuntu fremadrettet går i den 'rigtige' retning - og her menes ikke på linuxin, men på de fora og medier, som nu måtte være relevante. men et community har kun begrænset indflydelse - naturligvis skal der være en styrmand på projektet, og det må nødvendigvis være herren der betaler gildet, omend er det skuffende med systemd, og det er ikke ligefrem det, ubuntu "debian desktop linux done right" har brug for, selvom det naturligvis er svært at lægge 'eget barn' - upstart - i graven. jo flere distroer som kommer på systemd, jo bedre systemd bliver, desto større vil presset også blive på rummanden så der er en mission til dig ;)

#87 du må mene om ubuntu, hvad du vil. det er nu engang sådan, at ingenting er gratis i verden, og canonical er ikke blevet sat i verden for at indkassere et mio. tab hvert år til udvikling bare for at hr hansen skal være 'freebie'. så længe du ikke laver udvikling, så har du jo ikke noget at tabe mht CA - og glem ikke ubuntu er stadigvæk GPL, samt at disse 'problemer' er videreført til andre sub-distroer af ubuntu som mint ! citat: "The main license used is the GNU General Public License (GNU GPL) which, along with the GNU Lesser General Public License (GNU LGPL)".

fedora er RH's test-pet distro, og tag IKKE fejl af formålet. RH er sat i verden for at tjene penge, surprise ! fedora er og bliver aldrig et valg til hr hansen, så det er helt korrekt når du skriver det er frit på godt og ondt.


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 547
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
Lyder smart :)

#74:

Lyder smart :)


beer
Antal: 175
Tilmeldt:
27-12-2007
User is offline
Hvor mange her gør

#91: Hvor mange her gør noget for Gnome, eller kde? Kode, eller what ever.

Jeg har igennem de sidste 3-5 år doneret en del penge til div. open source projekter. KDE har været en af dem


rebizu
Antal: 44
Tilmeldt:
10-04-2006
User is offline
Jeg kunne jo også

#80:
Jeg kunne jo også komme forbi dig ;)


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
så er det jo godt, at

#92: så er det jo godt, at du forhåbentlig gør dit (for du følger jo med kan jeg læse) - for at ubuntu fremadrettet går i den 'rigtige' retning - og her menes ikke på linuxin, men på de fora og medier, som nu måtte være relevante. men et community har kun begrænset indflydelse - naturligvis skal der være en styrmand på projektet, og det må nødvendigvis være herren der betaler gildet, omend er det skuffende med systemd, og det er ikke ligefrem det, ubuntu "debian desktop linux done right" har brug for, selvom det naturligvis er svært at lægge 'eget barn' - upstart - i graven.

Der er ikke demokrati eller meritokrati på den slags beslutninger. At Canonical ikke vil skifte til systemd er der faktisk mange grunde til. Upstart er CAet og i deres kontrol, det udvikles i deres LP/BZR, de har Google som kunder fordi Remnant og Tso er hårdt ramt af NIH overfor systemd. Men værst af alt: Uden kontrol over initsystemet kan de ikke sikre at tilfredsstille OEMers eventuelle fremtidige ønsker om at undgå Linux.

Det sidste punkt er utilgiveligt fejt. Selvom jeg havde fået nok inden pga CA, så er det sgu en Deal Breaker. CA er en måde at sige GPL ikke er godt nok, eget initsystem er en måde at sige Linux ikke er godt nok. IMO er Canonical en syg patient uden en god prognose.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


syncroniq
Antal: 98
Tilmeldt:
04-05-2007
User is offline
Hey,HighTower > RedHat er

Hey,

HighTower > RedHat er skabt for at tjene penge, men giver også tilbage. Fedora er jo netop kun fri kode. Problemet er at Ubuntu smider lukket kode efter folk og gør det dermed "for" nemt. Det gør at der ikke bliver brugt ordenlig tid på at udvikle åbne udgaver. Fedora forsøger at få folk til at holde sig til åben kode, da de mener det er vejen frem. Ubuntu er ligeglade. De gør det ikke for opensource skyld, de gør det netop for pengene og tilslutter mængden.

Som jeg ser det, tog Ubuntu en masse opensource og fik et gratis udgangspunkt til et OS, og stille og roligt gøres det mere og mere lukket. Det skulle ikke undre mig en dag, at Unity ikke virker på åbne drivere til gfx, eller lign.

