største problemer med Linux
Efter at have læst http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTExNzQ så vil jeg gerne høre om jeres mening om de største problemer med Linux.
Jeg vil gerne ligge ud
1: Dårlig grafikkort drive stack
Den breaker for nem mellem releases
Der er for dårlig ydelse ift. Andre platforme
2: Ting som har virket holder op med at virke (eks https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=256242)
3: Mangler (ordenlig) support for killer Apps. For mig lige nu er det diablo 3 og folding@home's GPU client. Noget af dette skyldes problem 1.
Hvad er jeres bud?
Jeg vil gerne ligge ud
1: Dårlig grafikkort drive stack
Den breaker for nem mellem releases
Der er for dårlig ydelse ift. Andre platforme
2: Ting som har virket holder op med at virke (eks https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=256242)
3: Mangler (ordenlig) support for killer Apps. For mig lige nu er det diablo 3 og folding@home's GPU client. Noget af dette skyldes problem 1.
Hvad er jeres bud?
Kommentarer50
Hold da op. Sikke et flot
Linux største problem? Dårlig batteritid tror jeg. Jeg føler ikke at Linux har store problemer. Der er klart mulighed for forbedring, men det er ikke problemer som sådan.
Dårlig batteritid tror
Power Management er ganske rigtigt ikke Linuxs stærke side, men det er altså et driver-problem.
Power Management er
Selvom det er et driver problem er det vel et problem alligevel. Som endusers er man ligeglad hvor problemet er.
Selvom det er et driver
Nu er det primært binære grafikdrivers der er et problem. Dem kan man jo bare lade være med at bruge og distroerne kan lade være med at supporte dem. Problem solved.
Nu er det primært
Det ville være dejligt nem men de åbne drivere yder simpelt hen får dårligt (også selvom de har adgang til spec på grafikkort se selv på AMD åbne drivere) så du har bare flyttet problemet til et andet sted.
Så hvis dit forslag skal være en real løsning så skal nogle flere kodefolk til at kode nogle ordenlige åbne drivere først
Det ville være dejligt
Hvis man er ude efter ydelse og closed source, så er en investering i Windows givetvis den med bedst ydelse/kr. Det er også den bedste løsning for platformen at slippe for ydelsesfikserde gamers. Linux og X holdes tilbage i diverse distros af hensyn til det kan. Trist.
Hvis man er ude efter
Ville det bedste ikke være ydelse og open source? En skam at Linux community'et ikke selv kan finde ud af, at skrive ordenlige drivere (drivere som performer OK). AMD har jo gjort deres spec åbne men dette har ikke ændret nok til at man kan bruge dem til 3d spil på linux. Så hvis man skal bruge 3d på linux så hedder det stadig nvidia+binær blob
Ville det bedste ikke
Grafikdrivers er closed source af en grund. Kravet om god ydelse efterlader ikke megen plads til fejl og kreativitet i kodning. Derfor er de drivers sovset ind i patenterede algoritmer og konsulentarbejde uden ejerskab. Det tåler ikke at blive offentliggjort som source. Og når sådan nogle som dig kræver ydelse på niveau med closed source drivers, så gør I skade på hele stacken. Der spildes ufattelig meget QA på de møgdrivers uden det kan debugges ordentligt. "Løsningen" er som regel at holde x og kernen tilbage også håbe de nyeste drivers får support for gamle kerner og x-servers. Det er grotesk at se på, og samtidig skal udviklerne høre på at det ikke er godt nok.
Hvis I kræver lukkede drivers som på Windows og 3d-ydelse som på Windows, så er det da åbenlyst at I bør vælge den platform.
1: Dårlig grafikkort drive
Den breaker for nem mellem releases
Der er for dårlig ydelse ift. Andre platforme
-- det kommer jo igen an på distro m.v., men det er korrekt, at til 3d spil, er linux ikke optimalt. alene det man skal emulere via wine, er ikke optimalt. og det er jo logik for burhøns; for driver udvikling kræver mange timer - og hvad bruger 90%+ ? windows. så det er naturligvis der, ressourcerne bliver brugt.