Husk, at opensource er lige så meget et community som det er software. Når det er åbent og udvikles åbent, danner det et fællesskab. Ved at lukke op for lukket kode over alt, dræber man langsomt dem der udvikler de åbne alternativer. Så jeg mener faktisk at Ubuntu er med til at dræbe opensource stille og roligt.

Med RedHat og Fedora, er det lige omvendt. Hvis du vil have lukket kode, må du selv finde det. Det handler om fællesskab. Det du betaler for ved RedHat er support og stabilitet. Hvis du vil have det gratis, kan man køre Centos, Oracle Linux, Fedora osv netop fordi det er åbent, for forbliver sådan.

Jeg siger ikke tingene er sådan, men det er mit syn og oplevelse af det. :)


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Jeg er generelt enig.

#97: Jeg er generelt enig. Det kan ikke undgås at virksomhederne bag skinner igennem på software projekterne. Canonical gør meget for dække deres metoder. Deres bedste instrument til det er community blogging. Basalt set er det venlige open sourcers med et overforbrug af positive ord som AWESOME. Jono Bacon er deres lead blogger.

Og hvordan holder man så sammen på tropperne, når man lige har lavet en sviner som at vælge Upstart frem for Systemd? Jo man introducerer pokaler! Nu kan tro tjeneste for Ubuntu udløse pokaler bygget af pixels.
https://wiki.ubuntu.com/Accomplishments

Jep det er sandt, pixelpokaler fremfor at vælge den bedste teknologi.

Copyright assignment er rendyrket ondskab


fac
Antal: 90
Tilmeldt:
19-05-2007
User is offline
Nej det er vi enige om,

#79:

Nej det er vi enige om, men hvis du vil bidrage til Linuxplatformen som helhed slipper du ikke for at tage stilling, eller for at opbygge en bare basal viden om disse emner


fac
Antal: 90
Tilmeldt:
19-05-2007
User is offline
Jeg et langt stykke af

#97:

Jeg et langt stykke af vejen enig med dig. Syntes dog ikke den lukkede kode er noget problem. Jeg syntes problemet er at man ikke holder sig til åbne standarder. Jeg havde som minimum fra Ubuntu forventet at Ubuntu One havde et fuldstændigt åbent API hvor alle kunne lave klienter til.

Jeg syntes dog ikke at vi skal være tøse fornærmede over at de anvender open source kode sammen med lukket kode. Det er deres valg, og det vil altid være en kalkuleret risiko for alle open source leverandører.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#96 BG, det er jo din

#96 BG, det er jo din holdning, men den håber jeg du gider sprede i de kommunikations kanaler som kan påvirke - du kender dem - fremfor at prøve at gøre linuxin til fedorain. jeg er heller ikke glad for alt det canonical gør, men som du selv nævner er der helt klart business involveret - tilgengæld synes jeg du undervurderer hvor meget ubuntu har gjort for desktop linux, modsat fede dorit som er en desktop katastrofe (men helt fri, hurra). det er ikke lang tid siden du selv var vild med rummanden.... men du ønsker tilsyneladende, at linux enten skal være the fedora og gtk way, eller intet. det ved de fleste herinde efterhånden... og det er også ok at have de holdninger :)

#97 det er ganske enkelt noget pladder at canonical ikke giver noget tilbage, så har du ikke undersøgt tingene godt nok ! de stiller udviklere til rådighed for debian. er det ikke at give noget tilbage ? hvor mange distroer er ikke bygget på ubuntu basen efterhånden ? det er der en grund til, nemlig at det er linux gjort nemt (for mange).

du er fanatisk i din holdning, når du sammenligner ubuntu med apple (som jeg så slet ikke vil høre din mening omkring) - og hvis ikke ubuntu med launchpad, brainstorm og alt muligt andet, ikke har åbnet mulighederne for folk, for at bidrage og gøre det bedre, ja så ved jeg ikke.

heldigvis er der ingen der siger, man skal satse hele butikken på ubuntu, det er jo fordelen ved linux !

jeg må endnu engang minde dig om licensen, som tidl. nævnt. den er der ingen problemer med, lad være med at gøre tingene værre end de er. hvis du kan finde fejl i GPL+LPGL så lav en anden tråd om det.