AMD har skåret ret meget ned i deres driver team pga. økonomien sidste år. det kunne også tydeligt mærkes på deres drivere (tænker her på windows og spil). jeg har ikke oplevet en gfx driver bliver broken på ubuntu, omend har jeg haft mere held med proprietære nvidia end proprietære amd drivere
2: Ting som har virket holder op med at virke (eks https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=256242)'
-- uden jeg er KDE kender, har jeg dog fra en som er meget glad for KDE :) hørt at det desværre er typisk. en fejl bliver rettet, og en ny introduceret. men det kan jo ske - og sker - med AL software... det handler om at software testing er underprioriteret desværre
3: Mangler (ordenlig) support for killer Apps. For mig lige nu er det diablo 3 og folding@home's GPU client. Noget af dette skyldes problem 1.
-- hvis desktop linux skal få mere support, spil, m.v. skal der mere marketshare til. længere er den ikke. linux bliver bedre og bedre, men folk er vanedyr. hvis desktop linux skal have mere succes, så skal der nogle succes oplevelser til. folk orker ikke at kæmpe med drivere og terminalen osv. tingene skal helst virke 'out of the box'. heldigvis er der kommet bedre understøttelse fra HW producenterne, men det er stadigvæk ikke optimalt. men det er ikke uden grund, ubuntu-baserede distroer er populære - desktop linux skal, som android, være brugervenligt. et 'software center' - som først dukkede op i ubuntu 9.10 - er guld værd for novices. og så skal folk også få øjnene op for programmer, der er gratis og fri - det er faktisk et af formålene med nedstående hjemmeside :)
Det største problem i dag
Der er rigtig rigtig mange ting vi skal have styr på hvis linux skal blive en succes. Der er fat i det helt rigtig mht drivere. Spilmarkedet på linux er ved at blomstre. Det er sikkert de mange penge fra humble bundles der har fået øjnene op for spilproducenterne. Hvis alle nægtede at bruge de lukkede drivere, så ville der komme et pres fra spilproducenterne om optimeringer på de åbne drivere. Det ville kunne drive gpu-producenterne i gang. Desværre gider folk ikke det.
Det samme ser vi med flash. Når en video ikke er tilgængelig i html5-version, så bruger man tid på installere og fixe den lukkede flash afspiller. Tiden var meget bedre brug på at presse videoens producent til at uploade en version i webm.
Vi ser også dovenskaben når folk ramler ind i en bug. F.eks. her på siden med gnome-boxes, med højt cpu wakeups på gnome-shell, med manglende smooth scroll. Beder man brugeren assistere i lidt debugging, så bliver man mødt med stilhed. Det er meget nemmere bare at vente til næste version hvor andre har gjort arbejdet.
Det er sløvt, selvisk og i mine øjne det største problem vi står overfor. Det er ikke kun programmørerne, grafikkerne og oversætterne der skal lave alt arbejdet. Alle skal i gang.
Det dårligste ved linux
Det er sløvt, selvisk
Hvad vil du forslå at folk som mine forældre skal lave? De kan ikke kode, lave grafik og deres engelsk er ikke godt nok til at kunne oversætte.
Og selvom man kan disse ting er det ikke nødvendigvis man kender til domæne området. Mange af de problemer jeg selv møder i Linux kan jeg ikke fikse da jeg ikke kender domænet. Så hjælper det ikke noget at man kan kode.
Det er også meget svært at komme i gang med det. Den hurdle der er fra at man har taget beslutningen om at man vil hjælpe til man er i stand til at hjælpe er simpelt hen for stor.
Det som jeg tror der skal til er at vi begynder at betale folk for at arbejde på det. Og det skal være i lige så store mængder som vi (normale mennesker) betaler for deres software. Dvs at man skal betale ca 500-600 for hver distro (ca prisen for windows home premium) og ca 750 kr for hver kontor pakke (ca prisen for Microsoft Word 2010 Home and Student ). Eller donere i form af andre ting med ca samme værdi. Dette kunne være patches, oversættelser mm.
Før vi for mulighed for at betale for Open source så tror jeg ikke vi komme til at se store nok fremskridt
#Bill gates: jeg blev selv træt af de problemer som var ved Linux for 2-3 år siden og fik installeret en windows 7 (lovligt). Jeg tilbød folk som kende området, hvor fejlene lå, penge for at løse problemerne men jeg hørte aldrig tilbage fra dem. Jeg regner med at give linux (Debian og Kubuntu ) en change til når Win 7 går ud af mainstream support. Så må jeg se problemerne stadig eksistere til den tid eller om jeg skal købe win 9
Det dårligste ved
Når div hardware producenter laver Linux drivere som er ca samme kvalitet på begge platforme så kommer folk som Bill Gates efter dem fordi de er binære og 1-2 kernle/xorg releases efter er de brokne pga ændringer i kernen/xorg.
For at de skal lave drivere skal der ske nogle ting:
1: folk skal acceptere at drivere kan være closed og ikke biche over det.
2: stabile API i Xorg/kernel.
eller
3: Producenterne frigiver åbne drivere.
Vi kan ikke gøre noget ved punkt 3 men vi kan gøre noget ved punkt 1 og 2. Men dette ønsker Linux communitiet ikke og derfor gider producenterne ikke lave drivere. Så vi kan takke os selv for at der ikke er ordenlige drivere og ikke andre folk
Hvis alle siger nej tak til
Sprøg efter performancetal på åbne drivere næste gang du køber hardware. Hvis salgspersonalet ikke forstår det, så læs om det på nettet og køb den bedste hardware med performance på åbne drivere. Fortæl derefter salgspersonalet hvorfor du vælger a fremfor b. De skal også vide at der er efterspørgsel.
Når div hardware
Der er på ingen måde tale om lighed mellem drivers på Windows og de lukkede drivers på Linux! Power Management, kernel mode, 3d-ydelse, konfiguratorer og support er langt mere gennemført på Windows. Sådan er det bare, og der er intet i overskuelig fremtid der kan ændre dette, på trods af at vi drosler ned for udviklingstempoet på Linux og X.
At jage feature completeness i forhold til Windows på 3d-ydelse er spild af de få kræfter der eksisterer. Og gamerne som målgruppe er jo også kun loyale overfor parametre som ydelse. Hvorfor skulle de spare marginalt på udgifterne til et OS, når de har vist sig villige til at betale dyrt for spillene og store 3d-kort? piratkopierer de alligevel spillene så gør de nok også med OSet eller har en billig OEM-version.
#beer:
Hvis man er aktiv
Hvis man er aktiv bidragyder (udvikler, oversætter, osv) så er det ikke ualmindeligt at investere 3-5 timer af ens tid til et projekt. Forestil dig at du brugte den tid over et par måneder på at undersøge domænet. Du skal nok kunne bidrage med noget efter et par uger. Dovenskab er ingen undskyldning.
Alternativt nævner du pengedonation. Det er også fint som sidste mulighed. Forestil dig hvis mange folk tog 3-5 timers overarbejde hver uge og donerede timelønnen til foss udvikling. Det er der faktisk en del der gør. Dine forældre kan også. (tiden er dog bedre brugt på aktivt at gøre andet).
At ville assistere aktivt i at løse en bug er ofte en nødvendighed. F.eks. kan jeg ikke genskabe problemet med højt cpu wakeups på min hardware. Det er nødvendigt at komme i gang med noget ping-pong med en bruger der er villig til at putte nogle timer i det. Det er sjældent det sker. Heldigvis har vi en barriere der holder de mest dovne væk. Alene det, at oprette en bruger i bugtrackeren og skrive en beskrivelse af problemet er nok til at holde de værste væk. Desværre er der mange bugs i dag der står åbne fordi brugeren ikke har vendt tilbage og svaret på selv de mest simple sprøgsmål. Det er alt for ofte bare "cpu wakeups er for højt. Fix it kthxbai".