*medmindre du er udvikler og ønsker at give din kode til ubuntu projektet, har du intet at tabe, så lad være med at male fanden på væggen*.

super ideologisterne kan med fordel vælge fede derit og andre distroer, der er mere upstream commitet. det er der intet galt med, pånær når man sammenligner dem med distroer som ubuntu, der har en helt anden målgruppe for øje og det glemmer du/i.

igen må jeg påpege - ingen penge til rødhætte (de svømmer i dem, hvilket jo er ganske udmærket da det beviser at man kan tjene på linux) - ingen fedora. ingen penge til canonical - ingen ubuntu.

anyway, der skal ikke koges mere suppe på dette... så jeg er ude af tråden, da den har bevæget sig fra langt fra #0's emne og gået over i idelogi/politik fremfor teknik, så tilbage med den på rette spor :) - men start evt. en anden tråd op, måske et website fedoraklubben.dk ? :) hvis i mener der er brug for det eller PM mig hvis det skal debatteres mere.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
#HT: du skal ikke forveksle

#HT: du skal ikke forveksle mig med en MIGMIGMIG. Jeg er sådan set ligeglad med GTK og GNOME som teknologi og desktop. Det kunne jeg nemt undvære. Altså ingen MIGMIGMIGisme der. Det jeg er fortaler for er frie upstreams, fordi det er det som virker, ikke kun ideologisk men også som arbejdsredskab til at skabe tekniske løsninger.

RH er et unikum: De er et overskud såvel økonomisk som upstreamer. Forsvandt de, eller mistede interessen, så var ALLE på røven. Det bedes du lige huske når alle jer Ubuntufolk henter jeres pixel pokaler hos Canonical.

Og nej, jeg vil ikke påvirke Ubuntu. Hvad skulle de hjælpe at råbe ind i en skov af døde pixel pokaler? :)

WE ARE DOOMED :) -og jeg er out. Hygge..

Copyright assignment er rendyrket ondskab


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#102 - har lige rettet nogle

#102 - har lige rettet nogle ting i sidste indlæg, så jeg tillader mig at kommentere, da jeg ikke tror du har læst de sidste par linjer.

dit indlæg er gået over i ideologi/politik, det kan man også mene mit er, derfor er det i vores interesse at slutte diskussionen om det i denne tråd.

RH er et udmærket firma, jeg har intet ondt at sige om det med det kendskab jeg har (udover at de skovler penge ind på samme griske amerikanske måde som MS) - men modsat dig, så får jeg ikke et kick af at sprede hate her, så spar mig for dine hånlige kommentarer omkring pixel pokaler, som jeg må påpege jeg er ragende med. fordi man benytter ubuntu, betyder ikke man synes alt canonical gør er godt. det børnehave niveau klæder dig ikke, jeg synes du lyder misundlig fordi du ikke selv har fået en pixel pokal ;)

men du forventer måske en pokal for din RH promovering her på linuxin? det kan vi godt klare. jeg har en RH kaffekop, en RH keystrap og en RH 'mulepose'. hvilken en vil du have? bare PM mig, så får du dem hvis du betaler portoen :)

Frie upstreams er en god ting, det er vi ikke uenige om ! men jeg mener ikke RH skal have linux monopol som visse ønsker... og jeg mener fint, linux kernen vil klare sig fint uden RH, selvom jeg ikke ser det sker med den kapital de har. det samme gør sig gældende med canonical og debian; bevares ubuntu er klart det bedste/nemmeste desktop linux som findes, selvom du ikke vil indrømme det, og forsvandt de, ja så er desktop linux - for alle andre end fedora nørder - også på røven.


syncroniq
Antal: 98
Tilmeldt:
04-05-2007
User is offline
Ubuntu skal jo have lov at

Ubuntu skal jo have lov at gøre som de vil, forstå mig ret. Det er jo fri kode, og det høre med.
Hvis man mener det er godt hvad de gør, følger man dem. Ellers lader man værre.

Jeg startede selv med ubuntu fordi det dengang var nemt. Men jeg syntes altså ikke f.eks. Fedora er svær i forholdet til Ubuntu idag. Samtidig bryder jeg mig ikke om Unity, men er glad for Gnome 3. Smag og behag.

Jeg syntes bare man skal passe på med at gøre Ubuntu == Open Source, eller Ubuntu == Linux.
De fik en kæmpe popularitet for en del år siden fordi de gjorde ting (lukket kode) nemt at få på. Jeg kan ikke komme på åbne ting de tilbød som andre ikke havde. Deres "add/remove software" var måske nemmere (ved ikke hvordan Debian så ud dengang).

Jeg mener ikke RedHat skal have monopol. Det kan de heller ikke med fri kode.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#104 vil gerne svare - men

#104 vil gerne svare - men det bliver i en ny tråd eller pm :)