Sprøg efter
Hver gang jeg køber nyt grafikkort så så læser jeg om alle 4 drivere som er vigtige (Lukkede/åbne nvidia/Amd drivere) og hver gang kommer jeg frem til at der kun er en drivere som reelt kan bruges: Den binære drivere fra Nvidia. Resten af driverene er ikke i et stadie hvor jeg reelt kan bruge dem. Og så breaker linux kernel/Xorg dem fra tid til anden pga API ændres.
#16: Hvis man er aktiv bidragyder (udvikler, oversætter, osv) så er det ikke ualmindeligt at investere 3-5 timer af ens tid til et projekt. Forestil dig at du brugte den tid over et par måneder på at undersøge domænet. Du skal nok kunne bidrage med noget efter et par uger. Dovenskab er ingen undskyldning..
Jeg har forsøgt at komme ind i 2 forskellige projekter. Og begge gange opgav jeg efter 8-10 timers forsøg. Begge gange var fordi det vare mere kompliceret til at jeg kunne hjælpe.
3-5 timer om ugen er jo ikke ret meget hvis man skal lave et stykke software. for en professional software udvikler skulle det ikke undre mig at der går 3 timer ugentligt bare til kommunikation til resten af holdet/verden.
Ang bug repots så sørger jeg altid for at vende tilbage til dem hvis en upstream udvikler spørger om noget.
Desværre er det ikke altid at upstream gider fixe fejlene selvom de er bevist om det pga de ikke har tid og at deres tid koster for meget ift hvad en enkelt person som mig kan betale
Det er hønen og ægget. De
Mht bug reports, så husk på at du beder en person om at bruge flere timer på at løse _dit_ problem. Hvis buggen viste sig i udviklerens eget brugsmønster og på udviklerens hardware, så havde han nok fikset det allerede. En bug report er at bede en anden om en tjeneste.
Mht bug reports, så
En ting er at løse bugs, noget andet er at begrænse mængden. Der er så meget ligegyldigt duplicated effort hvor der kodes med hovedet under armen uden respekt for at det faktisk skal kunne vedligeholdes. Se bare den bug beer selv henviser til.
Mht bug reports, så
Hvis jeg kunne ville gerne smide penge efter div bugs. Dette skal nogenlunde svare til prisen for et cloused source produkt som ligner +10% (da jeg gerne vil støtte open source. Jeg vil ikke have noget i mod at betale 2-300 kr om året for at køre gnidningsfrit Linux. Dette er del mere end hvad Windows koster på årsbasis for mig (specielt takket være MSDAA). Men jeg kender ikke nogle der gider fixe de problemer som opstår i linux for den sum penge. og jeg har ikke den nødvendige tid til af fixe det selv.
for 2-300 kr er ca en times
Hvis jeg kunne ville
Den løsningsmodel forudsætter at der kommer en pålidelig pengestrøm, og at pengene i tilsvarende grad kan anvendes til løsning af bugs. Det er yderst tvivlsomt at det vil virke, for det har det ikke gjort under tidligere forsøg. Hverken i praksis eller på papiret, hvor det er kritiseret at en vigtig bugfix først vil blive genemført når den økonomiske støtte var på plads.
Det er langt nemmere at skære risikoen for bugs væk: Mindre kode, færre test cases og mindre duplikeret arbejde. Det er det eneste der virker. Se på dig selv, dine præfencer er nær umulige at debugge. KDE og lukkede drivers. Dine byttepenge er intet værd i forhold til den forskel du kan gøre ved at efterspørge en linuxplatform der har et realistisk vedligeholdelsesniveau.
for 2-300 kr er ca en
Jeg ved godt at 2-300 kr ikke er meget for at få folk til at kode.
Når jeg ser på hvor meget Windows 7 koster i dag og at jeg kan springe vher anden MS OS over (dvs opgradering ca 5-6 år) så er beløbet rimeligt i forhold til hvad MS tilbyder. Samt at man ikke har problemer med dårlige drivere, spil som man ikke kan spille fra dag 1 men først 1/2 år efter release etc.
Hvilken pris syndes I er rimelig for bug fix support på linux pr år?
Se på dig selv, dine
Jeg talte med en som ville løse problemet som jeg linkede til i #0 men han skulle have 1000 euro for det. Jeg ved ikke med jer men jeg har ikke løst til at betale for det når man ser på hvor billigt andre OS'er og hvor problem frie de er at sætte op
Jeg talte med en som
Det hjælper ikke at løse "problemet". Another week another bug. Det eneste der hjælper er at fjerne mulighed for fejl. Og ja nu er jeg gået igang med at gentage mig selv. Men jeg kan jo egentlig også være pisseligeglad, det er ikke mig der sidder med uløselige KDE-bugs og ligeså ulæselige bugs fra lukkede drivers. Om du så donerede 1000€ i måneden ville det ikke hjælpe. Du slipper først for de bugs, når du stiller dig et andet sted end den hvepserede du promoverer.
Du slipper først for
Jeg har stillet mig på en anden hvepserede. Bruger i dag windows 7 uden de store problemer. Og vender tilbage til Linux når det virker rimelig igen.
Så kom tilbage når
du skriver intet
du skriver intet omkring hvad du har haft brugt. hvad med f.eks. at kigge på -> http://www.linuxin.dk/node/19781 og teste den ? (jeg går ikke ud fra med dine holdninger at du er fedora bruger).
Selvfølgelig er jeg
#29 --> #26 = beer
vil jeg gerne høre om
#0: vil jeg gerne høre om jeres mening om de største problemer med Linux.
Jeg vil gerne ligge ud
1: Dårlig grafikkort drive stack
Den breaker for nem mellem releases
Der er for dårlig ydelse ift. Andre platforme
2: Ting som har virket holder op med at virke (eks https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=256242)
3: Mangler (ordenlig) support for killer Apps. For mig lige nu er det diablo 3 og folding@home's GPU client. Noget af dette skyldes problem 1.
Hvad er jeres bud?
Jeg ser ingen problemer med Linux. Absolut ingen.
Hvis du mener, at der er problemer ved udskift af grafikkortdriver, så lad dog være med, at udskifte grafikkortdriver.
Hvis noget virkede, men ikke gør det mere, så skift tilbage til det der virkede. Jeg har også en ældre grafikkortdriver på min Windows-maskine fordi det giver grafikfejl at skifte den ud til en nyere.
Hvad er killer-apps? I min verden er det dd, find, grep, ln, joe, mount, ssh... De har meget god support i Linux.
Faktisk glæder jeg mig hver dag over de ting Linux kan som Windows ikke kan. Det er grunden til, at jeg sidder med Linux til dagligt. Windows startes op (på separat hardware) når der skal games. Det er Windows' lod i mit liv. Andet kan det ikke bruges til. Og da jeg ikke gamer hver dag er Windows heller ikke kørende hver dag. Linux er kørende 24/7 (på 2 maskiner). Og jeg har fuldstændig hardwaresupport af alt mit hardware, inkl. scanner og printer. Min desktop er 3D-accelereret i hardware og det kører aldeles perfekt.
Det er klart, at vælger man tilfældigt hardware til sin computer, så får man i bedste fald en tilfældig ydelse. Hvis du vil have god ydelse under Linux, så kræver det noget fodarbejde. Det er ikke Linux' skyld. Det er hardwareleverandørernes skyld. Hvis de ikke vil levere specifikationer på deres hardware, så bliver det ikke understøttet. Det kan aldrig blive Linux' skyld.
I de fleste tilfælde er det kun småting der ikke virker med Linux. Jeg har en USB-stick der ikke kan installeres Linux Mint på (jo, det kan godt installeres, men det kan ikke boot'e bagefter). Mine forældre har en HP bærbar der stort set ikke virker med Linux. Men jeg har siddet med så meget "tilfældigt" hardware hvor Linux-supporten har været problemfri til "alm." brug. Det har været maskiner jeg har skulle bruge i få timer og der har der ingen kvaler været.
Så til mit brug har jeg ingen problemer med support og funktionalitet af Linux. Jeg har haft større problemer med Windows.
Stigende fragmentering
Og så selvfølgelig Adobe Flash som til stadighed formår at finde innovative nye måder at gøre livet surt for folk på.
Fedoraisering
Ja puha.
Ja puha. Tænk at der er nogle der går foran med innovation..
Ja puha. Tænk at der
Kunne man så ikke gøre det på et bedre grundlag end netop Fedora?
- Det er jo ikke ligefrem den mest intelligente distro at bygge på...
Kunne man så ikke
Du er velkommen til at anvise et mere ressourcestærkt og upstreamorienteret alternativ..
Jeg synes det største
Måske når desktop-wars
The nice thing about standards is that there are so many of them to choose from.
-- Andrew S. Tanenbaum
#cb400f: fragmentering i
(flash er jeg selvsag enig i er et problem)
#mh: hvis du gerne vil bruge forældet teknologi, så kan du med fordel vælge en forældet distro.
Det er
Hvor lang tid siden er det at AMD leverede specifikationer på deres grafikkort og er de ordenlig understøttet i dag? Sidste gang jeg så en test af deres ydelse lå de på 15-50 % af den binære blob hvilket ikke er godt nok
#31: Windows startes op (på separat hardware) når der skal games.
Dvs at linux ikke har ordenlig support for spil? Er det ikke en fejl. Det er åbenbart ikke nemt nok for spil udviklerne at lave spil til linux hft hvor mange penge de kan tjene på det.
Selvom du siger at der ikke er problemer med linux så booter du stadig op i windows. Komisk ;)
Dvs at linux ikke har
Igen: Dine egne valg gør situation værre end den kunne være. Nu er det sådan at spil generelt kører ringere fra KDE end fra GNOME (phoronix), optimeringr mod kwin er dobbeltarbejde, og Nokia gider ikke betale for de dygtige folk der skal til. De skal have mulighed for en karriere på højt plan med udsigt til god løn og jobsikkerhed.
Så ønsker du nogle af disse ting gennemført så gør du Linux gaming den tjeneste at minimere de desktops der skal understøttes plus du viser at du støtter de firmaer der støtter dig. Det er noget værd fremfor lidt penge(dem kan du gemme til spilene, for de bliver ikke gratis).
Jeg synes det største
Jeg er fuldstændig enig, og udtalelser som nedenstående er da fuldstændig ud hampen.
#10: Det største problem i dag er, at brugerne er luddovne. Alt for mange vil kun bruge produktet og kaster armene i vejret når der skal bidrags. De kan jo ikke kode.
Igen: Dine egne valg
Så ønsker du nogle af disse ting gennemført så gør du Linux gaming den tjeneste at minimere de desktops der skal understøttes plus du viser at du støtter de firmaer der støtter dig. Det er noget værd fremfor lidt penge(dem kan du gemme til spilene, for de bliver ikke gratis).
Jeg støtter skam de firma'er som støtter mig. Derfor har jeg investeret i crossover games som er langt bedre end wine mht til at køre spil på linux. men selvom jeg har købt det og der er support så er det stadig ikke altid ting virker out of the box på release dagen. Dette gælder både for WoW lich king, Skyrim og diablo 3.
Jeg har derimod ikke haft problemer med kombinationen af Kwin og windows spil.
Jeg har ikke noget mod at betale for open source produkter så lang tid jeg for noget godt for pengene. Og jeg vil betale mere for en open source produkt end et lignende cloused source produkt.
Jeg har også sendt penge efter open source spil projekter så som widelands. Jeg syndes det spil var (og stadig er) så godt at det kan konkurrer med nogle closed source spil. Så jeg sendte dem 300 kr for nogle år siden.
Hvis corsix-th http://code.google.com/p/corsix-th/ bliver ordenligt (lidt tætter på feature complet, færre bug og at man ikke skal have original spillet) så vil jeg da sende dem lidt penge
#Alle dem der siger: "giv os
Jeg fandt lige http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_r600g_compete12&… som ikke er specielt gammel
Den viser stadigt at open source drivere med spec er langt bag efter i forhold til de binære blobs.
Så det er ikke nok virksomheder kommer med specs. De skal også komme med open source driverene selv
Jeg er fuldstændig enig, og
Hvad for dig til at mene det?
Problemet med flash går ikke væk uden opbakning fra brugerne.
Åbne drivere bliver ikke prioriteret så længe de lukkede bliver brugt.
Det er de færreste brugere der gider lave en ordentlig bugreport fremfor at whine på internettet.
Der er så mange ting en helt normalt bruger kan gøre for at fremme linux. Der er bare næsten ingen der gider.
Ham der er grundkilde til nyheden gør det helt rigtige. Han spørger åbent hvordan han bedst kan bruge sin tid for at løse problemer i linux. Det ser man ikke mange tråde om herinde.
Spec kan være nødvendige
Det er de færreste
Når jeg opdage en fejl i et open source projekt forsøger jeg at lave en fornuftig bug report. Det er ikke altid det løkkes. Men hvis en udvikler så beder om mere/bedre information så for han den skam også.
Når fejlen er forstået hos udvikleren så sker der ofte en af nedenståene ting:
1: De kender allerede fejlen og arbejder på det.
2: De kender allerede fejlen og gider ikke arbejder på det.
3: De kender ikke fejlen og vil arbejder på det.
4: De kender ikke allerede fejlen og gider ikke arbejder på det.
5: De ignorere bugen i så lang tid at de ikke vil kigge på den igen da sourcen har ændre sig meget
Jeg kan bedst lide at repotere fejl nr 3 men det er ikke altid det løkkedes. Første gang jeg opdagede fejlen i #0 var det en fejl 4 og i dag er det en fejl 2. Jeg har ofte set fejl 5
#44: Ham der er grundkilde til nyheden gør det helt rigtige. Han spørger åbent hvordan han bedst kan bruge sin tid for at løse problemer i linux. Det ser man ikke mange tråde om herinde.
Dette vil kræve at man acceptere at der er fejl og mangler før man kan begynde at gøre noget ved det. Jeg _tror_ at mange Linux guru'er har svært at indse at der er relle problemer
Ugh. Det lyder meget usundt
Frihed koster
Linux som kerne har det fint , det er user-space der stinker og sådan har det været i lang tid. Frivers kunne skam være bedre , men markedsandelen for desktop Linux taget i betragtning er kvaliteten nok rimelig.
For meget duplikeret indsats.
For meget spild indsats på fx pakker.
For mange APIs og Toolkits og for mange af dem der ikke er vedligeholdt.
For meget indsats for at porte ting til ikke frie OSer. En ting er Firefox kører på Windows og OS X , men hvorfor porte hele KDE eller Gnome til Windows.
For mange testcases.
For meget kode.
For mange sprog,
Jeg støtter skam de
Fuck wine og crossover. De har ikke noget med native Linux gaming at gøre. Det er intet andet end et desperat forsøg på at køre en anden platforms userland.
Du kan jo starte dagen med at smutte overpå phoronix og læse om de seneste optimeringer på de frie drivers til AMD. Der er nogle der betaler for specialister som Jerome Glisse. Det er de betalende arbejdsgivere bag den slags folk du skal støtte. For i sidste ende er det dem der (måske) kommer til at fixe problemerne.
Ugh. Det lyder meget
Jeg prøvede gnome 3 i en af de tidlige beta udgaver og fandt ud af den havde nogle af de samme problemer som kde mht multi screen setup. Grunden til til at jeg ikke repoterede det var at jeg ikke regnede med at bruge Gnome 3 da jeg ikke var enig i deres design politik, samt at det var en tidlig udgave så jeg vidste ikke om det var noget som kom i en senere udgave eller om det var en desideret fejl. Eller om det er, som i kde, en feature som de ikke ønsker at have med på grund af kompleksiteten.
#48: Windows is only cheap if your liberty has no value.
/joke Linux is only cheap if your time has no value /joke off